Advertisement
opap
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Follow us

Forbes: Αυτές είναι οι 15 πλουσιότερες γυναίκες celebrities στις ΗΠΑ - "Ζαλίζουν" οι περιουσίες τους

Συνολικά 15 stars μπήκαν στη φετινή λίστα του Forbes με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες των ΗΠΑ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΡΙΑΝΑ

Η Taylor Swift πούλησε πάνω από 2 εκατ. εισιτήρια για την περιοδεία της "Eras" στις 15 Νοεμβρίου, τα περισσότερα που έχει πουλήσει ποτέ καλλιτέχνης σε μία μόνο ημέρα στην Ticketmaster, και αρκετά για να "κρασάρουν" ορισμένες λειτουργίες του ιστότοπου της εταιρείας.

Η Beyoncé Knowles κέρδισε το 32ο βραβείο Grammy της, και είναι πρώτη στην ιστορία των μουσικών βραβείων. Η Rihanna, στο ημίχρονο του Super Bowl, πραγματοποίησε ένα από τα πιο δημοφιλή show στην ιστορία, αφού το παρακολούθησαν περισσότεροι από 121 εκατ. τηλεθεατές.

Οι γυναίκες celebrities γράφουν Ιστορία. Συνολικά 15 star μπήκαν στη φετινή λίστα του Forbes με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες των ΗΠΑ, όπως αναφέρει σε άρθρο του το Forbes που αναδημοσιεύει το capital.gr.

Με την περιουσία τους να ανέρχεται συνολικά στα 10,8 δισ. δολάρια, στις εν λόγω celebrities βρίσκουμε ορισμένες από τις πιο διάσημες και σκληρά εργαζόμενες ερμηνεύτριες, καλλιτέχνιδες και παραγωγούς - όπως η Reese Witherspoon, η οποία είναι παραγωγός πολλών επιτυχημένων σειρών και πρωταγωνιστεί σε μια άλλη, η Dolly Parton, η οποία την προηγούμενη χρονιά καταπιάστηκε με τηλεοπτικά αφιερώματα, νέα βιβλία και νέες σειρές προϊόντων, και η Taylor Swift, η οποία βρίσκεται εν μέσω της πρώτης της περιοδείας μετά από πέντε χρόνια και της μεγαλύτερης που έχει κάνει ποτέ: 52 συναυλίες σε 20 πόλεις μέσα σε 145 ημέρες.

Έτσι, δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι η Swift αύξησε την περιουσία της περισσότερο από κάθε άλλη celebrity τη χρονιά που πέρασε, σκαρφαλώντας 14 θέσεις υψηλότερα στην κατάταξη, στο Νο 34 από Νο 48. Η καθαρή της αξία ενισχύθηκε κατά 170 εκατ. δολάρια, απόρροια της κυκλοφορία του άλμπουμ της "Midnights" και την έναρξη της περιοδείας της, τον Μάρτιο. "Δεν ήμουν ποτέ τόσο ευτυχισμένη στη ζωή μου", δήλωσε πρόσφατα επί σκηνής. Η καθαρή της αξία αναμένεται να εκτοξευθεί ακόμη πιο ψηλά το επόμενο έτος, καθώς η περιοδεία συνεχίζεται και η Swift εισπράττει ποσοστό από όλα τα προϊόντα που πωλούνται στις συναυλίες της.

Ανοδικά στη λίστα κινήθηκε και η Beyoncé, η οποία ξεκίνησε την περιοδεία της "Renaissance" τον Μάιο. Η αξία της αγγίζει τα 540 εκατ. δολάρια, 90 εκατ. δολάρια περισσότερα από το 2022, και πλέον βρίσκεται στο Νο 48 από Νο 61.

Διαβάστε Επίσης

Η μόνη νεοεισερχόμενη celebrity για φέτος είναι η showrunner Shonda Rhimes, χάρη στην επί χρόνια επιτυχία των σειρών της που παίζονται στο ABC, όπως το "Grey's Anatomy" και το "Scandal", αλλά και των νεότερων επιτυχιών της που παίζουν στο Netflix, όπως το "Bridgerton" και το "Inventing Anna". Η τελευταία της ταινία, "Queen Charlotte: A Bridgerton Story", έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 4 Μαΐου.

Η είσοδος στη λίστα δεν είναι εύκολο κατόρθωμα. Στη λίστα του 2022 υπήρχαν 17 celebrities με καθαρή αξία άνω των 215 εκατ. δολαρίων, σε σύγκριση με το φετινό όριο των 225 εκατ. δολαρίων. Sandra Bullock, Maria Sharapova και Kris Jenner έμειναν εκτός λίστας. Αντιθέτως, οι κόρες της Jenner, Kim Kardashian και Kylie Jenner παραμένουν στη λίστα του Forbes. Μάλιστα, η Kylie, σε ηλικία 25 ετών, είναι η νεότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα στη λίστα των 100 πιο πλούσιων, έναν τίτλο που κατέχει από το 2018, όταν μπήκε για πρώτη φορά στη λίστα σε ηλικία 20 ετών.

Top-15

Oprah Winfrey
Καθαρή αξία: 2,5 δισ. δολάρια

Η Winfrey φέρεται να αγόρασε περίπου 900 στρέμματα γης στο Μάουι φέτος, προσθέτοντας στο χαρτοφυλάκιό της 13 ακίνητα στα νησιά της Χαβάης καθώς και ακίνητα στην Καλιφόρνια και στο Ουαϊόμινγκ. Είναι παραγωγός ενός remake του "The Color Purple", ταινίας του 1985, για την οποία κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Rihanna
Καθαρή αξία: 1,4 δισ. δολάρια

Το show της Rihanna στο ημίχρονο του Super Bowl τον Φεβρουάριο προσέλκυσε 121 εκατομμύρια τηλεθεατές, καθιστώντας το ένα από τα πιο δημοφιλή στην ιστορία. Ήταν η πρώτη της live εμφάνιση μετά από τουλάχιστον μια 5ετία, δύο μήνες αφότου κυκλοφόρησε νέα μουσική για το Black Panther: Wakanda Forever. Παράλληλα λανσάρει μια νέα συνεργασία με τη Fenty X Puma και εκτιμάται πως έχει συμμετοχή 30% στη σειρά εσωρούχων Savage X Fenty. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της προέρχεται από τη Fenty Beauty, τη σειρά μακιγιάζ της οποίας είναι συνιδιοκτήτρια με την LVMH και της οποίας οι πωλήσεις διπλασιάστηκαν το 2022.

Kim Kardashian
Καθαρή αξία: 1,2 δισ. δολάρια

Η τηλεοπτική σταρ και μεγαλοεπιχειρηματίας κάνει βήματα μπροστά και στους δύο τομείς. Θα συμμετέχει στο καστ της 12ης σεζόν της σειράς "American Horror Story" του FX, που θα κάνει πρεμιέρα εντός του 2023. Η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων της, SKKY Partners, της οποίας ηγείται ένα πρώην στέλεχος του Carlyle Group, φέρεται να προσπαθεί να συγκεντρώσει χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. δολαρίων για να επενδύσει σε εταιρείες προϊόντων και μέσων ενημέρωσης. Η Kardashian, η οποία λάνσαρε τη σειρά περιποίησης δέρματος SKKN by Kim το περασμένο καλοκαίρι, εξακολουθεί να οφείλει μεγάλο μέρος της δεκαψήφιας αξίας της σε ένα μερίδιο 35% που έχει στην εταιρεία shapewear Skims. Το Forbes μείωσε την αποτίμηση της εν λόγω μάρκας, και κατ' αντιστοιχία την αξία της περιουσίας της Kardashian κατά 600 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε Επίσης

Taylor Swift
Καθαρή αξία: 740 εκατ. δολάρια

Η 9η καλύτερα αμειβόμενη προσωπικότητα από τον χώρο της ψυχαγωγίας για το 2022 είχε μια εξαιρετική χρονιά χάρη στην επιτυχία του άλμπουμ της "Midnights", και την περιοδεία της, "Eras", που ξεκίνησε τον Μάρτιο. Η Ticketmaster πούλησε τον αριθμό-ρεκόρ των 2 εκατ. και πλέον εισιτηρίων μέσα σε μία -και μόνο- ημέρα. Η περιουσία της μεγάλωσε κατά 170 εκατ. δολάρια το 2023 και αναμένεται να κερδίσει πολύ περισσότερα έσοδα, συνεχίζοντας τις συναυλίες της και εισπράττοντας ένα ποσοστό από τις πωλήσεις προϊόντων στις 52 συναυλίες της.

Kylie Jenner
Καθαρή αξία: 680 εκατ. δολάρια

Η σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζει να αντλεί τους followers προωθώντας προϊόντα όπως το νερό Glow (πρόσφατα έγινε εκπρόσωπός του), διαφημίσεις για τα Kylie Cosmetics κ.ο.κ. Τον Μάρτιο, η μάρκα καλλυντικών της Jenner φώτισε τον ουρανοξύστη Burj Khalifa του Ντουμπάι με το πρόσωπό της για να γιορτάσει το λανσάρισμά της στη Μέση Ανατολή. Η Jenner κατέχει περίπου το 44,1% της Kylie Cosmetics, αφού πούλησε το 51% στον γαλλικό κολοσσό ομορφιάς Coty έναντι 600 εκατ. δολαρίων το 2020.

Madonna
Καθαρή αξία: 580 εκατ. δολάρια

Μέχρι τον Ιανουάριο, η Μαντόνα είχε συμφωνήσει να συνυπογράψει και να σκηνοθετήσει μια βιογραφική ταινία για την ίδια, με τη βραβευμένη με Emmy πρωταγωνίστρια του Ozark, Julia Garner, στο ρόλο της τραγουδίστριας. Η παραγωγή αναβλήθηκε μετά την ανακοίνωση της περιοδείας "Celebration" της βασίλισσας της ποπ, η οποία θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και θα είναι αφιερωμένη στις τέσσερις δεκαετίες της Μαντόνα στη μουσική βιομηχανία.

Beyoncé Knowles
Καθαρή αξία: 540 εκατ. δολάρια

Η Beyoncé κυκλοφόρησε πέρυσι το άλμπουμ "Renaissance", το οποίο τη βοήθησε να σπάσει το ρεκόρ κατάκτησης περισσότερων βραβείων Grammy στην ιστορία του θεσμού, έχοντας πλέον 32! Η σειρά ρούχων της, Ivy Park, διέκοψε τη συνεργασία της με την Adidas τον Μάρτιο. Η τραγουδίστρια ανακοίνωσε την παρουσίαση μιας συλλογής υψηλής ραπτικής σε συνεργασία με τον οίκο μόδας Balmain, εμπνευσμένη από το τελευταίο άλμπουμ. Τον Μάιο, ξεκίνησε την παγκόσμια περιοδεία Renaissance, την πρώτη σόλο περιοδεία της μετά από επτά χρόνια. Η ίδια και ο σύζυγός της Jay-Z φέρεται να αγόρασαν μια έπαυλη αξίας 200 εκατ. δολαρίων στο Μαλιμπού.

Celine Dion
Καθαρή αξία: 480 εκατ. δολάρια

Η γεννημένη στον Καναδά τραγουδίστρια οφείλει την περιουσία της στη Sin City - η κατοικία της στο Λας Βέγκας τής αποφέρει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της. Τον Δεκέμβριο του 2022 η Dion αποκάλυψε ότι πάσχει από μια σπάνια νευρολογική ασθένεια που επηρεάζει την ερμηνευτική της ικανότητα. Συνεχίζει όμως να κυκλοφορεί μουσική - πέντε νέα τραγούδια της συμπεριλήφθηκαν στο soundtrack μιας ρομαντικής κομεντί που κυκλοφόρησε τον Μάιο.

Judy Sheindlin
Καθαρή αξία: 480 εκατ. δολάρια

Το 2021, η μακροχρόνια τηλεοπτική δικαστής τερμάτισε την εκπομπή της "Judge Judy" στο CBS και μετακόμισε στην Amazon Freevee, όπου τώρα κάνει την "Judy Justice". Η πρώτη σεζόν της δικαστικής σειράς κέρδισε ένα Daytime Emmy. Η Sheindlin επεκτείνει το "δικαστικό" της brand στην πλατφόρμα με δύο νέες σειρές: την "Tribunal Justice", η οποία κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο, και την "Justice on Trial", η οποία πήρε το "πράσινο φως" τον Μάιο.

Dolly Parton
Καθαρή αξία: 440 εκατ. δολάρια

Σε ηλικία 77 ετών, το είδωλο της κάντρι μουσικής δεν δείχνει σημάδια κόπωσης. Τον τελευταίο χρόνο, έκανε δύο τηλεοπτικά αφιερώματα, εξέδωσε ένα μυθιστόρημα (που συνοδευόταν από μουσικό άλμπουμ) με τον συγγραφέα James Patterson, και λάνσαρε σειρές επώνυμων προϊόντων αρτοποιίας και προϊόντων για κατοικίδια ζώα. Ετοιμάζει ένα ροκ άλμπουμ με 30 τραγούδια που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο. Κύρια πηγή των εσόδων της είναι το θεματικό της πάρκο στο Τενεσί, το Dollywood, το οποίο έχει επωφεληθεί από την τουριστική έκρηξη μετά την πανδημία.

Reese Witherspoon
Καθαρή αξία: 440 εκατ. δολάρια

Η Witherspoon βρίσκεται φέτος τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες. Είναι η παραγωγός των επιτυχημένων σειρών "Daisy Jones & the Six" και "Tiny Beautiful Things" και πρωταγωνιστεί στο "The Morning Show", το οποίο ανανέωσε τον Μάιο την παρουσία του στους τηλεοπτικούς δέκτες για τέταρτη σεζόν. Η Candle Media της Blackstone αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας μέσων ενημέρωσης, Hello Sunshine, το 2021 - η Witherspoon διατηρεί τουλάχιστον το 18%.

Barbra Streisand
Καθαρή αξία: 430 εκατ. δολάρια

Η καταξιωμένη τραγουδίστρια και ηθοποιός κυκλοφόρησε πέρυσι το "Barbra Streisand Live at the Bon Soir", ένα άλμπουμ με τις πρώτες live ηχογραφήσεις της από το 1962. Τα πολυαναμενόμενα απομνημονεύματά της, "My Name is Barbra", θα κυκλοφορήσουν στα βιβλιοπωλεία τον Νοέμβριο. Η περιουσία της οφείλεται στη μουσική, και ένα συγκρότημα κατοικιών στο Μαλιμπού που αξίζει περίπου τόσα εκατομμύρια όσα και τα χρόνια ζωής της.

Ellen Degeneres
Καθαρή αξία: 380 εκατ. δολάρια

Αφού έβαλε τέλος στην πρωινή τηλεοπτική της εκπομπή τον Μάιο του 2022, η κωμικός ασχολείται με ακίνητα. Το Forbes εντόπισε έξι ακίνητα που έχει πουλήσει η Degeneres και τρία που έχει αγοράσει εδώ και έναν χρόνο περίπου. Μεταξύ αυτών, το κτήμα που αγόρασε τον Ιανουάριο έναντι 70 εκατ. δολαρίων στο Carpinteria, κοντά στη Santa Barbara, όπου ζει με τη σύζυγό της, Portia de Rossi.

Serena Williams
Καθαρή αξία: 290 εκατ. δολάρια

Η κορυφαία τενίστρια ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι θα εγκαταλείψει τα κορτ για να επικεντρωθεί στην οικογένειά της, βάζοντας τέλος σε μια καριέρα στην οποία κέρδισε περίπου 95 εκατ. δολάρια από χρηματικά έπαθλα, ποσό υπερδιπλάσιο από τη δεύτερη αθλήτρια στη σχετική λίστα. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της προέρχεται από σπόνσορες και άλλα εγχειρήματα, όπως η επενδυτική της εταιρεία, Serena Ventures. Πρόσφατα εγκαινίασε μια εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών και κινηματογραφικών ταινιών και είναι συνιδρύτρια της Will Perform, η οποία πουλάει προϊόντα καταπράυνσης από τον πόνο των μυών. Είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της.

Shonda Rhimes
Καθαρή αξία: 250 εκατ. δολάρια

Η Rhimes έφερε περισσότερα από 2 δισ. δολάρια στη μητρική εταιρεία του ABC, τη Disney, με επιτυχίες όπως το "Grey's Anatomy". Ακόμα πιο επιτυχημένες είναι οι σειρές της για το Netflix, όπως το "Bridgerton" και το spin-off του, "Queen Charlotte: A Bridgerton Story", το οποίο έκανε πρεμιέρα τον Μάιο. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Rhimes περιλαμβάνει ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη και μια έπαυλη στο Γουέστπορτ του Κονέκτικατ που αγόρασε από τους Melissa και Doug Bernstein, ιδρυτές της εταιρείας παιχνιδιών Melissa & Doug.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

H νέα άφιξη που θα σε φέρει στην Ηλιούπουλη

Το νέο εστιατόριο στη ζωηρή γειτονιά των ΝΠ έκανε μόλις ντεμπούτο, με τολμηρό φαγητό, αγάπη για το κρασί και ψαγμένες μουσικές.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM 08 Οκτ 2025 | 23:34

"Δεν πέθανα ακόμη": Η Ντόλι Πάρτον ξεσπά για τις φήμες που τη θέλουν ετοιμοθάνατη [βίντεο]

"Σας μοιάζω άρρωστη; Εργάζομαι σκληρά εδώ" λέει στο βίντεο που φέρει τη λεζάντα: "Δεν πέθανα ακόμη!"

"Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ" 08 Οκτ 2025 | 23:08

Τραμπ: "Μπορεί να πάω ο ίδιος στη Μ. Ανατολή την Κυριακή - Οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά"

Ο Τραμπ είπε ότι αν ταξιδέψει στην περιοχή, θα φύγει είτε το Σάββατο είτε την Κυριακή. Δεν είπε ποια χώρα ενδέχεται να επισκεφθεί

ΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08 Οκτ 2025 | 14:31
ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ 08 Οκτ 2025 | 12:48

Ερντογάν: Λάβαμε θετικά μηνύματα από τις ΗΠΑ στο θέμα των F-35

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία είναι "εταίρος σε αυτό το πρόγραμμα, έχει πληρώσει τα χρήματα και έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της".

08 Οκτ 2025 | 07:01

Γάζα: Διπλωματικές ενισχύσεις φθάνουν σήμερα στην Αίγυπτο - Αυξανόμενες πιέσεις για να κλειστεί συμφωνία

Ανώτεροι αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ, το Κατάρ και την Τουρκία αναμένεται να ενταχθούν σήμερα στις έμμεσες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ.

"ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ" 08 Οκτ 2025 | 06:50

Ο νομπελίστας φυσικής Τζον Κλαρκ προειδοποιεί ότι ο Τραμπ "παραλύει" την επιστήμη στις ΗΠΑ

Η πολιτική του αμερικανού προέδρου όσον αφορά την επιστήμη μεταφράζεται σε δραστικές περικοπές των χρηματοδοτήσεων που προορίζονταν για την έρευνα και απολύσεις επιστημόνων.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ 08 Οκτ 2025 | 06:41

Εγκλημα στη Φοινικούντα: Οι 5 κληρονόμοι που έγιναν ένας, η αποκλήρωση και το "μήλον της έριδος" - Τι ψάχνουν οι Αρχές

Μέχρι στιγμής, οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας στη Φοινικούντα παραμένουν άκαρπες - Τι έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ 07 Οκτ 2025 | 22:58

Την Τετάρτη στην Αίγυπτο Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τη Γάζα

Οι διαπραγματευτές του Ισραήλ και της Χαμάς βρίσκονται στο Σαρμ Ελ Σέιχ για να προσπαθήσουν να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες σχετικά με την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 07 Οκτ 2025 | 20:52

Αισιόδοξος ο Τραμπ: "Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα για ειρήνη στη Μέση Ανατολή, πέρα από τη Γάζα"

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται "πολύ κοντά" σε μια συνολική συμφωνία για τη Μέση Ανατολή

ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ 06 Οκτ 2025 | 23:07

Σε εξέλιξη οι έμμεσες διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα - Τα αγκάθια του σχεδίου Τραμπ

Αυτές οι διαπραγματεύσεις βασίζονται στο σχέδιο των 20 σημείων που πρότεινε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να μπει τέλος στις μάχες

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 06 Οκτ 2025 | 19:29

Κρίσιμες ώρες για τη Γάζα: Ξεκίνησαν οι έμμεσες διαπραγματεύσεις Παλαιστινίων και Ισραηλινών στην Αίγυπτο

Οι διαπραγματευτές εργάζονται για την επίτευξη τελικής συμφωνίας με βάση το σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για κατάπαυση του πυρός, τονίζει το CNN

ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ 06 Οκτ 2025 | 18:20

Καλιφόρνια: Tesla cybertruck έγινε παγίδα θανάτου για φοιτητές - Τράκαραν, δεν άνοιγαν οι πόρτες και κάηκαν μέσα στο όχημα

Με το ξέσπασμα της φωτιάς διακόπηκε η παροχή ρεύματος στο Cybertruck, με αποτέλεσμα τα εγκλωβιστεί σε αυτό μία 19χρονη

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 06 Οκτ 2025 | 13:11

Νόμπελ Ιατρικής 2025: Σε έναν Ιάπωνα και δύο Αμερικανούς ερευνητές για το πώς το ανοσοποιητικό σύστημά μας πολεμά τα μικρόβια

Οι βραβευθέντες προσδιόρισαν "ρυθμιστικά Τ κύτταρα", τα οποία λειτουργούν σαν φύλακες ασφαλείας του ανοσοποιητικού συστήματος και εμποδίζουν τα ανοσοκύτταρα να επιτεθούν στο σώμα μας.

06 Οκτ 2025 | 06:40

Γάζα: Η Χαμάς θέλει άμεση ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων - "Αν δεν συμφωνήσουν θα ακολουθήσει μαζική αιματοχυσία", λέει ο Τραμπ

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις στην Αίγυπτο - Το σχέδιο αποκλείει κάθε ρόλο της Χαμάς "στη διακυβέρνηση της Γάζας" και προβλέπει να εξοριστούν οι μαχητές της.

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 05 Οκτ 2025 | 09:27

Μπάστερ Κίτον: Από τον ρόλο "σφουγγαρίστρα" και τις ιδιοφυείς σκηνοθεσίες στο μεγάλο σφάλμα της ζωής του

Ηεμβληματική μορφή του παγκόσμιου κινηματογράφου, που πανάξια θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στον Τσάρλι Τσάπλιν, έμεινε στην ιστορία ως ο "αγέλαστος κωμικός".

05 Οκτ 2025 | 08:33

"Κατέβασαν ρολά" οι ΗΠΑ: Γιατί το shutdown δεν τρόμαξε τις αγορές - Τι έχει συμβεί στο παρελθόν

Το φαινόμενο του shutdown είναι μοναδικό στις ΗΠΑ καθώς σε άλλες χώρες συνεχίζεται η χρηματοδότηση των δαπανών σε κάθε περίπτωση.

03 Οκτ 2025 | 14:54

ΗΠΑ: Τραγικός θάνατος για τη 17χρονη Μαρία από την Κάρπαθο και μία φίλη της – Ο δράστης την παρακολουθούσε για μήνες

Στο Νιού Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών μια 17χρονη Ελληνοαμερικανίδα και η φίλη της έχασαν τη ζωή τους όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους με μεγάλη ταχύτητα.

ΗΠΑ 03 Οκτ 2025 | 09:49

"Κηλίδα στην προεδρία Τραμπ": Οργή των συντηρητικών για την έγκριση χαπιού που χρησιμοποιείται στις αμβλώσεις

"Είναι μια κηλίδα στην προεδρία Τραμπ", μια "αδιανόητη απόφαση", κατήγγειλε η πρόεδρος της ένωσης Students for Life Action που τάσσεται κατά των αμβλώσεων.

03 Οκτ 2025 | 08:14

Shutdown στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ προειδοποιεί για κύμα απολύσεων και περικοπών

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε για απολύσεις ομοσπονδιακών υπαλλήλων και περικοπές προγραμμάτων στην περίπτωση που παραταθεί το shutdown στις ΗΠΑ.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 02 Οκτ 2025 | 18:49

ΗΠΑ: Τα δραματικά τηλεφωνήματα μετά την άγρια δολοφονία της 23χρονης Ουκρανής στο μετρό - "Βιαστείτε, αιμορραγεί πολύ"

"Αυτή η κυρία μόλις μαχαιρώθηκε. Υπάρχει μια κυρία στο έδαφος με πολύ αίμα…", ακούγεται να λέει μια γυναίκα στον χειριστή των επειγόντων περιστατικών.

.ΝΤΜΙΤΡΙ ΠΕΣΚΟΦ 02 Οκτ 2025 | 18:29

Η Ρωσία απειλεί τη Δύση: Νέος γύρος επικίνδυνης κλιμάκωσης αν στείλετε Τόμαχοκ στην Ουκρανία

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς είχε δηλώσει την Κυριακή ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει το αίτημα της Ουκρανίας για την απόκτηση πυραύλων Τόμαχοκ.

ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 02 Οκτ 2025 | 16:19

Βέφα Αλεξιάδου: Η περιουσία που αφήνει στους κληρονόμους - Η βίλα, τα καταστήματα και το σπίτι που αγαπούσε πολύ

Οι λεπτομέρειες για τα ακίνητα και τα οικονομικά περιουσιακά στοιχεία που αφήνει πίσω της η Βέφα Αλεξιάδου

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 02 Οκτ 2025 | 14:56

Shutdown στις ΗΠΑ: Η κυβέρνηση πάγωσε ομοσπονδιακούς πόρους για Δημοκρατικές πολιτείες - Με απολύσεις απειλεί ο αντιπρόεδρος Βανς

"Χωρίς προϋπολογισμό, το υπουργείο αναγκάστηκε να απολύσει το προσωπικό" εξήγησε ο υπουργός Μεταφορών Σον Ντάφι, στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 02 Οκτ 2025 | 10:53

Πιέσεις στην Αθήνα για παραχώρηση Mirage 2000-5 στο Κίεβο μέσω Εσθονίας

Η Αθήνα είναι αρνητική, καθώς θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο υψηλής τεχνολογίας συστήματα που διαθέτει να στραφούν κατά της Ρωσίας.

Ο ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ 02 Οκτ 2025 | 10:37

Forbes: Η περιουσία του Ιλον Μασκ ξεπέρασε για λίγο τα 500 δισεκ. δολάρια

Η περιουσία του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ, του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, ξεπέρασε για λίγο το μισό τρισεκατομμύριο δολάρια, ανέφερε το Forbes.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 02 Οκτ 2025 | 09:55

Συνάντηση Γκιλφόιλ με την Ελληνίδα πρέσβη στην Ουάσινγκτον: "Ας πάμε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις στο επόμενο επίπεδο"

Ξεκίνησε τις επαφές η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ που αναμένεται στην Αθήνα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

ΣΤΕΛΝΟΥΝ SOS 01 Οκτ 2025 | 23:53

Κραυγή αγωνίας από τους αστροναύτες της NASA: "Αν πάει κάτι στραβά θα πεθάνουμε μόνοι εξαιτίας των περικοπών του Τραμπ"

Οι υπάλληλοι της NASA, που αποκάλυψαν ορισμένα στοιχεία, προειδοποίησαν ότι "ένας αστροναύτης πιθανότατα θα πεθάνει σε ένα τραγικό ατύχημα" λόγω των "συγκλονιστικών αλλαγών στον διαστημικό οργανισμό", εξαιτίας περικοπών στον προϋπολογισμό που πρότεινε η κυβέρνηση Τραμπ

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 01 Οκτ 2025 | 21:50

"Συμφωνείς, αλλιώς μένεις μόνος σου" - Πώς ο Τραμπ πίεσε τον Νετανιάχου να δεχθεί την πρότασή του για τη Γάζα

Η επίθεση του Ισραήλ στο Κατάρ αποτέλεσε ευκαιρία για τους ανθρώπους του Τραμπ να διαμορφώσουν το σχέδιό τους για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. σύμφωνα με το Axios

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 01 Οκτ 2025 | 19:33

Τραγωδία με νεκρή 17χρονη Ελληνίδα στο Νιου Τζέρσεϊ: Συμμαθητής της έπεσε πάνω της με ΙΧ - Τον είχε καταγγείλει για παρενόχληση

Σύμφωνα με τον "Εθνικό Κήρυκα", η οικογένεια της 17χρονης είχε καταγγείλει τον δράστη για παρενόχληση σε βάρος της κόρης τους, χωρίς να έχει ληφθεί κάποιο μέτρο

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΤΟΥΣ 01 Οκτ 2025 | 18:59

"Ιεροσυλία": Ο Κιθ Έρμπαν άλλαξε τους στίχους στο "τραγούδι τους" με τη Νικόλ Κίντμαν - Το τρίτο πρόσωπο στο διαζύγιο

Ο επί 19 χρόνια σύζυγος της Νικόλ Κίντμαν έκανε μια αλλαγή σε στίχους τραγουδιού του που σοκάρει τους θαυμαστές του αλλά ταυτόχρονα, αποκαλύπτει πολλά.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ 01 Οκτ 2025 | 18:04

Μήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την επέτειο ανεξαρτησίας της Κύπρου: Στήριξη σε λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επαναβεβαιώνει τη δέσμευση των ΗΠΑ σε μια "κυπριακής ιδιοκτησίας, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, συνολική διευθέτηση"

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΡΑΜΠ 01 Οκτ 2025 | 17:26

Κατάρ: Οι ΗΠΑ δεσμεύονται με προεδρικό διάταγμα να εγγυηθούν την ασφάλειά του μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Η επίθεση του Ισραήλ στην πρωτεύουσα του Κατάρ προκάλεσε μια σπάνια επίπληξη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ

ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ 01 Οκτ 2025 | 16:20

ΗΠΑ: Η οργή του πατέρα 22χρονης που δολοφονήθηκε από 39 φορές καταδικασμένο - Δημοκρατικός δικαστής τον άφησε ελεύθερο

Ο απαρηγόρητος πατέρας στρέφει τα βέλη του κατά του Δημοκρατικού δικαστή της Νότιας Καρολίνας, τον οποίο κατηγορεί ότι αποφυλάκισε πρόωρα τον δολοφόνο της κόρης του

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΒΑΛ ΓΡΑΦΕΙΟ 01 Οκτ 2025 | 13:25

Λίγο μετά το κυβερνητικό shut down, ο Τραμπ τρολάρει τους Δημοκρατικούς με προεκλογικά καπελάκια για το ...2028

Την ώρα που το αμερικανικό κράτος εισέρχεται σε περίοδο αναστολής που είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει, ο Τραμπ τρολάρει τους αντιπάλους του.

ΠΑΓΟΣ 01 Οκτ 2025 | 13:00

"Λουκέτο" και στα social media της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα λόγω shutdown

Εξαίρεση θα αποτελούν μόνο οι δημοσιεύσεις που θα αφορούν σε ζητήματα ασφάλειας και προστασίας.

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ 01 Οκτ 2025 | 12:23

Σε δημοσιονομική παράλυση οι ΗΠΑ πρώτη φορά από το 2018: Αλληλοκατηγορούνται Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί για το shutdown

Πρόκειται για το πρώτο shutdown από το 2018, το οποίο είχε σημειωθεί επί της προηγούμενης θητείας του Ντόναλντ Τραμπ και είχε διαρκέσει 35 ημέρες.

ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΖΑΛΙΖΕΙ 01 Οκτ 2025 | 12:00

Το παρασκήνιο για το διαζύγιο της Νικόλ Κίντμαν: Η "άλλη γυναίκα" και η ακίνητη περιουσία των 36 εκατ. δολαρίων

Οι λεπτομερείς όροι δείχνουν ότι το διαζύγιο βρισκόταν στα σκαριά για πάνω από ένα μήνα. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 90 ημέρες για να οριστικοποιηθεί.

ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ 01 Οκτ 2025 | 10:53

Σάλος με Τούρκο δημοσιογράφο και τα σενάρια διαδοχής Ερντογάν: "Πήραμε τα α@@@ μας από τον Τραμπ" [βίντεο]

Οι ανοιχτές κάμερες "έκαψαν" δημοσιογράφο μεγάλου καναλιού στην Τουρκία που καταγράφηκε να λέει ότι ο Ερντογάν δεν πήρε τίποτα από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ΤΡΑΜΠ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ 01 Οκτ 2025 | 07:51

Σε shutdown και επίσημα οι ΗΠΑ - Ποιες υπηρεσίες επηρεάζονται και τι σημαίνει η διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών και θα σταματήσουν πολλά κυβερνητικά προγράμματα και υπηρεσίες.

ΤΙ ΕΙΠΕ 30 Σεπ 2025 | 18:59

Βullying Τραμπ στους στρατηγούς των ΗΠΑ: Θα απολύσει όποιον δεν του αρέσει, τέλος οι μουσάτοι και οι υπέρβαροι

"Αν δεν σας αρέσουν αυτά λέω, μπορείτε να φύγετε", είπε στην αρχή της ομιλίας ο Τραμπ- Τέλος οι μουσάτοι" δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Πιτ Χέγκσεθ

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ 30 Σεπ 2025 | 18:18

Στην Αθήνα έως το τέλος Οκτωβρίου η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ορκίστηκε τη Δευτέρα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ -παρουσία του γιου της, συγγενών και φίλων- και άρχισε και επισήμως τη θητεία της

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ 30 Σεπ 2025 | 17:41

Τελεσίγραφο Τραμπ στη Χαμάς: "Έχει τρεις ή τέσσερις μέρες για να απαντήσει στο σχέδιο για τη Γάζα"

Ο Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους καθώς έφευγε από τον Λευκό Οίκο ότι οι Ισραηλινοί και οι Άραβες ηγέτες έχουν αποδεχτεί το σχέδιο και "απλώς περιμένουμε τη Χαμάς"

ΠΟΙΟΙ ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 30 Σεπ 2025 | 16:05

Γιατί ο Τραμπ επέλεξε τον Τόνι Μπλερ ως δεξί του χέρι στη Γάζα για την επόμενη μέρα - Πώς θα διοικεί από την Αίγυπτο

Η επιβεβαίωση ότι ο Τραμπ θέλει τον Τόνι Μπλερ επικεφαλής της νέας προσωρινής Αρχής που θα διοικήσει τη μεταπολεμική Γάζα προκαλεί ποικίλα σχόλια

ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ 30 Σεπ 2025 | 13:11

Μπαρόν Τραμπ: Τι χρειάζεται να γίνει για να βγει... ραντεβού ο 19χρονος γιος του Αμερικανού προέδρου

Ο μικρότερος γιος του Τραμπ φυλάσσεται όσο λίγοι συνομήλικοί του στον πλανήτη

ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ 30 Σεπ 2025 | 11:15

ΗΠΑ: "Νομίζω ότι οδεύουμε σε ένα shutdown", είπε ο Τζέι Ντι Βανς μετά τη συνάντηση με τους Δημοκρατικούς

Οι δύο πλευρές εξήλθαν από τη συνάντηση επιρρίπτοντας την ευθύνη η μία στην άλλη, στην περίπτωση που το Κογκρέσο αποτύχει στη χρηματοδότηση της κυβέρνησης.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 30 Σεπ 2025 | 09:12

New York Times: Οι αμερικανικές αρχές απέλασαν 100 Ιρανούς έπειτα από συμφωνία με την Τεχεράνη

Οι ταυτότητες των Ιρανών και οι λόγοι για τους οποίους αποπειράθηκαν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής σαφείς, αναφέρει η εφημερίδα.

30 Σεπ 2025 | 08:53

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς 10% στις εισαγωγές ξυλείας

Οι δασμοί θα τεθούν σε ισχύ στις 14 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το κείμενο της διακήρυξης του Τραμπ που δημοσιοποιήθηκε από τον Λευκό Οίκο.

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ 30 Σεπ 2025 | 07:39

"Η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου": Πρώτη δήλωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση της Αμερικανίδας Πρέσβεως στην Ελλάδα.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ 30 Σεπ 2025 | 06:37

Γάζα: Αυτό είναι το σχέδιο 20 σημείων του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου - Ο ρόλος του Τόνι Μπλερ

Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιο του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς.

ΕΠΙΣΗΜΟ 29 Σεπ 2025 | 23:29

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Ορκίστηκε πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα - Πότε θα εγκατασταθεί

"Είμαι περήφανη που θα υπηρετήσω τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον ελληνικό λαό", δήλωσε η κ. Γκιλφόιλ, που αναμένεται να αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά της.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29 Σεπ 2025 | 23:21

Ερντογάν: "Σύντομα ορατά τα θετικά αποτελέσματα της συνάντησης με τον Τραμπ"

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι στις 25 Σεπτεμβρίου είχε "μία εκτενή, παραγωγική και ουσιαστική συνάντηση με τον κ. Τραμπ και την αντιπροσωπεία του στο Λευκό Οίκο

"ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ" 29 Σεπ 2025 | 23:02

Ο Νετανιάχου συμφώνησε με το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα: Τι προβλέπεται για την Χαμάς, τους ομήρους και την διακυβέρνηση

"Η σημερινή είναι μια μεγάλη μέρα ενδεχομένως μια από τις σπουδαιότερες μέρες που έχουν υπάρξει ποτέ στον πολιτισμό, συζητήσαμε για διάφορα θέματα όπως το Ιράν, το εμπόριο, τις Συμφωνίες του Αβραάμ αλλά και για το πώς θα τερματίσουμε τον πόλεμο στη Γάζα", τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 29 Σεπ 2025 | 18:20

Συμφωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την Γάζα: Το σχέδιο για αποστρατιωτικοποίηση, αφοπλισμό της Χαμάς και επιστροφή των ομήρων

"Κανείς δεν ξεχνά την 7η Οκτωβρίου, όμως όλοι πρέπει να γυρίσουμε σελίδα", σημείωσε ο Τραμπ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 29 Σεπ 2025 | 17:34

Λευκός Οίκος: Πολύ κοντά Ισραήλ και Χαμάς σε συμφωνία για τη Γάζα

"Και οι δύο πλευρές πρέπει να δώσουν κάτι λίγο και μπορεί να φύγουν από το τραπέζι λίγο δυσαρεστημένες, αλλά αυτό είναι στην τελική το πώς πρόκειται να τερματίσουμε αυτή τη σύγκρουση" αναφέρει ο Λευκός Οίκος

ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ 29 Σεπ 2025 | 17:16

Άγρια γυναικοκτονία στην Καλιφόρνια: Δολοφόνησε την 37χρονη σύζυγό του επειδή δεν έχανε τα κιλά της εγκυμοσύνης

Μία νέα γυναίκα από τη Σκωτία που κυνήγησε τα όνειρά της για νομική καριέρα στην Καλιφόρνια, δολοφονήθηκε άγρια από τον νεαρό σύζυγό της

ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΡΩΣΙΑ 29 Σεπ 2025 | 16:26

Ρωσία: Το Κρεμλίνο παρακολουθεί το ενδεχόμενο χορήγησης πυραύλων Τόμαχοκ από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς δήλωσε χθες ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει το αίτημα του Κιέβου για απόκτηση πυραύλων Tomahawk

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 29 Σεπ 2025 | 15:04

Η μυστηριώδης και ασυνήθιστη συνάντηση του Τραμπ με 900 στρατηγούς των ΗΠΑ - Γιατί θα τους δει ο Αμερικανός πρόεδρος

Η εφημερίδα Washington Post αναφέρεται σε "σπάνια, έκτακτη συνάντηση" χωρίς ανακοινωμένη ατζέντα

ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 29 Σεπ 2025 | 13:39

Μακελειό σε εκκλησία Μορμόνων στο Μίσιγκαν: Αυτός είναι ο 40χρονος δράστης - Πρώην πεζοναύτης, βετεράνος του Ιράκ

Ένας βετεράνος του Ιράκ είναι ο 40χρονος που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους μέσα σε εκκλησία Μορμόνων στο Όρεγκον και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο κτίριο

ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ 29 Σεπ 2025 | 07:53

Axios: Κοντά σε συμφωνία ΗΠΑ-Ισραήλ για το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ στη Γάζα

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας για ένα σχέδιο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

ΗΠΑ 29 Σεπ 2025 | 06:45

Μίσιγκαν: Τέσσερις νεκροί και οκτώ τραυματίες από την επίθεση ενόπλου σε εκκλησία Μορμόνων

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε "άλλη μια στοχευμένη επίθεση εναντίον Χριστιανών".

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ 28 Σεπ 2025 | 19:21

Μίσιγκαν: Πυροβολισμοί με πολλά θύματα σε εκκλησία – Τυλίχθηκε στις φλόγες [βίντεο]

Πυροβολισμοί σε μορμονική εκκλησία στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 28 Σεπ 2025 | 14:58

Τραμπ: "Πράκτορες του FBI ευθύνονται για τη βία στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021"

Όπως αναφέρει το Politico, ο Τραμπ ανέφερε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το FBI είχε "τοποθετήσει κρυφά" 274 πράκτορες στο πλήθος των διαδηλωτών που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 28 Σεπ 2025 | 11:13

Φιντάν για κυρώσεις ΗΠΑ: "Δεν ταιριάζουν με το πνεύμα της συμμαχίας - Αν δεν αρθούν θα αναζητήσουμε άλλες λύσεις"

"Η ύπαρξη συστημικών περιορισμών στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ θα μας ωθήσει αναπόφευκτα να αναζητήσουμε διαφορετικές λύσεις στο διεθνές σύστημα" ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

TIMES OF ISRAEL 27 Σεπ 2025 | 12:22

Το σχέδιο 21 σημείων των ΗΠΑ για τη Γάζα: Ενθαρρύνει τους Παλαιστινίους να παραμείνουν, ανοίγει δρόμο για παλαιστινιακό κράτος

Το αμερικανικό σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα προβλέπει την απελευθέρωση των ομήρων και την απομάκρυνση της Χαμάς από την εξουσία

"ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ" 26 Σεπ 2025 | 23:32

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: "Βαθιά ευγνώμων στον Τραμπ για το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης"

Υπογράμμισε ότι η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής θα επιβεβαιώσει τον σεβασμό των θρησκευτικών δικαιωμάτων και θα επιτρέψει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο να λειτουργήσει και πάλι το κορυφαίο θεολογικό του ίδρυμα

ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 26 Σεπ 2025 | 23:19

Απίστευτο: Παρουσιαστής του Fox News είπε οτι πρέπει να βομβαρδιστεί ο ΟΗΕ - Ζήτησε συγγνώμη

Ο Τζέσι Γουότερς ζήτησε κατ’ ιδίαν συγγνώμη στη Μελίσα Φλέμινγκ, την επικεφαλής της υπηρεσίας επικοινωνιών του ΟΗΕ, αφού προηγουμένως τα Ηνωμένα Έθνη διαμαρτυρήθηκαν στο κανάλι για τα σχόλια που έκανε ο παρουσιαστής

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ 26 Σεπ 2025 | 23:00

Νέες… συμβουλές Τραμπ σε εγκύους: "Κάντε ξεχωριστά το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς και της ηπατίτιδας Β στα 12 έτη"

Σε μια ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social σήμερα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ζήτησε ξανά να "σπάσει" σε τρεις ξεχωριστές δόσεις το τριπλό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας

ΑΜΗΧΑΝΗ ΣΚΗΝΗ 26 Σεπ 2025 | 17:13

Η στιγμή που ο Τραμπ κουνάει το δάχτυλο στη Μελάνια μέσα στο προεδρικό ελικόπτερο - Η κάμερα έπιασε τον έντονο διάλογο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνομιλούσε με την πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ μέσα στο προεδρικό ελικόπτερο Marine One

«ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΙ» 26 Σεπ 2025 | 15:36

Η Κομισιόν για τους νέους αμερικανικούς δασμούς: "Το ανώτατο όριο δασμών 15% για τις εξαγωγές της ΕΕ αποτελεί εγγύηση"

Το σκεπτικό αυτό φαίνεται πως επικρατεί στους αξιωματούχους της ΕΕ, που βλέπουν στροφή των ΗΠΑ σε διάφορα ζητήματα, όπως το Ουκρανικό αλλά και τους δασμούς.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ S-400 26 Σεπ 2025 | 09:44

Έντι Ζεμενίδης για Τραμπ – Ερντογάν: Η πώληση των F-35 είναι πιο δύσκολη απ' ότι το παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Μεταξύ άλλων ο κ. Ζεμενίδης τόνισε πως "η πώληση των F-35 είναι πιο δύσκολη από ότι το παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ".

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 26 Σεπ 2025 | 07:30

Η εκτίμηση της Αθήνας για τη συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν και η ατάκα του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αγκυρα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τού ζήτησε να σταματήσει να παίρνει πετρέλαιο από την Ρωσία, δίνοντας μία "υποσχετική" για το μέλλον.

ΑΠΟ 1Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 26 Σεπ 2025 | 06:58

Ο Τραμπ ανακοίνωσε νέους δασμούς στις εισαγωγές φαρμάκων, φορτηγών και επίπλων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα νέους δασμούς στις εισαγωγές φαρμάκων, φορτηγών και επίπλων.

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ 26 Σεπ 2025 | 06:40

Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης Τραμπ-Ερντογάν: Οι βαριές συμφωνίες, το παζάρι για τα F-35 και η Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Έξι χρόνια μετά την τελευταία συνάντησή τους, ο Τραμπ υποδέχθηκε τον Ερντογάν στο Οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, με φλέγοντα ζητήματα να τίθενται επί τάπητος.

ΠΙΕΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ 25 Σεπ 2025 | 23:50

Μακρόν: Ο Ντόναλντ Τραμπ "πιο κοντά" από ποτέ στην Ουκρανία

"Πιστεύω πως αυτό θα αυξήσει την πίεση στη Ρωσία και θα την ενθαρρύνει να σταματήσει τις μάχες, να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις και να οικοδομήσει ένα δυνατό μέλλον για εκείνους και όλους εμάς", υπογράμμισε ο Μακρόν

ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ 25 Σεπ 2025 | 23:45

Μήνυμα Τραμπ στη FIFA: Δεν θα ανεχτούμε τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις

Η FIFA δεν έχει απαντήσει στους ειδικούς εισηγητές του ΟΗΕ, καθώς η ομάδα του Ισραήλ συνεχίζει την προσπάθεια της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου έτους, μεγάλο μέρος του οποίου θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ 25 Σεπ 2025 | 22:35

Συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν: Τουρκία και ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στην πυρηνική τεχνολογία

Οι δύο χώρες υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για τη στρατηγική συνεργασία στις πολιτικές χρήσεις της πυρηνικής τεχνολογίας

ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ 25 Σεπ 2025 | 21:49

Συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν: Τα παζάρια για πώληση F-35 και Patriot στην Τουρκία και η αναφορά στη Χάλκη

"Θα κάνουμε ότι μας αναλογεί" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στο θέμα της Σχολής της Χάλκης, τονίζοντας ότι θα συζητήσει το θέμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

ΜΗΝΥΜΑ 25 Σεπ 2025 | 20:30

Ο Τραμπ υποδέχτηκε τον Ερντογάν με καρφίτσα F-35 στο πέτο [εικόνες]

Στη συνάντηση του Λευκού Οίκου ο Τραμπ φορούσε μια καρφίτσα με την αμερικανική σημαία και μια με τα F-35 τα οποία επιθυμεί διακαώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 25 Σεπ 2025 | 19:57

ΗΠΑ: Επιστολή 20 Αμερικανών βουλευτών σε Ρούμπιο - Χέσγκεθ - "Μην πουλήσετε F-16 και F-35 στην Τουρκία"

Στην επιστολή οι βουλευτές τονίζουν ότι μία ενδεχόμενη πώληση "θα έθετε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και θα έθετε σε δοκιμασία τις σχέσεις με σημαντικούς συμμάχους".

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΤΡΑΜΠ 25 Σεπ 2025 | 18:36

Ένταση μεταξύ Ερντογάν και Ρούμπιο λόγω... Fox News: "Χαθήκατε στη μετάφραση", λέει η Άγκυρα

Η συνέντευξη Ερντογάν στο Fox News που άναψε φωτιές, η σκληρή απάντηση Ρούμπιο και η... παρεξήγηση με τη μετάφραση

ΗΠΑ 25 Σεπ 2025 | 17:39

Συνάντηση Μητσοτάκη με επενδυτές και επιχειρηματίες για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τα σχέδια της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες της Ελλάδας να αποτελέσει σημαντικό επενδυτικό προορισμό στους κλάδους τεχνολογιών υγείας και AI

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ 25 Σεπ 2025 | 10:48

Bloomberg: Ο Ερντογάν πάει στον Τραμπ με λίστα για ψώνια... 50 δισ. δολαρίων - Ζητά μαχητικά, αεροπλάνα και LNG

Ο Ερντογάν βλέπει τη συνάντηση ως μια ευκαιρία να επαναφέρει τις σχέσεις που έχουν κλονιστεί από τις αγορές ρωσικών όπλων, τις διπλωματικές διαμάχες και τους δασμούς.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 25 Σεπ 2025 | 07:38

Το "C'est la vie" Μητσοτάκη στην Τουρκία και η αποκάλυψη για τη συνομιλία του με τον Τραμπ

Για την Αθήνα, η διατήρηση των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας παραμένει μείζον θέμα, ώστε οι δύο χώρες να συζητούν, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα προβλήματά τους ανοιχτά.

ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ 24 Σεπ 2025 | 23:19

CNN: Οι επτά πόλεμοι που (δεν) τελείωσε ο Τραμπ - Αυτή είναι η πραγματικότητα

Οι δύο συγκρούσεις για τις οποίες ο Τραμπ έχει καταβάλει μέχρι στιγμής τις περισσότερες προσπάθειες για να τερματίσει - ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα και ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία - συνεχίζουν να μαίνονται

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 24 Σεπ 2025 | 22:03

Θύμωσε ο Τραμπ με τις δηλώσεις Ερντογάν για Ουκρανία και Γάζα- Εβαλε τον Ρούμπιο να του απαντήσει σε αυστηρό ύφος

Ο Ερντογάν υποστήριξε από τη Νέα Υόρκη ότι ο Τραμπ -τον οποίο συναντά αύριο στον Λευκό Οίκο- είχε δεσμευτεί να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν το κατάφερε

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 24 Σεπ 2025 | 21:47

Συνάντηση Ρούμπιο - Λαβρόφ κεκλεισμένων των θυρών: "Σταματήστε το μακελειό στην Ουκρανία"

Η συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ στο περιθώριο της 80ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ διήρκεσε πάνω από 50 λεπτά.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΜΑΣ 24 Σεπ 2025 | 20:43

Politico: Ο Τραμπ δεσμεύτηκε στους ηγέτες αραβικών κρατών ότι δεν θα επιτρέψει στο Ισραήλ να προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη

Μία από τις πηγές, σημείωσε ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις Τραμπ, εκεχειρία για τον τερματισμό του σχεδόν διετούς πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ 24 Σεπ 2025 | 20:07

Αντίδραση Κρεμλίνου για την αλλαγή Τραμπ στο Ουκρανικό: "Του έκανε μάγια" ο Ζελένσκι

Αν και η Ρωσία συνέχισε να προωθεί τις δυνάμεις σε κάποιες περιοχές, δεν έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην Ουκρανία εδώ και αρκετό καιρό

ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΤΗΚΕ 24 Σεπ 2025 | 14:14

Ερντογάν όπως... Μακρόν: Ο Τούρκος πρόεδρος κόλλησε και αυτός στην κίνηση και αναγκάστηκε να συνεχίσει με τα πόδια

Η κίνηση στη Νέα Υόρκη δεν έκανε διακρίσεις - Και ο Ερντογάν θύμα της αυτοκινητοπομπής του Τραμπ, όπως και ο Μακρόν

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 24 Σεπ 2025 | 09:48

Με δάκρυα και χιούμορ η επιστροφή του Τζίμι Κίμελ στο ABC - Καρφιά κατά Τραμπ και έκπληξη με Ρόμπερτ Ντε Νίρο [βίντεο]

"Αυτή η εκπομπή δεν είναι σημαντική. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι ζούμε σε μια χώρα που μας επιτρέπει να έχουμε μια εκπομπή όπως αυτή", είπε ο Τζίμι Κίμελ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 24 Σεπ 2025 | 08:34

Επιστολή του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου στον Τραμπ: "Μην δώσετε F-16 και F-35 στον Ερντογάν"

Με επιστολή του προς τον Τραμπ, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI), Νικ Λαρυγγάκης, ζητά από τον Αμερικανό ηγέτη να υιοθετήσει αυστηρή στάση απέναντι στην Τουρκία.

Ο ΡΑΙΑΝ ΡΑΟΥΘ 23 Σεπ 2025 | 23:30

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ένοχος και αντιμέτωπος με ισόβια ο κατηγορούμενος

Οι ένορκοι έκριναν ένοχο τον Ράιαν Ράουθ, 59 ετών, και για την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας ενός υποψηφίου για την προεδρία, η οποία επισύρει την ποινή των ισοβίων

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 23 Σεπ 2025 | 23:24

Μακρόν: Ο Τραμπ θα μπορούσε να πάρει το Νόμπελ Ειρήνης μόνο αν σταματούσε τον πόλεμο στη Γάζα

Ο Γάλλος πρόεδρος παραδέχτηκε πάντως ότι το Κράτος της Παλαιστίνης, το οποίο αναγνωρίστηκε επισήμως την Δευτέρα από το Παρίσι, θα ιδρυθεί πραγματικά μόνο "την ημέρα που θα το αναγνωρίσει το Κράτος του Ισραήλ"

14 ΒΟΜΒΕΣ "BUNKER BUSTER" 23 Σεπ 2025 | 22:59

Το βίντεο από το χτύπημα των ΗΠΑ στα πυρηνικά του Ιράν: "Ο πρόεδρος ζήτησε κάτι σύνθετο, επικίνδυνο και αποτελεσματικό"

Στο βίντεο φαίνονται τα stealth στρατηγικά βομβαρδιστικά B-2 Spirit της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώνονται από τις ΗΠΑ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 23 Σεπ 2025 | 22:06

Φον ντερ Λάιεν: "Έχει δίκιο ο Τραμπ" - Ζητά να σταματήσει η αγορά ρωσικού πετρελαίου στην ΕΕ

"Ο Τραμπ έχει απόλυτο δίκιο. Το αναλαμβάνουμε", είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ 23 Σεπ 2025 | 21:10

Μήνυμα Τραμπ στη Μόσχα: Οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να καταρρίπτουν ρωσικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο τους

Οι δηλώσεις του έρχονται σε μια περίοδο έντονης ανησυχίας στους κόλπους της Συμμαχίας, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σημειωθεί επανειλημμένες παραβιάσεις του εναέριου χώρου κρατών-μελών

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 23 Σεπ 2025 | 17:30

Ομιλία Τραμπ στον ΟΗΕ: Το 54% των κρατουμένων στις φυλακές στην Ελλάδα είναι αλλοδαποί - Οι χώρες σας πάνε κατά διαόλου

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε σήμερα τον ΟΗΕ ότι δεν τον βοήθησε στις διάφορες ειρηνευτικές του προσπάθειες, σε μια ομιλία του προς την Γενική Συνέλευση που ήταν γεμάτη με λοιδορίες

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 23 Σεπ 2025 | 14:02

Ο ΠΟΥ "αδειάζει" τον Τραμπ: Ασφαλής η χρήση παρακεταμόλης κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι τα διαθέσιμα στοιχεία δεν εντοπίζουν σύνδεση ανάμεσα στην χρήση της παρακεταμόλης κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και τον αυτισμό.