«Γάμος» δύο δισ. ευρώ στο λιανεμπόριο

Στην εξαγορά της αλυσίδας supermarket Βερόπουλος προχωρά η «Σκλαβενίτης»

gamos-duo-dis-eurw-sto-lianemporio
|
SHARE THIS
0
SHARES

Στην εξαγορά της αλυσίδας supermarket Βερόπουλος προχωρά η «Σκλαβενίτης». Το αποτέλεσμα της συμφωνίας –εφόσον δοθεί το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού- θα είναι η δημιουργία ενός εκ των μεγαλύτερων λιανεμπορικών ομίλων στη χώρα με ενοποιημένο κύκλο εργασιών άνω των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ και περισσότερα από 342 καταστήματα σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Η συμφωνία, όπως ανακοινώθηκε, θα αφορά στις δραστηριότητες του «Βερόπουλου» επί ελληνικού εδάφους κάτι που σημαίνει ότι δεν περιλαμβάνονται τα καταστήματα της «Βερόπουλος» σε Σερβία και ΠΓΔΜ. Πάντως, με την κίνηση αυτή, η Σκλαβενίτης η οποία μέχρι σήμερα είχε δραστηριότητα ουσιαστικά μόνο στο λεκανοπέδιο, τώρα θα αποκτήσει παρουσία σε 47 επαρχιακές πόλεις ενώ στην Αθήνα θα αριθμεί περισσότερα από 200 σημεία πώλησης.

Οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας όπως το ποσοστό που μεταβιβάζεται και το προσφερόμενο τίμημα, δεν ανακοινώθηκαν ενώ οι προεργασίες για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης αναμένεται να τελειώσουν μέχρι το τέλος του έτους. 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook