X

Γεωργιάδης: Δεν θα κάνουν οι τράπεζες ό,τι θέλουν στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισήμανε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις αποφάσεις των Τραπεζών μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό.

Γράφει: TheToc team

Καμπανάκι κατά των τραπεζών για τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές καταχρηστικών χρεώσεων στις συναλλαγές από τον υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι βρίσκονται στο μικροσκόπιο κυρίως 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες και προανήγγειλε ότι εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις, θα αποστείλει ο ίδιος καταγγελίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, για την επιβολή αυστηρών προστίμων.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος ζήτησε τη λήψη κυβερνητικών μέτρων για την προστασία των πολιτών, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές ιδίως των 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες. Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω προσωπικά καταγγελίες. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα αν διαπιστωθούν παραβάσεις».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισήμανε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις αποφάσεις των Τραπεζών μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό και αν αυτές δεν είναι λογικές, τότε η κυβέρνηση θα είναι παρούσα έτοιμη να παρέμβει.

«Όχι, δε θα κάνουν οι Τράπεζες ότι θέλουν στην Ελλάδα», υπογράμμισε, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει τα πάντα και θα λάβει αν χρειαστεί πρωτοβουλίες αλλά πάντα εντός του θεσμικού πλαισίου και των ορίων που προβλέπει.