Follow us

Για 2ο συνεχόμενο έτος, η Energean στις πιο Αειφόρες Επιχειρήσεις της Ελλάδας!

H Energean επιλέχθηκε για δεύτερο συνεχόμενο έτος από το QualityNet Foundation στις πιο Αειφόρες Επιχειρήσεις (Most Sustainable Companies) της χώρας μας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Energean

Μία ακόμη επιβράβευση για την στρατηγική της Βιώσιμης Ανάπτυξης και τις επιδόσεις της στο Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση (Environment, Society, Governance - ESG) έλαβε η Energean, καθώς επιλέχθηκε για δεύτερο συνεχόμενο έτος από το QualityNet Foundation στις πιο Αειφόρες Επιχειρήσεις (Most Sustainable Companies) της χώρας μας.

Η επιλογή γίνεται μέσω αξιολόγησης από την τεχνική επιτροπή του QualityNet Foundation και από τα μέλη μίας Ανώτατης Κριτικής Επιτροπής, με βάση:

• Την παρακολούθηση της επιχειρηματικής επίδρασης σύμφωνα με τα ESG κριτήρια.

• Τις πρωτοβουλίες που μια εταιρεία υλοποιεί και την ανάπτυξη των δεσμεύσεών της με τους Κοινωνικούς της Εταίρους (Stakeholders Engagement).

• Τον τρόπο δημοσιοποίησης και επαλήθευσης των μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών που παρέχει η εταιρεία.

Για 2ο συνεχόμενο έτος, η Energean στις πιο Αειφόρες Επιχειρήσεις της Ελλάδας!

Διαβάστε Επίσης

Με αφορμή τη νέα σημαντική αυτή διάκριση, η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα, δήλωσε τα εξής:

"Η επιβράβευση της στρατηγικής μας και της συστηματικής μας προσπάθειας στις εξέδρες παραγωγής του Πρίνου, στο εργοστάσιο επεξεργασίας της Νέας Καρβάλης, στα γραφεία της Αθήνας και της Καβάλας, αλλά και στην καθημερινότητα κάθε τοπικής κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιούμαστε, μας γεμίζει για άλλη μια φορά με ικανοποίηση και χαρά! Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι οι κριτές του QualityNet Foundation αναγνωρίζουν τη σημασία των επιδόσεών μας στον τομέα των ESG, καθώς:

-Ως όμιλος, μειώνουμε σταθερά (ήδη περίπου κατά 80% % σε σχέση με το 2019) την ενεργειακή ένταση άνθρακα και μεσοπρόθεσμα θα φθάσουμε σε επίπεδα πολύ κάτω από τον διεθνή μέσο όρο της βιομηχανίας έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

-Οι ανεξάρτητοι διεθνείς οίκοι, όπως η Morgan Stanley ESG Ratings, το Bloomberg ESG, τo Sustainalytics και το Carbon Disclosure Project μάς αναβαθμίζουν και μας δίνουν κορυφαίες αξιολογήσεις στον κλάδο.

-Το 2022 ενταχθήκαμε στους δείκτες FTSE4GOOD, ενώ δημοσιεύσαμε την 4η μας Έκθεση Βιωσιμότητας (Sustainability Report) με τίτλο "Ενώνοντας διαφορετικές κουλτούρες για μια Βιώσιμη Ενεργειακή Μετάβαση”. Επιπλέον, παραμένουμε μέλη των πρωτοβουλιών United Nations Global Compact και Terra Carta, ενώ τηρούμε τις οδηγίες του Task Force on Climate Related Financial Disclosures.

-Επίσης, πέρσι εκτελέσαμε με απόλυτη επιτυχία, χωρίς κανένα περιβαλλοντικό ζήτημα ή θέμα ασφάλειας και χωρίς οποιαδήποτε όχληση στις καθημερινές δραστηριότητες της περιοχής μία τρισδιάστατη σεισμική έρευνα σε έκταση άνω των 2.000 τετρ. χιλιομέτρων στο Βορειοδυτικό Ιόνιο.

Διαβάστε Επίσης

-Έχουμε ήδη πετύχει να μηδενίσουμε τις εκπομπές CO2 στο πλαίσιο του Scope 2 στον Πρίνο.

-Συνεχίζουμε τις ανοικτές μας δράσεις για το Περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου της Καβάλας, όπου για μία ακόμη χρονιά απονεμήθηκαν Γαλάζιες Σημαίες σε πάνω από 10 παραλίες, η μία εκ των οποίων στο Δασύλλιο Πρίνου με φόντο τις εξέδρες παραγωγής υδρογονανθράκων.

-Προωθούμε την υλοποίηση του πρώτου σχεδίου αποθήκευσης CO2 στην Ελλάδα στην περιοχή, μιας επένδυσης της τάξης του 1 δισεκ. ευρώ, η οποία θα έχει πολύ μεγάλα οφέλη για το περιβάλλον και για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας.

-Παράλληλα, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τους Στόχους για την Βιώσιμη Ανάπτυξη που έχει θεσπίσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

-Και βέβαια, διασφαλίζουμε στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου προσιτή, αξιόπιστη και βιώσιμη ενέργεια με την έμφαση που δίνουμε στο φυσικό αέριο.

Η μεγάλη αυτή διάκριση, όμως, αυξάνει και την ευθύνη μας για τη συνέχεια. Ευχαριστούμε τους κριτές του QualityNet Foundation, με τη δέσμευση - διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο την προσπάθειά μας για ένα βιώσιμο μέλλον του επιχειρείν και της κοινωνίας μας συνολικά".

Το βραβείο για την ένταξη της εταιρείας σε αυτήν την εκλεκτή ομάδα του εγχώριου επιχειρείν για το 2023, στην οποία συμπεριλήφθηκαν 36 συνολικά εταιρείες που αναδεικνύουν επιχειρηματικά πρότυπα προς μίμηση και μπορούν να λειτουργήσουν ως Πρεσβευτές του νέου μοντέλου ανάπτυξης της χώρας μας στο εξωτερικό, παρέλαβε την Πέμπτη 30 Μαρτίου ο κ. Ευάγγελος Λεώβαρις, στέλεχος του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το QualityNet Foundation.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01 Ιουν 2023 | 12:18

Eurostat: Στο 4,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάιο - Στο 6,1% στην Ευρωζώνη

O ετήσιος πληθωρισμός επιβράδυνε στο 6,1% τον Μάιο, από 7,0% τον Απρίλιο σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της Eurostat.

ΟΥΙΛΙΑΜ ΜΠΕΡΝΣ 01 Ιουν 2023 | 10:07

Στην Ελλάδα ο διευθυντής της CIA μετά από 11 χρόνια - Ποιος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έρχεται στην Αθήνα

Η άφιξη Μπερνς στην Αθήνα ήταν η πρώτη επίσκεψη διευθυντή της CIA στην Ελλάδα εδώ και 11 χρόνια και αντανακλά την "πραγματική αναβάθμιση και ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ".

30 Μαϊ 2023 | 16:22

Με οδηγό το VISION2025 η HELLENiQ ENERGY δείχνει τον δρόμο προς τη βιώσιμη ανάπτυξη

Ο Όμιλος συνειδητοποίησε νωρίς ότι η αγορά ενέργειας αλλάζει και πρέπει να εξελιχθεί και ο ίδιος, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιό του και προωθώντας πιο καθαρές μορφές ενέργειας.

29 Μαϊ 2023 | 13:58

Πράσινες εξαγορές και βιώσιμες συγχωνεύσεις: Πώς η βιώσιμη ανάπτυξη αλλάζει τους εταιρικούς μετασχηματισμούς

Του Βασίλη Κουφού, Συμβούλου Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ιδρυτή, ΡΜΡ της Capa Epsilon OSP

29 Μαϊ 2023 | 13:40

ESG: Το τρίπτυχο της βιώσιμης ανάπτυξης

H υιοθέτηση ESG κριτηρίων στις στρατηγικές και τις πολιτικές ανάπτυξης των επιχειρήσεων έχει καταστεί κυρίαρχη τάση στο παγκόσμιο επιχειρείν

29 Μαϊ 2023 | 13:37

Οι ελληνικές επιχειρήσεις ενστερνίζονται τα κριτήρια ESG

Η παγκόσμια τάση για ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στις στρατηγικές ανάπτυξης έχει επηρεάσει και τις ελληνικές επιχειρήσεις

29 Μαϊ 2023 | 13:36

Οι τάσεις στο ESG για το 2023

Τα κριτήρια ESG έχουν αναδειχθεί στο νέο must του επιχειρείν

29 Μαϊ 2023 | 13:36

Lidl Ελλάς: Πρότυπο ολιστικής βιώσιμης λειτουργίας

Η βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκεται βαθιά μέσα στο DNA της Lidl Ελλάς, που αποδεικνύει έμπρακτα πως η ηγεσία στην αγορά και την οικονομία μπορεί να γίνει με συναίσθηση ευθύνης απέναντι στις επόμενες γενιές.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 29 Μαϊ 2023 | 13:34

Politico: Ελλάδα και Ουγγαρία μπλοκάρουν τις νέες κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία - Πιέζουν για τις εταιρείες τους

Δημοσίευμα του Politico αναφέρει ότι Αθήνα και Βουδαπέστη προβάλλουν αντιρρήσεις ως προς την επιβολή της 11ης δέσμης κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΕΞ 29 Μαϊ 2023 | 12:37

Δένδιας: Δεν μας εξέπληξε η επανεκλογή Ερντογάν - Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για διάλογο

Ο πρώην ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας, "όμως αν το αφήσουμε στην τύχη του καποιο τυχαίο περιστατικό θα συμβεί, που θα μας φέρει κουτρουβαλώντας πίσω".

ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ 29 Μαϊ 2023 | 11:55

Σκουριές: Επανεκκινεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της χώρας

Πρόκειται για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας που από το 2004 λειτουργεί και αναπτύσσει η Ελληνικός Χρυσός.

ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤ ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ 27 Μαϊ 2023 | 17:31

Πρεμιέρα με δύο μετάλλια για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Τα πρώτα μετάλλιά τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας ανδρών/γυναικών που διεξάγεται στο Μπλεντ.

25 Μαϊ 2023 | 16:00

MYTILINEOS: Στο επίκεντρο η κοινωνική υπευθυνότητα

Αναγνωρίζοντας πως το μέλλον του πλανήτη μας βρίσκεται στα χέρια των επόμενων γενεών, η MYTILINEOS Energy & Metals επενδύει συστηματικά στην εκπαίδευση των νέων, διευκολύνοντας τη μαθησιακή διαδικασία και μειώνοντας τις ανισότητες.