Greek Economic Forum: Πως θα γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα;

Υστερα από τη διοργάνωση στο Harvard, το Greek Economic Forum πήρε μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία στην καρδιά του οικονομικού κέντρου του Λονδίνου

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Greek Economic Forum: Πως θα γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα;

Κατά πόσον η Ελλάδα αποτελεί έναν φερέγγυο επενδυτικό προορισμό και πως μπορεί να δημιουργηθεί ένα επενδυτικό ''deal-flow'' στην χώρα;

Υστερα από τη διοργάνωση στο Harvard, το Greek Economic Forum πήρε μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία στην καρδιά του οικονομικού κέντρου του Λονδίνου. Ο λόγος για την εσπερίδα στρογγυλής τραπέζης που απάρτιζαν τέσσερις καταξιωμένοι εισηγητές όπου μοιράστηκαν τις απόψεις τους και συζήτησαν μεταξύ τους και με το κοινό το θέμα της ενίσχυσης των επενδύσεων στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα συζήτησαν κατά πόσον η Ελλάδα αποτελεί έναν φερέγγυο επενδυτικό προορισμό και πως μπορεί να δημιουργηθεί ένα επενδυτικό ''deal-flow'' στην χώρ

Τη Παρασκευή 8 Απριλίου, οι Έλληνες του Λονδίνου από τον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό, τραπεζικό και διπλωματικό χώρο παραβρέθηκαν στο Cass Business School για να παρακολουθήσουν την συγκεκριμένη εκδήλωση του Greek Economic Forum. Οικοδεσπότες αυτής ήταν ο ιδρυτής και επικεφαλής του Greek Economic Forum, Αντώνης Πιτταράς, καθώς επίσης και ο διευθυντής του γραφείου του Forum στο Λονδίνο, Ευάγγελος Αγγελάτος.

Εχει ξεκινήσει να υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές για την Ελλάδα;

Ο καθηγητής και διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος ναυτιλιακών, εμπορίου και οικονομίας στο Cass Business School Prof. Νίκος Νομικός, ανέλυσε την πρωταρχική θέση που κατέχει η χώρα μας στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως στο ναυτιλιακό τομέα και τις δυνατότητες που προσφέρει η χώρα μας από τη φύση της να αναπτυχθεί αυτός ο τομέας. Ο δικηγόρος, διδάκτωρ νομικής του University College London, Dr. Γιώργος Κράτσας μίλησε κυρίως για το νομικό πλαίσιο που επικρατεί στην Ελλάδα και πως αυτό αποθαρρύνει τις επενδύσεις στη χώρα μας. Η Ροζίνα Κούστα διευθύντρια σε επενδυτική εταιρεία Signia Wealth με έδρα το Λονδίνο (στην οποία διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια και περιουσία αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ) έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας τονίζοντας ότι έχει ξεκινήσει να υπάρχει ένα ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές προς την χώρα. Τέλος ο κος Εμμανουήλ Σπανάκης, αρχιτέκτων και επενδυτής ακινήτων μίλησε για το real estate και πως αυτό μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης επενδύσεων στη χώρα μας.

Ακολούθησε ο γνωστός δικηγόρος, διδάκτωρ νομικής του University College London, Dr. Γιώργος Κράτσας όπου μίλησε κυρίως για το νομικό πλαίσιο που επικρατεί επί του παρόντος στην Ελλάδα και πως αυτό αποθαρρύνει τις επενδύσεις στη χώρα μας. Έπειτα τον λόγο πήρε η κα Ροζίνα Κούστα διευθύντρια σε επενδυτική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο (Signia Wealth), στην οποία διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια και περιουσία αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ. Η κα Κούστα έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας τονίζοντας ότι έχει ξεκινήσει να υπάρχει ένα ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές προς την χώρα. Τέλος ο κος Εμμανουήλ Σπανάκης, αρχιτέκτων και επενδυτής ακινήτων μίλησε για το real estate και πως αυτό μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης επενδύσεων στη χώρα μας. Ο κ. Σπανάκης αναφέρθηκε στην αγορά ακίνητης περιουσίας στο Λονδίνο και πως αυτή αποτελεί πλέον προορισμό παγκοσμίων κεφαλαίων, το οποίο έχει στηρίξει και ενισχύσει την οικονομία της πόλης αλλά και της χώρας. Μίλησε επίσης για το νομικό και φορολογικό πλαίσιο που επέτρεψαν την ακίνητη περιουσία στο Λονδίνο να γίνει τόσο ελκυστικός προορισμός για το διεθνές κεφάλαιο και πως μπορεί να παραδειγματισθεί η Ελλάδα.

Τις ομιλίες ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό πού οδήγησαν σε μια εποικοδομητική συζήτηση. Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν σε δεξίωση που παραχώρησε το Φορουμ στην ιδιωτική λέσχη του Λονδίνου Century, υπό την συνοδεία απαλής jazz μουσικής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

1,28 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ 27 Οκτ 2021 | 09:05

"Σαρώνει" το Twitter: Έφτασε τους 211 εκατ. καθημερινούς χρήστες - Αύξηση 37% των εσόδων

Σημαντική αύξηση των εσόδων του ανακοίνωσε το τρίτο τρίμηνο του 2021 το Twitter.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Οκτ 2021 | 07:29

ΑΑΔΕ: Οι προϋποθέσεις για να χαρακτηρίζεται χρέος ανεπίδεκτο είσπραξης -Πότε διαγράφεται οριστικά

Από εξονυχιστικό έλεγχο θα υποχρεώνονται να περνούν οφειλέτες προκειμένου να πάψει να τους... κυνηγάει η εφορία, χαρακτηρίζοντας τα χρέη τους ανεπίδεκτα είσπραξης.

ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ 26 Οκτ 2021 | 20:40

Συναγερμός στην Επιτροπή Ανταγωνισμού: Καταγγελίες για κύμα ανατιμήσεων σε εστίαση και αρτοποιία

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού διερευνά καταγγελίες για ανατιμήσεις σε εστίαση και αρτοποιία

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 26 Οκτ 2021 | 18:17

Λύματα: "Ξέφυγε" το ιικό φορτίο στην Κρήτη - +247% στον Άγιο Νικόλαο - Ανησυχία και για την Πάτρα (+139%)

Οι καθαρά αυξητικές τάσεις του ιικού φορτίου στα λύματα κυμάνθηκαν από +33% στη Θεσσαλονίκη έως +247% στον Άγιο Νικόλαο

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΔΕΥ 26 Οκτ 2021 | 16:23

Κρήτη: Βάσιμες ενδείξεις για σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου

"Μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα να αναπτύξει δραστηριότητες έρευνας για κοιτάσματα φυσικού αερίου" - Τι λέει η εταιρεία υδρογοναθράκων για την Κρήτη.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ 26 Οκτ 2021 | 16:22

Λύθηκε το θέμα με τις 444 συντάξεις χηρείας του ΝΑΤ - Υπερδιπλασιάζεται ο ρυθμός απονομής των εκκρεμών συντάξεων

Οι χήρες των θανόντων ναυτικών θα λάβουν τις οριστικές συντάξεις τους σταδιακά, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

ΑΛΜΑ 62,4% 26 Οκτ 2021 | 10:18

Όμιλος Μυτιληναίου: Ιστορικά υψηλά κερδοφορίας στο εννεάμηνο 2021

Ιστορική κερδοφορία για τον όμιλο Mytilineos στους εννέα μήνες του 2021.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 26 Οκτ 2021 | 08:09

Σε πλειστηριασμό βγαίνει το εμβληματικό κτίριο του Μινιόν που ανήκε στη Folli Follie - Η ιστορία του

Παραμένει εγκαταλελειμμένο εδώ και αρκετά χρόνια στο κέντρο της Αθήνας. Τώρα φαίνεται ότι θα ξανά "ζωντανέψει". Το εμβληματικό κτίριο του Μινιόν βγαίνει σε πλειστηριασμό μέσα στις επόμενες ημέρες.

25 Οκτ 2021 | 12:38

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Στις 7 Δεκεμβρίου η εξέταση της εισήγησης για τον ΟΠΑΠ

Η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα εξετάσει στις 7 Δεκεμβρίου το θέμα της πολιτικής που ακολουθεί ο ΟΠΑΠ σχετικά με τις ρήτρες αποκλειστικότητας.

ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ 25 Οκτ 2021 | 07:35

Ο συνταξιούχος με τις 55.000 "μαύρες" συναλλαγές και οι 6 απίθανες περιπτώσεις φοροδιαφυγής μέσω internet

Έξι περιπτώσεις φοροδιαφυγής από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Αχαΐα και την Άρτα.

ΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 24 Οκτ 2021 | 18:20

ΟΑΕΔ, e-ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΑ: Τι καταβάλλεται έως τις 29 Οκτωβρίου

Υπολογίζεται ότι θα καταβληθούν περί τα 2,3 δισ. ευρώ σε πάνω από 4,8 εκατ. δικαιούχους.

ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ 24 Οκτ 2021 | 12:19

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς θα προστατευτείτε από τις εκρηκτικές ανατιμήσεις - Επτά ερωτήσεις και απαντήσεις

Μεγάλη προσοχή στην κατανάλωση αλλά και μελέτη των τιμολογίων ρεύματος που προσφέρουν οι εταιρείες ώστε να αποφευχθούν οι υπέρογκες επιβαρύνσεις.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 23 Οκτ 2021 | 12:24

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Αιγύπτου: "Διάδρομος" για φθηνή ενέργεια στην Ευρώπη

Στόχος η εκμετάλλευση της φθηνής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ στην Αίγυπτο και η προώθηση της στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω Ελλάδας.