
Αίσθηση προκαλεί η δήλωση- απάντηση του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στις πληροφορίες ότι πηγές της Κομισιόν έθεσαν ως προϋπόθεση για τη συζήτηση και διευθέτηση του χρέους την δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού.
Ο κ. Τσακαλώτος όχι μόνο απορρίπτει την κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού λέγοντας πως « δεν εγγυάται ρύθμιση του χρέους αλλά το αντίθετο» αλλά εμμέσως απευθυνόμενος και στους ευρωπαίους λέει πως η μόνη λύση είναι «μια αριστερή κυβέρνηση» η οποία «θα επεξεργαστεί και θα υλοποιήσει παράλληλο πρόγραμμα».
« Κανένας μεγάλος συνασπισμός, λοιπόν, όπως φέρεται να υποστηρίζει πηγή της Κομισιόν δεν εγγυάται ρύθμιση του χρέους –το αντίθετο» αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος ο οποίος ισχυρίζεται ότι «η ρύθμιση του χρέους ήταν η βασική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που κυβέρνησαν και θεωρούσαν το χρέος βιώσιμο».
Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ και του κ. Μεϊμαράκη που όπως σημειώνει « έχει ξεκαθαρίσει, με χίλιους δυό τρόπους, ότι θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ» επιμένει «καμία, όμως, κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα»
Η ανακοίνωση του κ. Τσακαλώτου στην οποία δεν υπάρχει καμιά αναφορά στη συμφωνία που έχει υπογράψει η χώρα και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ είπε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί «σωστά και γρήγορα» σημειώνεται « Δεν υπάρχουν «ουδέτερες» πολιτικές. Η χώρα έχει ανάγκη από μια αριστερή κυβέρνηση που θα μπορέσει να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει ένα «παράλληλο πρόγραμμα» που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε συνεργασία με νεοφιλελεύθερες δυνάμεις».
Εγώ δεν θα υποστήριζα κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μιλώντας εξάλλου στο Βήμα έδειξε ότι δεν βλέπει αλλά και δεν επιθυμεί να συγκροτηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού.
« Όχι, δεν το βλέπω (το ενδεχόμενο μεγάλου εκλογικού συνασπισμού). Κι ούτε θα το υποστήριζα εγώ. Τώρα βέβαια, θα έχουμε συλλογικές διαδικασίες. Αλλά εγώ προσωπικά, δεν θα το υποστήριζα.» ανέφερε σχετικά.
Αν και εκτίμησε ότι « θα βρεθεί η λύση εντός της επόμενης Βουλής» κι αυτό γιατί όπως είπε «νομίζω ότι πιο πολλές δυνάμεις - περιλαμβάνω σε αυτές και τον ΣΥΡΙΖΑ - δεν θα θέλουν και δεν θα μπορούν να πάνε και σε άλλη εκλογική αναμέτρηση.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr