Growth Awards: Αυτές είναι οι εταιρίες που φέρνουν την ανάπτυξη

"Αναδεικνύουμε τις πρωτοβουλίες, μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα" λένε Eurobank και Grant Thornton δημιουργώντας τα βραβεία επιχειρηματικής αριστείας

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Growth Awards: Αυτές είναι οι εταιρίες που φέρνουν την ανάπτυξη

Τα τελευταία χρόνια, η έννοια ανάπτυξη ακούγεται τόσο συχνά και τόσο εύκολα που, θα έλεγε κάποιος, ότι έχει χάσει τη σημασία της. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Η επίτευξη της ανάπτυξης παραμένει ο απόλυτος στόχος για την ελληνική οικονομία και απλά, το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιος πιστοποιημένος οργανισμός που θα ανακαλύψει τις επιχειρήσεις που πραγματικά μπορούν να πάρουν μέρος στην προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του εθνικού στόχου.

Τα Growth Awards, είναι αυτή ακριβώς η προσπάθεια που στηρίζεται από την Eurobank και την Grant Thornton, εξασφαλίζοντας την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων, και που στόχο έχουν να αναδείξουν αυτές ακριβώς τις επιχειρήσεις που καταμεσής της κρίσης, συνεχίζουν να προσπαθούν και να πετυχαίνουν.

Η πρωτοβουλία έχει στόχο να καταστεί το κορυφαίο μέσο αναγνώρισης της επιχειρηματικής αριστείας και στήριξης των υγιών, ανταγωνιστικών και δυναμικών επιχειρήσεων, να τις επιβραβεύσει και να τις στηρίξει ώστε να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου επιχειρηματικότητας και εργασιακής κουλτούρας.

Χαρακτηριστική του στόχου των Growth Awards είναι και η δήλωση του Προέδρου Δ.Σ. της Eurobank Νικόλαου Καραμούζη ο οποίος τόνισε:

«Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε και να επιβραβεύσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις που μέσα σε ένα πλαίσιο επιχειρηματικής ηθικής και λειτουργίας, επιτυγχάνουν όχι μόνο το μέγιστο οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά διαθέτουν και ξεχωρίζουν για την εξωστρεφή τους παρουσία, για το σεβασμό τους στον πελάτη με άριστο παρεχόμενο προϊόν και υπηρεσίες, με την ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος, και το σεβασμό στους εργαζομένους, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία, και τη σύγχρονη εταιρική διακυβέρνηση στη λειτουργία τους και τέλος, για την κοινωνική ευθύνη και την απόδοση κοινωνικού μερίσματος».

Οι νικητές των Growth Awards, πέρα από την αναγνώριση για τις προσπάθειές τους θα κερδίσουν σημαντική προβολή σε ΜΜΕ αλλά και στο παγκόσμιο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, μέσα από το δίκτυο της Τράπεζας Eurobank και της Grant Thornton, για να συνεχίσουν πιο δυνατοί και να κάνουν τα επόμενα επιχειρηματικά άλματα.

Η διαδικασία αξιολόγησης, έγινε μέσω ειδικών αναλύσεων βασικών χρηματοοικονομικών μεγεθών και δεικτών χιλιάδων επιχειρήσεων, βάσει του μοντέλου αξιολόγησης “Financial Growth/Health Matrix” της Grant Thornton καθώς και μέσω των εργαλείων πιστοληπτικής αξιολόγησης της Eurobank σε συνδυασμό με τις πραγματικές ιστορίες εταιριών, και με μια σειρά κριτηρίων που συνδυάζουν αποτελεσματικά τη λογική των αριθμών με τον καταλυτικό ρόλο του ανθρώπινου παράγοντα.

Σε πρώτη φάση καταγράφηκαν η χρηματοοικονομική θέση και οι επιδόσεις 8.000 επιχειρήσεων και επιλέχθηκαν 150 εταιρίες που πέρασαν στην δεύτερη φάση.

Οι εταιρίες που επιλέχθηκαν και δέχθηκαν να συμμετάσχουν στην τελική φάση των Growth Awards, συμπλήρωσαν επιπλέον στοιχεία για να δημιουργηθούν oι σχετικοί φάκελοι συμμετοχής, οι οποίοι και αξιολογήθηκαν από εξειδικευμένα στελέχη της Eurobank και της Grant Thornton για να υποβληθούν τελικά στα μέλη της Κριτικής Επιτροπής που θα επιλέξει τους 6 νικητές.

Σήμερα, οι υποψηφιότητες αυτές βρίσκονται στην φάση εξέτασης από την Κριτική Επιτροπή.

Η 15μελής επιτροπή, αφού εξετάσει ενδελεχώς τις εισηγήσεις με τις υποψηφιότητες, θα λάβει την απόφαση για τις 6 εταιρίες που θα βραβευτούν για τις υψηλές τους επιδόσεις στους τομείς:

  • Λειτουργική/Επιχειρησιακή βελτίωση
  • Ανάπτυξη προϊόντος
  • Ανάπτυξη αγορών
  • Ανθρώπινο δυναμικό και εταιρική κουλτούρα
  • Επενδύσεις
  • Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η αγωνία των συναγωνιζομένων θα τελειώσει την 1η Δεκεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση
απονομής
των 1ων βραβείων Growth Awards που θα μας αποκαλύψουν τις 6 εταιρίες που διακρίθηκαν σε κάθε επίπεδο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

15 Οκτ 2021 | 15:39

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αγοράσεις το δικό σου σπίτι

Είναι ωραίο να μπαίνεις στο δικό σου σπίτι!

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 15 Οκτ 2021 | 12:40

Οι αλλαγές σε υπαίθριο εμπόριο, λαϊκές αγορές, κινητές καντίνες - Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπ. Ανάπτυξης υπό τον τίτλο "Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου.

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ 15 Οκτ 2021 | 12:35

ΔΕΗ: Προειδοποιητική 24ωρη απεργία των εργαζομένων την προσεχή Τρίτη

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία πραγματοποιούν την προσεχή Τρίτη (19 Οκτωβρίου ) οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ. Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας

ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 15 Οκτ 2021 | 11:43

Ξεκινά σήμερα η διάθεση των νέων iPhone 13 Pro, iPhone 13 και του Apple Watch Series 7

Τα νέα iPhone 13 Pro Max και iPhone 13 Pro φέρνουν τη μεγαλύτερη αναβάθμιση σε σύστημα καμερών.

ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΟ 50% 15 Οκτ 2021 | 10:34

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πόσο πωλείται από σήμερα - Το επίδομα θέρμανσης σε 500 περιοχές - Αναλυτικός πίνακας

Ιδού πόσο πωλείται από σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης – Τα "δάνεια θέρμανσης" και οι εκπτώσεις – Δείτε πόσο επίδομα θα πάρετε σε 500 περιοχές της χώρας

15 Οκτ 2021 | 10:08

Πότε βλέπει η Κομισιόν το τέλος της ενεργειακής κρίσης

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η οποία επικαλείται προσδοκίες της αγοράς, οι τρέχουσες τιμές στα ενεργειακά προϊόντα θα είναι κατά πάσα πιθανότητα προσωρινές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ CAPITAL.GR 15 Οκτ 2021 | 09:26

Οριστικά στην ΆΚΤΩΡ έως το 2024 η Αττική Οδός - Δεν επιστρέφει στο Δημόσιο

Πολύ δύσκολα θα μπορούσε να επιστρέψει η Αττική Οδός στο δημόσιο, πριν την την λήξη της παραχώρησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 15 Οκτ 2021 | 08:06

Επίδομα θέρμανσης: Περισσότεροι από 1 εκατ. οι δικαιούχοι - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Το επίδομα θέρμανσης θα κυμαίνεται από 100 ευρώ το ελάχιστο έως 750 ευρώ το ανώτερο.

ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ 15 Οκτ 2021 | 07:39

Πρεμιέρα σήμερα για το πετρέλαιο θέρμανσης: Αυτές είναι οι τιμές διάθεσης στους καταναλωτές

Κοντά στο 1,14 ευρώ το λίτρο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην αγορά το πετρέλαιο θέρμανσης - Περιορισμένο το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΑΕ 14 Οκτ 2021 | 20:47

Αλλαγές στους λογαριασμούς ρεύματος: Τι θα περιλαμβάνουν τα νέα έντυπα

Οι αλλαγές στα έντυπα του λογαριασμού ρεύματος θα τεθούν σε ισχύ από 1.1.2022.

ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 14 Οκτ 2021 | 16:59

Wolt: Σταματά παραγγελίες και παραδόσεις στις περιοχές με έντονα φαινόμενα

Η Wolt αναστέλλει την παραγγελειοληψία και τις παραδόσεις της, σε περιοχές που εντοπίζονται έντονα καιρικά φαινόμενα

14 Οκτ 2021 | 13:24

H Chiesi Hellas στηρίζει τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας

"We Act DAY": Οι εργαζόμενοι της Chiesi Hellas με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, που έχει θεσπίσει η εταιρεία, στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες της Βόρειας Εύβοιας.

14 Οκτ 2021 | 12:29

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σχοινά για την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα για την προστασία των ευάλωτων

Ολόκληρος ο διάλογος που είχαν κατά την έναρξη της συνάντησής τους ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.