H Παγκόσμια Συμμαχία για τη Νέα Γενιά θα στηρίξει 6 εκατ. νέους

Η Παγκόσμια Συμμαχία για τη Νέα Γενιά ανακοίνωσε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, τη φιλοδοξία της να υποστηρίξει 6 εκατομμύρια νέους.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
H Παγκόσμια Συμμαχία για τη Νέα Γενιά θα στηρίξει 6 εκατ. νέους

Η Παγκόσμια Συμμαχία για τη Νέα Γενιά (Global Alliance for YOUth), ανακοίνωσε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, τη φιλοδοξία της να υποστηρίξει 6 εκατομμύρια νέους, βοηθώντας τους να αποκτήσουν δεξιότητες χρήσιμες για την αγορά εργασίας.

Πρόκειται για ένα επιχειρηματικό κίνημα οργανώσεων με κοινή νοοτροπία και πάθος να συνεργαστούν όλες μαζί με στόχο να βοηθήσουν τους νέους σε όλο τον κόσμο να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να επιτύχουν στην παγκόσμια αγορά εργασίας, σήμερα και αύριο.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, πάνω από το 60% των παιδιών που εισέρχονται στο δημοτικό σχολείο σήμερα θα απασχοληθούν σε επαγγέλματα που δεν υπάρχουν ακόμη. Την ίδια στιγμή, η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού παραμένει αποκλεισμένο από την συνεχώς αναπτυσσόμενη ψηφιακή οικονομία. Τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η παραδοσιακή εκπαίδευση, όπου αυτή είναι διαθέσιμη, δεν προετοιμάζει πλέον τους νέους για την τρέχουσα και μελλοντική αγορά εργασίας. Με την πεποίθηση ότι οι εταιρείες έχουν μια τεράστια ευκαιρία να αναπτύξουν και να αντλήσουν εργατικό δυναμικό από τη μεγαλύτερη δεξαμενή ταλέντων και ανθρώπινου κεφαλαίου που ήταν ποτέ διαθέσιμη στην ανθρώπινη ιστορία, 20 διεθνείς ιδιωτικές εταιρείες αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια Παγκόσμια Συμμαχία για τη Νέα Γενιά, με στόχο να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις νεότερες γενιές.

«Η Παγκόσμια Συμμαχία για τη Νέα Γενιά αντιπροσωπεύει την κοινή μας προσπάθειά να προσφέρουμε στους νέους τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας του 21ου αιώνα. Οι εταιρείες μας δεσμεύονται να υποστηρίξουν και να αναπτύξουν προγράμματα που επιτρέπουν στους νέους να περάσουν με επιτυχία από την εκπαίδευση και την κατάρτιση, στην απασχόληση και να αναπτύξουν μια επιχειρηματική νοοτροπία» δήλωσε ο Laurent Freixe, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé για την όλη την περιφέρεια της Αμερικής.

Μέχρι σήμερα, 20 πολυεθνικές εταιρείες έχουν προσχωρήσει στη συμμαχία ως ιδρυτικά μέλη: ABB, Adecco, BBVA, Cargill, Cemex, Engie, EY, Facebook, Firmenich, Mercer, Mastercard, Microsoft, Nestlé, Nielsen, Publicis, Rockwell Automation, SAP, Starbucks , Vodafone και White & Case. Η Συμμαχία είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με εταίρους που δεν ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και η Solutions 4 Youth Employment.

Η Nestlé ίδρυσε τη Συμμαχία για τη Νέα Γενιά στην Ευρώπη το 2014, με σκοπό να βοηθήσει τους νέους να προετοιμαστούν για την είσοδό τους στον επαγγελματικό κόσμο. Μετά το επιτυχημένο της ξεκίνημα, η συμμαχία διευρύνθηκε στις χώρες της Συμμαχίας του Ειρηνικού - Pacific Alliance- το 2017 (Χιλή, Κολομβία, Μεξικό και Περού) καθώς και στις χώρες του Μερκοσούρ το Δεκέμβριο του 2018 (Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη).

Φωτο: EPA

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ 20 Οκτ 2021 | 17:47

"Βόμβα" από το Ελεγκτικό Συνέδριο: Συνταγματική η κατάργηση των δώρων στους συνταξιούχους του Δημοσίου

Οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκριναν ότι η κατάργηση των δώρων προέκυψε από την ανάγκη της χώρας να προχωρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 20 Οκτ 2021 | 14:42

Τσακλόγλου: Ελλάδα, η πιο γερασμένη χώρα της ΕΕ το 2030

Απίστευτο βάρος πέφτει στη γενιά των εργαζομένων η οποία πληρώνει τις συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων, τόνισε υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου

ΠΡΩΤΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ WELLBEING Η ΕΛΛΑΔΑ 20 Οκτ 2021 | 14:11

Forbes: Οι "ψηφιακοί νομάδες" της τηλεργασίας επιλέγουν την Ελλάδα για να ζήσουν

Την Ελλάδα επιλέγουν πρώτοι οι ψηφιακές νομάδες, όταν θέτουν ως προτεραιότητα την υψηλή ποιότητας ζωής και την ευζωία. Eρευνα από την HSBC.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ 20 Οκτ 2021 | 11:37

Ο Σκυλακάκης βάζει φρένο στα σενάρια για νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών: Δεν εισηγούμαι δαπάνες

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ξεκαθάρισε πως θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα στήριξης των νοικοκυριών.

ΣΤΗ MACQUARIE ASSET MANAGEMENT 20 Οκτ 2021 | 10:56

ΔΕΗ: Συμφωνία για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ - Η επίσημη ανακοίνωση

Η Macquarie Asset Management θα συνεργαστεί στη μακροχρόνια ιδιοκτησία και ανάπτυξη της επιχείρησης με τη ΔΕΗ, η οποία θα διατηρήσει το υπόλοιπο 51% της συμμετοχής της.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 20 Οκτ 2021 | 10:06

Χατζηδάκης: Εχω στείλει στο πειθαρχικό υπαλλήλους του ΕΦΚΑ που ταλαιπωρούν τον κόσμο

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 το θέμα των εκκρεμών συντάξεων θα έχει λυθεί και δεν θα υπάρχουν υπερημερίες, διαβεβαίωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Οκτ 2021 | 09:13

Πότε είναι φέτος η Black Friday; - Οι 5 "χρυσοί" κανόνες για τους καταναλωτές

Πότε είναι η Black Friday 2021 και τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές ώστε να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις, κάνοντας ασφαλείς αγορές;

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 20 Οκτ 2021 | 09:10

Οι παγίδες στη θέρμανση: Πώς θα γλιτώσετε επιβάρυνση πάνω από 1.000 ευρώ σε ρεύμα, πετρέλαιο, αέριο

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι φέτος η ακριβότερη λύση που μπορείτε να επιλέξετε για να καλύψετε τις ανάγκες θέρμανσης.

ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΩΣ 800.000 ΕΥΡΩ 20 Οκτ 2021 | 08:44

"Ζεσταίνονται" οι μεταβιβάσεις ακινήτων - Ερχεται κύμα γονικών παροχών

Η μεγάλη αύξηση των μεταβιβάσεων ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών αξιών, που αναμένεται να εκτοξευτούν εξαιτίας των αλλαγών στις γονικές παροχές.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ETF ΤΗΣ PROSHARES 20 Οκτ 2021 | 08:36

Forbes: Το bitcoin φλερτάρει με νέο ιστορικό υψηλό

Το ψηφιακό νόμισμα, bitcoin, "σκαρφάλωσε" έως τα 64.309,33 δολάρια εχθές το απόγευμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinDesk.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 20 Οκτ 2021 | 08:15

Πώς συνταξιοδοτούνται όσοι χρωστούν στο Ταμείο τους - Τα 8 σημεία κλειδιά του ΕΦΚΑ

Τα οκτώ σημεία που ξεκαθαρίζει ο e-ΕΦΚΑ σε όσους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα αλλά έχουν οφειλές προς τα ταμεία τους.

ΕΩΣ ΤΟ 2060 19 Οκτ 2021 | 16:43

ΟΟΣΑ: Ευνοϊκή η τάση του ελληνικού χρέους παρά την πανδημία - "Καμπανάκι" για τη γήρανση του πληθυσμού

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του ΟΟΣΑ, η οποία δεν χρειάζεται να λάβει δημοσιονομικά μέτρα για να αποτρέψει μία αύξηση του χρέους της.

ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 19 Οκτ 2021 | 15:58

Τρελό: Προμήθειες έως και 33% πληρώνουν οι εστιάτορες στις πλατφόρμες delivery

Συνέταιρο στην επιχείρησή τους έχουν βάλει τα κατάστημα εστίασης που συνεργάζονται με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Η χρέωση επί της απόδειξης μπορεί να ξεπεράσει το 30%.