Follow us

Hellas Direct: Συγκέντρωσε επιπλέον χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ - Νέος επενδυτής ο βρετανικός οργανισμός ETF Partners

Η Hellas Direct είναι έτοιμη, και με τη νέα κεφαλαιακή ενίσχυση, να υλοποιήσει τα επόμενα βήματά της.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Hellas Direct

Κεφάλαια ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ συγκέντρωσε η ασφαλιστική εταιρία Hellas Direct στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, επιτυχία που της δίνει ώθηση για να διατηρήσει την αναπτυξιακή πορεία της και το 2024.

Ακολουθώντας τα δυνατά αποτελέσματα του 2023, που έκλεισε με 155 εκατ. ευρώ εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και περισσότερους από 900.000 πελάτες σε Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία, η Hellas Direct είναι έτοιμη, και με τη νέα κεφαλαιακή ενίσχυση, να υλοποιήσει τα επόμενα βήματά της

Η ενίσχυση από νέα κεφάλαια θα εδραιώσει την αναπτυξιακή τροχιά της Hellas Direct και θα ενδυναμώσει την επέκταση των δραστηριοτήτων της της τόσο σε ευρωπαϊκές αγορές όπου έχει ήδη παρουσία όσο και σε νέες στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη. Παράλληλα, θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη διεύρυνση των υπηρεσιών της προς τους πελάτες της, με έμφαση στο οικοσύστημα της κινητικότητας και της κατοικίας.

Στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης η Hellas Direct καλωσόρισε με χαρά έναν νέο επενδυτή, την εταιρία ETF Partners. Ο βρετανικός επενδυτικός οργανισμός διαχειρίζεται κεφάλαια που προέρχονται από θεσμικούς επενδυτές, παγκόσμιες εταιρίες και οικογενειακά γραφεία ενώ επενδύει σε εταιρίες τεχνολογίας που κάνουν τη διαφορά σε ένα μοντέλο που αποκαλεί "βιωσιμότητα μέσω καινοτομίας". Αξίες με βάση τις οποίες αναπτύσσεται και εξελίσσεται και η Hellas Direct.

Η ETF Partners προστίθεται στη μακρά λίστα κορυφαίων επενδυτών που στηρίζουν ήδη την Hellas Direct: την Portage Ventures, τον Διεθνή Χρηματοδοτικό Οργανισμό (IFC - μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), την Endeavor Catalyst και γνωστά οικογενειακά γραφεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Jon Moulton και Lord O’ Neill.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με την ETF Partners. Η υποστήριξή της θα συμβάλει καταλυτικά στην προσπάθειά μας για ασφαλιστικά προϊόντα ακόμα πιο κοντά στους στόχους ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας" τονίζει ο συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct Αλέξης Πανταζής. "Κοιτώντας στο μέλλον, είμαστε πιο προσηλωμένοι από ποτέ στο να καινοτομούμε και να διαμορφώνουμε λύσεις που απαντούν στους αυξανόμενους κινδύνους και τις επείγουσες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Η ώρα για δράση είναι τώρα".

"Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη στήριξη της ETF Partners στην Hellas Direct. Είναι για μας ακόμα μία ευκαιρία ώστε να ενισχύσουμε τις τρέχουσες δραστηριότητές μας και να υλοποιήσουμε τα επόμενα βήματά μας σε ‘τυφλές’ αγορές, τις οποίες παραβλέπουν οι παγκόσμιοι κολοσσοί" εξηγεί ο συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct Αιμίλιος Μάρκου. "Στόχος μας είναι πάντα να αξιοποιούμε την τεχνολογία προς όφελος των ασφαλισμένων μας".

"Η Hellas Direct αντιπροσωπεύει την καινοτομία και τη δέσμευση στη βιωσιμότητα που αναζητούμε στις επενδύσεις μας" δηλώνει ο Robert Genieser, Managing Partner στην ETF Partners. "Έχει αναπτύξει βαθιά κατανόηση του ασφαλιστικού κλάδου και έχει πετύχει εντυπωσιακή ανάπτυξη με τη χρήση της δικής της πλατφόρμας τελευταίας τεχνολογίας και τη δραστηριοποίηση σε τοπικές αγορές. Ο σχεδιασμός και η διάθεση ασφαλιστικών προϊόντων που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να προσαρμοστούν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα είναι εξαιρετικά σημαντικές μακροπρόθεσμα".

Η ασφαλιστική εταιρία Hellas Direct έχει πλέον συγκεντρώσει συνολικά 66 εκατ. ευρώ σε κεφάλαια. Έκλεισε 10 χρόνια λειτουργίας και παρέχει ασφάλεια αυτοκινήτου, μηχανής και σπιτιού ενώ στηρίζει συνολικά το οικοσύστημα της κινητικότητας παρέχοντας και χρηματοδοτικές υπηρεσίες. Δραστηριοποιείται σε τρεις χώρες, Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία και ετοιμάζεται για άνοιγμα και σε άλλες αγορές. Το 2023 βραβεύτηκε από τους Financial Times για 4η φορά ως μία από τις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη. Με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, ο δείκτης φερεγγυότητας της εταιρίας διαμορφώνεται στο 220%.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ 23 Απρ 2024 | 08:42

Σούπερ Μάρκετ: Οι μεταχρονολογημένες επιταγές και ο κίνδυνος να μειωθούν οι κωδικοί στο ράφι

Μείωση κωδικολογίου και αποθεμάτων στις αποθήκες εξετάζουν κάποια από τα μεγάλα ελληνικά σούπερ μάρκετ.

ΕΞΑΝΕΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ 23 Απρ 2024 | 08:32

Καπέλο στις τιμές του ρεύματος και τον Μάιο λόγω ρευματοκλοπών

Και για τα τιμολόγια του Μαΐου οι προμηθευτές καλούνται να πληρώσουν το επιπλέον καπέλο για τις ρευματοκλοπές και τις απώλειες του δικτύου του 2021 και του 2022.

22 Απρ 2024 | 17:12

Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι εταιρείες βρεφικού γάλακτος - Ζητούν να ακυρωθεί το πλαφόν κέρδους

Μεταξύ άλλων, οι εταιρείες βρεφικού γάλακτος υποστηρίζουν ότι οι τιμές του πλαφόν είναι αυθαίρετες και κατώτερες του κόστους παραγωγής και διάθεσης.

ΝΕΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ 22 Απρ 2024 | 14:09

Στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου η Kaizen Gaming: Μεγάλος Χορηγός της Άστον Βίλα το Betano

Κεντρικός Χορηγός της φανέλας της Aston Villa για τις επόμενες δύο αγωνιστικές περιόδους θα είναι το διεθνές premium brand της Kaizen Gaming.

ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ 22 Απρ 2024 | 13:17

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% του ΑΕΠ το 2023 - Μείωση του χρέους

Σχεδόν διπλάσιο του στόχου που είχε τεθεί για το πρωτογενές πλεόνασμα εμφάνισε η ελληνική οικονομία.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ 22 Απρ 2024 | 13:09
ΘΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ 11 ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ «START-UP» 22 Απρ 2024 | 11:07

Στις 26 Απριλίου το μαθητικό – επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς από το Junior Achievement Greece

Το 1ο Βραβείο "Οδυσσέας Κυριακόπουλος 2024" θα απονείμει η μαθητική Εικονική Επιχείρηση "Ιsometricks" που κατέκτησε πριν λίγες ημέρες το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior Achievement.

22 Απρ 2024 | 10:45

Huawei: Πασχαλινές προσφορές σε κορυφαία wearables

Επωφεληθείτε από τις μοναδικές τιμές σε αγαπημένα προϊόντα τεχνολογίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 22 Απρ 2024 | 10:45

Ποια προϊόντα περιλαμβάνονται στα "Καλάθια" του Πάσχα, των Νονών και της Σαρακοστής - Αναλυτικά η λίστα

Το "Καλάθι του Πάσχα" αποτελεί επέκταση του "Καλαθιού του Νοικοκυριού", καθώς προστίθενται τέσσερις νέες κατηγορίες τροφίμων.

ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 22 Απρ 2024 | 10:08
21 Απρ 2024 | 23:40

Οι πέντε μεγαλύτερες απειλές για την ελληνική οικονομία από την κρίση στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία

Μία σπίθα μπορεί να προκαλέσει ένα ντόμινο εξελίξεων, το οποίο θα επηρεάσει και την Ελλάδα.

21 Απρ 2024 | 21:10

Πρεμιέρα αύριο για το "Καλάθι του νονού" - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Στο "Καλάθι των Νονών" εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν οικονομικότερες αγορές.

21 Απρ 2024 | 19:09

Μύκονος: Μπαράζ ελέγχων και κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε 13 επιχειρήσεις - Τα λαβράκια που εντόπισαν οι "ράμπο" του ΥΠΕΝ

Oι έλεγχοι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και θα συνεχιστούν τόσο στη Μύκονο όσο και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς.