Η Eurobank μείωσε κατά 10% το προσωπικό της- Με γενναία εθελουσία έξοδο και παροχές

Μείωση το προσωπικό της κατά 10% η Eurobank με την εθελουσία έξοδο που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή- Την αποδέχθηκαν 750 εργαζόμενοι

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Eurobank: Απορρόφηση κόστους ανάληψης από ΑΤΜ άλλης τράπεζας

Το 10% του προσωπικού της μείωσε η Eurobank με την εθελουσία έξοδο που ολοκλήρωσε την Παρασκευή και την οποία αποδέχτηκαν πάνω από 750 εργαζόμενοι.

Στο τέλος του β΄ τριμήνου 2020 το προσωπικό της Τράπεζας στην Ελλάδα ανερχόταν σε 7.487 άτομα (από 8.791 το αντίστοιχο χρονικό σημείο του 2019). Στο διάστημα α΄ εξαμήνου 2019 – α΄ εξαμήνου 2020 η Eurobank μείωσε τα έξοδα προσωπικού κατά 10,5% και τον δείκτη εξόδων προς έσοδα από το 50,1% στο 41,1%.

Η μεγάλη ανταπόκριση στο πρόγραμμα εθελουσίας της Eurobank είχε προδιαγραφεί ήδη από τις 25 Σεπτεμβρίου, καθώς το "κουμπί" της εξόδου είχαν πατήσει πάνω από 600 εργαζόμενοι. Οι πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι τα δείγματα της "υπερκάλυψης" του προγράμματος είχαν φανεί από το πρώτο κιόλας δεκαπενθήμερο (η περίοδος αποδοχής είχε διάρκεια από τις 7 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου) και σε κάποιες περιοχές όπως, ενδεικτικά, η Αττική και η Κρήτη το "πλαφόν" εξόδου προσωπικού που είχε θέσει η Τράπεζα καλύφθηκε νωρίτερα. Η ζήτηση ήταν αυξημένη και για την περίοδο της εβδομάδας 28/9 – 2/10 που ακολούθησε και αφορούσε οικειοθελή αποχώρηση με καταβολή σε εργαζόμενους/δικηγόρους του ποσού της αποζημίωσης καταγγελίας του Ν. 4093/2012 (Ν. 4194/2013 για δικηγόρους), προσαυξημένης κατά 50% (οικειοθελής αποζημίωση λόγω λύσης της σύμβασης/σχέσης εργασίας/σύμβασης έμμισθης εντολής).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο μέσος όρος ηλικίας όσων πήραν τις τέσσερις επιλογές του προγράμματος εθελουσίας εξόδου της Eurobank είναι τα 50 έτη, ενώ τη μεγαλύτερη ζήτηση είχε η επιλογή της πενταετούς αναγκαστικής άδειας την οποία προτίμησαν εργαζόμενοι κοντά στη συνταξιοδότηση και γυναίκες με ανήλικα τέκνα. Σημειώνεται ότι η εθελούσια της Eurobank έδινε υψηλότερες αποζημιώσεις στην ηλικιακή ομάδα 42 – 52 ετών και ακόμη υψηλότερες στους 53+, ενώ το πλαφόν του εφάπαξ είχε οριστεί στις 150.000 ευρώ.

Η αναγκαστική άδεια 5 ετών που σημείωσε τη μεγαλύτερη ζήτηση απευθυνόταν αποκλειστικά στους γεννημένους πριν την 01.01.1968 και χορηγούσε την παροχή μιας σταδιακής μηνιαίας καταβολής μεικτών μισθών και εργοδοτικών εισφορών για τα επόμενα 5 έτη, με παράλληλη αναγκαστική άδεια για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, την καταβολή ενός εφάπαξ ποσού που θα καταβληθεί με την έναρξη της αναγκαστικής άδειας, καθώς και μιας οικειοθελούς παροχής που επίσης θα καταβληθεί με την έναρξη της αναγκαστικής άδειας (ποσοστό επί της αποζημίωσης καταγγελίας του Ν. 4093/2012 ή Ν.4194/2013 για τους δικηγόρους, όπως είχε διαμορφωθεί κατά την 01.09.2020, χωρίς οποιεσδήποτε μειώσεις μπορεί να προκύπτουν από το Νόμο 3198/55).

Λοιπές παροχές

Οι εργαζόμενοι της Eurobank που αποχώρησαν με όλες τις επιλογές εθελουσίας εξόδου που προσέφερε η Τράπεζα, λαμβάνουν και πρόσθετες παροχές. Συγκεκριμένα, θα εξακολουθήσει να παρέχεται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη στο ιδιωτικό Πρόγραμμα του Ομίλου Eurobank για 5 έτη από την ημερομηνία λύσης της σύμβασης (στην περίπτωση επιλογής εφάπαξ ποσού) / έναρξης της αναγκαστικής άδειας (στην περίπτωση επιλογής Αναγκαστικής Άδειας 2 ή 5 ετών) για κάθε συμμετέχοντα που είναι ασφαλισμένος στο Πρόγραμμα κατά την ημερομηνία λύσης της σύμβασής του / έναρξης της αναγκαστικής άδειας, καθώς και για τα ήδη ασφαλισμένα στο Πρόγραμμα την ημερομηνία λύσης της σύμβασής του / έναρξης της αναγκαστικής άδειας εξαρτώμενα μέλη, σύμφωνα με τους εκάστοτε ισχύοντες όρους του αντίστοιχου ιατροφαρμακευτικού προγράμματος.

Επίσης, εάν οι παραπάνω, κατά την ημερομηνία λύσης της σύμβασης / έναρξης της αναγκαστικής άδειας του συμμετέχοντα, έχουν προβλήματα αναπηρίας 50% και άνω, η παραμονή στο ιδιωτικό Πρόγραμμα του Ομίλου Eurobank, εφόσον διαρκεί το άνω ποσοστό αναπηρίας, θα εξακολουθήσει να ισχύει για 10 έτη από την ημερομηνία λύσης της σύμβασης / έναρξης της αναγκαστικής άδειας του συμμετέχοντα, σύμφωνα με τους εκάστοτε ισχύοντες όρους του αντίστοιχου ιατροφαρμακευτικού προγράμματος. Περιορισμοί όσον αφορά στις προϋποθέσεις και τη διάρκεια ισχύος του Προγράμματος, ισχύουν και στις παραπάνω περιπτώσεις.

Στεγαστικά / Home Equity δάνεια, που έχουν ήδη χορηγηθεί με προνομιακούς όρους προσωπικού μέχρι και την 01.09.2020 , θα διατηρήσουν τα προνομιακά επιτόκια του προσωπικού μέχρι την πλήρη εξόφλησή τους, υπό την προϋπόθεση ότι είναι και θα παραμείνουν και στο μέλλον ενήμερα, σύμφωνα με τους αρχικούς ή τους τυχόν τροποποιηθέντες όρους του δανείου ή της πίστωσης. Σε περίπτωση αλλαγής των όρων των δανείων για το εν ενεργεία προσωπικό θα επέρχεται αντίστοιχη αλλαγή και στους όρους δανείων των συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα.

Οι πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας που έχουν χορηγηθεί μέχρι και την 01.09.2020 θα διατηρήσουν τα προνομιακά επιτόκια του προσωπικού για ένα έτος μετά τη λύση της σύμβασης εργασίας των συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα (για τους εργαζόμενους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα της Αναγκαστικής Άδειας, τα προνομιακά επιτόκια διατηρούνται μέχρι τη λήξη της περιόδου της Αναγκαστικής Άδειας). Σε περίπτωση αλλαγής των όρων των καρτών για το εν ενεργεία προσωπικό θα επέρχεται και αντίστοιχη αλλαγή και στους όρους των καρτών των συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα.

Πηγή: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 12 Οκτ 2020 | 10:59

Αυτοί είναι οι 83 κλάδοι στους οποίους επιτρέπεται η μείωση ενοικίου [ΦΕΚ]

Ποιους περιλαμβάνει η εφαρμογή της προαιρετικής μείωσης των ενοικίων για τον τρέχοντα μήνα.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 12 Οκτ 2020 | 10:58

Αναδρομικά συνταξιούχων: Ποιοι θα πάρουν, πόσα και πότε

Πότε θα έχει εισπράξει και ο τελευταίος συνταξιούχος τα αναδρομικά του. Δεν θα γίνει καμία παρακράτηση για φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης.

Ο ..ΑΠΡΟΣΕΚΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 06 Οκτ 2020 | 11:16

Χαμός στον Λευκό Οίκο: Προσβολές, απολύσεις μέσω Τwitter στη σκιά του φόβου του κορονοϊού

Το προσωπικό του Λευκού Οίκου έχει εξαναγκαστικά εκτεθεί σε ένα ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19, με εξελίξεις που θα μπορούσαν να είναι ακόμη και θανατηφόρες.

05 Οκτ 2020 | 13:54

Γιατί (και πώς) σκοπεύω να πεθάνω με άδειο τραπεζικό λογαριασμό

Εάν το 2020 μας έχει διδάξει κάτι, είναι ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη...

Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑ DATA CENTER 05 Οκτ 2020 | 13:09

Παρασκήνιο: Πώς φτάσαμε στην επένδυση μαμούθ 1 δισ. της Microsoft στην Ελλάδα

Το παρασκήνιο για το πώς φθάσαμε στην επένδυση μαμούθ της Microsoft- Γιατί κρατήθηκε 7σφράγιστο μυστικό

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 1300 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 01 Οκτ 2020 | 09:47

Περισσότεροι από 460 εργαζόμενοι στη ΔΕΗ υπέβαλαν αίτηση εθελούσιας εξόδου

Το κόστος των προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης καλύπτεται από τη ΔΕΗ.

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 01 Οκτ 2020 | 08:27

Τέταρτος γύρος "δωρεάν" χρήματος 500 εκατ. ευρώ - Το νέο πακέτο του υπουργείου Οικονομικών

Μέσω του 4ου γύρου θα πέσουν στην αγορά περίπου 500 εκατ. ευρώ και από αυτά, εκτιμάται ότι τα τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ θα είναι "χάρισμα".

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Σεπ 2020 | 08:15

Ενοίκια Σεπτεμβρίου: Ποια "κουρεύονται" υποχρεωτικά και ποια κατόπιν συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη [πίνακας]

Σε ποιες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες ακινήτων δικαιούνται έκπτωση φόρου στα ενοίκια.

ΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 28 Σεπ 2020 | 10:17

Βρούτσης: Παρά τις επιπτώσεις από την πανδημία, το ασφαλιστικό σύστημα παραμένει αξιόπιστο και βιώσιμο

Με το σύστημα "ΗΛΙΟΣ", για πρώτη φορά, χαρτογραφήθηκε με απόλυτη ακρίβεια και ανάλυση το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας, λέει ο υπουργός Εργασίας.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 24 Σεπ 2020 | 07:51

Πρωτοφανής ανταπόκριση στο πρόγραμμα "Γέφυρα": Πάνω από 5.000 αιτήσεις την ημέρα – Ζητείται παράταση

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα "ΓΕΦΥΡΑ" ξεπέρασαν αισίως τις 110.000 σε μια πρωτοφανή ανταπόκριση για πρόγραμμα επιδότησης στεγαστικών δανείων πράσινων και κόκκινων.

ΜΕ ΤΖΙΡΟ 256,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ 23 Σεπ 2020 | 13:27

ΕΛΣΤΑΤ: Συνολικά 709.696 επιχειρήσεις δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα το 2018

Το 2018 δραστηριοποιήθηκαν συνολικά 709.696 επιχειρήσεις στην Ελλάδα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ 22 Σεπ 2020 | 13:35

Γερμανία: Η Deutsche Bank θα κλείσει το 20% των εγχώριων καταστημάτων της

Θα αξιοποιήσει τις νέες συνήθειες που απέκτησαν οι πελάτες της - Λιγότεροι υπάλληλοι περισσότερες ανέπαφες συναλλαγές.