Η Eurolife FFH επιλέγει την ΙΒΜ για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της

Ανακοινώνουν σήμερα την έναρξη της συνεργασίας τους, με στόχο την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της ασφαλιστικής εταιρείας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Eurolife

Η IBM και η Eurolife FFH, εταιρεία με ηγετική θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ανακοινώνουν σήμερα την έναρξη της συνεργασίας τους, με στόχο την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της ασφαλιστικής εταιρείας.

H Eurolife FFH αποκτά πρόσβαση σε ΙΒΜ hybrid cloud τεχνολογίες και στο OpenShift της RedHat, την πλέον ολοκληρωμένη πλατφόρμα Kubernetes της αγοράς, καθώς και στην τεχνογνωσία των υπηρεσιών της ΙΒΜ και στην εξειδικευμένη εμπειρία της στον ασφαλιστικό κλάδο.

Με τη συνεργασία αυτή, η Eurolife FFH στοχεύει στη βελτίωση των λειτουργικών της αποδόσεων και στην περαιτέρω ενίσχυση των δεξιοτήτων, των ρόλων και της τεχνογνωσίας των στελεχών της. Επιπλέον, με την απλοποίηση της διαχείρισης των πληροφοριακών συστημάτων, μέσω μιας ασφαλούς και ευέλικτης διαδικασίας, η Eurolife FFH θα αναβαθμίσει την ποιότητα της εμπειρίας των πελατών και συνεργατών της, επιταχύνοντας το χρόνο απόκρισης στις ανάγκες τους. Επίσης, θα υποστηριχθεί από εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό με κορυφαία τεχνογνωσία, εξελίσσοντας περαιτέρω τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Η ΙΒΜ θα διαχειρίζεται την υποδομή πληροφορικής, σύμφωνα με τις πολιτικές της Eurolife FFH και θα συμβάλλει με εξειδικευμένες υπηρεσίες και προϊόντα στην διατήρηση του υψηλού επίπεδου κυβερνοασφάλειας της εταιρείας. Επιπλέον, θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες με έμφαση στην πλήρη υιοθέτηση agile μεθοδολογιών για την ανάπτυξη εφαρμογών. Μέσω της βελτιστοποίησης της ευελιξίας του οργανισμού, η Eurolife FFH στοχεύει σε λειτουργικά οφέλη, τα οποία θα προκύψουν από καινοτόμες ψηφιακές λύσεις.

Με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας, ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ασφαλιστικού ομίλου Eurolife FFH δήλωσε σχετικά: "Αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις των καιρών, η Eurolife FFH κατατάσσει τις νέες τεχνολογίες στην κορυφή των στρατηγικών της στόχων. Γι’ αυτό επενδύει συστηματικά στον ψηφιακό της μετασχηματισμό, στο πλαίσιο του οποίου τίθενται σε πρώτη προτεραιότητα η αναβάθμιση των υποδομών, η αξιοποίηση διεθνών πρακτικών, η παρακολούθηση των σύγχρονων τεχνολογιών και η ενσωμάτωσή τους στις λειτουργίες της εταιρείας. Συνεπείς στη στρατηγική μας, ενισχύουμε την ομάδα μας μέσω στρατηγικών συμμαχιών με συνεργάτες υψηλού κύρους και αναγνωρισμένης τεχνογνωσίας. Με την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και την τεχνογνωσία της ΙΒΜ, είμαστε σίγουροι ότι πολύ γρήγορα θα προσφέρουμε ακόμη περισσότερες επιλογές στους συνεργάτες και πελάτες μας και μία αναβαθμισμένη εμπειρία εξυπηρέτησης μέσα από λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη αξία σε όλους".

O Σπύρος Πουλίδας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της IBM για την Ελλάδα και την Κύπρο τόνισε: "Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την στρατηγική συμφωνία με την Eurolife FFH, η οποία καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα τεχνολογιών και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, από την αξιοποίηση του ΙΒΜ Cloud για την ασφαλή αναβάθμιση των υποδομών της μέχρι την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ανάπτυξη νέων, σύγχρονων εφαρμογών. Προσβλέπουμε στην από κοινού υλοποίηση καινοτόμων δράσεων σε αναδυόμενους τομείς και στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της ΙΒΜ και της ηγετικής της θέσης ως παρόχου συμβουλευτικών και τεχνολογικών υπηρεσιών στον ασφαλιστικό τομέα".

Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής υποδομής πληροφοριακών συστημάτων για την αναβάθμιση των επιχειρηματικών διαδικασιών της εταιρείας. Προκειμένου να αναπτύσσει ταχύτερα νέες υπηρεσίες και προϊόντα, η Eurolife FFH θα μπορεί να αξιοποιεί τις τεχνολογίες hybrid cloud και τεχνητής νοημοσύνης (AI) της ΙΒΜ.

Συγκεκριμένα, μέσω της hybrid multicloud πλατφόρμας, η εταιρεία θα αποκτήσει περισσότερες δυνατότητες διαχείρισης και αυτοματοποίησης, αξιοποιώντας παράλληλα την τεχνογνωσία της IBM σε θέματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη νέων εφαρμογών σε περιβάλλον cloud. Με αυτό τον τρόπο, η Eurolife FFH αποκτά τη δυνατότητα να δημιουργεί σύγχρονες εφαρμογές με ταχύτητα και σε ιδανικό περιβάλλον, μέσω του OpenShift της Redhat, είτε εσωτερικά είτε σε πολλαπλά clouds.

Η Eurolife FFH, συνεπής στο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξής της, συνεργάζεται με την ΙΒΜ και επιβεβαιώνει την δέσμευσή της για διαρκή εξέλιξη και παροχή προϊόντων και υπηρεσιών που επιστρέφουν αξία στους πελάτες, στους συνεργάτες και στους μετόχους της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΑΔΕ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ 18 Σεπ 2020 | 07:49

Μειώσεις τελευταίας στιγμής έως και 22% στον ΕΝΦΙΑ για χιλιάδες ιδιοκτήτες – Ποιοι είναι οι τυχεροί σε 16 περιοχές [πίνακας]

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης νέες αντικειμενικές αξίες σε 16 περιοχές της χώρας.

ΣΤΟ «LONDON ROAD SHOW» 17 Σεπ 2020 | 19:30

Σταϊκούρας: 37,8 δισ. ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα - Πρόσκληση σε επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα

Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι η ελληνική οικονομία έδειξε αξιοσημείωτη αντοχή στις επιπτώσεις της πανδημίας

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ 17 Σεπ 2020 | 16:51

Συντάξεις Οκτωβρίου: Πότε θα πληρωθούν - Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Ταυτόχρονη καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων - Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων

ΖΕΙ ΜΙΑ ΛΙΤΗ ΖΩΗ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΠΕΙΝΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 17 Σεπ 2020 | 16:01

Chuck Feeney: Ο δισεκατομμυριούχος που δώρισε όλη του την περιουσία και έμεινε...σχεδόν απένταρος

Η απίστευτη ιστορία του Chuck Feeney δώρισε 8 δις δολάρια και κράτησε για την σύνταξή του 2 εκατομμύρια

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΡΟΥΤΣΗ 17 Σεπ 2020 | 14:11

Την Παρασκευή η νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 36.715 δικαιούχους

Αύριο, 18 Σεπτεμβρίου 2020, καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 36.715 δικαιούχους.

ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ 17 Σεπ 2020 | 12:22

Société Générale: Έρχεται περισσότερος "πόνος" για την τουρκική λίρα

Το μπαράζ αρνητικών "ειδήσεων" για την… τύχη της τουρκικής οικονομίας συνεχίζεται. Τι εκτιμά η Société Générale στη νέα της έκθεση.

ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΙΠΛΗΣ ΔΟΣΗΣ 17 Σεπ 2020 | 08:01

ΕΝΦΙΑ: Στην... παράταση η προθεσμία πληρωμής της 1ης δόσης – Πότε θα έρθουν τα εκκαθαριστικά

Η τελική εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ δεν αναμένεται να γίνει τελικώς ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο.

ΤΟ ΕΙΧΕ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 16 Σεπ 2020 | 22:45

ΕΝΦΙΑ: Κατατέθηκε η τροπολογία για την κατάργησή του σε 28 ακριτικά νησιά

Τέλος ο ΕΝΦΙΑ για όσους έχουν την κύρια κατοικία τους σε ακριτικά νησιά με πληθυσμό μικρότερο από 1.200 κατοίκους

ΣΤΟ MYBUSINESSSUPPORT 16 Σεπ 2020 | 18:28

Επίδομα 534 ευρώ: Από σήμερα οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τον μήνα Ιούλιο

Έως τις 25 Σεπτεμβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις τους για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, το επίδομα των 534 ευρώ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16 Σεπ 2020 | 18:27

Οι Ολλανδοί αγοράζουν το 12,5% του Λεων. Μπόμπολα στην Ελλάκτωρ

Η Reggeborgh Invest αποκτά το 12,55% του Λεων. Μπόμπολα στην Ελλάκτωρ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 16 Σεπ 2020 | 18:07

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών: Οφελος ακόμα και 340 ευρώ τον χρόνο για εργαζόμενο με μεικτό μισθό 1500 ευρώ

Αναλυτικά παραδείγματα για το όφελος που θα έχουν οι εργαζόμενοι από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 16 Σεπ 2020 | 17:24

Έτσι θα γίνουν 100 χιλιάδες προσλήψεις- "Χάρισμα" οι ασφαλιστικές εισφορές για να μειωθεί η ανεργία

Χαρίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές για τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για να κάνουν προσλήψεις

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ 16 Σεπ 2020 | 16:40

Κώστας Καραμανλής: Πότε φθάνουν τα 500 νέα λεωφορεία στην Αθήνα

Για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και τα νέα λεωφορεία μίλησε μεταξύ άλλων ο Κ. Καραμανλής