Follow us

Η Eurolife FFH και η LTIMindtree υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία Gen AI και Digital Hubs στην Ευρώπη και την Ινδία

Η συνεργασία θα επιτρέψει την υιοθέτηση ψηφιακών λύσεων και τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, σε μεγάλη κλίμακα, στον ασφαλιστικό, τραπεζικό, ναυτιλιακό και κατασκευαστικό κλάδο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Eurolife

Η Eurolife FFH, μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα, υπέγραψε σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την LTIMindtree, την παγκόσμιας εμβέλειας συμβουλευτική εταιρεία τεχνολογίας και ψηφιακών λύσεων, για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού Gen AI και Digital Hub στην Αθήνα, καθώς και ειδικών εγκαταστάσεων στην Πολωνία και τη Βομβάη της Ινδίας, ένα έργο που θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη της Fairfax Digital Services.

Το Μνημόνιο υπογράφηκε από τον Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurolife FFH, τον Sudhir Chaturvedi, President & Executive Board Member της LTIMindtree, και τον Sanjay Tugnait, President & Chief Executive Officer της Fairfax Digital Services, στην κατοικία του Έλληνα Πρέσβη στο Δελχί. Η ανακοίνωση αυτή ευθυγραμμίζεται επίσης με το σχέδιο "Anusandhan", το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση της Ινδίας, που έχει στόχο να λειτουργήσει ως καταλύτης στην καινοτομία και την έρευνα σε ό,τι έχει να κάνει με την τεχνολογία και το startup οικοσύστημα.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η Eurolife FFH θα δημιουργήσει στην Αθήνα ένα Generative AΙ και Digital Hub, για την ανάπτυξη και παροχή καινοτόμων λύσεων στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας. Καίριος θα είναι ο ρόλος της LTIMindtree, που με τη βαθιά της τεχνογνωσία στο αντικείμενο θα παρέχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη για την υλοποίηση του έργου, μέσα από ειδικές εγκαταστάσεις στην Πολωνία και τη Βομβάη. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ομάδα στελεχών και από τις δύο εταιρείες θα λάβει μέρος σε μια ειδικά σχεδιασμένη εκπαίδευση επάνω στην Generative AΙ τεχνολογία και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, με στόχο την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών αιχμής, τα οποία θα ενισχύσουν τόσο την εμπειρία των πελατών, όσο και την αποδοτικότητα των επιχειρήσεων στον ασφαλιστικό, τραπεζικό, ναυτιλιακό και κατασκευαστικό κλάδο.

Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, δήλωσε: "H συνεργασία αυτή εναρμονίζεται πλήρως με τη φιλοδοξία μας να αξιοποιούμε τη δύναμη της τεχνολογίας προκειμένου να καινοτομούμε για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας. Στόχος μας είναι να είμαστε πρωτοπόροι, αρχικά στον ασφαλιστικό χώρο, αλλά και να ξεπερνάμε τα όρια ώστε να δημιουργούμε λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ανθρώπων γενικότερα – ανάγκες που μεταβάλλονται διαρκώς και που αγγίζουν όλους τους κλάδους. Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα βήμα προς ένα μέλλον στο οποίο η Gen AI τεχνολογία και η ψηφιακή καινοτομία θα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία ενός οργανισμού, αλλά και την εμπειρία που θα αποκομίζει ένας πελάτης από την επαφή μαζί του."

Ο Sudhir Chaturvedi, President & Executive Board Member της LTIMindtree, είπε: "Η συνεργασία μας με την Eurolife FFH αποτελεί κομβικό κομμάτι του στρατηγικού και επιχειρηματικού μας σχεδιασμού. Στόχος της είναι να δώσει ώθηση στο μετασχηματισμό και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, ξεκλειδώνοντας τις πραγματικές δυνατότητες της Gen AI τεχνολογίας. Συνδυάζοντας τη δύναμη της LTIMindtree στην καινοτομία, με την τεχνογνωσία της Eurolife FFH στον κλάδο, δημιουργούμε μια πλατφόρμα που έχει στόχο την αντιμετώπιση των προκλήσεων της αγοράς και που σηματοδοτεί νέα ορόσημα στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά."

Ο Sanjay Tugnait, President & CEO της Fairfax Digital Services, δήλωσε: "Η Ελλάδα και η Ινδία ενώνονται για τη δημιουργία ενός Gen AI και Digital Hub, σε μια συνεργασία που ξεπερνά τα σύνορα και τους αλγόριθμους. Μαζί, δημιουργούμε μια δυνατή τεχνολογική κοινότητα, που θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία κορυφαίων λύσεων αιχμής. Λύσεις που θα αποφέρουν έσοδα αλλά και θα μειώσουν τα έξοδα για τις επιχειρήσεις, δίνοντας έμφαση στη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη. Αυτή η συνεργασία αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς διαφορετικοί πολιτισμοί και κουλτούρες μπορούν να ενωθούν μέσα από ένα κοινό όραμα, παράγοντας που θα διαμορφώσει στο μέλλον το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης και του ψηφιακού μετασχηματισμού."

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 23 Ιουν 2024 | 11:52

Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 28 Ιουνίου

Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ.

ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ 23 Ιουν 2024 | 10:16

Με ρυθμούς χελώνας οι προσλήψεις στο Δημόσιο: Περιμένουν δύο χρόνια να πιάσουν δουλειά -Τα μέτρα για να "τρέξουν" οι διαδικασίες

Από τη στιγμή της έκδοσης της προκήρυξης έως την ανάληψη καθηκόντων των προσληφθέντων στο Δημόσιο απαιτούνται ακόμη και δύο χρόνια.

ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ INΣETE 23 Ιουν 2024 | 08:45

Ποιοι τουρίστες "ψηφίζουν" Ελλάδα για τις διακοπές τους και πόσα ξοδεύουν - Προτιμούν αξιοθέατα από ήλιο και θάλασσα

Εκτός top-15 η Ελλάδα από τις αγορές της Κίνας και της Ινδίας - Τα κίνητρα που βλέπουν οι ξένοι τουρίστες για να ταξιδέψουν στην χώρα μας.

ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 22 Ιουν 2024 | 17:32
ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 22 Ιουν 2024 | 13:35

Τι ισχύει με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε βιομηχανία και λιανεμπόριο - Σε λειτουργία η εφαρμογή για την 6ήμερη εργασία

Ποιες επιχειρήσεις αφορά η εξαήμερη εργασία - Η ψηφιακή κάρτα εργασίας θα επεκταθεί σταδιακά στο σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας.

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ 22 Ιουν 2024 | 11:10

Η ώρα του πλειστηριασμού για τον Απόστολο Λύτρα - Τα μεγάλα "σφυριά" της επόμενης εβδομάδας

Γνωστοί επιχειρηματίες και κάποτε κραταιές βιομηχανίες πρωταγωνιστούν στην διαδικασία των πλειστηριασμών.

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 22 Ιουν 2024 | 11:03
ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ 22 Ιουν 2024 | 10:05

Κοινωνικός τουρισμός: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για 300.000 vouchers

Ρεκόρ συμμετοχής στις αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού - Έως τη Δευτέρα οι ενστάσεις.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 22 Ιουν 2024 | 08:41

Τιμολόγια ρεύματος: Μπλε και κίτρινα τα φθηνότερα το Α' εξάμηνο - Ποια φαίνεται να ακριβαίνουν τον Ιούλιο

Η εξέλιξη των τιμών στα τιμολόγια ρεύματος και οι επιλογές των καταναλωτών.

ΥΠΕΡΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΦΠΑ 21 Ιουν 2024 | 13:58

Ισπανία: Επαναφέρει τον μηδενικό ΦΠΑ στο ελαιόλαδο - Τον Μάιο η τιμή του ήταν 63% πάνω σε σχέση με ένα χρόνο πριν

Το ελαιόλαδο ήταν τον περασμένο μήνα 63% πιο ακριβό απ’ ό,τι τον Μάιο του 2023 και τρεις φορές ακριβότερο απ’ ό,τι τον Ιανουάριο του 2021.

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ 21 Ιουν 2024 | 13:42

Ο ηγετικός ρόλος του Γιβραλτάρ στον τομέα της ναυτιλίας σε διεθνές επίπεδο

Οι σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις παρουσιάστηκαν στην κορυφαία ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμο, Ποσειδώνια 2024.

21 Ιουν 2024 | 13:12

Η μεταλλευτική δραστηριότητα κινητήριος δύναμη για την ανάπτυξη του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής

Πάνω από 28% η αύξηση των θέσεων εργασίας και περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ σε τοπικούς προμηθευτές κατά την τελευταία διετία.

21 Ιουν 2024 | 10:16

"Το Παραγωγικό και Επενδυτικό Κενό στην Ελληνική Οικονομία: 1990-2035": Το νέο βιβλίο των Παναγιώτη Πετράκη και Παντελή Κωστή

Το βιβλίο προσφέρει μια σφαιρική και αναλυτική ματιά στην τροχιά της ελληνικής οικονομίας, επικεντρωμένη στην επίδραση των επενδύσεων κατά την περίοδο από το 1990 έως το 2035.