Η Goldman Sachs κόβει δραστικά τις εκτιμήσεις της για το πετρέλαιο

Σε σημαντική μείωση των προβλέψεών της για την τιμή του μαύρου χρυσού το 2015 καθώς, όπως επισημαίνει, η προσφορά αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ την ζήτηση.

i-goldman-sachs-kobei-drastika-tis-ektimiseis-tis-gia-to-petrelaio
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η Goldman Sachs κόβει δραστικά τις προβλέψεις των τιμών του πετρελαίου για το 2015, και γίνεται πλέον η πιο απαισιόδοξη μεταξύ των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, μετά από την πτώση κατά 25% των τιμών του αργού κατά τους τελευταίους πέντε μήνες.

Η αμερικάνικη επενδυτική τράπεζα σημειώνει πως η αύξηση της παραγωγής θα ξεπεράσει τη ζήτηση και αναμένει την τιμή του αμερικάνικου αργού (WTI) να πέσει στα 75 δολάρια το βαρέλι και του Brent στα 85 δολάρια το βαρέλι, στο πρώτο τρίμηνο του 2015, μία περικοπή κατά 15 δολάρια το βαρέλι από την προηγούμενη πρόβλεψη της .

Μάλιστα επισημαίνει ότι το αμερικάνικο αργό μπορεί να υποχωρήσει ακόμη και στα 70 δολάρια το δεύτερο τρίμηνο και το Brent στα 80 δολάρια, καθώς η υπερπροσφορά θα είναι πιο έντονη, πριν επιστρέψει στα επίπεδα του πρώτο τριμήνου.

Οι προβλέψεις της Goldman έρχονται σε αντίθεση με εκείνες της Standard Chartered η οποία έκοψε τις εκτιμήσεις της για το Brent στα 98 δολάρια το βαρέλι στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, ενώ για το σύνολο του 2015 η μείωση στις εκτιμήσεις της είναι μόλις 5 δολάρια, στα 105 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook