Η Λαγκάρντ αδειάζει τον Ντάισελμπλουμ για το 15% πλαφόν στο ελληνικό χρέος

Απορρίπτει η επικεφαλής του ΔΝΤτην πρόταση-άποψη του Γερούν Ντάισελμπλουμ για πλαφόν 15% σε σχέση με το ΑΕΠ στην αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.

i-lagkarnt-adeiazei-ton-ntaiselmploum-gia-to-15-plafon-sto-elliniko-xreos
SHARE THIS
0
SHARES

Απορρίπτει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ την πρόταση-άποψη του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι ένα πλαφόν της τάξεως του 15% σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας θα μπορούσε να καταστήσει βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ερωτηθείσα σχετικά με την πρόταση Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του IMFC στη Λίμα του Περού, σημείωσε: «Είναι ένα από τα πολλά συστατικά. Αλλά σίγουρα δεν λειτουργούμε στη βάση ενός μεγέθους μιας τέτοιας φύσης καθώς είναι ένας παράγοντας. Η ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι πολύ πιο περίπλοκη από την ανάλυση του ποια θα είναι η εξυπηρέτηση του χρέους σε βάθος χρόνου. Σίγουρα στις εκθέσεις που έχουμε δημοσιοποιήσει θα δείτε πως υπάρχει μια οροφή (σ.σ. για το κόστος εξυπηρέτηση του χρέους) αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το μοναδικό συστατικό που θα εξετάζαμε. Απολύτως όχι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook