Follow us

Η ώρα του πλειστηριασμού για τον Απόστολο Λύτρα - Τα μεγάλα "σφυριά" της επόμενης εβδομάδας

Γνωστοί επιχειρηματίες και κάποτε κραταιές βιομηχανίες πρωταγωνιστούν στην διαδικασία των πλειστηριασμών.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΛΥΤΡΑΣ

Περισσότεροι από 2.700 πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, εκ των οποίων περίπου 300 έχουν τεθεί σε αναστολή. Από τους πλειστηριασμούς που παραμένουν προγραμματισμένοι, ξεχωρίζουν ορισμένοι που στρέφονται εις βάρος… επωνύμων, αλλά και γνωστών επιχειρήσεων και βιομηχανιών, σύμφωνα με το capital.gr

Απόστολος Λύτρας

Ένα από τα "επώνυμα” σφυριά της επόμενης εβδομάδας είναι εκείνο που στρέφεται εις βάρος του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, ο οποίος έχει συλληφθεί για την υπόθεση του ξυλοδαρμού της συζύγου του, μετά την έκδοση εντάλματος σε βάρος του για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Πρόκειται για έναν διπλό πλειστηριασμό που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, 26 Ιουνίου, έχει επισπεύδουσα την Intrum Hellas και αφορά μία μεζονέτα στο Πάτημα Γέρακα, καθώς και μία θέση στάθμευσης. Η τιμή πρώτης προσφοράς για τη μεζονέτα έχει οριστεί στις 367.877 ευρώ και για τη θέση στάθμευσης στις 11.132 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός περιλαμβάνει συγκεκριμένα:

1) Μια αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία – κατοικία, η οποία απαρτίζεται από υπόγειο, ισόγειο και Α’ όροφο, με την ύπερθεν αυτού κεραμοσκεπή, οι οποίοι επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα, η περιγραφή της οποίας έχει ως εξής:

α) Το υπόγειο περιλαμβάνει έναν ενιαίο βοηθητικό χώρο και την κλίμακα ανόδου στο ισόγειο κι έχει επιφάνεια 51,37 τ.μ.

β) Το ισόγειο αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, οποίος περιλαμβάνει καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, WC, έναν ημιυπαίθριο χώρο προς τον πίσω ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, επιφανείας 11,88 τ.μ., και κλίμακα ανόδου στον Α’ όροφο, έχει είσοδο από το έμπροσθεν ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου κι έχει επιφάνεια 67,35 τ.μ.

γ) Ο πρώτος όροφος αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια, 2 λουτρά, διάδρομο, έναν ημιυπαίθριο χώρο επιφανείας 13,70 τ.μ., έναν εξώστη προς τον πίσω ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και κλίμακα καθόδου στο ισόγειο και έχει επιφάνεια 65,52 τ.μ.

Η κατοικία έχει συνολική επιφάνεια 184,24 τ.μ.

2) Έναν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου (πάρκινγκ) του υπογείου, ο οποίος έχει επιφάνεια 10,12 τ.μ.

Οι ως άνω περιγραφόμενες οριζόντιες ιδιοκτησίες βρίσκονται σε ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, έκτασης 410,30 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο Χαλάνδρι Αττικής, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου και στη θέση "Πάτημα Γέρακα”.

Η ώρα του πλειστηριασμού για τον Απόστολο Λύτρα - Τα μεγάλα "σφυριά" της επόμενης εβδομάδας

Cardico

Την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024, έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει το σφυρί για το εργοστάσιο της πτωχευμένης εταιρείας Cardico-Καρδασιλάρης στο Σχηματάρι. Η Cardico υπήρξε κάποτε ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους παραγωγούς και εισαγωγείς ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων, ωστόσο το 2016 η εταιρεία κηρύχθηκε σε πτώχευση.

Ο πλειστηριασμός έχει επισπεύδοντα τον σύνδικο πτώχευσης και αφορά ένα αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο, εμβαδού 58.314,78 τ.μ. με τις επ’ αυτού βιομηχανικές εγκαταστάσεις, όπου λειτουργούσε βιομηχανία επεξεργασίας και αποφλοίωσης ξηρών καρπών ιδιοκτησίας της εταιρείας. Επίσης, ο πλειστηριασμός περιλαμβάνει τα μηχανήματα και λοιπά κινητά πράγματα τα οποία ευρίσκονται εντός του ανωτέρω βιομηχανικού συγκροτήματος και εξυπηρετούσαν τη λειτουργία του εργοστασίου (ξεφλούδισμα, κοπή σε φέτες, καθαρισμός, ψήσιμο, τηγάνισμα, προσθήκη υλικών όπως καραμέλωμα κ.λπ.).

Ως τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί το ποσό των 9.593.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης, η επιχείρηση, και κατά συνέπεια οι εγκαταστάσεις, παραμένουν ανενεργές για περίπου 10 έτη και είναι παροπλισμένες, αλλά φυλασσόμενες.

Καπνική Μιχαηλίδης

Σε νέο ηλεκτρονικό σφυρί αναμένεται να οδηγηθεί την Τετάρτη, 26 Ιουνίου, το βιομηχανικό συγκρότημα της "Καπνική Μιχαηλίδης” στο Κιλκίς. Μετά τον άγονο πλειστηριασμό του Φεβρουαρίου, ο νέος ορίστηκε για τις με τιμή εκκίνησης και πάλι τα 6.491.000 ευρώ και επισπεύδουσα την Deutsche Bank.

Ειδικότερα, το σφυρί, για το οποίο έχει σχηματιστεί "Οριστικοποιημένη Λίστα Συμμετοχών”, αφορά ένα γήπεδο έκτασης 200.876,61 τ.μ., μετά του επ’ αυτού κτιριακού συγκροτήματος αποθήκευσης και επεξεργασίας καπνού, άρτιο και οικοδομήσιμο, το οποίο αποτελεί τμήμα μείζονος γηπέδου εμβαδού 300.134,68 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια του οικισμού Κοτύλη (Καζάνοβο), στην κοινότητα Βαφειοχωρίου, στη δημοτική ενότητα Πολυκάστρου, του Δήμου Παιονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποτε η Καπνική Μιχαηλίδης θεωρείτο κάποτε η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας καπνών στον κόσμο, πίσω από τρεις αμερικανικές πολυεθνικές.

Πλειστηριασμοί

Elite

Αντιμέτωποι με το ηλεκτρονικό σφυρί θα βρεθούν εκ νέου -κι εφόσον δεν μεσολαβήσει κάποια ενέργεια αποτροπής της διαδικασίας- οι ιδιοκτήτες της πτωχευμένης εταιρείας υποδημάτων Elite. Ειδικότερα, για τις 28 Ιουνίου 2024 έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός που στρέφεται κατά των Δημητρίου Χριστοδουλάτου και Νικολάου Ζαχαρά, με επισπεύδουσα την Intrum Hellas.

Ο πλειστηριασμός αφορά ακίνητο που βρίσκεται στην συνοικία Κολοκυνθού, στην περιοχή Ακαδημία Πλάτωνος της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην διασταύρωση των οδών Πτολεμαίου, στην οποία φέρει τον αριθμό 8, Θρασυμάχου και Ακράγαντος. Στην ίδια διεύθυνση βρισκόταν και η ίδια η έδρα της Elite ΑΒΕΕ Υποδημάτων, η οποία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά το 1976. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει μειωθεί στα 1.112.464 ευρώ, από 1.390.580 ευρώ στους δύο προηγούμενους πλειστηριασμούς, που κηρύχθηκαν άγονοι.

Ο πλειστηριασμός αφορά συγκεκριμένα ποσοστό δύο τρίτων (2/3) εξ αδιαιρέτου οριζόντιας ιδιοκτησίας τέταρτου ορόφου. Η οριζόντια ιδιοκτησία καταλαμβάνει ολόκληρη την επιφάνεια του ορόφου αυτού και αποτελείται από μία ενιαία αδιαμόρφωτη αίθουσα, ενώ έχει επιφάνεια 2.660 τ.μ.

Το πιο πάνω το απέκτησαν οι οφειλέτες Νικόλαος Ζαχαράς και Δημήτριος Χριστοδουλάτος, σε ποσοστό ένα τρίτο (1/3) εξ αδιαιρέτου ο καθένας.

Έδραση – Ψαλλίδας

Αντιμέτωπη με 64 ξεχωριστά σφυριά αναμένεται να βρεθεί, εφόσον δεν μεσολαβήσει κάποια προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας, η εταιρεία Έδραση – Ψαλλίδας.

Τα ακίνητα βρίσκονται σε ένα επταώροφο συγκρότημα κατοικιών με δύο υπόγεια στον Πειραιά, το οποίο αποτελείται από τρείς πολυώροφες οικοδομές, δηλαδή το Κτίριο Α’ με πρόσωπο στην οδό Ι. Μήτσα, το Κτίριο Β’ με πρόσωπο στις οδούς Ι. Μήτσα και Δαβάκη Πίνδου και Κτίριο Γ’ στο βάθος του οικοπέδου. Τα ακίνητα πλειστηριάζονται ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα και ώρα, με διαφορετική τιμή 1ης προσφοράς και ιδιαίτερη για κάθε ακίνητο κατακύρωση. Η συνολική τιμή εκκίνησης ανέρχεται σε 6,09 εκατ. ευρώ.

Το πολλαπλό σφυρί έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου 2024, έχει επισπεύδουσα την doValue Greece και αφορά συγκεκριμένα 64 οριζόντιες ιδιοκτησίες:

33 θέσεις στάθμευσης Α’ και Β’ υπογείου (οι 13 θέσεις με τιμή εκκίνησης τις 11.000 ευρώ και οι 20 με τιμή 10.500 ευρώ)

4 διαμερίσματα ισογείου (με τιμές εκκίνησης 152.000, 172.000, 187.000 και 159.000 ευρώ)

4 διαμερίσματα του πρώτου ορόφου (με τιμές εκκίνησης 175.000, 160.000, 176.000 και 166.000 ευρώ)

4 διαμερίσματα του δευτέρου ορόφου (με τιμές 181.000, 170.000, 173.000 και 189.000 ευρώ)

6 διαμερίσματα του τρίτου ορόφου (με τιμές 180.000, 176.000, 178.000, 187.000, 238.000 και 195.000 ευρώ)

6 διαμερίσματα του τετάρτου ορόφου (με τιμές 185.000, 181.000, 184.000, 193.000, 245.000 και 201.000 ευρώ)

4 διαμερίσματα του πέμπτου ορόφου (με τιμές 186.000, 179.000, 184.000 και 207.000 ευρώ)

3 διαμερίσματα του έκτου ορόφου (με τιμές 211.000, 191.000 και 176.000 ευρώ)

Schwabe Hellas

Για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί και το νέο σφυρί για το ακίνητο της βιομηχανίας ηλεκτροτεχνικών προϊόντων Schwabe Hellas στο Κορωπί. Πρόκειται για την τρίτη φορά που το συγκεκριμένο ακίνητο εμφανίζεται στην πλατφόρμα, καθώς οι προηγούμενοι πλειστηριασμοί είχαν ανασταλεί.

Το ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμό είναι ένα αγροτεμάχιο, άρτιο και οικοδομήσιμο, μετά των επ’ αυτού κτιρίου- εργοστασίου, επιφανείας του επ’ αυτού κτίσματος, κατά τον αρχικό τίτλο κτήσεως 1.740,72 τ.μ., κείμενο στη θέση "Κλωσάρι” της κτηματικής περιφέρειας Κορωπίου του Δήμου Κρωπίας. Το ανωτέρω αγροτεμάχιο, κατά μεταγενέστερη καταμέτρηση, έχει έκταση 9.641,28 τ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί αρχικά στα 1.910.000 ευρώ, κατόπιν αίτησης ανακοπής εκ μέρους της Schwabe Hellas, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε την ανοδική διόρθωση της τιμής στα 4.000.000 ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι o πλειστηριασμός που είχε προγραμματιστεί για τις 4 Οκτωβρίου 2023, είχε τιμή πρώτης προσφοράς το 1,89 εκατ. ευρώ, με τη διαδικασία να τίθεται τότε σε αναστολή.

Διαβάστε Επίσης

ΕΛΦΙΚΟ

Ένα από τα "βαριά” σφυριά της ερχόμενης εβδομάδας είναι επίσης εκείνο που έχει προγραμματιστεί εις βάρος της βιομηχανίας υφασμάτων ΕΛΦΙΚΟ, που κάποτε αποτελούσε μία από τις πιο δυνατές ελληνικές εταιρείες στον χώρο των βαφείων – φινιριστηρίων. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία τελεί υπό εκκαθάριση τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 28 Ιουνίου 2024, έχει τιμή εκκίνησης τα 2.369.000 ευρώ και αφορά συγκεκριμένα το εργοστάσιο επεξεργασίας υφασμάτων της εταιρείας στη θέση ‘’Παληάμπελα’’, παρά το 62ο χλμ. της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, επί της Δημοτικής Κοινότητας Σχηματαρίου του Δήμου Τανάγρας Βοιωτίας. Πρόκειται ειδικότερα για ένα σύνολο 17 όμορων αγροτεμαχίων. Το σύνολο των εν λόγω εκτάσεων έχει συνενωθεί πολεοδομικά και εντός του γηπέδου έχει ανεγερθεί μονάδα – εργοστάσιο επεξεργασίας υφασμάτων. Οι εγκαταστάσεις έχουν ανεγερθεί επί αγροτεμαχίου συνολικής επιφάνειας 38.643,64 τ.μ. κατά το τοπογραφικό της οικοδομικής άδειας, με αυτό να εμφανίζεται ως επιφάνειας 36.635,00 τ.μ. κατά τίτλο. Αυτές περιλαμβάνουν κύριο κτιριακό όγκο βιομηχανικών αιθουσών και χώρο γραφείων, υπόστεγα αποθήκευσης και βιολογικό καθαρισμό.

Φόρκυς Ιχθυοκαλλιέργειες

Αντιμέτωπη με την περιπέτεια των πλειστηριασμών αναμένεται να βρεθεί και η εταιρεία "Φόρκυς Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Ε.”, η οποία ξεκίνησε στη Χίο το 1998.

Εις βάρος της εταιρείας έχει προγραμματιστεί ένας πλειστηριασμός για τις 26 Ιουνίου 2024, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. Το σφυρί αφορά τη μονάδα της εταιρείας στα Ψαχνά Ευβοίας και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1.394.000 ευρώ. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση εκτίμησης, εν λόγω μονάδα είναι μισθωμένη στη Σελόντα Α.Ε.

Σημειώνεται ότι εις βάρος της Φόρκυς Ιχθυοκαλλιέργειες είχε προγραμματιστεί πλειστηριασμός και για τις 13 Μαρτίου 2024, με την ίδια τιμή εκκίνησης, ωστόσο τότε η διαδικασία είχε τεθεί σε αναστολή.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Φούρνος το πρωί, εστιατόριο το βράδυ: Γιατί το More Φίλings στο Κουκάκι αξίζει την προσοχή σου

Η νέα άφιξη στην κουλ αθηναϊκή γειτονιά έχει άποψη, διπλό προφίλ και νοστιμιά σε κάθε της έκφραση.

ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ 13 Δεκ 2025 | 08:21

Τέλος η "ομηρία" από χρέη: Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και διπλή ρύθμιση

Ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ 08 Δεκ 2025 | 18:32

Λύτρας - Πολυζωγοπούλου: Τι αποφάσισαν στη διαμάχη για τα περιουσιακά - Οι σχέσεις δεν έχουν αποκατασταθεί

Αναβολή στη δικαστική διαμάχη Απόστολου Λύτρα - Σοφίας Πολυζωγοπούλου

ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ 08 Δεκ 2025 | 10:58

Ρυθμίσεις… α λα καρτ για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία - Οι αλλαγές στο τραπέζι

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εφόσον ανάψει το πράσινο φως και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ 02 Δεκ 2025 | 07:51

Διαθήκες: Τι αλλάζει με την προστασία των κληρονόμων για χρέη, για συντρόφους και συζύγους

Μετά από 8 δεκαετίες ήρθε η ώρα ριζικής αλλαγής για το Κληρονομικό Δίκαιο, με ένα νομοσχέδιο που παρουσιάζεται σήμερα σε ειδική εκδήλωση του υπ. Δικαιοσύνης.

ΜΟΙΡΑΙΟ ΤΡΟΧΑΙΟ 24 Νοε 2025 | 15:56

Παντελής Παντελίδης: "Μάρτυρας είπε ότι τον έβαλε στη θέση του συνοδηγού" - Σεβασμό ζητά η οικογένειά του

Ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη, Απόστολος Λύτρας τόνισε ότι δε θα πρέπει κανείς γ να εκμεταλλεύεται τη φήμη και τον θάνατο του Παντελή

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 15 Νοε 2025 | 08:42
ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ 03 Νοε 2025 | 16:18

Γρηγοράκης για φυλάκιση τηλεοπτικού σεφ: "Μου είχε ζητήσει δανεικά, ήταν πάντα καλοπροαίρετος, παθιασμένος με τη δουλειά"

"Τον γνωρίζω προσωπικά, είναι ένας άνθρωπος ευγενικός, εργατικός και αυτοδημιούργητος", λέει φίλος και συνεργάτης του σεφ

ΜΕ ΚΑΡΙΕΡΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ 31 Οκτ 2025 | 17:34

Χειροπέδες σε διάσημο τηλεοπτικό σεφ για χρέη στο Δημόσιο - Ξέχασε... να αποδώσει ΦΠΑ 350.000 ευρώ

Ο γνωστός σεφ φέρεται να μην εχει αποδώσει ΦΠΑ άνω των 350.000 ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Οκτ 2025 | 07:15

Γιατί αυξήθηκαν τα χρέη στον ΕΦΚΑ μετά την πανδημία

Η αυτόματη αύξηση χρεών με περισσότερες προσαυξήσεις και λιγότερες νέες οφειλές είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη δείχνει ότι τα χρέη αυξάνονται μετά την πανδημία από νέους οφειλέτες.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ FUND 24 Οκτ 2025 | 16:57

Το ξέσπασμα του 82χρονου Παπαργυρόπουλου για την έξωση: "Πήραν 14 εκατ. και ακόμα χρωστάω, δηλαδή είναι μια αδικία"

"Τον άνθρωπο δεν τον φτιάχνει ούτε το καλό σπίτι, ούτε τα πολλά λεφτά. Είναι η αξιοπρέπεια"

ΝΕΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ 21 Οκτ 2025 | 15:52

Οικογένεια Αγούδημου: Έρχεται νέα "καταιγίδα" "σφυριών" για οικόπεδα στα Καλύβια

Για τις 21 Νοεμβρίου 2025 έχουν προγραμματιστεί 25 πλειστηριασμοί

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ 20 Οκτ 2025 | 10:58

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου κάνει αγωγή στον Απόστολο Λύτρα - Διεκδικεί 600.000 ευρώ

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου, μέσω του δικηγόρου της, Νίκου Αλεξανδρή, πέρασε στην αντεπίθεση καταθέτοντας και η ίδια αγωγή.

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ 02 Οκτ 2025 | 20:39

Ελεύθερος ο Βασίλης Παϊτέρης: "Μπορεί να πάει στα 7 παιδιά του, δεν έχει κλέψει δημόσιο χρήμα", λέει ο δικηγόρος του

Ο δικηγόρος του, ανακοίνωσε ότι ο τραγουδιστής αφέθηκε ελεύθερος από τη ΓΑΔΑ, όπου κρατούνταν.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ 02 Οκτ 2025 | 11:25

Ο Παϊτέρης συνελήφθη και φυλακίζεται για χρέη... 850.000 ευρώ: "Είναι για το σπίτι στην Αγ. Βαρβάρα"

Για χρέη ύψους 850.000 ευρώ συνελήφθη ο Βασίλης Παϊτέρης, όπως είπε ο ίδιος.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ 02 Οκτ 2025 | 09:05

Συνελήφθη ο Βασίλης Παϊτέρης - Βρήκαν σε τυχαίο έλεγχο ότι είχε καταδικαστεί για χρέη

Διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του Βασίλη Παϊτέρη υπήρχε καταδικαστική απόφαση για απλήρωτα χρέη.

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 20 Σεπ 2025 | 09:45

Εντυπωσιακή αύξηση στα τουριστικά έσοδα και άνοδος στις αφίξεις - Αισιόδοξα τα μηνύματα και για τον Σεπτέμβριο

Οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο για χρονιά χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις, με ορίζοντα που παραμένει ελπιδοφόρος και για τον Σεπτέμβριο.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ 19 Σεπ 2025 | 15:50

Ξεπέρασαν τα 12 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2025

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, τα έσοδα από τον τουρισμό το πρώτο επτάμηνο του 2025 αυξήθηκαν κατά 12,5%

ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ 07 Σεπ 2025 | 09:22

Disaster stories: Ελληνικές αλυσίδες ένδυσης που ναυάγησαν - Από την κορυφή στους πλειστηριασμούς

Κάποτε αποτελούσαν κολοσσούς της ελληνικής ένδυσης, ονόματα που κυριαρχούσαν στις βιτρίνες και άφηναν έντονο αποτύπωμα στην εγχώρια αγορά.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ 25 Αυγ 2025 | 07:42

Πλειστηριασμοί: Τα βαριά και επώνυμα σφυριά που έρχονται τον Σεπτέμβριο

Βαριά και επώνυμα σφυριά που αφορούν άλλοτε κραταιές επιχειρήσεις, γνωστά πρόσωπα της αγοράς και εμβληματικά ακίνητα σε όλη τη χώρα, περιλαμβάνει η ατζέντα των πλειστηριασμών.

14 Αυγ 2025 | 08:53

Παγώνουν οι ποινικές διώξεις για οφειλέτες που ρυθμίζουν τα χρέη τους

Η διάταξη ισχύει αναδρομικά από την 11η Απριλίου 2025 που ψηφίστηκε ο νόμος 5193 και καλύπτει ακόμη και υποθέσεις που βρίσκονται ήδη στα δικαστήρια.

11 Αυγ 2025 | 08:49

Πλειστηριασμοί: Τα σφυριά πολλών εκατομμυρίων που θα χτυπήσουν έως το τέλος του 2025

Ανάμεσα στους πλειστηριασμούς που ξεχωρίζουν, περιλαμβάνονται το πολυτελές ξενοδοχείο "Atlantica Eleon Grand Resort" στη Ζάκυνθο Και το ακίνητο-μουσείο του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 06 Αυγ 2025 | 07:35

Του Απόστολου Λύτρα είναι το σκάφος που προσάραξε σε ξέρα στην Σαντορίνη – Τραυματίστηκε ελαφρά η σύζυγός του

Το σκάφος του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα ήταν αυτό που προσάραξε σε ξέρα κοντά στη Σαντορίνη και στη συνέχεια βυθίστηκε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 04 Αυγ 2025 | 15:38

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής κατάσταση στην Ευρώπη με τα χρέη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Δανεικά και αγύριστα

"Τα χρέη της ΝΔ αυξήθηκαν κατά 55 εκατ. ευρώ το 2024 και έφτασαν στα 542 εκατ. συνολικά".

"ΕΠΩΝΥΜΑ” ΑΚΙΝΗΤΑ 19 Ιουλ 2025 | 17:13

Στον κυκλώνα των πλειστηριασμών "επώνυμα" ακίνητα: Στο "στόχαστρο" η οικογένεια Μαλαματίνα - Κέντρα αποκατάστασης και ξενοδοχεία

Την ερχόμενη εβδομάδα οδηγούνται στο σφυρί ακίνητα στη Μύκονο, ξενοδοχεία και εγκαταστάσεις αποκατάστασης

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 07 Ιουλ 2025 | 07:28

Πλειστηριασμοί: "Βροχή" ξενοδοχειακών σφυριών μέσα στον Ιούλιο

Περισσότερα από 30 σφυριά έχουν προγραμματιστεί μέσα στον Ιούλιο για ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την Ελλάδα.

ΝΕΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ 05 Ιουλ 2025 | 10:56

Απόστολος Λύτρας: Παντρεύτηκε τη Δώρα Παπαδοπούλου με τις κόρες του στο πλευρό του - Σε κτήμα στη Βάρη ο γάμος [εικόνες]

Το ιερό μυστήριο τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο με κουμπάρους δύο καλούς φίλους του ζευγαριού.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ 04 Ιουλ 2025 | 12:31

Ο Λύτρας παντρεύεται σήμερα την αγαπημένη του, Δώρα: Η αποκάλυψη για τις κόρες του και η απουσία από τον γάμο

"Την περίμενα αυτή την ημερομηνία και είμαι πολύ χαρούμενος πραγματικά. Δεν έχω περάσει και λίγα!", είπε χαμογελαστός ο Απόστολος Λύτρας.

ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ 30 Ιουν 2025 | 20:37

ΑΑΔΕ: Στη "φόρα" οι μεγαλοοφειλέτες για χρέη πάνω από 150.000 ευρώ - Αναλυτικές λίστες

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η ΑΑΔΕ τη λίστα με ονόματα και επωνυμίες των μεγαλύτερων οφειλετών του Δημοσίου και του e-ΕΦΚΑ.

ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ 29 Ιουν 2025 | 09:07

Σφίγγει ο κλοιός για τους κακοπληρωτές, στη δημοσιότητα τα ονόματα - Το 1% των οφειλετών χρωστάει 160 δισ. ευρώ

Οι οφειλέτες με χρέη έως 150.000 ευρώ είχαν προθεσμία μέχρι και την Παρασκευή, 27 Ιουνίου, για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Τη Δευτέρα στη δημοσιότητα νέος κατάλογος μεγαλοφειλετών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Ιουν 2025 | 09:00

Πόσοι χρωστούν στην εφορία και πόσα: 9.865 φορολογούμενοι έχουν οφειλές 84,5 δισ. ευρώ

Στο κόκκινο βρίσκονται όλες οι κατηγορίες οφειλετών στο Δημόσιο, με εξαίρεση τη "μαρίδα", όσους χρωστούν κάτω από 50 ευρώ πoυ κλείνουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία.

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ 26 Ιουν 2025 | 18:56

Λύτρας: "Έχει καταφέρει να μη θέλει να τον δει το παιδί του" - Η απάντηση Πολυζωγοπούλου στην αγωγή

Όπως είπε ο δικηγόρος της κ. Πολυζωγοπούλου, εδώ κι ένα χρόνο η γνωστή δικηγόρος υπομένει στωικά εξευτελισμούς, χαρακτηρισμούς, βρισιές, λοιδορίες, χωρίς να απαντά.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ 25 Ιουν 2025 | 11:35

Αγωγή μαμούθ: Γιατί ο Λύτρας ζητά 1 εκατ. ευρώ από την Πολυζωγοπούλου ένα χρόνο μετά τον ξυλοδαρμό της

Αγωγή μαμούθ υπέβαλε ο Απόστολος Λύτρας σε βάρος της πρώην συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

"ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ" ΣΤΑ ΧΡΕΗ 06 Ιουν 2025 | 19:47

ΠΑΣ Γιάννινα ώρα μηδέν: Μια ανάσα από τον υποβιβασμό στις τοπικές κατηγορίες

Τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά για τον ΠΑΣ Γιάννινα εξαιτίας των χρεών του.

ΣΤΕΝΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ 30 Μαϊ 2025 | 13:47

Τηλέφωνα από την Εφορία σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη - Έρχονται 60.000 κλήσεις

Φωτιά παίρνουν τα τηλέφωνα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, που έχει αρχίσει τηλεφωνικό πρέσινγκ προς φορολογούμενους οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, απλήρωτες δόσεις ρυθμίσεων ή δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις ΦΠΑ.

27 Μαϊ 2025 | 08:12

Οφειλές και γραφειοκρατία στερούν 300.000 κατοικίες από την αγορά ακινήτων

Περίπου 300.000 κατοικίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή "εγκλωβισμένες" στην μακρόχρονη διαδικασία των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 15 Μαϊ 2025 | 15:44

Λύτρας - Πολυζωγοπούλου ξανά στα δικαστήρια - Νέα ένταση μεταξύ των πρώην συζύγων: "Θα σε καταστρέψω"

Οι φωνές ήταν έντονες και κάποια στιγμή ακούστηκε ο ποινικολόγος να φωνάζει στην πρώην σύζυγό του: "Θα σε καταστρέψω"

ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΟ 14 Μαϊ 2025 | 12:56

Παντρεύονται Απόστολος Λύτρας και Θεοδώρα Παπαδοπούλου στις 4 Ιουλίου - Πού θα γίνει ο γάμος [βίντεο]

Απόστολος Λύτρας παντρεύεται τη Θεοδώρα Παπαδοπούλου στις 4 Ιουλίου του 2025.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ 12 Μαϊ 2025 | 08:39

Πλειστηριασμοί: Για ποια γνωστά ονόματα θα χτυπήσει το σφυρί αυτή την εβδομάδα

Στο επίκεντρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών επιστρέφουν γνωστά ονόματα της επιχειρηματικής σκηνής, καθώς σειρά ακινήτων βγαίνουν εκ νέου στο σφυρί αυτή την εβδομάδα.

ΠΗΡΕ ΑΝΑΒΟΛΗ Η ΔΙΚΗ 06 Μαϊ 2025 | 12:37

Υπόθεση Λύτρα: "Οσα ακουστούν στο δικαστήριο, θα προκαλέσουν πάταγο", λέει ο δικηγόρος της Πολυζωγοπούλου

Ο Απόστολος Λύτρας αποκάλυψε ότι δεν μιλάει καθόλου με την πρώην σύντροφό του. Η δίκη πήρε αναβολή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 29 Απρ 2025 | 08:45

Πλειστηριασμοί: Ποια είναι τα "επώνυμα" σφυριά που θα χτυπήσουν τον Μάιο

Ένας μήνας ιδιαίτερα "φορτωμένος" με πλειστηριασμούς ακινήτων υψηλού προφίλ αναμένεται να είναι ο Μάιος, καθώς μια σειρά γνωστών επιχειρηματικών ονομάτων βρίσκονται αντιμέτωπα με το σφυρί.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28 Απρ 2025 | 09:16

Ο πατέρας της δολοφονημένης Γεωργίας που μεγαλώνει την 13χρονη κόρη της κινδυνεύει να χάσει 2 σπίτια σε πλειστηριασμό

Ο πατέρας της δολοφονημένης Γεωργίας, της 41χρονης εγκύου που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του από τα funds.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Απρ 2025 | 07:03

Πλειστηριασμοί: "Καυτή" εβδομάδα με ακίνητα γνωστών οικογενειών και επιχειρήσεων

Γνωστές επιχειρήσεις και επώνυμες οικογένειες επανέρχονται αυτή την εβδομάδα στο προσκήνιο των πλειστηριασμών.

ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ 16 Απρ 2025 | 08:25

Δώρα Παπαδοπούλου: Ποια είναι η γυναίκα που παντρεύεται ο Απόστολος Λύτρας - Το μονόπετρο και η ολιγόμηνη σχέση

Νέο κεφάλαιο στη ζωή του Απόστολου Λύτρα. Με τη σύντροφό του διατηρούσαν φιλικές σχέσεις τα τελευταία 16 χρόνια, αλλά είναι μαζί περίπου 7 μήνες.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 15 Απρ 2025 | 23:39

Ο Απόστολος Λύτρας παντρεύεται την Δώρα Παπαδοπούλου: Το μονόπετρο και το "Yes, i do"

Ο Απόστολος Λύτρας αποφάσισε να προχωρήσει στη ζωή του, μαζί με τη νέα σύντροφό του.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 09 Απρ 2025 | 15:45

Αναστέλλονται οι ποινικές διώξεις για οφειλέτες με ρυθμισμένα χρέη προς το Δημόσιο - Τι προβλέπει η τροπολογία

Τέλος η ταλαιπωρία και οι δικαστικές περιπέτειες σε πολίτες και επιχειρήσεις με χρέη άνω των 100.000 ευρώ, που πλήρωναν κανονικά τις ρυθμίσεις τους.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΩΡΑ 08 Απρ 2025 | 15:03

Τέλος στις ποινικές διώξεις για ρυθμισμένες οφειλές άνω των 100.000 ευρώ - Ερχεται τροπολογία

Αίρονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και αποσυμφορίζονται τα δικαστήρια από όσους έχουν χρέη στο ελληνικό δημόσιο άνω των 100.000 ευρώ και τα εξυπηρετούν κανονικά.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΤΗΣ 05 Απρ 2025 | 20:38

Ναταλία Γερμανού για Σοφία Πολυζωγοπούλου: "Της βγάζω το καπέλο - Κρατάει γενναία και δυνατή στάση σιωπής"

Στα δικαστήρια η υπόθεση του ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της, Απόστολο Λύτρα

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΚΗ 04 Απρ 2025 | 11:30

Απόστολος Λύτρας: Στο Εφετείο για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου - "Ό,τι είναι να πω, θα το πω στο δικαστήριο"

Ξεκινά στο Μονομελές Εφετείο Αθήνας η δίκη του Απόστολου Λύτρα για τον ξυλοδαρμό της πρώην συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

ΤΙ ΛΕΝΕ REDEX ΚΑΙ DOLPHIN CAPITAL 26 Μαρ 2025 | 09:36

Γιατί βγαίνουν σε πλειστηριασμό οι κατοικίες του θέρετρου One&Only Kea

Η Redex, μέλος του ομίλου Κοπελούζου, ξεκίνησε την κατασκευή του One & Only Kea Island, μια επένδυση ύψους 150 εκατ. από την Dolphin Capital του Μίλτου Καμπουρίδη

ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ 24 Μαρ 2025 | 11:32

Λύτρας και Πολυζωγοπούλου υπέγραψαν συναινετικό διαζύγιο - Χαμογελαστός ο δικηγόρος έξω από τον συμβολαιογράφο

Ο Απόστολος Λύτρας και η Σοφία Πολυζωγοπούλου υπέγραψαν συναινετικό διαζύγιο, μετά τον έντονο χωρισμό τους και το επεισόδιο του ξυλοδαρμού.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ 23 Μαρ 2025 | 11:22

Σίσσυ Χρηστίδου - Οργισμένη με τον Απόστολο Λύτρα: "Διασύρει δημόσια την πρώην σύζυγό του με εξωφρενικό τρόπο"

Για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα και της πρώην συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου

ΒΑΡΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ 19 Μαρ 2025 | 16:38

Καβγάς Λύτρα με τον δικηγόρο της Πολυζωγοπούλου: Μην μου πας κόντρα, δεν ξέρεις με ποιον τα βάζεις [βίντεο]

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της μήνυσης που είχε υποβάλει η Σοφία Πολυζωγοπούλου σε βάρος της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα- Απίστευτη ατάκα: "Πας με τη Βλαχάρα;".

ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΜΗΝΥΣΗ 19 Μαρ 2025 | 11:05

Λύτρας για Πολυζωγοπούλου: Μου ζήτησε 300.000 ευρώ και ένα σπίτι - Την παράτησε ο δικηγόρος της

"Έχει κάποιον καινούργιο δικηγόρο που θεωρώ κι αυτός μόλις καταλάβει περί τίνος πρόκειται και αυτός θα σηκωθεί να φύγει".

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ 19 Μαρ 2025 | 08:42

Νέο σφυρί για το ακίνητο-φιλέτο της οικογένειας Λεβή της Bodyline, στην Ακρόπολη

Σε κλοιό πλειστηριασμών παραμένει η οικογένεια Λεβή της πάλαι ποτέ κραταιάς Bodyline

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 17 Μαρ 2025 | 11:31

Πλειστηριασμοί: Τα 3 ακριβά βιομηχανικά ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί αυτή την εβδομάδα

Ξεχωρίζουν μια σειρά από υψηλής αξίας ακίνητα, τα οποία άλλοτε ανήκαν σε ισχυρές βιομηχανίες.

10 Μαρ 2025 | 20:04

Εβδομάδα πλειστηριασμών: Στο σφυρί ακίνητα των οικογενειών Μαλαματίνα και Χατζηιωάννου

Ξανά στο "στόχαστρο" το θεραπευτήριο "Ολύμπιον Ιωαννίνων" - Περίπου 1.300 πλειστηριασμοί αυτή την εβδομάδα.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ 05 Μαρ 2025 | 18:28

Άλλαξαν χέρια τα ακίνητα της "Λάκης Γαβαλάς Α.Ε" - "Στο σφυρί" και το Lesse Hotel

Στα αζήτητα έμεινε το φωτογραφικό αρχείο της Ελευθεροτυπίας - Νέα αναστολή για τις εγκαταστάσεις της Studio Alfa στο Μαρούσι.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΦΙΛΟΙ ΣΤΗ ΖΩΗ 01 Μαρ 2025 | 23:05

Αλέξης Κούγιας: Το συγκινητικό αντίο του Απόστολου Λύτρα στον φίλο και συνάδελφό του [εικόνα]

"Καλό ταξίδι Αλέξη μου…. Θα μου λείψουν οι συμβουλές σου και οι συζητήσεις μας. Ακόμα και στις κόντρες μας, ήξερες πάντα τι να μου πεις" γράφει ο Απόστολος Λύτρας

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 26 Ιαν 2025 | 14:15

Σε πλειστηριασμό το σήμα "4 Τροχοί" - Τα νέα βιομηχανικά σφυριά και το πεντάστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Από τους 4 τροχούς μέχρι το Lindos Memories και τα εκκοκιστήρια Θράκης - Οι πλειστηριασμοί των επόμενων εβδομάδων.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΜΑΙΟ 24 Ιαν 2025 | 16:27

Φέσι πολλών εκατ. ευρώ στις Κάννες από τον Mr Nammos: Τα χρέη σε εργαζόμενους, προμηθευτές και ασφαλιστικά ταμεία

Το "κανόνι" από το "Nammos Cannes", το πολυτελές εστιατόριο που άνοιξε στο Palm Beach club στην Κυανή Ακτή τον Μάιο του 2024

ΚΟΛΩΝΟΣ 15 Ιαν 2025 | 09:22

Κολωνός: "Να επανεξεταστούν οι καταθέσεις της 12χρονης", λέει ο Λύτρας - Πιθανή σύνδεση με το κύκλωμα των αστυνομικών

Ο Απόστολος Λύτρας σχολίασε τις αποκαλύψεις σχετικά με την πιθανή σύνδεση της υπόθεσης του Κολωνού με το κύκλωμα προστασίας των αστυνομικών.

ΧΡΕΩΣΕΙΣ TON ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 08 Ιαν 2026 | 14:39

Πάνω από τα 24 λεπτά η πραγματική τιμή της κιλοβατώρας – Οι έξι χρεώσεις που ανεβάζουν τον λογαριασμό

Πώς γίνεται οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας να διαφημίζουν πράσινες ή μπλε κιλοβατώρες της τάξεως των 10 έως 14 λεπτών και η τελική τιμή να ανεβαίνει τελικώς ακόμη και στα 24,4 λεπτά;

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ 08 Ιαν 2026 | 08:25

Ο ΟΠΑΠ απορροφάται από τον κολοσσό της Allwyn και "βλέπει" διεθνή χρηματιστήρια - Σε Λουξεμβούργο και Ελβετία η νέα έδρα

Η εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο εισαγωγής της νέας αυτής συμμαχίας σε μεγάλο διεθνές χρηματιστήριο.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ 08 Ιαν 2026 | 07:54

Πώς και πόσο θα αυξηθούν τα ασφάλιστρα υγείας φέτος

Η απόφαση του ΣτΕ και η φερεγγυότητα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 07 Ιαν 2026 | 16:09

Τι αλλάζει στις λαϊκές αγορές: Συνάντηση Θεοδωρικάκου με πωλητές και παραγωγούς στο Υπουργείο Ανάπτυξης

"Με νομοθετική πρωτοβουλία ενισχύουμε την λειτουργία των λαϊκών αγορών προς όφελος των καταναλωτών", λέει ο Τάκης Θεοδωρικάκος

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 07 Ιαν 2026 | 13:20

Eurostat: Επιμένει ο υψηλός πληθωρισμός στην Ελλάδα - Στο 2,9% τον Δεκέμβριο - Στο 2% στην ευρωζώνη

Ο ετήσιος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί σε 2,0% τον Δεκέμβριο του 2025, από 2,1 % τον Νοέμβριο.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 12:18
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΝΑ ΤΑΜΕΙΟ 07 Ιαν 2026 | 08:20

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου 2026

Έγιναν γνωστές οι ημερομηνίες καταβολής για τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2026, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ 07 Ιαν 2026 | 07:34

Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε κάνουν πρεμιέρα και πόσο θα διαρκέσουν

Η περίοδος των εκπτώσεων αποτελεί κάθε χρόνο ευκαιρία για την αγορά ειδών ένδυσης, υπόδησης και εποχικών προϊόντων σε μειωμένες τιμές.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Ιαν 2026 | 07:25

Τα 6 νέα μέτρα για φθηνότερη στέγη

Έξι νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης αναμένεται να θεσπιστούν τις πρώτες εβδομάδες του 2026.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 06 Ιαν 2026 | 11:15

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Πότε καταβάλλονται στους δικαιούχους - Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Οι πληρωμές- που αφορούν τόσο τις κύριες όσο και τις επικουρικές συντάξεις- θα πραγματοποιηθούν σταδιακά.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ 06 Ιαν 2026 | 11:10

Πώς θα λειτουργεί το νέο Μητρώο Ιδιοκτησίας Ακινήτων - Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες

Ο "ελέφαντας στο δωμάτιο", είναι η πλήρης και αναλυτική καταγραφή της ακίνητης περιουσίας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΣΕΝΑΚΟΥ 06 Ιαν 2026 | 09:20

Panik Records: Το success story της ελληνικής μουσικής - Πώς ιδρύθηκε, το όραμα και η χρυσή πορεία

Η Panik Entertainment Group ιδρύθηκε από τον Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση και τον Γιώργο Αρσενάκο και σήµερα είναι η κορυφαία ανεξάρτητη εταιρεία στην ελληνική µουσική βιοµηχανία.

PREMIUM MICROLOCATIONS 05 Ιαν 2026 | 08:25

Πώς η Ελλάδα εξελίσσεται σταθερά σε έναν ώριμο προορισμό για την αγορά πολυτελών ακινήτων

Ποιοι άλλοι παράγοντες καθορίζουν την υπεραξία των πολυτελών ακινήτων.

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ 05 Ιαν 2026 | 07:53

Σαφάρι της ΑΑΔΕ: Στόχος για 72.800 ελέγχους το 2026 – Ψάχνουν σε εισόδημα, ΦΠΑ και ακίνητα την τελευταία τριετία

Η ΔΕΟΣ και τα ψηφιακά μέσα που μπαίνουν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ 05 Ιαν 2026 | 06:45

Άλλον μισθό ο 25άρης και άλλο ο 30άρης με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου - Παραδείγματα με τις νέες αυξήσεις

Ενεργοποιείται το "ηλικιακό κριτήριο" στους μισθούς – Όλες οι αλλαγές από 31/01.

ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ TIKTOK 04 Ιαν 2026 | 16:35

Επιχείρηση "Τα καμάκια": Γνωστός dating coach κατηγορείται για φοροδιαφυγή άνω των 300.000 ευρώ

Ο φορολογικός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη και επεκτείνεται στη συνολική δραστηριότητα του συγκεκριμένου προσώπου σε βάθος πενταετίας

ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 04 Ιαν 2026 | 08:34

Ποιοι θα δουν αυξήσεις στον μισθό τους το 2026: Κλαδικές συμβάσεις και κατώτατος

Σήμερα μόνο το 24% των εργαζόμενων καλύπτεται από συλλογική σύμβαση εργασίας

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 03 Ιαν 2026 | 15:03
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 03 Ιαν 2026 | 09:54

Απευθείας αναθέσεις: Τι αλλάζει και τι πρέπει να προσέχουν οι αναθέτουσες αρχές

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην υποχρεωτική τεκμηρίωση της σκοπιμότητας και της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 02 Ιαν 2026 | 21:05

FT: Οι "αόρατες" αποδοχές της Λαγκάρντ - Παίρνει 50% πάνω από τον δηλωμένο μισθό της

Σύμφωνα με τους Financial Times, μόνο ο βασικός μισθός της Κριστίν Λαγκάρντ αρκεί για να την καταστήσει την ακριβοπληρωμένη αξιωματούχο στην ΕΕ

ΑΑΔΕ 02 Ιαν 2026 | 19:12
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 02 Ιαν 2026 | 16:22

Κωστής Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες το 2025 – Ακατανόητη η εμμονή στην άρνηση διαλόγου

"Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην προσέρχονται στον διάλογο" τόνισε για τους αγρότες ο Κωστής Χατζηδάκης

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 02 Ιαν 2026 | 15:30

Aυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Νοέμβριο

Αύξηση κατά 941 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Νοέμβριο του 2025, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων

FORBES GREECE 02 Ιαν 2026 | 11:45

Τίμος Δαούλας: Ο 32χρονος Έλληνας πίσω από το μεγαλύτερο hotel deal της Ιταλίας – Τα 8 ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Κυριολεκτικά αυτοδημιούργητος, η διαδρομή του Τίμου Δαούλα στον κλάδο του real estate δεν ακολουθεί τη συνήθη πορεία.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 01 Ιαν 2026 | 16:18

Σε ισχύ ο μειωμένος ΦΠΑ για ακόμη 19 νησιά – Τι ισχύει με παραδείγματα

Διευκρινήσεις από την ΑΑΔΕ σε σχέση με τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά και πώς θα εφαρμόζεται

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 01 Ιαν 2026 | 15:00

Παπαθανάσης: Επιτυχής η υλοποίηση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδυσεων 2025

Ο Νίκος Παπαθανάσης ανέφερε ότι το 2026 θα αυξηθεί στα 16,7 δισ. ευρώ το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

«ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ» 31 Δεκ 2025 | 23:17

Πιερρακάκης: Η ένταξη της Βουλγαρίας στο ευρώ ενισχύει τα κοινά οικονομικά θεμέλια της ΕΕ

Η Βουλγαρία από την 1η Ιανουαρίου 2026 γίνεται το 21ο μέλος της Ευρωζώνης - "Διαρκής προσπάθεια της Βουλγαρίας σε μεταρρυθμίσεις"

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ 31 Δεκ 2025 | 20:28

Σε ισχύ ο μηδενικός φόρος για τους νέους εργαζόμενους – Πόσο ωφελούνται στην πράξη [παραδείγματα]

Από τον Ιανουάριο που θα καταβληθεί η πρώτη μισθοδοσία της νέας χρονιάς, θα ληφθεί υπόψη το ηλικιακό κριτήριο και η παρακράτηση φόρου θα είναι μηδενική.

Η ΛΙΣΤΑ 31 Δεκ 2025 | 17:46

Μειώνεται κατά 30% ο ΦΠΑ σε 24 νησιά του Αιγαίου - Οι νέες οδηγίες της ΑΑΔΕ με παραδείγματα

Εξακολουθεί να ισχύει η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ κατά 30% σε Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο - Εξαιρούνται για τα καπνοβιομηχανικά προϊόντα και τα μεταφορικά μέσα.

ΜΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ 31 Δεκ 2025 | 09:41

Εισαγωγή 94.240 εργαζομένων από τρίτες χώρες στην Ελλάδα το 2026 - Πού θα απασχοληθούν

Στους 94.240 ανέρχονται οι εργαζόμενοι από τρίτες –μη ευρωπαϊκές χώρες– που μπορούν να έρθουν για εργασία στην Ελλάδα το 2026.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ 31 Δεκ 2025 | 08:40

Οι νέες τιμές των διοδίων που θα ισχύουν από 1/1/26 στους αυτοκινητόδρομους - Ακριβαίνει η γέφυρα Ρίο-Αντίρριο

Από την Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2026 θα ισχύουν οι νέες, αυξημένες τιμές των μετωπικών και πλευρικών διοδίων στους αυτοκινητόδρομους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 31 Δεκ 2025 | 08:33

Τέλος χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας- Ολες οι φορολογικές υποχρεώσεις που πρέπει να πληρωθούν σήμερα

Τελευταία μέρα του 2025 και, πριν αλλάξει η χρονιά, λήγει η προθεσμία για μια σειρά φορολογικών πληρωμών και υποχρεώσεων που πρέπει να διευθετηθούν μέσα στη μέρα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Δεκ 2025 | 20:05

ΕΥΔΑΠ: Τι αλλάζει στα τιμολόγια από 1η Ιανουαρίου 2026 - Αυξάνονται τα πάγια

Η εφαρμογή των νέων παγίων θα ξεκινήσει σταδιακά από τον Ιανουάριο του 2026

ΑΠΟΦΑΣΗ 30 Δεκ 2025 | 19:11

ΣτΕ: Οι ασφαλιστικές μπορούν να αυξάνουν μονομερώς τα ασφάλιστρα υγείας υπό προϋποθέσεις

Για να είναι έγκυρη η ρήτρα πρέπει να περιγράφει σαφώς τον τρόπο λειτουργίας της αναπροσαρμογής

LAMDA DEVELOPMENT 30 Δεκ 2025 | 12:43

Το Ελληνικό προσελκύει αγοραστές από 110 χώρες – Στα 1,5 δισ. ευρώ οι εισπράξεις

Η αναλογία μεταξύ εγχώριων και διεθνών αγοραστών διαμορφώνεται σε 55% Έλληνες και 45% διεθνείς αγοραστές, εκ των οποίων το 22% προέρχεται από την ελληνική ομογένεια.