Follow us

Η ώρα του "σφυριού" για τη βίλα του Αλκη Δαυίδ στις Σπέτσες - Οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση στις ΗΠΑ

Θύελλα ακριβών "σφυριών" έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει την εβδομάδα που ξεκινά, με τον πλειστηριασμό για τη βίλα του επιχειρηματία Άλκη Δαυίδ, στις Σπέτσες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
αλκησ δαυιβ

Θύελλα ακριβών "σφυριών” έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει την εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, με τον πλειστηριασμό για τη βίλα του επιχειρηματία Άλκη Δαυίδ -της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας- στις Σπέτσες, να ξεχωρίζει, τόσο από πλευράς τιμής εκκίνησης, όσο και… παρασκηνίου.

Το "σφυρί” βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας από πλευράς τιμής εκκίνησης, η οποία έχει οριστεί στα 7,44 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η πλευρά του κ. Δαυίδ έχει αποστείλει αίτημα αναστολής της διαδικασίας, με την σχετική απόφαση να αναμένεται σήμερα.

Ο πλειστηριασμός συνδέεται με την υπόθεση καταδίκης του επιχειρηματία στις ΗΠΑ, μετά από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος της Λόρεν Ριβς, η οποία είναι και η επισπεύδουσα. Το ποσό επίσπευσης του πλειστηριασμού είναι 5 εκατ. δολάρια -ποσό που επιδίκασε το αμερικανικό δικαστήριο ως αποζημίωση, πλέον των εξόδων εκτέλεσης.

Η ώρα του "σφυριού" για τη βίλα του Αλκη Δαυίδ στις Σπέτσες  - Οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση στις ΗΠΑ

Η δικαστική διαμάχη

Ήταν πριν 7 χρόνια όταν η 36χρονη τότε Ριβς, η οποία εργαζόταν στο Λος Άντζελες σαν συγγραφέας και performer στο τηλεοπτικό δίκτυο FilmOn, που ίδρυσε το 2006 ο Ελληνοκύπριος Άλκης Δαυίδ, προσέφυγε στην αμερικανική δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τον εργοδότη της και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση.

Από εκείνη την στιγμή ξεκινά μια δικαστική διαμάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές, η οποία τρία χρόνια αργότερα κατέληξε στην απόφαση που εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες σύμφωνα με την οποία ο Άλκης Δαυίδ κλήθηκε να καταβάλλει το ποσό των 4,35 εκατ. δολαρίων σαν αποζημίωση στην Ριβς.

Από την πλευρά του, ο κ. Δαυίδ απέρριψε εξαρχής τις κατηγορίες περί ανάρμοστης συμπεριφοράς, υπονοώντας ότι η Ριβς τον κατηγόρησε αδίκως και εσφαλμένα για οικονομικό όφελος, ενώ αρνήθηκε να καταβάλει την αποζημίωση. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η όλη υπόθεση και η καταγγελία έγινε υπό την καθοδήγηση της δικηγόρου για τα δικαιώματα των πολιτών Gloria Allred. Η ομάδα των συνηγόρων που εκπροσωπεί τον επιχειρηματία είχε καταθέσει πέρυσι υπόμνημα-καταγγελία ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης, το οποίο στρεφόταν εναντίον της Ριβς και της Allred και στο οποίο γινόταν λόγος για ένα συγκεκριμένο σύστημα διεφθαρμένων δικηγόρων που στήνουν υποθέσεις.

Τι αφορά το "σφυρί”

Η Ριβς επισπεύδει τον πλειστηριασμό για το αρχοντικό που διατηρεί ο Άλκης Δαυίδ στις Σπέτσες. Το ακίνητο αφορά δύο οικόπεδα και ένα γήπεδο συνολικής έκτασης 4.444,05 τ.μ. που βρίσκονται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Σπετσών στη θέση "Παναγιά Αρμάτα”. Aπέχουν μόλις λίγα μέτρα από το Παλιό Λιμάνι Σπετσών που συγκεντρώνει πληθώρα χώρων εστίασης και αποτελεί και μαρίνα πολυτελών σκαφών. Επιπλέον απέχουν 1 χλμ. από την γνωστή παραλία της Αγίας Μαρίνας και 2 χλμ. από την Ντάπια, τον κεντρικό οικισμό του νησιού και το λιμάνι.

Στα οικόπεδα έχουν κατασκευαστεί 4 αυτοτελή και ανεξάρτητα διώροφα με υπόγειο κτίρια, συνολικού εμβαδού 862,86 τ.μ., και μία πισίνα επιφάνειας 98 τ.μ.

Μάριος Παπαθάνος Α.Ε.

Στην δίνη των πλειστηριασμών παραμένει, εν τω μεταξύ, η Μάριος Παπαθάνος Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην κατασκευή και εκμετάλλευση ακινήτων στην περιοχή της Γλυφάδας. Ειδικότερα, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί να βγει στο "σφυρί” ένα οικόπεδο-φιλέτο της εταιρείας στην Γλυφάδα, που αναπτύσσεται πλησίον του Γκόλφ Γλυφάδας. Συγκεκριμένα, το ακίνητο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Πειραιά, σε απόσταση 200 μέτρων περίπου από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου.


Το οικόπεδο καταλαμβάνει επιφάνεια κατά την πρόσφατη και ακριβέστερη καταμέτρηση του, 2.344,153 τ.μ. και κατά το κτηματολόγιο 2.314 τ.μ. Το οικόπεδο είναι αδόμητο και διαθέτει πρόσοψη στα νοτιοδυτικά επί πλευράς μήκους 54,35 μέτρων στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και στα βορειοδυτικά επί πλευράς μήκους 40,34 μέτρων στην οδό Ιατρού Λιούγκα. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 6,445 εκατ. ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Την ίδια μέρα, βγαίνει, εν τω μεταξύ σε πλειστηριασμό και ένα άλλο ακίνητο της εταιρείας. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα κατάστημα ισογείου επί των οδών Λαοδίκης 28-30 και Βασ. Γεωργίου Β’ στην Γλυφάδα, με την τιμή πρώτης προσφοράς στο 1,23 εκατ. ευρώ.Θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο πέρασε σε νέα χέρια ένα άλλο μεγάλο επαγγελματικό ακίνητο της Μάριος Παπαθάνος Α.Ε., δίπλα στο οικόπεδο που πλειστηριάζεται αυτή την εβδομάδα. Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα 2.925.000 ευρώ, ενώ η τιμή κατακύρωσης διαμορφώθηκε μόλις σε ένα ευρώ υψηλότερα. Το προηγούμενο διάστημα βγήκαν στο σφυρί και άλλα σημαντικής αξίας ακίνητα της συγκεκριμένης εταιρείας, επίσης στην περιοχή της Γλυφάδας, όπως το μεγάλο ακίνητο επί των οδών Λαοδίκης 33-35, όπου στεγάζονται γνωστά εμπορικά καταστήματα, αλλά και το γνωστό εστιατόριο Soleto.

Το "Lesse Hotel”

Ξανά στο "σφυρί”, μετά από δύο άγονους πλειστηριασμούς και με μειωμένη τιμή προσφοράς θα βγει στις 29 Σεπτεμβρίου το ξενοδοχείο "Lesse Hotel” στην Χαλκιδική. Ο πλειστηριασμός έχει τιμή πρώτης προσφοράς τα 3,36 εκατομμύρια ευρώ και επισπεύδουσα την Do Value Greece. Αφορά συγκεκριμένα έναν αγρό κείμενο στη θέση "Αμπαρίτσα”, στην περιοχή Χανιώτη, έκτασης 6.175 τ.μ., και έναν αγρό κείμενο στην ίδια θέση, έκτασης, 3.300 τ.μ. Οι δύο παραπάνω αγροί, καθότι συνεχόμενοι, αποτελούν έναν ενιαίο αγρό, εκτάσεως, μέτρων τετραγωνικών 9.475 τ.μ. Επί του ως άνω ενιαίου αγρού έχει κτιστεί η ξενοδοχειακή μονάδα.

Σύμφωνα με το σήμα λειτουργίας της από τον ΕΟΤ, η ξενοδοχειακή μονάδα είναι τεσσάρων αστέρων και αποτελείται από πέντε κτίρια. Ο περιβάλλων χώρος έχει τυπικές διαμορφώσεις που περιλαμβάνουν περίφραξη με τοιχίο και μεταλλικό κιγκλίδωμα, δαπεδοστρώσεις και διαμορφώσεις με κυβόλιθους και σταμπωτά δάπεδα, φυτεύσεις καθώς και πισίνα επιφάνειας 350 τ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Τα άλλα ξενοδοχεία

Για τις 27 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός και για το "Andromeda Corfu” στην Κέρκυρα. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 2,88 εκατ. ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η Cepal. Ο πλειστηριασμός αφορά συγκεκριμένα οικόπεδο επιφάνειας 5.589,43 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση "Ντουρντούνα” του οικισμού Περουλάδες Κέρκυρας, μετά της επ’ αυτού ξενοδοχειακής μονάδας 2 αστέρων. Σύμφωνα με το σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ, το ξενοδοχείο διαθέτει 27 διαμερίσματα (19 δίκλινα διαμερίσματα, 8 μεζονέτες) και 35 δωμάτια (62 κλινών). Η ξενοδοχειακή μονάδα αποτελείται από τέσσερα κύρια κτίρια, λοιπά βοηθητικά (συμπεριλαμβανομένου bar, εστιατορίου και mini market), κολυμβητική δεξαμενή (και τζακούζι) και βιολογικό καθαρισμό. Η ξενοδοχειακή μονάδα απέχει περίπου 1.500 μ. από την παραλίες Κανάλ ντ' Αμούρ και Λογγάς ενώ το αεροδρόμιο βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ.

Στις 27 Σεπτεμβρίου θα βγει στο "σφυρί” και το τριώροφο ξενοδοχείο "Αλέξανδρος” στην Νικιάνα Λευκάδας. Τον εν λόγω πλειστηριασμό επισπεύδει η Cepal, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς διορθώθηκε στο ποσό των 2,4 εκατ. ευρώ, έναντι του 1,71 εκατ. ευρώ που είχε οριστεί αρχικά.

Στις 27 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί το σφυρί για το 4 αστέρων ξενοδοχείο "La Munte Mountain Resort” στο Μέτσοβο. Με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στο ποσό των 1,44 εκατ. ευρώ, επισπεύδουσα είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. Πρόκειται για μια ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία όπως προκύπτει μέσα από το διαδίκτυο, επί του παρόντος έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και βρίσκεται στην περιοχή Ανηλίου ενώ απέχει μόλις 100 μέτρα από την πλατεία του οικισμού καθώς και 5 χιλιόμετρα από την πόλη του Μετσόβου.


Ξανά αντιμέτωπο με το ηλεκτρονικό σφυρί θα βρεθεί στις 27 Σεπτεμβρίου το ξενοδοχείο τριών αστέρων "Natassa” στην Ξάνθη, με την τιμή εκκίνησης να έχει μειωθεί στο 1,3 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Do Value Greece αφορά ένα γήπεδο έκτασης 8.951,00 τ.μ., κατά το κτηματολόγιο 7.283,08 τ.μ, το οποίο βρίσκεται στη θέση "Ιντζιρίκ” της αγροτικής περιοχής Χρύσας του Δήμου Ξάνθης. Εντός του ανωτέρω γηπέδου υφίστανται κτίσματα, συγκεκριμένα ένα συγκρότημα τριών ισογείων καταστημάτων και ένα τετραώροφο ξενοδοχείο με υπόγειο. Τα τρία καταστήματα έχουν συνολικό εμβαδόν 1.346,36 τ.μ. Τα δυο καταστήματα χρησιμεύουν ως αντιπροσωπεία αυτοκινήτων εμβαδού περίπου 825 τ.μ., το τρίο ως πρατήριο καυσίμων εμβαδού 140 τ.μ . Το ξενοδοχείο είναι τριών αστέρων και περιλαμβάνει 72 δωμάτια και 151 κλίνες.


Σε αναστολή τέθηκε, εν τω μεταξύ, το "σφυρί” που είχε προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου εις βάρος ενός από τα πλέον γνωστά ξενοδοχεία στην Καλαμπάκα, του 4 αστέρων "Αντωνιάδης”, όπου η τιμή εκκίνησης διαμορφωνόταν στα 3,28 εκατ. ευρώ.

To ζαχαροπλαστείο

Αντιμέτωπο ξανά με το ηλεκτρονικό "σφυρί” θα βρεθεί στις 27 Σεπτεμβρίου και το ακίνητο που στεγάζει ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας Ζαχαροπλαστείων Δ. Βάρσος 1945. Σημειώνεται πως το ζαχαροπλαστείο Οικογένεια Βάρσου 1945 στα Βριλήσσια, το οποίο λειτουργεί κανονικά, δεν έχει καμία σχέση με το ζαχαροπλαστείο Βάρσος από το 1892, το οποίο δραστηριοποιείται στην Κηφισιά, καθώς πρόκειται για δύο διαφορετικές επιχειρήσεις. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1.111.500 ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas.

Πηγή: capital

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ REAL ESTATE 29 Νοε 2023 | 15:21

Χατζηδάκης στο συνέδριο του Capital: Το σχέδιο της κυβέρνησης για την αγορά ακινήτων

"Η ελληνική αγορά των ακινήτων βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης" δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Κ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ 29 Νοε 2023 | 11:31

Σε ξύλινο σπιτάκι πέρασε το βράδυ ο 82χρονος μετά την έξωση - "Δεν φεύγω από εδώ, δεν έχω πού να πάω" [βίντεο]

"Οι αστυνομικοί παρανόμησαν με δόλο καθώς ισχύει ακόμα η προσωρινή διαταγή", λέει ο δικηγόρος του 82χρονου. Συνελήφθη η κόρη του και ο εγγονός του.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ 27 Νοε 2023 | 17:54

Τα ακίνητα γνωστών οικογενειών σε Γλυφάδα και Π. Ψυχικό που βγαίνουν στο "σφυρί"

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, διαμερίσματα σε Γλυφάδα και Παλαιό Ψυχικό, καθώς και βιομηχανικοί και επαγγελματικοί χώροι.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ 26 Νοε 2023 | 10:13
21 Νοε 2023 | 21:12

Αργύρης Παπαργυρόπουλος: "Έκανα εξώδικο στην εταιρεία που μου πήρε το σπίτι, υποφέρει πολύς κόσμος"

Η διαδικασία για να σου πάρουν το σπίτι είναι πολύ επώδυνη. Υποφέρει πολύς κόσμος, θα έχουμε πολλά θύματα, σχολίασε ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος

ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ 20 Νοε 2023 | 08:36

Γιατί είναι βαρύ το κόστος στέγασης στην Ελλάδα - Το 27% του πληθυσμού δαπανά το 40% του εισοδήματός του

Σημαντική αύξηση κατά μέσο όρο 5,9% σημειώνουν το 2023 τα ενοίκια κατοικιών σε ολόκληρη την επικράτεια, σε σύγκριση με το περασμένο έτος.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 19 Νοε 2023 | 10:18

Τα επώνυμα "σφυριά" της εβδομάδας: Με MLS, ΕΛΦΙΚΟ και οικογένεια Βγενόπουλου οι πλειστηριασμοί

Για το σύνολο της εβδομάδας έχουν αναρτηθεί πάνω από 1.200 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων -μέχρι στιγμής- έχουν τεθεί σε αναστολή περίπου 380.

18 Νοε 2023 | 10:09

Κόστος στέγασης: Στη χειρότερη θέση η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της Ευρώπης - Ραγδαία αύξηση των τιμών

Η Ελλάδα κατατάσσεται στη δυσμενέστερη θέση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης σε ό,τι αφορά το κόστος στέγασης.

ΓΝΩΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 18 Νοε 2023 | 10:02

Ερχονται τρία βαριά ξενοδοχειακά "σφυριά" - Ποια βγαίνουν σε πλειστηριασμό

Τρία βαριά ξενοδοχειακά "σφυριά" έκαναν την εμφάνισή τους στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών την περασμένη εβδομάδα.

ΠΤΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΕ ΠΑΡΙΣΙ, ΛΟΝΔΙΝΟ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ 17 Νοε 2023 | 16:34

Bloomberg: Γιατί οι τιμές των ακινήτων στην Αθήνα αυξάνονται και προκαλούν... ίλιγγο στους υποψήφιους αγοραστές

"Οι τιμές των κατοικιών στην ελληνική πρωτεύουσα αυξήθηκαν κατά 12,2% τον Οκτώβριο", αναφέρει ο Bloomberg, ενώ σε Παρίσι, Λονδίνο, Βερολίνο υποχώρησαν

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ 17 Νοε 2023 | 16:28

Τα βρήκαν κυβέρνηση και συμβολαιογράφοι για τις ψηφιακές μεταβιβάσεις ακινήτων - Πώς θα γίνεται η διαδικασία

Από τη νέα χρονιά, οι συμβολαιογράφοι θα χρησιμοποιούν πιλοτικά τον ψηφιακό φάκελο μεταβίβασης ακινήτου.

ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ 17 Νοε 2023 | 10:06

Πώς θα πληρώσουμε λιγότερα στην εφορία ανακαινίζοντας το σπίτι μας - Η ευκαιρία και οι παγίδες

Οι δαπάνες για ανακαινίσεις ακινήτων μέχρι του ύψους των 16.000 ευρώ θα αφαιρούνται από τον φόρο σε βάθος 5ετίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 15 Νοε 2023 | 08:28

Μόνιμη έκπτωση φόρου 3.200 ευρώ ετησίως για ανακαίνιση ακινήτων - Ποιους αφορά

Τη δυνατότητα να γλιτώσουν έως 3.200 ευρώ κατ’ έτος από τον φόρο που τους αναλογεί έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα προχωρήσουν το νέο έτος σε ανακαίνισή τους.