Η παριανή μπύρα «56 isles» μία από τις καλύτερες του κόσμου

Η μπύρα «56 isles» κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε συνολικά 12.366 προϊόντα που συμμετείχαν.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Η παριανή μπύρα «56 isles» μία από τις καλύτερες του κόσμου

Δημιούργημα δύο επιχειρηματιών νέας γενιάς, η Μικροζυθοποιία Πάρου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην περιοχή των Κυκλάδων, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών και δείχνει τον δρόμο της ανάπτυξης στην Ελλάδα της κρίσης.

Ο Νικόλας Παυλάκης, από την Πάρο και ο Μαρίνος Αλεξάνδρου, από την Κύπρο, γνωρίστηκαν στο Λονδίνο και το μεράκι τους να φτιάξουν στην Ελλάδα μια επιχείρηση που να συνδέεται με την πρωτογενή παραγωγή, ένωσε τα επιχειρηματικά τους βήματα, με αποτέλεσμα η Πάρος, από τις αρχές του 2016, να παράγει τη δική της μπύρα με το όνομα «56 isles».

Πρόσφατα, η μπύρα «56 isles» της Μικροζυθοποιίας Πάρου, κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο αστέρι που λαμβάνει ελληνική μπύρα, στα βραβεία «Great Taste». Σημειώνεται ότι η μπύρα «56 isles» κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε συνολικά 12.366 προϊόντα που συμμετείχαν.

«Είχαμε την τύχη να δημιουργήσουμε ένα προϊόν το οποίο τιμήθηκε από τους ντόπιους, αγαπήθηκε από τους επισκέπτες και ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο» ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο γενικός διευθυντής της Μικροζυθοποιίας Πάρου, Νίκος Παυλάκης.

Αναφορικά με την διάκριση της μπύρας «56 isles» στα βραβεία «Great Taste» ο συνιδρυτής της Μικροζυθοποιίας Πάρου, Μαρίνος Αλεξάνδρου, ο οποίος κατοικεί μόνιμα στο Λονδίνο, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την βράβευση και τόνισε ότι «η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει όλα τα εχέγγυα να πρωταγωνιστήσει στο εξωτερικό, με ποιοτικά προϊόντα που μπορούν να ταξιδέψουν στις διεθνείς αγορές».

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλάκης τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είμαστε περήφανοι που ένα νέο ποιοτικό ελληνικό προϊόν κερδίζει διεθνή αναγνώριση και αντιπροσωπεύει την Πάρο και την Ελλάδα στο εξωτερικό. Αυτό το σήμα τιμής καθρεφτίζει την προσπάθεια και το πάθος που έχουμε επενδύσει στην δημιουργία της μπύρας “56 isles”».

Ο Νίκος Παυλάκης είναι ένας τυπικός εκπρόσωπος της νέας γενιάς, που παρά την κρίση και τις δυσκολίες θέλησε να επενδύσει στην Ελλάδα και ειδικότερα στο νησί του, την Πάρο.

Όπως αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παυλάκης, «οι συνθήκες στην Ελλάδα δεν είναι οι καλύτερες για να δημιουργήσει και να συντηρήσει κάποιος μια επιχείρηση. Ωστόσο, παραμένουμε αισιόδοξοι και θεωρούμε ότι στο άμεσο μέλλον αυτές οι συνθήκες θα βελτιωθούν.

Μεγάλο “αγκάθι” αποτελεί η γραφειοκρατία. Εμείς τη βιώσαμε από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε τις ενέργειες για την ίδρυση της εταιρείας μας. Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση, χρειάζεται να γίνουν πολλά περισσότερα προς την κατεύθυνση αυτή».

Η επιχειρηματική ιδέα ξεκίνησε στο Λονδίνο. Μαζί με τον συνεργάτη του, Μαρίνο Αλεξάνδρου και διαθέτοντας μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα των χρηματοοικονομικών και της Διοίκησης Επιχειρήσεων, έθεσαν στόχο να επενδύσουν στον χώρο της μικροζυθοποιίας που έχει αναπτυσσόμενη δυναμική.

Η επένδυση, ύψους περίπου 500.000 ευρώ, έγινε λίγο έξω από την Νάουσα, με σύγχρονο εξοπλισμό και με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Μικροζυθοποιία Πάρου ιδρύθηκε το 2014 και η πρώτη παραγωγή βγήκε τον Απρίλιο του 2016 στην εξαιρετικά υποσχόμενη αγορά της Πάρου.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη, η Μικροζυθοποιία Πάρου παράγει 22.000 φιάλες τον μήνα, διατηρώντας παράλληλα το εξαιρετικό επίπεδο της ποιότητας. Η πρώτη αγορά-στόχος ήταν η Πάρος, ωστόσο, δεδομένου του εντυπωσιακά αυξανόμενου ενδιαφέροντος, ένα δίκτυο διανομής κτίζεται για περιοχές εκτός της Πάρου, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, διεξάγονται ήδη συζητήσεις με διανομείς για την προώθηση του προϊόντος στην Αθήνα, αλλά και στο εξωτερικό. Πρώτες αγορές- στόχοι για το 2018 είναι το Λονδίνο και το Παρίσι, ενώ θα ακολουθήσουν η Κύπρος, η Ελβετία και η Σουηδία αργότερα. Προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες που θα δημιουργηθούν, η Μικροζυθοποιία Πάρου προγραμματίζει την υλοποίηση νέων επενδύσεων, σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη.

Η Μικροζυθοποιία Πάρου παράγει δύο είδη μπύρας, την ελαφριά ξανθιά Pilsner «56isles» με πλούσιο αφρό και ζυμωμένη με τις δροσερές γεύσεις του παριανού κριθαριού που φύεται κάτω από τον ήλιο, στις ακτές του Αιγαίου. Η χρήση του κριθαριού που καλλιεργείται στο νησί δίνει έναν ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα στην μπύρα, που οφείλεται στο μικροκλίμα του τόπου. Η αλμύρα της θάλασσας, η ηλιοφάνεια και η ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται προσθέτουν στην γεύση, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά της, ενώ η χρήση ποικιλιών ποιοτικού λυκίσκου από διάφορες χώρες, αλλά και βύνης με έντονα αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα αναδεικνύουν τα επιμέρους συστατικά της συνταγής.

Επίσης παράγει την μπύρα Aegean Wit που συνδυάζει τον χαρακτήρα της βελγικής Wit με τις τοπικές γεύσεις. Είναι συνδεδεμένη με την πλούσια παράδοση της βελγικής μπύρας, αλλά στην ουσία της παραμένει Παριανή. Χρησιμοποιώντας παριανό σιτάρι χωρίς βυνοποίηση, το οποίο δίνει ένα ελαφρύ σταρένιο χρώμα με απαλή θολότητα, συνδυάζει άψογα τα αρώματα των εσπεριδοειδών με τα τοπικά μπαχαρικά. Ο συνδυασμός των παραπάνω δημιουργεί μια δροσιστική και χυμώδη μπύρα Wit.

Φωτό ΑΠΕ ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ 19 Ιαν 2021 | 08:24

Επίδομα θέρμανσης : Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι - Αίτηση από 692.879 νοικοκυριά

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης και με βάση αυτή θα γίνει ο υπολογισμός.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΡΙΤΟ ΚΥΜΑ 19 Ιαν 2021 | 07:49

Κανονικότητα σε… δόσεις: Σταδιακά το άνοιγμα της αγοράς και η απόσυρση των μέτρων στήριξης - Τα επόμενα βήματα

Σε πρώτο πλάνο είναι το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, η μετακίνηση από νομό σε νομό, το άνοιγμα των πρακτορείων του ΟΠΑΠ όπως επίσης και των σχολών οδήγησης είτε από τις 25 Ιανουαρίου, είτε από την 1η Φεβρουαρίου.

ΤΟ 50% ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ 18 Ιαν 2021 | 21:08

Μειωμένα ενοίκια Νοεμβρίου: Πιστώνονται σήμερα 15,3 εκατ. ευρώ σε 137.049 ιδιοκτήτες

Οι δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο Taxisnet έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας

ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 18 Ιαν 2021 | 20:26

Τσακλόγλου: Εξετάζονται το να θεωρείται εργατικό ατύχημα ο θάνατος από κορονοϊό και η ένταξη υγειονομικών στα βαρέα ανθυγιεινά

Το ενδεχόμενο να αναγνωριστεί ο κορονοϊός ως παράγοντας κινδύνου για την υγεία των εργαζομένων εξετάζει το υπουργείο Εργασίας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΣ 18 Ιαν 2021 | 19:41

Στους 20.842 οι νέοι συνταξιούχοι με οριστική απόφαση συνταξιοδότησης τον Ιανουάριο

Η μέση κύρια σύνταξη διαμορφώνεται στα 733,22 ευρώ και η μέση επικουρική στα 194,38 ευρώ.

18 Ιαν 2021 | 16:46

Ανοικτά και χωρίς ραντεβού από σήμερα τα καταστήματα Public

Αγορές με απόλυτη ασφάλεια και Orange Days με μεγάλες εκπτώσεις σε αμέτρητα προϊόντα

ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΥ 18 Ιαν 2021 | 16:23

Άνοιγμα λιανεμπορίου: Mε μάσκες, αποστάσεις αλλά και ουρές σε καταστήματα - Τι έγινε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Ζωντάνεψε το λιανεμπόριο με το άνοιγμα των καταστημάτων - Ουρές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα,

ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Ιαν 2021 | 12:59

Κρατικός προϋπολογισμός: Πρωτογενές έλλειμμα 18,2 δισ. ευρώ το 2020

Καλύτερες των προβλέψεων κατά 1,5 δις. ευρώ ήταν οι δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας το 2020.

18 Ιαν 2021 | 11:05

Υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ: Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία καλλιεργεί μια ισχυρή κουλτούρα υπευθυνότητας

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αναδεικνύει τη σημασία της υπεύθυνης διάθεσης και κατανάλωσης αλκοόλ, εκπαιδεύοντας τους σημαντικότερους κρίκους στην αλυσίδα πώλησης του αλκοόλ στον τελικό καταναλωτή, που είναι οι Bartenders.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ 18 Ιαν 2021 | 10:39

"Καλησπέρα, είμαι ο Χρήστος Σταϊκούρας": Όταν ο υπουργός πήρε τηλέφωνο πολίτες για να ακούσει τις καταγγελίες τους

Ο κ. Σταϊκούρας, επικοινώνησε με δύο πολίτες άμεσα, μετά την καταγγελία τους, και διευθέτησε το ζήτημα που τους απασχολεί.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ 18 Ιαν 2021 | 08:33

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ρεκόρ αιτήσεων - Η πλατφόρμα κλείνει την Τρίτη 19 Ιανουαρίου

Οι συμμετοχές έχουν σπάσει ήδη όλα τα ρεκόρ, αφού ξεπέρασαν ήδη τις 650.000 και κινούνται αυξητικά πλέον προς τις 700.000.

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ 18 Ιαν 2021 | 07:49

Ανοίγει επιτέλους η αγορά - Τι ισχύει για κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής - Το ωράριο και το SMS

Λειτουργούν από σήμερα ξανά τα καταστήματα λιανικής με αυστηρά μέτρα και περιορισμούς.

ΒΟΗΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ 17 Ιαν 2021 | 16:47

Επίδομα 400 ευρώ σε επιστήμονες: Την άμεση καταβολή του ζητούν εννέα επιστημονικοί σύλλογοι

"Η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι επιστήμονες έχουν φτάσει στα όριά τους" προειδοποιούν οι σύλλογοί τους.