Η τραπεζική ένωση στο μίνι... Eurogroup των Σόιμπλε - Μοσκοβισί

Συνάντηση Σοίμπλε, Μοσχοβισί, Ντίσελμπλοεν και Μπαρνιέ, για να συζητήσουν για την Τραπεζική Ένωση

i-trapeziki-enwsi-sto-mini-eurogroup-twn-soimple---moskobisi
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα συναντηθεί σήμερα Παρασκευή, με τον Γάλλο ομόλογό του Πιέρ Μοσκοβισί και τον επικεφαλής του Eurogroup Γέροεν Ντισελμπλοεμ, για συνομιλίες σχετικά με την προγραμματισμένη ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση.

Στη συνάντηση στο Βερολίνο θα βρεθεί επίσης και ο Επίτροπος της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο AFP.

Η συνάντηση θα επικεντρωθεί σε σχέδια για τον μηχανισμό εξυγίανσης των τραπεζών, όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ έχουν προσπαθήσει να περιορίσετε τις διαφορές σχετικά με την προτεινόμενη τραπεζική ένωση, ένα νέο πλαίσιο που έχει ως στόχο να αποφευχθεί η επανάληψη της οικονομικής κατάρρευσης που βύθισε την Ευρώπη σε κρίση.

Παρά το γεγονός ότι ενέκριναν το πρώτο βήμα στο σχέδιο - τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) ο οποίος θα επιβλέπει τις τράπεζες της Ευρωζώνης - τον Οκτώβριο, οι υπουργοί βρίσκονται υπό πίεση για να συμφωνήσουν σε έναν Ενιαίο Μηχανισμός Εξυγίανσης των τραπεζών (SRM), μέχρι τέλος του έτους.

Ο SRM θα χρησιμεύσει για να κλείνει τις αφερέγγυες τράπεζες και θα πρέπει επίσης να συμπληρωθεί με ένα σύστημα εγγύησης των καταθέσεων για την προστασία των αποταμιευτών.

Η Γερμανία έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις της για αυτό το θέμα, αλλά ο Σόιμπλε δήλωσε τον περασμένο μήνα στις Βρυξέλλες, ότι όλα τα ζητήματα γύρω από την Τραπεζική Ένωση θα πρέπει να έχουν επιλυθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook