Η Vodafone αναλαμβάνει δράση για την Κλιματική Αλλαγή

Η ανοικοδόμηση της οικονομίας υπό το πρίσμα της Κλιματικής Αλλαγής και η δέσμευση της Vodafone.

Ελίνα Μαμμή
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΙΝΑ ΜΑΜΜΗ
VODAFONE

Η εξάπλωση του COVID-19, μας έφερε απέναντι σε μια πανδημία που απειλεί τους ανθρώπους και τα μέσα διαβίωσής τους, διαταράσσει τις αλυσίδες εφοδιασμού, βαθαίνει τις ανισότητες και αναιρεί την πρόοδο που έχει γίνει μέχρι σήμερα στους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα με μη αναστρέψιμες επιπτώσεις για τους ανθρώπους και όλα τα φυσικά συστήματα που μας υποστηρίζουν. Ενόψει αυτών των αλληλένδετων κρίσεων, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ή τη μία ή την άλλη. Η ανθρώπινη υγεία εξαρτάται από την υγεία του πλανήτη. Μπορούμε - και πρέπει - να αντιμετωπίσουμε και τις δύο.

Βασικός στόχος όλων θα πρέπει να είναι να προστατευθεί ο πλανήτης και να μην επιβαρυνθεί το περιβάλλον στο πλαίσιο της ανοικοδόμησης της οικονομίας από την κρίση και τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Ένας στόχος που έχει ήδη θέσει ως απόλυτη προτεραιότητά της και για τον οποίο δεσμεύεται η Vodafone. Όχι στα λόγια αλλά στην πράξη αφού πρόσφατα υπέγραψε το Παγκόσμιο Σύμφωνο "Recover Better” των Ηνωμένων Εθνών, ενώ "τρέχει” το πρόγραμμά της για τη μετάβαση του Ομίλου από την γραμμική στην κυκλική οικονομία μέχρι το 2025.

"Recover Better”

Ενώ οι οικονομίες αρχίζουν σταδιακά να ανοικοδομούνται και να ανακάμπτουν, είναι πιο σημαντικό από ποτέ οι προσπάθειές τους να μην επιβαρύνουν τον πλανήτη. Να δώσουν προτεραιότητα σε μια ταχύτερη και πιο δίκαιη μετάβαση από μια γκρίζα σε μια πράσινη οικονομία, ευθυγραμμίζοντας τις πολιτικές και τα σχέδια ανάκαμψης με το κλίμα.

Το "Recover Better” των Ηνωμένων Εθνών είναι ένα Παγκόσμιο Σύμφωνο που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Το Σύμφωνο, που υπέγραψαν περισσότερες από 150 εταιρείες παγκοσμίως, στοχεύει να λειτουργήσει ως εργαλείο υποστήριξης των Κυβερνήσεων στην επανεκκίνηση της οικονομίας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που εναρμονίζουν τις προσπάθειες ανάκαμψης με σαφείς περιβαλλοντικούς στόχους.

Η Vodafone αναλαμβάνει δράση για την Κλιματική Αλλαγή

Η Vodafone έχει αναλάβει δράση για την Κλιματική Αλλαγή, επενδύοντας σε σημαντικούς οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους. Παράλληλα, έχει θέσει φιλόδοξους στόχους μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της μέχρι το 2025.

Η μετάβαση σε χρήση ενέργειας προερχόμενη από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παγκοσμίως, καθώς και η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 50% έως το 2025, αποτελούν τον βασικό στρατηγικό άξονα δράσης για την κλιματική αλλαγή που αναλαμβάνει ο Όμιλος.

Η Vodafone αναλαμβάνει δράση για την Κλιματική Αλλαγή

Μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της

Ακολουθώντας το πρότυπο παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, η εταιρεία μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της λειτουργίας της, από το σχεδιασμό και την διάθεση των υπηρεσιών και προϊόντων που προωθεί στην αγορά μέχρι την χρήση και την απόρριψη από τους πελάτες της.

Παράλληλα, επικεντρώνει τη δραστηριότητά της με συστηματικές ενέργειες και μετρήσιμα αποτελέσματα στην ενεργειακή αποδοτικότητα, στη διαχείριση αποβλήτων στη βάση της αρχής μειώνω-επαναχρησιμοποιώ-ανακυκλώνω και στην προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας ανταγωνιστικής οικονομίας χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Το όφελος για το περιβάλλον

Το όφελος για το περιβάλλον από τα προγράμματα που εφαρμόζει η Vodafone, πέτυχε την περίοδο 2017-2018 ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας ~39% για την ενέργεια που καταναλώνεται στο δίκτυο σταθερής & κινητής και απέτρεψε την εκπομπή περισσότερων από 39.000 τόνων CO2e στην ατμόσφαιρα.

Internet of Things

Με τις λύσεις Internet of Things που διαθέτει η Vodafone υποστηρίζει τους πελάτες της στην προσπάθεια για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς και ενδυνάμωση της καινοτομίας, με παράλληλα οφέλη για το περιβάλλον.

VODAFONE

Aνακύκλωση συσκευών

Η εταιρεία προωθεί την ανακύκλωση εφαρμόζοντας ένα πανελλαδικό πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευών σταθερής & κινητής επικοινωνίας και αξεσουάρ στα καταστήματα και κτήρια της εταιρείας, καθώς και σε όλα τα Συστήματα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, σε εταιρικούς πελάτες και συνεργαζόμενους φορείς.

Ακόμα, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η εταιρεία λειτουργεί με γνώμονα τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και στην εφοδιαστική της αλυσίδα, πολλαπλασιάζοντας έτσι τα οφέλη των ενεργειών της.

VODAFONE

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

24 Ιουλ 2020 | 15:57

Εδώ και 30 χρόνια η ΑΙΜ φροντίζει τα χαμόγελα που δοκιμάζονται, γιατί κάθε χαμόγελο μετράει…

Ο κοινωνικός… μαραθώνιος της ΑΙΜ που βρίσκεται πάντα κοντά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την προσφορά της κατά την περίοδο της πανδημίας.

ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ 24 Ιουλ 2020 | 13:59

Κορονοϊός: Σοκ στο Βέλγιο - Νεκρό κοριτσάκι τριών ετών - Το πιο νεαρό θύμα στη χώρα

Μόλις τριών χρονών ήταν το κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του στο Βέλγιο από τον κορονοϊό.

ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ "TOWERCO" 24 Ιουλ 2020 | 13:40

Mega Deal: Vodafone και Wind ιδρύουν κοινή εταιρεία για το δίκτυο κεραιών

Η εταιρεία θα διαθέτει και θα διαχειρίζεται τον παθητικό εξοπλισμό των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας των Vodafone και Wind στην Ελλάδα.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 21 Ιουλ 2020 | 16:59

Κορονοϊός - Προσοχή: Μέσα στην οικογένεια είναι ο πιο μεγάλος κίνδυνος για μόλυνση

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη για τον κορονοϊό 1 στους 10 κόλλησε την ασθένεια από τη δική του οικογένεια

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ COVID-19 15 Ιουλ 2020 | 15:48

Εκκληση Κομισιόν στα κράτη μέλη: Ξεκινήστε νωρίς φέτος το εμβόλιο κατά της γρίπης

Συνήθως τα εμβόλια για την γρίπη γίνονται στην Ευρώπη το φθινόπωρο

ΠΛΗΘΟΣ ΕΙΚΑΣΙΩΝ 14 Ιουλ 2020 | 17:52

Μυστήριο με BMW που έχει πινακίδα COVID-19: Εγκαταλείφθηκε στο αεροδρόμιο της Αδελαΐδας στην αρχή της πανδημίας

Το γκρι σεντάν BMW με αριθμό πινακίδας COVID-19 έχει προκαλέσει εικασίες για την ιδιοκτησία του και πότε εγκαταλείφθηκε στο αεροδρόμιο

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΖΟΝ ΧΟΠΚΙΝΣ 08 Ιουλ 2020 | 20:07

Κορονοϊός: Θλιβερό ρεκόρ - Οι ΗΠΑ έσπασαν το φράγμα των τριών εκατομμυρίων κρουσμάτων

Ο επικαιροποιημένος απολογισμός του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς κάνει λόγο για 3.009.611 κρούσματα και 131.521 νεκρούς.

27 Ιουλ 2020 | 12:05

Οργανωσιακή Ψυχολογία: Αλλάζοντας την εργασιακή ζωή προς το καλύτερο

Ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα που στοχεύει να βελτιώσει τη σχέση ατόμου, εργασίας και οργάνωσης.

26 Ιουλ 2020 | 09:22

Η Κέιτ Μίντλετον με το πιο όμορφο summer white dress: Όλα τα βλέμματα πάνω της

Οι 1,8 εκατομμύρια λίρες και το υπέροχο λουκ της Δούκισσας του Κέιμπριτζ.

Η ΣΤΙΛΑΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 26 Ιουλ 2020 | 09:22

H Βασίλισσα Ράνια με casual chic look: Πώς μετέτρεψε ένα αδιάφορο πουκάμισο σε μια στιλάτη εμφάνιση

Η βασίλισσα Ράνια εντυπωσίασε ξανά με μια απλή casual chic εμφάνιση.

ΟΙ ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 26 Ιουλ 2020 | 09:22

Highgrove House: Οι σπάνιες εικόνες από το απίθανο, πνιγμένο στα λουλούδια σπίτι του Πρίγκιπα Κάρολου [Εικόνες]

Σε αυτό το σπίτι έζησαν κάποτε η πριγκίπισσα Νταϊάνα μαζί με τα παιδιά της πρίγκιπα Γουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι.

ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ 25 Ιουλ 2020 | 08:35

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Το προφητικό σημείωμα που έγραψε στα 30 της - Για ποιο πράγμα ανησυχούσε

Το συγκινητικό χειρόγραφο σημείωμα της πριγκίπισσας που τότε ήταν σε διάσταση με τον πρίγκιπα Κάρολο αλλά εξακολουθούσε να ζει στο παλάτι [Εικόνα]

24 Ιουλ 2020 | 15:57

Εδώ και 30 χρόνια η ΑΙΜ φροντίζει τα χαμόγελα που δοκιμάζονται, γιατί κάθε χαμόγελο μετράει…

Ο κοινωνικός… μαραθώνιος της ΑΙΜ που βρίσκεται πάντα κοντά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την προσφορά της κατά την περίοδο της πανδημίας.