Η Vodafone αναλαμβάνει δράση για την Κλιματική Αλλαγή

Η ανοικοδόμηση της οικονομίας υπό το πρίσμα της Κλιματικής Αλλαγής και η δέσμευση της Vodafone.

Ελίνα Μαμμή
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΙΝΑ ΜΑΜΜΗ
VODAFONE

Η εξάπλωση του COVID-19, μας έφερε απέναντι σε μια πανδημία που απειλεί τους ανθρώπους και τα μέσα διαβίωσής τους, διαταράσσει τις αλυσίδες εφοδιασμού, βαθαίνει τις ανισότητες και αναιρεί την πρόοδο που έχει γίνει μέχρι σήμερα στους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα με μη αναστρέψιμες επιπτώσεις για τους ανθρώπους και όλα τα φυσικά συστήματα που μας υποστηρίζουν. Ενόψει αυτών των αλληλένδετων κρίσεων, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ή τη μία ή την άλλη. Η ανθρώπινη υγεία εξαρτάται από την υγεία του πλανήτη. Μπορούμε - και πρέπει - να αντιμετωπίσουμε και τις δύο.

Βασικός στόχος όλων θα πρέπει να είναι να προστατευθεί ο πλανήτης και να μην επιβαρυνθεί το περιβάλλον στο πλαίσιο της ανοικοδόμησης της οικονομίας από την κρίση και τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Ένας στόχος που έχει ήδη θέσει ως απόλυτη προτεραιότητά της και για τον οποίο δεσμεύεται η Vodafone. Όχι στα λόγια αλλά στην πράξη αφού πρόσφατα υπέγραψε το Παγκόσμιο Σύμφωνο "Recover Better” των Ηνωμένων Εθνών, ενώ "τρέχει” το πρόγραμμά της για τη μετάβαση του Ομίλου από την γραμμική στην κυκλική οικονομία μέχρι το 2025.

"Recover Better”

Ενώ οι οικονομίες αρχίζουν σταδιακά να ανοικοδομούνται και να ανακάμπτουν, είναι πιο σημαντικό από ποτέ οι προσπάθειές τους να μην επιβαρύνουν τον πλανήτη. Να δώσουν προτεραιότητα σε μια ταχύτερη και πιο δίκαιη μετάβαση από μια γκρίζα σε μια πράσινη οικονομία, ευθυγραμμίζοντας τις πολιτικές και τα σχέδια ανάκαμψης με το κλίμα.

Το "Recover Better” των Ηνωμένων Εθνών είναι ένα Παγκόσμιο Σύμφωνο που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Το Σύμφωνο, που υπέγραψαν περισσότερες από 150 εταιρείες παγκοσμίως, στοχεύει να λειτουργήσει ως εργαλείο υποστήριξης των Κυβερνήσεων στην επανεκκίνηση της οικονομίας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που εναρμονίζουν τις προσπάθειες ανάκαμψης με σαφείς περιβαλλοντικούς στόχους.

Η Vodafone αναλαμβάνει δράση για την Κλιματική Αλλαγή

Η Vodafone έχει αναλάβει δράση για την Κλιματική Αλλαγή, επενδύοντας σε σημαντικούς οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους. Παράλληλα, έχει θέσει φιλόδοξους στόχους μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της μέχρι το 2025.

Η μετάβαση σε χρήση ενέργειας προερχόμενη από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παγκοσμίως, καθώς και η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 50% έως το 2025, αποτελούν τον βασικό στρατηγικό άξονα δράσης για την κλιματική αλλαγή που αναλαμβάνει ο Όμιλος.

Η Vodafone αναλαμβάνει δράση για την Κλιματική Αλλαγή

Μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της

Ακολουθώντας το πρότυπο παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, η εταιρεία μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε όλο το φάσμα της λειτουργίας της, από το σχεδιασμό και την διάθεση των υπηρεσιών και προϊόντων που προωθεί στην αγορά μέχρι την χρήση και την απόρριψη από τους πελάτες της.

Παράλληλα, επικεντρώνει τη δραστηριότητά της με συστηματικές ενέργειες και μετρήσιμα αποτελέσματα στην ενεργειακή αποδοτικότητα, στη διαχείριση αποβλήτων στη βάση της αρχής μειώνω-επαναχρησιμοποιώ-ανακυκλώνω και στην προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας ανταγωνιστικής οικονομίας χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Το όφελος για το περιβάλλον

Το όφελος για το περιβάλλον από τα προγράμματα που εφαρμόζει η Vodafone, πέτυχε την περίοδο 2017-2018 ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας ~39% για την ενέργεια που καταναλώνεται στο δίκτυο σταθερής & κινητής και απέτρεψε την εκπομπή περισσότερων από 39.000 τόνων CO2e στην ατμόσφαιρα.

Internet of Things

Με τις λύσεις Internet of Things που διαθέτει η Vodafone υποστηρίζει τους πελάτες της στην προσπάθεια για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς και ενδυνάμωση της καινοτομίας, με παράλληλα οφέλη για το περιβάλλον.

VODAFONE

Aνακύκλωση συσκευών

Η εταιρεία προωθεί την ανακύκλωση εφαρμόζοντας ένα πανελλαδικό πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευών σταθερής & κινητής επικοινωνίας και αξεσουάρ στα καταστήματα και κτήρια της εταιρείας, καθώς και σε όλα τα Συστήματα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, σε εταιρικούς πελάτες και συνεργαζόμενους φορείς.

Ακόμα, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η εταιρεία λειτουργεί με γνώμονα τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και στην εφοδιαστική της αλυσίδα, πολλαπλασιάζοντας έτσι τα οφέλη των ενεργειών της.

VODAFONE

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

17 Ιουν 2021 | 13:49

Μονόδρομος για το μέλλον η πράσινη ανάπτυξη

Η Τράπεζα Πειραιώς στην πρωτοπορία των μεγάλων αλλαγών με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

17 Ιουν 2021 | 13:07

Η ΔΕΛΤΑ πρωταγωνιστεί και πάλι για ένα καλύτερο αύριο

Η ΔΕΛΤΑ στέκεται στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας, στηρίζοντας το μέλλον του κόσμου, τα παιδιά, και προσφέροντας ανακούφιση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ 15 Ιουν 2021 | 09:05

Ζαούτης: Το ρίσκο να πάθει κάποιος θρόμβωση όταν είναι καπνιστής είναι πολλαπλάσιο από το εμβόλιο

"Οι παρενέργειες παραμένουν σπάνιες. Το ρίσκο να πάθει κάποιος θρόμβωση όταν είναι καπνιστής είναι πολλαπλές φορές περισσότερες από το εμβόλιο", αναφέρει ο Θεοκλής Ζαούτης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ 15 Ιουν 2021 | 08:53

Παγώνη για AstraZeneca: Να δοθούν διευκρινίσεις και σαφείς οδηγίες για τη δεύτερη δόση

Η Ματίνα Παγώνη ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Προέδρου της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρίας Θεοδωρίδου, προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις για τη δεύτερη δόση της AstraZeneca.

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ 15 Ιουν 2021 | 08:35

Παναγιωτόπουλος για AstraZeneca: Δε συστήνεται δεύτερη δόση με διαφορετικό εμβόλιο

Για τον προβληματισμό που προκαλεί η νέα σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μίλησε ο επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΖΟΝΣ ΧΟΠΚΙΝΣ 15 Ιουν 2021 | 08:20

Κορονοϊός: Μια τρίτη δόση εμβολίου μπορεί να ενισχύσει την προστασία των μεταμοσχευμένων

Όσοι έχουν κάνει μεταμόσχευση οργάνου, πιθανώς θα χρειαστούν μια επιπρόσθετη τρίτη ενισχυτική δόση εμβολίου Covid-19.

ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ "ΕΛΠΙΔΑ" 14 Ιουν 2021 | 18:22

Olympus Pilgrim 350km: ένας αγώνας με υψηλό στόχο!

Η MetLife στηρίζει τη νέα αγωνιστική προσπάθεια του Θωμά Πουρλίδα, με στόχο την ενίσχυση της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου με Νοητική Αναπηρία "Ελπίδα".

14 Ιουν 2021 | 15:21

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: 50 χρόνια στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη

Η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ σέβεται τον καταναλωτή και το περιβάλλον, προστατεύει τη φύση και στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και τον Έλληνα παραγωγό.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ 14 Ιουν 2021 | 13:55

ΕΛΟΠΥ: Τιμητική διάκριση στο 7ο Συμπόσιο Ιατρικού Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας

Τιμητική διάκριση για τον ΕΛΟΠΥ στο 7ο Συμποσίου Ιατρικού Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας.

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 14 Ιουν 2021 | 10:43

ΜΕΘ Αγρινίου: Τι απαντά ο Διευθυντής της Μονάδας για το ποσοστό θνητότητας - "Λείπουν βασικά μηχανήματα"

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ Αγρινίου Κωνσταντίνος Γκιάφης με τετρασέλιδη επιστολή του προς την 6η ΥΠΕ εκφράζει τις απόψεις του για τη λειτουργία και το ποσοστό θνητότητας στη Μονάδα.

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ RECOVERY 14 Ιουν 2021 | 09:29

Η ασπιρίνη δεν αυξάνει την πιθανότητα επιβίωσης σε νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19

Μελέτη δεν έδειξε όφελος από τη χορήγηση ασπιρίνης σε νοσηλευόμενους ασθενείς με νόσο COVID-19.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 14 Ιουν 2021 | 08:57

Βρετανία: Αναβάλλεται η τελική άρση του lockdown λόγω επικίνδυνης εξάπλωσης της ινδικής μετάλλαξης

Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την παράταση εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.

ΣΤΟ METHODIST HOSPITAL 14 Ιουν 2021 | 07:16

Χιούστον: Απορρίφθηκε ομαδική προσφυγή γιατρών εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους

Απορρίφθηκε ομαδική προσφυγή μελών του προσωπικού νοσοκομείου του Χιούστον εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους για την COVID-19.