Ιδού το σχέδιο Βαρουφάκη για την «ευρωδραχμή»

Δείτε το σχέδιο για την ευρωδραχμή που εστάλη στον Γ. Βαρουφάκη κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών.

idou-to-sxedio-baroufaki-gia-tin-eurwdraxmi
SHARE THIS
0
SHARES

Το σχέδιο για την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή που εξυφαινόταν με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αρχίζει να αποκαλύπτεται.

Στη δημοσιότητα έρχονται πλέον συγκεκριμένες προτάσεις, μελέτες και σχέδια που υποβλήθηκαν στον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος έχει παραδεχθεί οτι λειτουργούσε στο υπουργείο Οικονομικών ειδική ομάδα που επεξεργαζόταν το περίφημο πλέον plan B. Και την ίδια ώρα, διεθνείς Οίκοι όπως οι  Ernst & Young εκπονούσαν μελέτες για τις συνέπειες που θα είχε η επιστροφη στη δραχμή.

Την πλήρη πρόταση που περιλαμβάνει σχέδιο εναλλακτικού ηλεκτρονικού νομίσματος και είχε αποσταλεί στον Γ. Βαρουφάκη κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών,  έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα skai.gr.

Ο  Βίλι Ντάνενμπεργκ, αντιπρόεδρος της εταιρείας PayServices.com που επεξεργάσθηκε την πρόταση, επιβεβαίωσε πως το σχέδιο είχε αποσταλεί μέσω προσώπου που λειτούργησε ως σύνδεσμος στον κ. Βαρουφάκη στις αρχές Φεβρουαρίου.

 Η πρόταση αφορά σχέδιο δράσης τριων εβδομάδων για το «νέο ελληνικό συμπληρωματικό νόμισμα Ευρωδραχμή». Η εταιρία αναφέρει μάλιστα οτι το σχέδιο είναι εφαρμόσιμο ότι και να γίνει με την Τρόικα και τους δανειστές, δημιουργείται ένα νέο συμπληρωματικό νόμισμα το EUDR, υπόσχεται άμεση συλλογή φόρων και μειωμένη επιβάρυνση του χρηματοπιστωτικού τομέα, ενώ αναφέρει και τι χρειάζεται για να το θέσει σε εφαρμογή: Χώρο στέγασης, 50 με 100 εργαζομενους και γρήγορο internet!

Eπίσης η τυπωση χρημάτων είναι εφικτή, όπως αναφέρεται, αλλά πρέπει να αποφεύγεται λόγω του κόστους!

 

Δείτε το σχέδιο: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η εφιαλτική έκθεση για την επιστροφή στη δραχμή

Τις τραγικές επιπτώσεις που θα είχε για τους πολίτες και την οικονομία μια έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, παρουσιάζει μια αποκαλυπτική έκθεση της Ernst & Young, η οποία συντάχθηκε από κοινού με την Oxford Economics για λογαριασμό πελατών τους εντός και εκτός της χώρας.

"Η συμπίεση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, κυρίως όσων έχουν σταθερό χαμηλό εισόδημα, θα ήταν δραματική. Το πιθανότερο είναι ότι η ελληνική οικονομία δεν θα μπορούσε να ανακτήσει ποτέ τις αρχικές απώλειες", αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συντάκτες της μελέτης. 

Οι βασικές προβλέψεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι:

1. Λουκέτο στις τράπεζες για πολλούς μήνες, έως ότου οργανωθεί η κυκλοφορία του νέου νομίσματος.

2. Υποτίμησή του κατά τουλάχιστον 50%. 

3. Υποχώρηση της ζήτησης κατά 25%. 

4. Μείωση του ΑΕΠ κατά 15 - 20% και σωρευτικά κατά 50% σε σχέση με τα επίπεδα του 2008.

5. Αύξηση του πληθωρισμού. 

6. Μείωση των επενδύσεων κατά 30% τα δύο πρώτα χρόνια. 

7. Αύξηση της ανεργίας στο 30%.

8. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ υπολογίζεται ότι θα έπεφτε στα 11.000 ευρώ σε σύγκριση με τα 17.000 ευρώ που ήταν το 2014.

9. Μεγάλη αύξηση στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων.

10. Δελτίο -λόγω μη επαρκών εισαγωγών- σε μία σειρά σημαντικών αγαθών, όπως καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα.

11. Με “κούρεμα” 50% του δημόσιου χρέους αυτό θα παρέμενε ως ποσοστό του ΑΕΠ άνω του 130% του ΑΕΠ.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό χρέους προς ΑΕΠ θα απέκλειε κάθε δυνατότητα δημοσιονομικής χαλάρωσης, κάτι το οποίο σημαίνει πωςτο εθνικό νόμισμα δεν θα έφερνε το τέλος της λιτότητας.

Οι συντάκτες της έκθεσης υποστηρίζουν ότι είναι εκτός πραγματικότητας οποιαδήποτε σύγκριση γίνεται με την πτώχευση της Αργεντινής καθώς πρόκειται για μία χώρα ιδιαίτερα πλούσια σε πρώτες ύλες. Στην Αργεντινή παρ' όλα αυτά σε ένα χρόνο το ποσοστό των κατοίκων που ζούσαν κάτω απ' τα επίπεδα της φτώχειας από 30% με 35% πήγε στο 53%. 

Σύμφωνα με τη μελέτη, ακόμα και η συντεταγμένη πτώχευση δεν αποτελεί για την Ελλάδα μία εύκολη και γρήγορη έξοδο απ' την κρίση.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook