Follow us

ΙΟΒΕ: Σημαντική ώθηση στην οικονομία από την αξιοποίηση του Ελληνικού

Θετική επίπτωση στην τοπική κοινωνία, την εθνική οικονομία, αλλά και στην εικόνα της χώρας θα έχει η αξιοποίηση του Ελληνικού, λέει το ΙΟΒΕ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΙΟΒΕ: Σημαντική ώθηση στην οικονομία από την αξιοποίηση του Ελληνικού

Μελέτη με αντικείμενο την αποτίμηση των επιδράσεων που θα έχει η αξιοποίηση της περιοχής του Ελληνικού στην ελληνική οικονομία, με βάση τους όρους που προβλέπει η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. στην Hellinikon Global I S.A. δημοσιοποίησε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), μία ημέρα μετά την κατάθεση της σχετικής σύμβασης προς κύρωση στην Βουλή.

Σύμφωνα με την μελέτη αυτή "βασική προϋπόθεση για να τεθεί η ελληνική οικονομία σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης είναι η πραγματοποίηση σημαντικού όγκου επενδύσεων το συντομότερο δυνατό. Ρυθμοί ανόδου του ΑΕΠ που υπερβαίνουν αισθητά το 2,5%, τουλάχιστον για τα έτη 2017 και εφεξής, απαιτούν ένα λόγο επενδύσεων προς ΑΕΠ που προσεγγίζει το 18% από 11% που ήταν περίπου το 2015. Η πραγματοποίηση ενός τέτοιου επενδυτικού προγράμματος προϋποθέτει και τις ανάλογες αποταμιεύσεις που θα στηρίξουν την επενδυτική δραστηριότητα. Αυτό σημαίνει ότι αναγκαστικά η Ελλάδα έχει ανάγκη πόρων από το εξωτερικό για την επιτυχία των οικονομικών της στόχων".

Κρίσιμη συμβολή στο πλαίσιο αυτό θα έχει η υλοποίηση του προγράμματος αξιοποίησης της περιοχής του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, σημειώνει το ΙΟΒΕ.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, το πρόγραμμα έχει σαφείς αναπτυξιακούς στόχους, ενώ αναμένεται να έχει σημαντική θετική συμβολή και στη δημοσιονομική προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, η συμβολή του στην προσέλκυση αμέσων ξένων επενδύσεων μπορεί να είναι καθοριστική για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Το πρόγραμμα αξιοποίησης του Ελληνικού είναι ένα πολυδιάστατο έργο, στο οποίο, με βάση τον προτεινόμενο σχεδιασμό, φιλοξενούνται ποικίλες χρήσεις (κατοικία, τουρισμός - αναψυχή, εμπόριο, γραφεία, περίθαλψη, εκπαίδευση, αθλητισμός, πολιτισμός, πρότυπες αστικές υποδομές, πρόνοια και εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας).

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας για την αγορά των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. από την Hellinikon Global I S.A., προβλέπεται η καταβολή 915 εκ. ευρώ, τμηματικά βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος που καλύπτει την περίοδο 2016-2026. Επιπλέον, η εκτέλεση του σχεδίου ανάπλασης προϋποθέτει τη διάθεση 7,2 δισεκ. ευρώ για επενδύσεις μέσα σε μια 25ετή περίοδο αναφοράς.

Η μελέτη εξετάζει τις οικονομικές επιδράσεις από την ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του παράκτιου μετώπου του Αγ. Κοσμά σε όλη τη διάρκεια του επενδυτικού προγράμματος, με βάση τους όρους που προβλέπει η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. στην Hellinikon Global I S.A.

Η ανάλυση πραγματοποιείται σε δυο επίπεδα: επιδράσεις στην ευρύτερη περιοχή της ανάπλασης (μικροοικονομικές επιδράσεις) και επιδράσεις στο σύνολο της οικονομίας (μακροοικονομικές επιδράσεις).

Στην ευρύτερη περιοχή της ανάπλασης, η κατασκευή και η λειτουργία των προβλεπόμενων εγκαταστάσεων τονώνουν τη ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες και δημιουργούν δημοσιονομικά έσοδα και θέσεις απασχόλησης. Επιπλέον, τα εισοδήματα, αλλά και η τεχνογνωσία που δημιουργούνται από το έργο, επιδρούν στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας, καθώς πρόκειται για έργο με ιδιαίτερα υψηλό προϋπολογισμό. Παράλληλα, το τίμημα που λαμβάνει το Ελληνικό Δημόσιο για τις μετοχές της Ελληνικό ΑΕ έχει αξιοσημείωτο δημοσιονομικό αντίκτυπο.

Μικροοικονομικές επιδράσεις

Η επένδυση στην ανάπλαση της περιοχής του Ελληνικού οδηγεί στην ανάπτυξη αξιοσημείωτης οικονομικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, τα έσοδα λειτουργίας (κύκλος εργασιών των αναπτύξεων) που αναμένεται να δημιουργήσει η εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων του Ελληνικού ανέρχονται σε 2,4 δισεκ. ευρώ προς το τέλος της 25ετίας (το 2041), ενώ κατά μέσο όρο στη διάρκεια της περιόδου υπολογίζονται σε 1,4 δισεκ. ευρώ ετησίως. Το μεγαλύτερο τμήμα των εσόδων κατά την 25-ετή περίοδο που εξετάζει η μελέτη αναμένεται να προέλθει από τη δραστηριότητα των εμπορικών κέντρων και των γραφείων (76%), ενώ σημαντικό μερίδιο προέρχεται από τις δραστηριότητες αναψυχής (12%), καθώς και από τη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων (7%).

Άμεσα οφέλη θα προκύψουν και από τα δημοσιονομικά έσοδα του έργου, τα οποία δεν περιορίζονται στο τίμημα για τη μεταβίβαση των μετοχών, αλλά επεκτείνονται και σε πόρους από άμεση και έμμεση φορολόγηση της οικονομικής δραστηριότητας και του πλούτου που αναμένεται να δημιουργηθεί. Τα φορολογικά έσοδα από την κατασκευαστική δραστηριότητα και τη λειτουργία των επιμέρους επιχειρηματικών δραστηριοτήτων αναμένεται να πλησιάσουν τα 14,1 δισεκ. ευρώ συνολικά στην 25ετία (κατά μέσο όρο 563 εκατ. ευρώ ετησίως). Ως μεγαλύτερη πηγή εσόδων για το δημόσιο προσδιορίζεται ο ΦΠΑ με μερίδιο 57% στο σύνολο των αναμενόμενων φορολογικών εισροών. Έπονται οι ασφαλιστικές εισφορές (16%), ο φόρος μεταβίβασης (14%) και η εταιρική φορολογία (11%). Τα έσοδα από προσωπική φορολόγηση και ΕΝΦΙΑ εκτιμάται ότι θα συνεισφέρουν το 1% των συνολικών φορολογικών εσόδων.

Από τη δυνατότητα των υποδομών να προσελκύσουν επισκέπτες, οι οποίοι εναλλακτικά θα κατευθύνονταν σε προορισμούς εκτός της χώρας, κρίνεται εν τέλει σε μεγάλο βαθμό κατά πόσο τα παραπάνω μικροοικονομικά οφέλη από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων θα συνεισφέρουν στην οικονομία στο σύνολό τους ή εν μέρει θα υποκαταστήσουν ήδη υφιστάμενη δραστηριότητα. Η ικανότητα δημιουργίας νέας ζήτησης δεν είναι εφικτό να προσδιοριστεί εκ των προτέρων, ωστόσο η ανάπτυξη εγκαταστάσεων, όπως σύγχρονο συνεδριακό κέντρο, υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης, καζίνο και μαρίνα, έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει μέρους του ανεκμετάλλευτου δυναμικού της χώρας και της Αθήνας συγκεκριμένα, στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού (όπως συνεδριακό, ιατρικό και city break) και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσειτη νέα ζήτηση που απαιτείται για να θεωρηθούν οι παραπάνω μικροοικονομικές επιδράσεις ως καθαρό όφελος για την εθνική οικονομία στο σύνολό τους.

Μακροοικονομικές επιδράσεις από την κατασκευή και λειτουργία του έργου

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, η επενδυτική δραστηριότητα και οι συνέργειες που θα προκύψουν από την αξιοποίηση της περιοχής του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού οδηγούν σε ενίσχυση των υποδομών,της οικοδομικής δραστηριότητας και των παραγωγικών δυνατοτήτων της οικονομίας, σε τόνωση των εισοδημάτων με ενδογενή αλλά και αυτόνομη, μόνιμη άνοδο της ιδιωτικής κατανάλωσης, και τέλος σε θετική επίδραση στο ισοζύγιο πληρωμών από την ανάλογη εισροή ιδιωτικών κεφαλαίων.

Για την αποτίμηση των μακροοικονομικών επιδράσεων του έργου ακολουθήθηκε η προσέγγιση της συγκριτικής αξιολόγησης εναλλακτικών σεναρίων που καταρτίστηκαν με τη βοήθεια του οικονομετρικού υποδείγματος της ελληνικής οικονομίας που συντηρείται στο ΙΟΒΕ. Το υπόδειγμα του ΙΟΒΕ είναι ένα μέσου μεγέθους τυπικό μακροοικονομικό υπόδειγμα συνολικής προσφοράς και ζήτησης που περιγράφει τις βασικές διασυνδέσεις της ελληνικής οικονομίας και χρησιμοποιείται για τη διενέργεια προβλέψεων και την εμπειρική ανάλυση ζητημάτων οικονομικής πολιτικής.

Οι παράγοντες ζήτησης που συνδέονται με την κατασκευή και λειτουργία του έργου (εκτέλεση του επενδυτικού προγράμματος, δημιουργία εισοδημάτων από τη λειτουργία του έργου, ενίσχυση των τουριστικών εισπράξεων από το εξωτερικό) αναμένεται να επιφέρουν υψηλότερο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όλη τη διάρκεια της κατασκευής του έργου.

Στο τέλος της υπό εξέταση περιόδου (2016-2041), οι παράγοντες ζήτησης εκτιμάται ότι οδηγούν το ΑΕΠ της χώρας σε επίπεδο που θα είναι κατά 5,4 δισεκ. ευρώ ή 1,7% υψηλότερο, σε σύγκριση με το επίπεδο που θα έχει το ΑΕΠ εάν δεν πραγματοποιηθεί το έργο. Σημειώνεται η ιδιαίτερα αισθητή συμβολή του έργου στη δημοσιονομική σταθεροποίηση, με την ενίσχυση των πρωτογενών πλεονασμάτων αλλά και στη μείωση του λόγου δημόσιου χρέους προς ΑΕΠ, τόσο λόγω των πλεονασμάτων που δημιουργεί η αυξημένη δραστηριότητα αλλά και λόγω της ανόδου του ονομαστικού ΑΕΠ. Επιπλέον, οι παράγοντες προσφοράς που εκφράζονται από την άνοδο της παραγωγικότητας και της δυνητικής παραγωγικής ικανότητας της οικονομίας αναμένεται να ενισχύσουν το ΑΕΠ κατά 2,0 δισεκ. ευρώ (+0,6%) το 2041.

Συνολικά, η επένδυση στο Ελληνικό, πέραν των σημαντικών, αλλά μη απτών επιδράσεων (αξιοπιστία, πολιτισμός κλπ.), αναμένεται να οδηγήσει το ΑΕΠ σε σημαντικά υψηλότερο επίπεδο σε όλη την εξεταζόμενη περίοδο. Στο τέλος της περιόδου (το έτος 2041) το ΑΕΠ αναμένεται να είναι κατά 7,42 δισεκ. ευρώ (2,4%) υψηλότερο από αυτό που θα είναι αν δεν πραγματοποιηθεί η επένδυση.

Σε όρους απασχόλησης, ο αριθμός των εργαζομένων που αναμένεται να απασχοληθούν στις δραστηριότητες κατασκευής και λειτουργίας των εγκαταστάσεων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Άγιου Κοσμά αυξάνεται διαχρονικά, καθώς τίθενται σε λειτουργία οι εγκαταστάσεις που προβλέπει το πρόγραμμα, ενώ συνεχίζεται η κατασκευαστική δραστηριότητα. Η απασχόληση στην περιοχή αναμένεται να ξεπεράσει τα 25 χιλ. άτομα στα μέσα της δεκαετίας του 2030, ενώ τα επόμενα έτη με την ολοκλήρωση του κατασκευαστικού έργου, αλλά και με την πληρέστερη ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση θα συντηρούνται περί τις 21 χιλ. θέσεις εργασίας. Πρόκειται για μόνιμες θέσεις εργασίας που, σε ένα μεγάλο βαθμό, θα καλυφθούν από τους κατοίκους των όμορων δήμων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας. Λαμβάνοντας υπόψη τις ευρύτερες μακροοικονομικές αλληλεπιδράσεις, εκτιμάται ότι η επενέργεια της ανάπλασης στην απασχόληση στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας θα ξεπεράσει τις 90 χιλ. πρόσθετες θέσεις εργασίας το 2041, όπου 75 χιλ. προέρχονται από την επίδραση των παραγόντων ζήτησης και 15 χιλ. από την επίδραση των παραγόντων προσφοράς.

Αποτίμηση των επιδράσεων από την άμεση μείωση του δημοσίου χρέους

Η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. στην Hellinikon Global I S.A. προσφέρει πόρους στο Ελληνικό Δημόσιο, οι οποίοι μπορεί να αξιοποιηθούν για την άμεση μείωση του δημοσίου χρέους (αγορά χρέους). Με τη μεταβίβαση αυτή αποφεύγεται η εφαρμογή ισοδύναμης περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής μείωσης του χρέους που αναγκαστικά θα έχει υφεσιακές επιπτώσεις στην οικονομία, δηλαδή απώλειες προϊόντος και θέσεων εργασίας.

Η εκτίμηση των επιπτώσεων από την άμεση μείωση του δημοσίου χρέους και σε αυτή την περίπτωση διενεργείται με συγκριτική αξιολόγηση εναλλακτικών σεναρίων, τα οποία ωστόσο καταρτίστηκαν με τη χρήση του πολυεθνικού και πολυκλαδικού υποδείγματος γενικής ισορροπίας GIMF (Global Integrated Monetary and Fiscal Model) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που έχει διαμετρηθεί (calibrated) για την Ελλάδα στο ΙΟΒΕ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, με τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. στη Hellinikon Global I S.A. αποφεύγεται η απώλεια 10 χιλ. θέσεων εργασίας καθώς και μια υποχώρηση του ΑΕΠ έως κατά 0,2% (0,3 δισεκ. ευρώ) το πρώτο έτος εφαρμογής της συμφωνίας, από την ισοδύναμη περιοριστική δημοσιονομική πολιτική που θα έπρεπε να εφαρμοστεί για την κάλυψη του κενού που θα δημιουργηθεί στο επίπεδο του χρέους. Στη συνέχεια, καταγράφονται μικρότερες, αλλά υπολογίσιμες αρνητικές επιδράσεις σε ορίζοντα δεκαπενταετίας. Επομένως, το έργο του Ελληνικού αναμένεται να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στη δημοσιονομική προσαρμογή και στη μείωση του δημόσιου χρέους. Το έργο στο Ελληνικό, πέραν ότι βελτιώνει το πρωτογενές πλεόνασμα, ενισχύει παράλληλα και το ονομαστικό ΑΕΠ - και οι δυο αυτοί παράγοντες δρουν προς την κατεύθυνση της μείωσης του λόγου του χρέους προς ΑΕΠ. Ειδικότερα, ο λόγος του χρέους προς ΑΕΠ εμφανίζει επιταχυνόμενη υποχώρηση στο σενάριο της πραγματοποίησης του έργου και είναι μειωμένος κατά 15 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ στο τέλος της περιόδου.

Καταληκτικά, το ΙΟΒΕ εκτιμά ότι "ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική οικονομία είναι η ανεπάρκεια των εγχωρίων αποταμιεύσεων για τη στήριξη ενός επενδυτικού προγράμματος που θα εξασφαλίζει ικανοποιητικούς ρυθμούς ανόδου και παράλληλα θα ικανοποιεί τους φιλόδοξους στόχους δημοσιονομικής προσαρμογής. Η εισροή πόρων από το εξωτερικό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και την οριστική της έξοδοαπό την κρίση. Επομένως, εκείνο που απαιτείται τώρα είναι η ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας ως ένας ασφαλής επενδυτικός προορισμός. Η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. στην Hellinikon Global I S.A. και ακολούθως η αξιοποίηση της περιοχής μπορούν να συνδράμουν με καταλυτικό τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση, στέλνοντας ένα ισχυρό σήμα ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και ελκυστικός επενδυτικός πόλος. Η περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού λόγω του μεγέθους της έκτασης, του μήκους του παραλιακού μετώπου, αλλά και της εγγύτητάς της στο μητροπολιτικό κέντρο των Αθηνών, αποτελεί ένα ιδιαίτερα προνομιακό και σπάνιο περιουσιακό στοιχείο σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, που αναμένεται να έχει πολλαπλές θετικές επιδράσεις στην εγχώρια οικονομία και κοινωνία.

Το έργο του Ελληνικού αναμένεται να συμβάλλει στην ενίσχυση των αναπτυξιακών ρυθμών ανόδου της ελληνικής οικονομίας, στη δημοσιονομική προσαρμογή και τη μείωση του δημόσιου χρέους. Παράλληλα όμως θα είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή του στη γενικότερη πολιτιστική, τουριστική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής της Αττικής, καταλήγει η μελέτη του ΙΟΒΕ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Τι ετοιμάζει ο Γιάννης Μπέζος στο θέατρο Άνεσις;

Αγαπάμε τον Άντον Τσέχοφ! Παραμένει διαχρονικός, με χιούμορ λεπτό και ανθρώπινο, που φωτίζει τις αδυναμίες μας. Αυτή την οξυδερκή ματιά αγαπά και ο Γιάννης Μπέζος, παρουσιάζοντας μια απολαυστική συνάντηση με τον κωμικό του κόσμο στην νέα παράσταση στο θέατρο Άνεσις.

LAMDA DEVELOPMENT 03 Οκτ 2025 | 07:52

Ελληνικό: 17.000 ενδιαφερόμενοι αγοραστές από 110 χώρες - Ποιοι αγοράζουν και γιατί, οι μισοί το βλέπουν ως επένδυση

Μέχρι σήμερα, περίπου 17.000 ενδιαφερόμενοι από περισσότερες από 110 χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις κατοικίες στο Ελληνικό.

ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ 23 Σεπ 2025 | 14:31

Ξεκίνησαν οι μελέτες για την επέκταση του Μετρό προς το Ελληνικό και Γλυφάδα

Μελέτες έχουν ξεκινήσει και για τη σύνδεση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με το δίκτυο του μετρό.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ 19 Σεπ 2025 | 10:22

Ελληνικό: 500 επιπλέον νέες κατοικίες θα κατασκευάσει η Lamda μετά την επιτυχία του Little Athens

Νέο μοντέλο για την κερδοφορία της εταιρείας ύστερα από την τεράστια επιτυχία του Little Athens

LAMDA DEVELOPMENT 18 Σεπ 2025 | 08:10

Ελληνικό: Το 93% των κατοικιών του Little Athens έχουν πωληθεί ή δεσμευθεί

Στο 1,4 δισ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές εισπράξεις από πωλήσεις ακινήτων για το έργο Ελληνικού.

28 Αυγ 2025 | 19:24

Διεθνές Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας στο The Ellinikon: Μεγάλη συμφωνία της LAMDA με τον Όμιλο ION

H συμφωνία αυτή ενισχύει τον διεθνή χαρακτήρα του Έργου του Ελληνικού και ενδυναμώνει την εικόνα της Ελλάδας στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη ως επιχειρηματικού προορισμού μεγάλης κλίμακας.

FAKE 21 Αυγ 2025 | 12:37

Εξώδικα της Μαρέβας Μητσοτάκη σε δυο ιστοσελίδες για fake news- Διαψεύδει ότι έχει αγοράσει ακίνητο στο Ελληνικό

Η Μαρέβα Μητσοτάκη κατηγορεί τις δυο ιστοσελίδες για διασπορά ψευδών ειδήσεων

ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ 19 Ιουλ 2025 | 18:05

Κύκλωμα παρκαδόρων στα νότια προάστια: Επτά συλλήψεις σε Άλιμο και Ελληνικό για παράνομο πάρκινγκ τη νύχτα - Ποιες είναι οι ταρίφες

Πάρκαραν αυτοκίνητα πελατών νυχτερινών κέντρων χωρίς να κόβουν αποδείξεις και χωρίς να έχουν άδεια για τους χώρους που χρησιμοποιούσαν

ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗΣ 15 Ιουλ 2025 | 16:31
ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ 200 ΜΕΤΡΑ 11 Ιουλ 2025 | 14:06

Ελληνικό: Έφτασε στα μισά ο ουρανοξύστης - 113 μέτρα και 25 όροφοι [βίντεο]

Ο Riviera Tower που αναμένεται να φτάσει στα 200 μέτρα ύψος και αποτελεί τμήμα της ανάπλασης του πρώην διεθνούς αεροδρομίου Ελληνικού.

02 Ιουλ 2025 | 10:27

Αthens Riviera Triton: Προς πώληση το εμβληματικό έργο των 37 υπερπολυτελών κατοικιών

Ανταποκρινόμενο στις ανάγκες του σύγχρονου και μελλοντικού τρόπου διαβίωσης, το έργο Triton επανεξετάζει την έννοια του οικιστικού περιβάλλοντος.

Ο ΧΑΡΤΗΣ 28 Ιουν 2025 | 09:35

Αγορά κατοικίας: Από το Διδυμότειχο ως την Αθηναϊκή Ριβιέρα: Οι ευκαιρίες, οι αποδόσεις και οι ανερχόμενες περιοχές

Περιοχές του αστικού ιστού, της περιφέρειας ή ακόμα και λιγότερο προβεβλημένες συνοικίες αρχίζουν να ξεχωρίζουν χάρη στον καλύτερο λόγο κόστους προς απόδοση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ 27 Ιουν 2025 | 12:06

Τα νέα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα στο Ελληνικό μέσα από την πρωτοποριακή ματιά του αρχιτέκτονά τους

Ο Γιώργος Τσολάκης, των Tsolakis architects, επικεφαλής αρχιτέκτονας των νέων πρωτοποριακών σχολικών κτιρίων των εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα στο Ελληνικό, μιλά για το συγκεκριμένο project.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 27 Ιουν 2025 | 08:05

Ελληνικό: Σχεδόν στο 100% η προπώληση σε βίλες και οικόπεδα - Πώς επηρεάζει ο ΝΟΚ την εξέλιξη του έργου

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζει το Ελληνικό και τι λύσεις έχει βρει η Lamda Development.

ΔΙΑΔΟΧΙΚΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ 21 Ιουν 2025 | 12:40

Ελληνικό: Το κοινό εύρημα σε μητέρα και κόρη και η νέα μαρτυρία "φωτιά" - "Θα σου πούμε εμείς τι θα πεις στην αστυνομία"

Τρεις άνθρωποι, τρεις περίεργοι θάνατοι στην ίδια οικογένεια μέσα σε δεκατρείς ημέρες

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ 24 Μαϊ 2025 | 12:09

Ελληνικό: Αντιφάσεις και νέα πρόσωπα κλειδιά - Η οικιακή βοηθός, η στενή φίλη, η Ιταλίδα αποκλειστική και η... λογίστρια

Καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη της έρευνας οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις των τριών θανάτων στο Ελληνικό.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 19 Μαϊ 2025 | 18:20

Ελληνικό: Έρευνες για αρσενικό και δηλητήρια στις σορούς - Πέθανε και από νεφρική ανεπάρκεια η Βέρα Σιδηροπούλου [βίντεο]

Σύμφωνα με την εκπομπή "Open Τώρα", στις τρεις σορούς θα γίνουν εργαστηριακές έρευνες για να φανεί αν θα βρεθούν δηλητήρια ή βαρέα μέταλλα, όπως το αρσενικό - Η αποκάλυψη για την αιτία θανάτου της 78χρονης

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΕΝΤΕΡΗΣ 18 Μαϊ 2025 | 11:34

Ελληνικό: Eξετάζουν ακόμα και χρόνια δηλητηρίαση για την οικογένεια - Στο "μικροσκόπιο" οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους

Στο "μικροσκόπιο" βρίσκονται και τα χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς των τριών νεκρών. Ήδη έχει ζητηθεί άρση τραπεζικού απορρήτου.

ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 17 Μαϊ 2025 | 10:25

Ελληνικό: Τρεις ιατροδικαστικές υπηρεσίες και εξειδικευμένα εργαστήρια ψάχνουν για ίχνη τοξικής ουσίας

Ψάχνουν προς πάσα κατεύθυνση για να εντοπίσουν, αν υπάρχει, κάποιο ίχνος που να μαρτυρά εγκληματική ενέργεια πίσω από τους τρεις θανάτους.

MEGA 16 Μαϊ 2025 | 18:54

Θρίλερ στο Ελληνικό: Σύνταξη χηρείας διεκδικεί δικαστικά η οικιακή βοηθός - "Δεν έκατσε ούτε μια μέρα στο σπίτι μετά τον γάμο"

Στο "κάδρο" των Αρχών και η σύντροφος του Μιχάλη Σιδηρόπουλου, που τον επισκέφθηκε σε νοσοκομείο και προσπάθησε να τον βάλει να υπογράψει.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΑΣ 16 Μαϊ 2025 | 08:36

Ελληνικό: "Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια" - Δεν ισχύει ότι κάποιος πήγε να πάρει την υπογραφή του γιου

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου διέψευσε την είδηση πως κάποιος πήγε να αποσπάσει από τον γιο την υπογραφή του στο νοσοκομείο.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΩΝ 15 Μαϊ 2025 | 21:58

Ελληνικό: Υπάρχει γυναίκα που επιχείρησε να αρπάξει την υπογραφή του γιου στο νοσοκομείo;

Πρόκειται για τη γυναίκα η οποία σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες επιχείρησε να αρπάξει την υπογραφή του 75χρονου γιου, ενώ εκείνος ήταν στο νοσοκομείo

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MEGA 15 Μαϊ 2025 | 21:05

Ελληνικό: Στην Ελλάδα οικιακή βοηθός, στη Βουλγαρία επιχειρηματίας - Η εταιρεία της 55χρονης, η ζωή στην Αγγλία και ο γάμος με Έλληνα

Η 55χρονη οικιακή βοηθός της οικογένειας στο Ελληνικό είναι ιδιοκτήτρια μιας εταιρείας στη Βουλγαρία, που δραστηριοποιείται στο εμπόριο τροφίμων και βιομηχανικών προϊόντων

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΘΡΙΛΕΡ 15 Μαϊ 2025 | 18:22

Ελληνικό: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου του 75χρονου γιου και 78χρονης - Τι έδειξαν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις

Ενδιαφέρον προκαλούν τα πορίσματα των ιατροδικαστών για τους θανάτους των δύο παιδιών της 98χρονης.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 15 Μαϊ 2025 | 18:13
ΤΙ ΕΙΠΕ 15 Μαϊ 2025 | 13:56

Θρίλερ στο Ελληνικό: "Μου ζήτησαν φωτογραφίες και χαρτιά, δεν ξέρω ποιοι ήταν", λέει η οικιακή βοηθός [βίντεο]

Η 55χρονη οικιακή βοηθός μένει σε ένα σπίτι που έχει κληρονομήσει από ένα πρόσωπο το οποίο πρόσεχε στο παρελθόν, πριν από ένα διάστημα περίπου 24 ετών.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 14 Μαϊ 2025 | 22:56

Ελληνικό: Για κατάθεση στη ΓΑΔΑ η μυστηριώδης γυναίκα που προσπάθηκε να αρπάξει την υπογραφή του 75χρονου

Μια Ιταλίδα και ένας συμβολαιογράφος επισκέφθηκαν τον 75χρονο δύο φορές στο νοσοκομείο, προσπαθώντας να αποσπάσουν την υπογραφή του για τη μεταβίβαση ενός ακινήτου - Τι έδειξε η πρώτη ιατροδικαστική για την 98χρονη

MEGA 14 Μαϊ 2025 | 19:35

Θρίλερ στο Ελληνικό: Αποκάλυψη "βόμβα" για την Βουλγάρα οικιακή βοηθό - Μένει σε σπίτι που ανήκε σε μια γριούλα

Το σπίτι είχε περάσει στο όνομά της αλλά έπρεπε να κάνει αποδοχή κληρονομιάς.

ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 14 Μαϊ 2025 | 18:22

Ελληνικό: Τρίτη γυναίκα στην υπόθεση των τριών θανάτων - Οι επισκέψεις και οι υποψίες ότι "κάποιος πήγε να φάει το σπίτι"

Τι αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και ο δικηγόρος των συγγενών για τις επισκέψεις που δέχτηκε ο 75χρονος στο νοσοκομείο.

ΟΧΙ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟ 14 Μαϊ 2025 | 06:21

Ελληνικό: Η δεύτερη γυναίκα που θα εξετάσουν οι Αρχές και η ύποπτη μεταφορά χρημάτων - Τι κατέθεσε η οικιακή βοηθός

Δεν πρόκειται για την οικιακή βοηθό, αλλά για μια άλλη γυναίκα που φέρεται να έχει σχέση με την υπόθεση στο Ελληνικό.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΕΡΑΣ 13 Μαϊ 2025 | 19:52
ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΤΡΙΩΝ ΜΕΛΩΝ 13 Μαϊ 2025 | 19:33

Ελληνικό: "Πού να ξέρω αν είχαν χρήματα και τι περιουσία είχαν" - Τι κατέθεσε η οικιακή βοηθός για τους θανάτους

Η οικιακή βοηθός κατέθετε για περισσότερες από τέσσερις ώρες στο Ανθρωποκτονιών.

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 13 Μαϊ 2025 | 06:54

Ελληνικό: Ποια άλλα πρόσωπα εκτός της οικιακής βοηθού βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών

Δεν αποκλείεται, άτομα που γνώριζαν την οικονομική επιφάνεια της οικογένειας, να επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν τους θανάτους.

ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΘΑΝΑΤΩΝ 12 Μαϊ 2025 | 21:28

Ελληνικό: H οικιακή βοηθός ζει στην Ελλάδα 8 χρόνια, δεν είχε ταυτότητα, ούτε διαβατήριο - Το προφίλ της

Η ανεξήγητη αλυσίδα θανάτων έχει κοινό παρονομαστή την παρουσία της γυναίκας βουλγαρικής καταγωγής.

ΘΡΙΛΕΡ 12 Μαϊ 2025 | 19:14

Ελληνικό: Η εξήγηση φίλης του 75χρονου γιου για το επεισόδιο με την αστυνομία στο νοσοκομείο - Το email στον Άδ. Γεωργιάδη

Φίλοι του Μιχάλη Σιδηρόπουλου, έστειλαν ένα email στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, την ημέρα που πέθανε η μητέρα περιγράφοντας τα όσα έχουν συμβεί και ζητώντας βοήθεια.

ΣΤΟ MEGA 12 Μαϊ 2025 | 18:22

Θρίλερ στο Ελληνικό: Τι λέει η οικιακή βοηθός - "Χωρίς να φταίω θα βρω τον μπελά μου" - Οι αντιφάσεις και τα κλειδιά του σπιτιού

Η οικιακή βοηθός βουλγαρικής καταγωγής, που εμφανίστηκε ξαφνικά τον Φεβρουάριο στο σπίτι της οικογένειας, δηλώνει αθώα και με σπασμένη φωνή λέει ότι φοβάται μήπως βρεθεί μπλεγμένη

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 12 Μαϊ 2025 | 16:33

Θρίλερ στο Ελληνικό: Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας για τους τρεις θανάτους στην οικογένεια Σιδηροπούλου

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους τρεις θανάτους στην οικογένεια στο Ελληνικό - Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει η Βουλγάρα οικιακή βοηθός, η οποία φέρεται να έχει προσληφθεί τους τελευταίους μήνες

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΕΛ.ΑΣ. 12 Μαϊ 2025 | 10:08

Δημογλίδου για Ελληνικό: Τα μέλη της οικογένειας είχαν προβλήματα υγείας - Οι μάρτυρες που θα κληθούν

Στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών έχει μπει ο μυστήριος θάνατος μίας εύπορης οικογένειας στο Ελληνικό τα μέλη της οποίας έφυγαν από τη ζωή σε διάστημα 13 ημέρων.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΕΚΡΟΨΙΑ-ΝΕΚΡΟΤΟΜΗ 12 Μαϊ 2025 | 07:30

Ελληνικό - Θρίλερ με τους 3 θανάτους σε οικογένεια: Η οικονομική επιφάνεια, ο ρόλος της οικιακής βοηθού και τα έγγραφα

Στο κάδρο των ερευνών βρίσκεται οικιακή βοηθός με καταγωγή από τη Βουλγαρία, η οποία εργαζόταν από τον περασμένο Φεβρουάριο στο σπίτι της οικογένειας στο Ελληνικό.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 11 Μαϊ 2025 | 15:13

Ελληνικό: Μπλοκαρίστηκε η ταφή των σορών της οικογένειας - "Μετά τους θανάτους εντοπίστηκαν άτομα που άδειαζαν το σπίτι"

Το Ανθρωποκτονιών ανέλαβε πλέον τη διερεύνηση για τον θάνατο τριών μελών της ίδιας οικογένειας στο Ελληνικό μέσα σε διάστημα 13 ημερών.

ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ Η ΟΙΚΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟΣ 10 Μαϊ 2025 | 18:49

Ελληνικό: Στο Ανθρωποκτονιών ο τριπλός θάνατος οικογένειας μέσα σε 13 ημέρες - Η κλήση του γιου στην αστυνομία πριν πεθάνει

Στο κάδρο των ερευνών βρίσκεται η οικιακή βοηθός της οικογένεια από τη Βουλγαρία, δύο ακόμη άγνωστες γυναίκες, και δύο άνδρες.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΦΙΛΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 10 Μαϊ 2025 | 14:35

Ελληνικό: Η οικιακή βοηθός ζήτησε τις σορούς για να τις θάψει - "Ηθελα να είναι όλοι μαζί για να μην μένουν στα ψυγεία…"

Τι είπε η οικιακή βοηθός, η γυναίκα που για πολλούς αποτελεί τον άνθρωπο - "κλειδί" του σκοτεινού γρίφου με τους θανάτους στο Ελληνικό

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 10 Μαϊ 2025 | 10:54

Θρίλερ στο Ελληνικό - Μητέρα, κόρη και γιος πέθαναν μέσα σε 13 ημέρες -"Δεν μπορούσαν να σηκωθούν καν"

Και τα τρία μέλη της ίδιας οικογένειας πέθαναν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την άφιξη μιας γυναίκας στο σπίτι τους

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ 10 Μαϊ 2025 | 00:10

Θρίλερ στο Ελληνικό: Τρία μέλη της ίδιας οικογένειας πέθαναν μέσα σε 2 εβδομάδες - Οι συμπτώσεις και η Βουλγάρα οικιακή βοηθός [βίντεο]

Μια εύπορη, τριμελής οικογένεια στο Ελληνικό ξεκληρίστηκε μέσα σε δύο εβδομάδες - Πρώτη η μητέρα, Κατερίνα Σιδηροπούλου, μετά η κόρη, Βέρα, και τελευταίος ο γιος, Μιχάλης - Δεν έχουν γίνει νεκροψίες

09 Μαϊ 2025 | 08:06

Από ΗΠΑ έως Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ομογένεια: Οι κορυφαίοι ξένοι αγοραστές της Αθηναϊκής Ριβιέρας ανά περιοχή

Κάθε παραλιακή περιοχή εξυπηρετεί διαφορετικά προφίλ αγοραστών υψηλού επιπέδου.

TIME 100 10 Απρ 2025 | 08:44

Time: Η Lamda Development ανάμεσα στις 100 εταιρείες με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

Το έργο του Ελληνικού διακρίνεται διεθνώς και συμβάλλει στην ενίσχυση της φήμης και της εικόνας της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον.

10 Φεβ 2025 | 07:55
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣΠΟΛΥΕΤΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ 24 Ιαν 2025 | 08:44

"Ζόμπι" μία στις 10 επιχειρήσεις στην Ελλάδα με συνολικά κόκκινα δάνεια ύψους 42,3 δισ. ευρώ

Το ΙΟΒΕ ζητά την επιτάχυνση της εκκαθάρισης των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

ΑΠΙΘΑΝΟ 17 Ιαν 2025 | 09:14

Ελληνικό: Εκλεψαν... γκαζόν από πλατεία - "Απορώ τι θα το κάνουν, θα βοσκήσουν πρόβατα;" λέει ο δήμαρχος [βίντεο]

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος κατήγγειλε σε βίντεο ότι έκλεψαν κομμάτι του γκαζόν που είχε τοποθετηθεί πριν από λίγο καιρό σε πλατεία.

LAMDA DEVELOPMENT 30 Δεκ 2024 | 10:50

Ελληνικό: Οι 10+1 πρωτιές του έργου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο

Οι πρωτιές σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο, που έχει ήδη πετύχει το έργο του Ελληνικού.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ 11 Δεκ 2025 | 22:59

Πώς μπορούν αγρότες και κτηνοτρόφοι να κάνουν διορθώσεις και ενστάσεις για τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Το υπουργείο θα εμπλουτίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα τις ερωτοαπαντήσεις για τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ GRECOTEL 11 Δεκ 2025 | 20:52

Στουρνάρας: Το ελληνικό τουριστικό προϊόν διαθέτει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης

Μήνυμα αισιοδοξίας για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 11 Δεκ 2025 | 12:44

Γιατί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου θα... αναστενάξουν οι τράπεζες: Ποιοι θα πληρωθούν 5-6 δισ. ευρώ σε ένα 24ωρο

H Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, θα αναδειχτεί στο 24ωρο με τις μεγαλύτερες πιστώσεις χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ολόκληρης της χρονιάς.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 11 Δεκ 2025 | 08:30

Αναλήψεις από σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα έως 100 ευρώ την ημέρα - Η πρόταση της MasterCard για επαρχία και νησιά

Πώς θα μπορούν οι κάτοχοι MasterCard να καταθέτουν και να κάνουν ανάληψη μετρητών.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ 11 Δεκ 2025 | 07:34

Οι 7 προκλήσεις του ασφαλιστικού λόγω του δημογραφικού - Ποιες είναι οι κρυφές "βόμβες"

Επτά προκλήσεις καλείται να αντιμετωπίσει το ασφαλιστικό σύστημα εξαιτίας του δημογραφικού προβλήματος, για να παραμείνει βιώσιμο χωρίς να χρειαστούν περικοπές στο μέλλον.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ 10 Δεκ 2025 | 17:36

Economist: Η κόντρα Netflix- Paramount μας αφορά όλους- Θα βλέπουμε κινηματογράφο στις αίθουσες ή σπίτι σε streaming;

Netlix και Paramount ερίζουν για το ποιος θα αγοράσει την Warner Bros- Η επιλογή είναι ανάμεσα σε μια νοσταλγική συνέχεια και μια ριζική επανεκκίνηση

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ 10 Δεκ 2025 | 16:04

ΟΠΕΚΑ: Νωρίτερα φέτος τα Χριστούγεννα η καταβολή επιδομάτων

Στόχος, παραμένει η ενίσχυση να φτάνει έγκαιρα κατά τις περιόδους Χριστουγέννων και Πάσχα

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 10 Δεκ 2025 | 15:09

Δημήτρης Παπαστεργίου: Ναι, δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι

Από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης υλοποιούνται 109 έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ 10 Δεκ 2025 | 12:17

Επίδομα θέρμανσης: Πότε αναμένονται οι πληρωμές - Αναλυτικά οι κατηγορίες δικαιούχων

Οι δικαιούχοι αναμένουν την προκαταβολή του επιδόματος που αντιστοιχεί στο 60% του συνολικού ποσού που δικαιούνται.

ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ 1,2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ 10 Δεκ 2025 | 11:51
EUROGROUP 10 Δεκ 2025 | 11:27

Bloomberg: Ευκαιρία ευρωπαϊκής αποκατάστασης της Ελλάδας μια εκλογή Πιερρακάκη στο τιμόνι του Eurogroup

Στην ψηφοφορία της Πέμπτης, ο κ. Πιερρακάκης θα αναμετρηθεί με τον Βίνσεντ βαν Πετεχέμ, για το αξίωμα του προέδρου του Eurogroup.

ΥΠΟΙΚ 10 Δεκ 2025 | 08:29

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας – Τι προβλέπουν οι διατάξεις

Ρυθμίσεις για ανακατανομή πόρων, μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και φορολογικά θέματα στα Ελληνικά Ναυπηγεία περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 10 Δεκ 2025 | 07:25

Ωρα εξαγγελιών για το στεγαστικό: Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι - Τι θα γίνει με ενοίκια και βραχυχρόνιες μισθώσεις

Στην ομιλία του πρωθυπουργού για τον προϋπολογισμό αναμένεται να συμπεριληφθούν τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ 10 Δεκ 2025 | 07:11

Πληθωρισμός 2,4% τον Νοέμβριο - Ανατιμήσεις 13% στα κρέατα και άνω του 20% σε καφέ, σοκολάτα

Αισθητά αυξημένος ήταν ο πληθωρισμός στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στατιστικά πρότυπα της ΕΛΣΤΑΤ, που επιβεβαίωσαν σε μεγάλο βαθμό την επιτάχυνση που είχε καταγράψει η Eurostat.

ΚΑΜΠΑΝΙΑ 10 Δεκ 2025 | 06:48

ΒΑΤ Hellas: Ρίχνει το ΑΙ στη μάχη κατά του καπνίσματος για τους ανήλικους -Τι δείχνει έρευνα για το κάπνισμα στην Ελλάδα

Η νέα καμπάνια της BAT Hellas για την απαγόρευση του καπνίσματος στους ανήλικους.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09 Δεκ 2025 | 20:57

ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινίσεις για τους ελέγχους στο Μέτρο 23 - Πότε θα πληρωθούν όσοι δεν είδαν χρήματα στους λογαριασμούς τους

Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεσμεύθηκαν δηλώσεις δικαιούχων που είχαν αποκλίσεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώτος στα αγροτεμάχια

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 09 Δεκ 2025 | 20:19

Τάκης Θεοδωρικάκος: Βιώσιμη ανάπτυξη, ευημερία για τους πολίτες, ασφάλεια για την Ελλάδα

Προϋπόθεση της ισχυρής Ελλάδας και της ευημερίας είναι η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας

ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 09 Δεκ 2025 | 20:03

Ξεκινούν την 1η Φεβρουαρίου τα πορτοκαλί τιμολόγια: Ποιες ώρες θα είναι χαμηλότερη η τιμή - Παραδείγματα

Η Τελική Τιμή Προμήθειας ανά ώρα της επόμενης ημέρας θα ανακοινώνεται το αργότερο μέχρι τις 17:00 της προηγούμενης ημέρας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 09 Δεκ 2025 | 10:52

Νίκη Κεραμέως: Η "επιστροφή" των Συλλογικών Συμβάσεων σημαίνει περισσότερες και πιο ποιοτικές θέσεις εργασίας

Σε ένα παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον με υψηλά επίπεδα αβεβαιότητας, η "απάντηση" της Ελλάδας είναι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 09 Δεκ 2025 | 09:00

Κώστας Τσιάρας: Η ελληνική γεωργία σε μετάβαση - Προκλήσεις, ευκαιρίες και μια αλήθεια που δεν πρέπει να κρύψουμε

"Δεν μπορούμε να χτίσουμε μια νέα εποχή στη γεωργία, αν δεν αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό τις παθογένειες του παρελθόντος", τονίζει ο Κώστας Τσιάρας.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 09 Δεκ 2025 | 07:41

ΑΑΔΕ: Με τους "Ράμπο" των Εσωτερικών Υποθέσεων ξεσκεπάζει τους διεφθαρμένους εφοριακούς και τελωνειακούς

Στη... σέντρα βγάζει η ΑΑΔΕ τους διεφθαρμένους εφοριακούς και τελωνειακούς - Από "κρίση" θα περάσουν ακόμα και υπάλληλοι υπεράνω πάσης υποψίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 09 Δεκ 2025 | 07:27

Γιατί παραμένει το χάσμα στις συντάξεις δημοσίου - ιδιωτικού τομέα

Μεγάλη παραμένει η ψαλίδα στις συντάξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, παρά το γεγονός ότι 4 στις 10 νέες συντάξεις είναι πάνω από τα 1.000 ευρώ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΑΔΕ 09 Δεκ 2025 | 07:22

Τέλη κυκλοφορίας: Πότε εκπνέει η προθεσμία πληρωμής - Τι ισχύει για μεταβιβάσεις και πρόστιμα

Η ΑΑΔΕ εξέδωσε ενημερωμένο οδηγό με ερωτήσεις-απαντήσεις για τα τέλη κυκλοφορίας, αποσαφηνίζοντας σημαντικά ζητήματα που απασχολούν χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ 08 Δεκ 2025 | 22:48

Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου η καταβολή του - Πώς υπολογίζεται

Το δώρο Χριστουγέννων είναι το επίδομα εορτών που παίρνουν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας

ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 08 Δεκ 2025 | 18:06

Στην αντεπίθεση η Paramount: "Xτυπά" το deal της Netflix με προσφορά $108,4 δισ. για τη Warner Bros

Η Paramount επιδιώκει να δημιουργήσει έναν κολοσσό που θα αμφισβητούσε την κυριαρχία του γίγαντα του streaming Netflix

ΤΟ ΕΓΚΥΡΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ 08 Δεκ 2025 | 13:22

Ποιές χώρες είχαν τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις στον κόσμο, σύμφωνα με τον Economist: Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Η Ελλάδα βρέθηκε στην πρώτη θέση για δυο συνεχόμενες χρονιές, αλλά όχι φέτος

ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ 08 Δεκ 2025 | 10:58

Ρυθμίσεις… α λα καρτ για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία - Οι αλλαγές στο τραπέζι

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εφόσον ανάψει το πράσινο φως και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 08 Δεκ 2025 | 07:51

Συντάξεις Ιανουαρίου: Πότε ξεκινά η καταβολή τους - Αναλυτικά τα ταμεία και η ημερομηνίες

Νωρίτερα θα δουν φέτος τα χρήματα των συντάξεων Ιανουαρίου στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 08 Δεκ 2025 | 07:41
ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ 08 Δεκ 2025 | 07:32

ΑΑΔΕ: Σαφάρι ελέγχων για πλασματικά ενοίκια - Φρένο στη φοροδιαφυγή με την ηλεκτρονική πληρωμή

Ελέγχους σε μισθωτήρια συμβόλαια με εξωπραγματικά χαμηλά ενοίκια, ξεκινάει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 06 Δεκ 2025 | 10:50

Μηνύματα επιβράβευσης της ελληνικής οικονομίας από Λονδίνο και Βρυξέλλες

Οι ξένοι επενδυτές, η υποψηφιότητα Πιερρακάκη και η μείωση του χρέους - Τι λένε οι διεθνείς αγορές

ΟΙ 3 ΑΞΟΝΕΣ 06 Δεκ 2025 | 10:29

Χαμηλότερες τιμές και δωρεάν ενεργειακή αναβάθμιση για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Το σχέδιο περιλαμβάνει δέσμη πρωτοβουλιών με στόχο τα ενεργειακά φτωχά νοικοκυριά

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 06 Δεκ 2025 | 10:04

Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 12 Δεκεμβρίου

Οι προγραμματισμένες καταβολές από 8 έως 12 Δεκεμβρίου 2025

06 Δεκ 2025 | 09:32
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Δεκ 2025 | 15:40

Δώρο Χριστουγέννων: Τι ισχύει για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα - Πόσο δικαιούνται

Το σύστημα υπολογισμού του δώρου εορτών Χριστουγέννων, το οποίο καταβάλλεται στους μισθωτούς την 21η Δεκεμβρίου 2025

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ 05 Δεκ 2025 | 15:31

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου το θέμα των δανείων με ελβετικό φράγκο

Τι υποστήριξαν οι συνήγοροι δανειοληπτών και τραπεζών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ 05 Δεκ 2025 | 15:31

Netflix: Μega deal 83 δισ. δολ. με την Warner Bros που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της ψυχαγωγίας

Το Netflix θα εξαγοράσει την Warner Bros Discovery για σχεδόν 83 δισεκατομμύρια δολάρια ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ 05 Δεκ 2025 | 09:18

Αγροτικά μπλόκα: Μάχη με τον χρόνο δίνει η κυβέρνηση - Τέλος Δεκεμβρίου οι πληρωμές

Όσο καθυστερεί η καταβολή των επιδοτήσεων, τόσο χειρότερη γίνεται η κατάσταση καθώς τα οικονομικά προβλήματα των έντιμων αγροτών είναι υπαρκτά.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ 05 Δεκ 2025 | 08:04

Ποια είναι η πραγματική ηλικία συνταξιοδότησης των Ελλήνων και ποια τα επίσημα όρια

Γενναιόδωρο ως προς τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης παραμένει το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 05 Δεκ 2025 | 07:49

Τα 5 κλειδιά για αυξήσεις μισθών από την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Οι αυξήσεις μισθών που θα είναι έως και 20% πάνω από τον σημερινό κατώτατο των 880 ευρώ με τη συμφωνία υπουργείου Εργασίας και κοινωνικών εταίρων.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ 04 Δεκ 2025 | 20:26

Οι 7 ελληνικές πόλεις που θα έχουν φυσικό αέριο από το 2026

Ποιες πόλεις θα τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο, σύμφωνα με το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας ανάπτυξης και διαχείρισης των δικτύων enaon eda

04 Δεκ 2025 | 18:16

Intrafashion: Πώς η Pink Woman θα γίνει Zara και οι βλέψεις του Δ. Ματεμτζή στα καλλυντικά

H Pink Woman, διαθέτει σήμερα περίπου 120 καταστήματα στην Ελλάδα με παρουσία σε 116 σημεία

ΑΑΔΕ 04 Δεκ 2025 | 09:00

Η εφορία ελέγχει μεταβιβάσεις ακινήτων και μεταφορές μετρητών: 770 υποθέσεις με κληρονομιές και γονικές παροχές

Με την αυτοματοποιημένη εκκαθάριση δηλώσεων και την υποχρεωτική ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων, η ΑΑΔΕ εστιάζει στην πλήρη επαλήθευση των προϋποθέσεων

ΝΕΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ 03 Δεκ 2025 | 18:11

Αλλάζει χέρια η εφημερίδα Espresso: Ποιος γνωστός επιχειρηματίας συμμετέχει στο ιδιοκτησιακό σχήμα

Σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς περνάει η εφημερίδα Espresso και η ιστοσελίδα Espressonews

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 03 Δεκ 2025 | 17:40

Έρευνα: Το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων 15% χαμηλότερο από το 2009 - Τι αποκαλύπτει μελέτη

Τι αναφέρει το νέο policy brief του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ)

ΔΕΚΑΜΗΝΟ 03 Δεκ 2025 | 12:31

ΑΑΔΕ: Απλήρωτοι φόροι 7,2 δισ. ευρώ το 2025 - Κάτω από 3,9 εκατ. οι οφειλέτες

Φόρους ύψους 7,26 δισ. ευρώ άφησαν απλήρωτους οι φορολογούμενοι κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2025.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ 03 Δεκ 2025 | 12:18

Ευρωπαϊκή Ένωση: Τέλος στις εισαγωγές ρωσικού αερίου έως το 2027

Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θα μπορούν να επικαλεσθούν περίπτωση "ανωτέρας βίας" για να δικαιολογήσουν νομίμως τις διακοπές των προμηθειών.