Ισχυροί διεθνείς επενδυτές για την αθηναϊκή Ριβιέρα

Υπεγράφη την Τρίτη η συμφωνία για το Ελληνικό που θα σηματοδοτήσει μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έγιναν στην Ελλάδα, συνολικού ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ισχυροί διεθνείς επενδυτές για την αθηναϊκή Ριβιέρα

Υπεγράφη την Τρίτη η συμφωνία για το Ελληνικό που θα σηματοδοτήσει μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έγιναν στην Ελλάδα, συνολικού ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πίσω από τη γιγαντιαία επένδυση, βρίσκονται η κοινοπραξία υπό τη Lamda Development S.A. του ομίλου Λάτση μαζί με δύο ακόμη «κολοσσούς», την αραβική εταιρεία Eagle Hills, η οποία δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στο real estate στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, και τον κινεζικό όμιλο Fosun Group, έναν από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους της Κίνας.

Ποια είναι η Lamda Development

Η LAMDA Development, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι εταιρεία συμμετοχών και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων στην Ελλάδα και στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

H εταιρεία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο των μεγάλων εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων στην Ελλάδα και έχει διαφοροποιηθεί με επιτυχία σε οικιστικές αναπτύξεις και αναπτύξεις γραφείων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Είναι μέλος του Ομίλου Λάτση και διατηρεί στρατηγικές συμμαχίες με διεθνείς και ελληνικές εταιρείες.

Στις αναπτύξεις της LAMDA Development περιλαμβάνονται τρία εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall Athens και Golden Hall στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη) με διαθέσιμο προς χρήση χώρο 147.000 τ.μ., συγκροτήματα γραφείων, οικιστικά συγκροτήματα, και η Μαρίνα Φλοίσβου στο Φάληρο.

Και οι δύο μεγάλοι «συμπαίκτες»

Η κινεζική εταιρεία Fosun δεν ασχολείται για πρώτη φορά με την αγορά της Ελλάδας, καθώς ελέγχει ένα ποσοστό πάνω από 10% της Folli-Follie, ενώ έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με Σellas Life Sciences Group, την εταιρεία κλινικών μελετών με έδρα στην Ελβετία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Η δραστηριότητα του κινεζικού «κολοσσού» εκτείνεται σε μια σειρά από πεδία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι βιομηχανικές δραστηριότητες και οι επενδύσεις αλλά και η διαχείριση κεφαλαίων και οι ασφαλιστικές υπηρεσίες. Απασχολεί περισσότερους από 31.000 εργαζόμενους ανά τον κόσμο. Μεταξύ των πιο σημαντικών επενδύσεων στις οποίες έχει συμμετάσχει είναι ο Πύργος της Νέας Υόρκης, το Club Med στη Γαλλία και η Saladax biomedical στις ΗΠΑ. Τα έσοδα της ξεπερνούν τα 6,2 δισ. ευρώ με μικτά κέρδη 1,1 δισ. ευρώ και ένα σύνολο ενεργητικού στα 19,5 δισ. ευρώ.

Η έτερη «σύμμαχος» της Lamda ακούει στο όνομα Eagle Hills από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία αποτελεί το σχήμα που απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της κρατικής εταιρείας ακινήτων Al Maabar η οποία συμμετείχε αρχικώς στο σχήμα υπό τη Lamda.

Η Eagle Hills γεννήθηκε το 2014 και ειδικεύεται στην ανάπτυξη, δημιουργία και στην ανάπλαση αστικών κέντρων. Η Al Maabar αποτελεί πλέον θυγατρική της Eagle Hills και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ακινήτων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, με το χαρτοφυλάκιο της να περιλαμβάνει συγκροτήματα κατοικιών, καταστημάτων και γραφείων, μεταξύ άλλων, στην Ιορδανία, την Λιβύη και το Μαρόκο.

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα της εταιρείας, προϋπολογισμού 10 δισ. δολαρίων, βρίσκεται στην Ιορδανία, αποτελώντας το μεγαλύτερο τουριστικό και οικιστικό project στην ευρύτερη περιοχή.Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ 11 Νοε 2020 | 09:52
ΚΟΡΟΝΟ-ΧΡΕΗ 05 Δεκ 2020 | 14:01

Μύλος με τις 120 δόσεις: Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών ότι θα γίνει νέα ρύθμιση χρεών

Σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου, η θέσπιση μιας νέας ρύθμισης με πολλές δόσεις, θα υπονόμευε την κουλτούρα πληρωμών που έχει οικοδομηθεί τα τελευταία χρόνια.

05 Δεκ 2020 | 11:26

Πότε καταβάλλεται το επίδομα αναστολής σύμβασης εργασίας λόγω πανδημίας

Στις 7 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων από τους εργοδότες ή και τους ίδιους τους εργαζόμενους για την αναστολή.

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ 05 Δεκ 2020 | 10:00

Γεωργιάδης: Οποιος δεν τηρεί τα μέτρα, θα κλείνουμε το κατάστημά του για όλες τις γιορτές

"Πάντως και τα εμπορικά κέντρα πρέπει να ανοίξουν τις γιορτές", ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 05 Δεκ 2020 | 09:36

Σταϊκούρας για τέλη κυκλοφορίας: Έρχεται παράταση στην πληρωμή τους - Τι θα γίνει με την επιστρεπτέα προκαταβολή

Τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η Υπουργική Απόφαση για το επίδομα θέρμανσης, στο οποίο εντάσσονται και δαπάνες για άλλες μορφές καυσίμων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 05 Δεκ 2020 | 09:11

Δώρο Χριστουγέννων: Ποιοι θα δουν αύξηση έως 54 ευρώ – Ποιοι θα υποστούν κούρεμα έως 366 ευρώ [πίνακας]

Οσο περισσότερες είναι οι ημέρες της αναστολής στο χρονικό διάστημα από την 1η Μαίου μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ζημιά στο δώρο Χριστουγέννων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 04 Δεκ 2020 | 21:55

Το έντυπο Ε13 θα υποβάλλουν οι εργοδότες για κάθε μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι για τις διανομές προϊόντων

Υποβολή Ε13 από εργοδότες για κάθε μοτοποδήλατο ή μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιείται από εργαζομένους τους για διανομή προϊόντων

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 04 Δεκ 2020 | 20:31

Αναστολή συμβάσεων εργασίας τον Δεκέμβριο: Όσα πρέπει να γνωρίζουν εργαζόμενοι και εργοδότες - Αναλυτικά η ΚΥΑ

Ποιοι εργοδότες δύνανται και ποιοι υποχρεούνται να αναστείλουν τις συμβάσεις εργασίας των υπαλλήλων τους για τον Δεκέμβριο.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 04 Δεκ 2020 | 19:49

"Εξοικονομώ-Αυτονομώ": Σε δοκιμαστική λειτουργία η ιστοσελίδα και η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων

Στη δοκιμαστική λειτουργία, δεν θα είναι δυνατή η υποβολή των αιτήσεων

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 04 Δεκ 2020 | 14:35

Αυτόν τον Δεκέμβριο, αγαπημένοι ήρωες βιβλίων για μικρούς και μεγάλους μας περιμένουν στο Public

Από τις επικίνδυνες περιπλανήσεις στη Μέση Γη, του Χάρι Πότερ στο Χόγκουαρτς στα απίθανα Χριστούγεννα του εννιάχρονου Ντετέκτιβ Κλουζ.

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ 04 Δεκ 2020 | 13:27
ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 04 Δεκ 2020 | 12:54

Παρατείνεται το μειωμένο ΦΠΑ των νησιών ως το 2021

Παράταση στο νησιωτικό ΦΠΑ έδωσε με σχετική ΚΥΑ το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 04 Δεκ 2020 | 12:15

ΕΛΣΤΑΤ: Υφεση 11,7% στο γ' τρίμηνο του 2020 λόγω κατάρρευσης του τουρισμού

Η μεγάλη μείωση αποδίδεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στην κατάρρευση του τουρισμού. Ύφεση 11,7% στο τρίτο τρίμηνο – υποχώρηση κατά 45% στις εξαγωγές.