Ιταλία: Αψηφά Κομισιόν κι ετοιμάζει την απάντηση για τον προϋπολογισμό

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να αψηφήσει την Κομισιόν, στην απάντηση που πρέπει να στείλει σήμερα, για τον προϋπολογισμό.

italia-apsifa-komision-ki-etoimazei-tin-apantisi-gia-ton-proupologismo
SHARE THIS
0
SHARES

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να αψηφήσει την Κομισιόν, στην απάντηση που πρέπει να στείλει σήμερα, για τον προϋπολογισμό.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των Βρυξελλών, ο κυβερνητικός συνασπισμός αποφάσισε να εμμείνει στην πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,5% και στόχο ελλείμματος 2,4%, στην επιστολή που θα στείλει στην Κομισιόν, σύμφωνα με αξιωματούχο της Λέγκας που επικαλείται το Bloomberg.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε έχει συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο απόψε, προκειμένου να συζητηθεί η απάντηση της Ρώμης στην απαίτηση της Κομισιόν για αναθεώρηση του προϋπολογισμού, ανέφερε άλλος αξιωματούχος. Οταν δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Ματέο Σαλβίνι αν θα αλλάξει ο προϋπολογισμός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κούνησε το κεφάλι του, γράφει το Bloomberg.

Με την επιμονή στους στόχους που προκάλεσε ανησυχία στην Κομισιόν για τον αντίκτυπο που θα έχουν στο ιταλικό χρέος, πλέον η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ξεκινήσει τη διαδικασία κυρώσεων που μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook