Follow us

JA Greece: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Project Future Junior με τις βραβεύσεις καινοτόμων ιδεών μαθητών από 14 -17 ετών

Στο Project Future Junior συμμετείχαν 830 μαθητές και μαθήτριες, 261 δημόσια σχολεία, εκ των οποίων 43% από την Αττική και 57% από την περιφέρεια.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ja Greece

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελετή των βραβεύσεων του Μαθητικού Διαγωνισμού e- Commerce στο πλαίσιο του προγράμματος Project Future Junior της Τράπεζας Πειραιώς, powered by Junior Achievement Greece.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, στο χαιρετισμό του προς τις μαθητικές ομάδες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, τόνισε: "Με το Project Future Junior απευθυνόμαστε σε εσάς, τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, με στόχο να σας ανοίξουμε τους ορίζοντες σε δεξιότητες του αύριο και να σας δώσουμε την ευκαιρία να εξοικειωθείτε με τις απαιτήσεις του σύγχρονου επιχειρείν". Αναφερόμενος στην εντυπωσιακή συμμετοχή που σημείωσε το πρόγραμμα, ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσδοκίες. "Συμμετείχαν 830 μαθητές και μαθήτριες, 261 δημόσια σχολεία, εκ των οποίων 43% από την Αττική και 57% από την περιφέρεια, 79 εκπαιδευτικοί, 43 μέντορες και 50 μαθητικές ομάδες", είπε ο κ. Μεγάλου και υπογράμμισε ότι "παράλληλα με τα εφόδια που δίνουμε από το Project Future σε νέους πτυχιούχους και από το Project Future Junior σε μαθητές και μαθήτριες, για εμάς είναι σημαντικό, και θεωρούμε υποχρέωσή μας, να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων. Χωρίς στερεότυπα, χωρίς αποκλεισμούς, με ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και την εργασία για όλους".

Εξηγώντας το όραμα του προγράμματος, ο Μάρκος Βερέμης, πρόεδρος του Junior Achievement Greece ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "θα ήθελα να καταλάβουν όλοι το πρόβλημα που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε μέσα από τη συνεργασία μας με την Τράπεζα Πειραιώς: Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας μας και ολόκληρου του δυτικού κόσμου είναι η έλλειψη ανθρώπων με ψηφιακές δεξιότητες. Και αυτό το skills gap, χάσμα δεξιοτήτων, θεωρείται από τους πιο σημαντικούς οικονομολόγους του κόσμου ως πιθανώς το σημαντικότερο πράγμα που θα αντιμετωπίσουμε μέσα στα επόμενα χρόνια". Αναφερόμενος στις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος, ο κ. Βερέμης τόνισε ότι "ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα του πλανήτη μέσα στα επόμενα χρόνια είναι τα νέα παιδιά, από πολύ νωρίς, να αποκτήσετε αυτές τις δεξιότητές που λείπουν από συνομήλικούς σας και μεγαλύτερους επαγγελματίες στις χώρες που ζούμε".

JA Greece: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Project Future Junior με τις βραβεύσεις καινοτόμων ιδεών μαθητών από 14 -17 ετών

Από την πλευρά του ο Γιώργος Δουκίδης, Καθηγητής Ηλεκτρονικού Επιχειρείν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπογράμμισε ότι παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι ομάδες ασχολήθηκαν με σύγχρονα ζητήματα. "Θέματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, άτομα με αναπηρία, εναλλακτικό τουρισμό και άλλα συναφή και επίκαιρα ζητήματα" ενώ μιλώντας για τους κανόνες που διέπουν το ηλεκτρονικό εμπόριο, εξήγησε ότι "μια βασική αρχή του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ταχύτατα στην εξυπηρέτηση και τη διανομή. Είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε, ειδικά όταν κάτι που πάμε να πουλήσουμε ψηφιακά είναι φυσικό προϊόν".

"Στόχος της ομάδας του Junior Acievement Greece είναι, μέσα από την αποτίμηση αυτής της πρώτης χρονιάς υλοποίησης, το Project Future Junior να εξελιχθεί και να αποτελέσει θεσμό στον τομέα της επιχειρηματικής εκπαίδευσης. Η μεγάλη φιλοδοξία μας είναι το πρόγραμμα να φτάσει σε όλα τα δημόσια σχολεία της χώρας" σημείωσε στην ομιλία της η Ελένη Γερασιμοπούλου, Educational Project Manager του Junior Achievement Greece.

Η Γεωργία Τζαββέλα, Group Human Resources – Senior Officer Talent Acquisition & Workforce Planning, Τράπεζα Πειραιώς μίλησε για τις ιδέες των παιδιών που ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "αξιολογήσαμε project e - commerce μίας γενιάς μαθητών, που είναι απόλυτα συνυφασμένη με την τεχνολογία. Είναι μια γενιά που ταυτίζεται με το διαδίκτυο και μεγαλώνει μέσα σε ραγδαίες τεχνολογικής εξελίξεις. Η εξοικείωση με τα εργαλεία αυτά φάνηκαν μέσα από τις μαθητικές εργασίες, κάνοντας την αξιολόγηση για εμάς πιο δύσκολη και πιο ενδιαφέρουσα".

Από την σκοπιά της αξιολόγησης των ιδεών, η Γεωργία Τσιώρη, Group Marketing, Customer Experience & Loyalty - Manager Corporate Communication & Sponsorships, της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε ότι "τα παιδιά βραβεύονται για τη θέλησή τους, την αφοσίωσή τους στο στόχο καθώς επίσης και την προσήλωση την οποία είχαν καθ’όλη τη διάρκεια του προγράμματος" ενώ σημείωσε ότι "χαίρομαι που το επίπεδο των Project ήταν αυτό το οποίο συναντήσαμε γιατί ήταν όλες οι ιδέες ενδιαφέρουσες".

Ja Greece

Τα 5 ειδικά βραβεία κατέκτησαν οι ομάδες:

Ειδικό Βραβείο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης: Three Scooters από το 1o ΓΕΛ Σερρών, 1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας και το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα.

Η ομάδα κατασκευάζει και εμπορεύεται ηλεκτρικά πατίνια, από ανακυκλώσιμα υλικά με στόχο την μείωση της κατανάλωσης φυσικών πόρων και ενέργειας.

Ειδικό Βραβείο Διασχολικής Συνεργασίας: LAVRIUM από 1ο ΓΕΛ Σερρών, το Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα και το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας.

Στόχος της ομάδας είναι η επαναλειτουργία των ορυχείων του Λαυρίου και η δημιουργία ενός εργοστασίου που θα παράγει ασήμι από απόβλητα των προηγούμενων εξορύξεων που ρυπαίνουν κατά τόνους την περιοχή της Λαυρεωτικής, συμβάλλοντας έτσι στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής.

Ειδικό Βραβείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης: ΓυναίκαΑξιΖΩ από ΓΕΛ Νέου Μαρμαρά και το Δέσκειο Γενικό Λύκειο Πάργας.

Η ομάδα παρέχει δωρεάν επιχειρηματική επιμόρφωση σε νέες γυναίκες που θέλουν να υλοποιήσουν μια επιχειρηματική ιδέα, μέσω εθελοντών οι οποίοι έχουν εμπειρία σε επιχειρηματικά πλάνα

Ειδικό Βραβείο Κυκλικής Οικονομίας: Green Marketeers από το πρώτο ΕΠΑΛ Κιάτου.

Σκοπός της ιδέας είναι η επαναχρησιμοποίηση παλιών υφασμάτων από τη βιομηχανία της μόδας και διασύνδεση των επιχειρήσεων στη βιομηχανία της μόδας με εκείνες που πουλάνε υφάσματα και ειδικότερα ρετάλια, τα οποία δεν μπορούν να τα δώσουν στην αγορά και άρα γι αυτούς , μέχρι στιγμής είχαν μηδενική αξία.

Ειδικό Βραβείο Αξιοποίησης Τοπικών Πόρων: ΕΘΕΝΕΣ από 3ο Γυμνάσιο Καλύμνου, το Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου και 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σάμου.

Η ομάδα δημιούργησε το μυρωδικό αλάτι "fragrant salt", το οποίο θα εμπορεύονται μέσω του ηλεκτρονικού τους καταστήματος θα είναι εμπλουτισμένο με μυρωδικά όπως ρίγανη και θρούμπι που ευδοκιμούν αρκετά στα βουνά της Καλύμνου.

Βραβεία για το σύνολο της επίδοσής τους έλαβαν οι ομάδες:

3Ο Βραβείο: Local Guides, 3o ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου

Η ομάδα δημιούργησε την ψηφιακή πλατφόρμα ΤravelUnique που προσφέρει το ιδανικό ταξίδι για τον επισκέπτη αποκαλύπτοντας του συγκεκριμένες επιλογές.

2ο Βραβείο: Green Futurists, Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 8ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, Γενικό Λύκειο Ψυχικού, Αρσάκειο Τοσίτσειο Εκάλης, 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς

Στόχος της ομάδας είναι η δημιουργία μιας "go green" πιστωτικής κάρτας με ανταποδοτικό χαρακτήρα, για αγορά προϊόντων και υπηρεσιών φιλικών προς το περιβάλλον.

1ο Βραβείο: VisionGivers, Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, 1ο Γενικό Λύκειο Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης, Ημερήσιο Γυμνάσιο Τσοτυλίου

Μια εφαρμογή "Eyescan” που αξιοποιεί στο έπακρο όλες τις τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής και απευθύνεται σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης και αποτελεί ηλεκτρονικό βοήθημα καθημερινής διαβίωσης. Πρόκειται για ένα App στο κινητό τους, μέσω του οποίου οι χρήστες γνωρίζουν τις απαραίτητες πληροφορίες για το κάθε προϊόν.

Η εκδήλωση προβλήθηκε live διαδικτυακά και την παρουσίαση πραγματοποίησε η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROCLEAR 27 Ιουν 2022 | 13:10

Αθέτηση πληρωμής χρέους από τη Ρωσία: Το Κρεμλίνο παραδέχεται ότι δεν πλήρωσε αλλά κατηγορεί τη Δύση

Το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι αθέτησε την πληρωμή χρέους και επιρρίπτει ευθύνες στη Δύση.

ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 27 Ιουν 2022 | 12:58

Δεν αυξάνεται τελικά ο ΦΠΑ στις μάσκες - Παραμένει στο 6% λόγω έξαρσης της πανδημίας, λέει ο Γεωργιάδης

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η αύξηση του ΦΠΑ δεν θα γίνει για τουλάχιστον ένα εξάμηνο ακόμα.

80% ΤΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 27 Ιουν 2022 | 12:02

ΕΕ: Το Συμβούλιο υπουργών υιοθέτησε κανονισμό για την αποθήκευση φυσικού αερίου - Απάντηση στους ρωσικούς εκβιασμούς

Ο κανονισμός προβλέπει ότι η υπόγεια αποθήκευση φυσικού αερίου στην επικράτεια των κρατών μελών πρέπει να φτάνει τουλάχιστον στο 80% της χωρητικότητάς της πριν από τον χειμώνα του 2022-2023.

27 Ιουν 2022 | 11:38

Sustainability Hackathon: Ολοκληρώθηκε με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

Συνεχίζεται με 5μηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης για τις ομάδες και τις εφαρμογές που διακρίθηκαν και εξελίσσεται σε ένα διαρκές δίκτυο τεχνολογικής καινοτομίας.

ΚΑΝΤΡΙ ΣΙΜΣΟΝ 27 Ιουν 2022 | 11:15

Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ: Η Ρωσία έχει επιλέξει την τακτική του εκβιασμού - Να είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο

Η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον τόνισε ότι η Ρωσία έχει επιλέξει την τακτική του εκβιασμού και ότι η ΕΕ πρέπει είναι έτοιμη για κάθε σενάριο.

ΑΘΕΤΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 27 Ιουν 2022 | 10:46

Η Ρωσία αθέτησε πληρωμή χρέους για πρώτη φορά από το 1918 - Σφυροκοπούν τη ρωσική οικονομία οι κυρώσεις

Η τελευταία φορά που η Ρωσία χρεοκόπησε έναντι των ξένων πιστωτών της ήταν πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, επί Λένιν.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 27 Ιουν 2022 | 09:54

Σταϊκούρας: Τα μέτρα στα καύσιμα στοχεύουν σε χαμηλά και μεσαία εισοδήματα - Στα 3,1 εκατ. από 3,5 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ

Σύμφωνα με τον υπουργό, μια μείωση του ΕΦΚ κατά 0,20 ευρώ έχει κόστος 1,5 δισ. ευρώ. "'Αρα, δεν θα κάνουμε κάποιο άλλο μέτρο στήριξης ή θα επιβαρύνουμε τους πολίτες", πρόσθεσε.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 1Η ΙΟΥΛΙΟΥ 27 Ιουν 2022 | 07:16
ΑΝΤΙ-ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 26 Ιουν 2022 | 20:11

G7: ΗΠΑ και Γερμανία ρίχνουν στο τραπέζι 600 δισ. δολάρια για να σταματήσουν την επέλαση της Κίνας

Οι επενδύσεις σε κλίμα, ενέργεια και υγεία θα έχουν στόχο να πλήξουν τη ραγδαία ανάπτυξη του Νέου Δρόμου του Μεταξιού της Κίνας

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 26 Ιουν 2022 | 19:06

Επιφυλακτική η ΕΕ για εμπάργκο στον ρωσικό χρυσό - Ευρωπαϊκοί φόβοι μην γυρίσουν μπούμερανγκ οι κυρώσεις

Την επιφύλαξη της Ε.Ε. για την εξαγγελία του προέδρου Μπάιντεν για το εμπάργκο στον ρωσικό χρυσό και την επιβολή πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου, εξέφρασε ο Σαρλ Μισέλ.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ 26 Ιουν 2022 | 15:22

Λογαριασμοί ρεύματος: Τι θα πληρώνουμε από την 1η Ιουλίου - Αλλάζουν όλα για τις χρεώσεις

Οι επιβαρύνσεις θα ενσωματωθούν στα τιμολόγια των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας και στη συνέχεια θα έρχεται το κράτος να δίνει επιδότηση

ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ 2,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ 26 Ιουν 2022 | 13:24