Follow us

Junior Achievement Greece: Ο Αιμίλιος Κυριάκου εξελέγη νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Αιμίλιος Κυριάκου εξελέγη Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Junior Achievement Greece

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
JA GREECE

Ο κ. Αιμίλιος Κυριάκου, Διευθύνων Σύμβουλος Citi Ελλάδος, Μάλτας, Κύπρου και Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής Citi Ελλάδος εξελέγη Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Junior Achievement Greece κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση του Oργανισμού. Διαδέχεται τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Μάρκο Βερέμη, ο οποίος στη διάρκεια της εξαετούς επιτυχημένης προεδρίας του έθεσε τον Οργανισμό σε νέα, ανοδική τροχιά. Ο κ. Βερέμης, Συνιδρυτής και Πρόεδρος της Upstream, Εταίρος στην BigPi Venture Capital, παραμένει στο Δ.Σ. του Junior Achievement με την ιδιότητα του μέλους.

Junior Achievement Greece: Ο Αιμίλιος Κυριάκου εξελέγη νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Το Junior Achievement Greece αποτελεί μέρος του διεθνούς δικτύου του μη κερδοσκοπικού Oργανισμού Junior Achievement Worldwide, που προσφέρει επιχειρηματική εκπαίδευση σε μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές και ανοίγει νέους δρόμους στα επαγγελματικά τους όνειρα.

Διαβάστε Επίσης

Ο κ. Κυριάκου έχει μακρόχρονη παρουσία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Junior Achievement Greece και ήδη – από τη μέχρι πρότινος θέση του Αντιπροέδρου – έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη και την επιτυχημένη διαδρομή του οργανισμού.

JA GREECE

Ο κος Κυριάκου είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, θέση που ανέλαβε το 2014. Από το 1990, οπότε ξεκίνησε να εργάζεται για τη Citi, έχει αναλάβει σειρά θέσεων στο χώρο των χρηματοδοτήσεων μεγάλων επιχειρήσεων και στη διαχείριση σχέσεων εταιρικών πελατών. Σήμερα, παράλληλα με το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου, διατηρεί τη θέση του Ανώτερου Διευθυντή Εταιρικής Τραπεζικής έχοντας στο χαρτοφυλάκιό του το σύνολο της δραστηριότητας της εταιρικής τραπεζικής της Citi στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, που συμπεριλαμβάνει τα τμήματα των μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων, του χρηματοοικονομικού τομέα, των πολυεθνικών εταιρειών, της ναυτιλίας καθώς και τη σχέση της τράπεζας με το Δημόσιο.  Έχει σημαντική εμπειρία στον τομέα των χρηματοδοτήσεων και των κεφαλαιαγορών, έχοντας ηγηθεί της εισαγωγής πολλών ελληνικών εταιρειών στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και της εφαρμογής καινοτόμων και πρωτοποριακών χρηματοοικονομικών λύσεων στην εγχώρια αγορά. Πριν αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου διετέλεσε Επικεφαλής της Εταιρικής Τραπεζικής της Citi στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη έχοντας υπό την ευθύνη  του την Τσεχία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, το Ισραήλ καθώς και τις χώρες των Βαλκανίων και της Βαλτικής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο και πτυχίου στα Οικονομικά και τις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Denison των Η.Π.Α. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Citi Χρηματοδοτικές Πιστώσεις Α.Ε. και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Diners Club Ελλάδος Α.Ε.

'Το Junior Achievement Greece είναι ένας πολύ σημαντικός φορέας για την ενίσχυση της νεανικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και της αντίληψης των αρχών της επιχειρηματικότητας" δήλωσε μετά την εκλογή του ο κ. Κυριάκου. "Tο Junior Achievement, μια μεγάλη παγκόσμια πρωτοβουλία που στηρίζω εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα, έχει στόχο την αναβάθμιση του οικονομικού εγγραματισμού των παιδιών στην Ελλάδα από τα πρώτα τους ακαδημαϊκά βήματα. Πιστεύω ότι η εξοικείωση με τις αρχές της υγειούς επιχειρηματικότητας, και σε μεγάλο βαθμό η απενοχοποίησή της μέσω των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων και της βιωματικής μάθησης, όπως αυτή διδάσκεται στα παιδιά και τους νέους που συμμετέχουν, συμβάλλει στη δημιουργία προϋποθέσεων βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης για τη χώρα. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι ενώ τα παιδιά έχουν αστείρευτη δημιουργικότητα και καινοτόμες ιδέες αυτό που χρειάζονται είναι συγκεκριμένα εφόδια για να αναπτύξουν τις ιδέες τους σε δομημένες προτάσεις και σε δεύτερο χρόνο, σε επιχειρηματική δραστηριότητα. Η συμμετοχή των νέων αυτών παιδιών στα προγράμματα του Junior Achievement τους εξασφαλίζει γνώση και προσλαμβάνουσες, ενώ η έκθεση στον πειραματισμό του προγραμματισμού και της διάδρασης, ενισχύει την αυτοπεποίθηση τους καθώς και τη φαρέτρα των δεξιοτήτων τους".

JA GREECE

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Junior Achievement Greece εξελέγησαν σημαντικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, που μαζί με τον Πρόεδρο, κ. Κυριάκου, το Γενικό Διευθυντή κ. Αργύρη Τζικόπουλο και την ομάδα του Junior Achievement Greece, θα εργαστούν ακόμα πιο μεθοδικά για την κατάρτιση της νέας γενιάς επιχειρηματιών.

JA GREECE

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο Junior Achievement Greece απαρτίζουν οι:

Πρόεδρος: Αιμίλιος Κυριάκου – Διευθύνων Σύμβουλος Citi Ελλάδος, Μάλτας, Κύπρου και Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής Citi Ελλάδος

Αντιπρόεδρος: Μαριάννα Πολιτοπούλου
Γενικός Γραμματέας: Σπύρος Μαγιάτης – Founder & CTO Workable
Ταμίας: Πάρης Κυριακόπουλος – Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.
Αναπληρώτρια Γραμματέας: Καλλίσσα Αποστολίδου – Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης & Μέλος Δ.Σ. Raycap
Μέλος: Μάρκος Βερέμης - Συνιδρυτής και Πρόεδρος της Upstream, Εταίρος στην BigPi Venture Capital
Μέλος: Μαρία Γάτσου – Γενική Διευθύντρια ΣΕΤΕ
Μέλος: Λεωνίδας Κανελλόπουλος – Chief Sustainability Officer TITAN
Μέλος: Ιωάννης Σωτηρόπουλος – Αντιπρόεδρος Promoset S.A.
Μέλος: Νικόλαος Χρηστάκης – Διευθύνων Σύμβουλος HP Ελλάδας & Κύπρου
Μέλος: Μιχάλης Χριστοδούλου – Μέλος Δ.Σ. Ομίλου Χριστοδούλου CHB

JA GREECE

Διαβάστε Επίσης

Το νέο Δ.Σ. του Junior Achievement Greece τηρώντας τη δέσμευση για την εξέλιξη του ελληνικού επιχειρείν συνεχίζει απρόσκοπτα τις εργασίες του εν όψει του εθνικού τελικού του προγράμματος "Εικονική Επιχείρηση 2023", που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο, στην Αθήνα και θα αποτελέσει τον πρώτο μεγάλο σταθμό της νέας θητείας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΑΔΕ 22 Μαϊ 2024 | 11:40

Πρεμιέρα για τις "αυτόματες" φορολογικές δηλώσεις 1,3 εκατ. φορολογούμενων: Τα 13 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε

Άρχισε η αποστολή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων από την ΑΑΔΕ προς τους 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενους, για τους οποίους δρομολογείται από σήμερα η διαδικασία αυτόματης υποβολής της φορολογικής δήλωσης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 22 Μαϊ 2024 | 11:18

Σκρέκας: Πρέπει να υπάρξει κεντρική παρέμβαση για τις τιμές των πολυεθνικών – Η Ελλάδα πρωτοπορεί σε αυτό

"Πρέπει να υπάρξει κεντρική παρέμβαση για τις τιμές των πολυεθνικών", σημειώνει ο Κώστας Σκρέκας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ 22 Μαϊ 2024 | 08:21

Mytilineos: Placement στο δρόμο για το Λονδίνο - Τα αιτήματα των fund και η ενίσχυση της ρευστότητας

Τα οφέλη που θα προκύψουν από την ένταξη της Mytilineos στην αγορά του Λονδίνου.

ΜΕ LETTER OF INTEND 21 Μαϊ 2024 | 16:28

Εξέλιξη: Αμερικανικό κρατικό fund στο μεγάλο project της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Κύπρου – Ισραήλ

Η είσοδος του fund ενισχύει τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας ως ενεργειακής πύλης στην νοτιοανατολική Ευρώπη

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 21 Μαϊ 2024 | 15:28

Αυτά είναι τα προϊόντα που "τσεκουρώνουν" οι πολυεθνικές στην Ελλάδα - Οι εξοργιστικές διαφορές τιμών με το εξωτερικό

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα επιτύχει τον περιορισμό του φαινομένου της διαφορετικής τιμολόγησης των προϊόντων από τις πολυεθνικές.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ E-MAIL 21 Μαϊ 2024 | 14:45

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα αμφισβήτησης του τεκμαρτού εισοδήματος - Τι μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι

Από την έναρξη της υποβολής φορολογικών δηλώσεων και έως το πρωί, 65 πολίτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αμφισβητήσουν τον φόρο.

ΙΟΒΕ 21 Μαϊ 2024 | 13:10

Γιατί θα έχουμε πληθωρισμό διαρκείας σε όλα τα βασικά αγαθά

Ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας, κάνει λόγο για μακράς διαρκείας πληθωρισμό και στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια

21 Μαϊ 2024 | 10:58

25 Πάρκα Τσέπης από την P&G κάνουν τις γειτονιές μας πιο πράσινες!

Τρεις ακόμα γειτονιές σε Αττική και Θεσσαλονίκη έγιναν πιο πράσινες μέσω του προγράμματος "Δημιουργούμε Πάρκα Τσέπης, κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες".

ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ 3,8% ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 21 Μαϊ 2024 | 09:42

Με μισθό και σύνταξη ταυτόχρονα: Η νέα "τάξη" των 180.000 εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι αυτή τη στιγμή αποτελούν το 3,8% της μισθωτής απασχόλησης ενώ με 180.000 θα αποτελούν το 8,2%.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ 21 Μαϊ 2024 | 09:39

Προς παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στον καφέ

Προσεχώς στο τραπέζι των συζητήσεων η παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13%.

21 Μαϊ 2024 | 09:27

ΔΕΗ: Τα ορόσημα για την ανάπτυξη το 2024 - Στα 5 δισ. ευρώ η ρευστότητα

Ο Γιώργος Στάσσης αποκάλυψε ότι η ρευστότητα της ΔΕΗ διαμορφώνεται σήμερα στα 5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2.5 δισ. είναι μετρητά

20 Μαϊ 2024 | 11:06
20 Μαϊ 2024 | 10:30

Δυναμική συνεργασία Westnet – LG για Digital Signage λύσεις

Με τις κορυφαίες λύσεις ψηφιακής σήμανσης της LG, η Westnet δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες της να αναβαθμίσουν την επιχείρησή τους.