Καμπανάκι από Bundesbank για την γερμανική οικονομία

Η Bundesbank προειδοποιεί ότι μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα αντιμετωπίσει μια πολύμηνη περίοδο οικονομικής στασιμότητας.

kampanaki-apo-bundesbank-gia-tin-germaniki-oikonomia
SHARE THIS
0
SHARES

Η οικονομία της Γερμανίας είναι απίθανο να ανακτήσει την ορμή της φέτος, κάτι που δείχνει εξάλλου το ότι αναπτύχθηκε οριακά το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο, σημείωσε σήμερα η Bundesbank, το ομοσπονδιακό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας.

Οι μετριασμένες επιχειρηματικές προσδοκίες και οι στάσιμες παραγγελίες κατατείνουν σε μια ασθενική οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2014

«Οι μετριασμένες επιχειρηματικές προσδοκίες και οι στάσιμες παραγγελίες κατατείνουν σε μια ασθενική οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2014», ανέφερε η Bundesbank στο μηνιαίο δελτίο της.

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η οποία εδρεύει στη Φραγκφούρτη, έκρινε πάντως πως η πρόσφατη υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ αλλά και η μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου θα συμβάλλουν η ανάπτυξη να επιταχυνθεί βαθμιαία το επόμενο έτος, αναφερόμενη στις θετικές διαστάσεις της οικονομικής συγκυρίας.

Η Bundesbank θεωρεί την ιδιωτική κατανάλωση έναν βασικό παράγοντα της ανάπτυξης, χάρη στις καλές επιδόσεις της αγοράς εργασίας, τη σταθερή μεταναστευτική ροή προς τη χώρα και τις αξιοσημείωτες αυξήσεις των μισθών.

Η γερμανική οικονομική αναπτύχθηκε με μόλις 0,1% το τρίτο τρίμηνο, ενώ το ΑΕΠ της Γερμανίας είχε συρρικνωθεί απροσδόκητα το β΄ τρίμηνο κατά -0,1%, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis την Παρασκευή.

Η γερμανική κυβέρνηση, όπως και η πλειονότητα των τραπεζών και των διεθνών χρηματοοικονομικών οργανισμών, έχουν αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις τους για τον ρυθμό ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης φέτος. Το Βερολίνο προβλέπει πλέον ανάπτυξη 1,2%, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο 1,3%. Το 2015, ο ρυθμός ανάπτυξης δεν αναμένεται να επιταχυνθεί σημαντικά, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται από το 0,8% (Deutsche Bank) ως το 1,3% (γερμανική κυβέρνηση).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook