Καραβίας: Νέα ευκαιρία σε πελάτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα αποπληρωμής

Ο κ.Καραβίας μιλώντας γενικότερα για το τραπεζικό σύστημα επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το μέλλον της τραπεζικής είναι ψηφιακό και είναι ήδη παρόν.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Καραβίας: Νέα ευκαιρία σε πελάτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα αποπληρωμής

«Η επάνοδος της ελληνικής οικονομίας σε σταθερή ανάπτυξη, που ευνοεί την αύξηση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων, και η εξέλιξη του θεσμικού πλαισίου για τα δάνεια σε καθυστέρηση συνθέτουν ένα νέο περιβάλλον, με πιο θετικούς όρους για την κοινωνία και τις τράπεζες, ως προς τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Στους πελάτες μας που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα εξυπηρέτησης των οφειλών τους η Τράπεζα θα προσφέρει άλλη μια ευκαιρία, ιδιαίτερα τώρα που οι οικονομικές συνθήκες βελτιώνονται και οι τιμές των ακινήτων ανεβαίνουν. Ωστόσο, για εκείνους που συστηματικά και στρατηγικά παραμένουν κακοπληρωτές, η Τράπεζα θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα που παρέχει σήμερα το θεσμικό πλαίσιο», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίωνας Καραβίας από το βήμα της γενική συνέλευσης της Τράπεζας.

«Τα τελευταία χρόνια, και για αντικειμενικούς λόγους, ο δημόσιος διάλογος εστιάστηκε αποκλειστικά στο μεγάλο, πράγματι, αριθμό πολιτών και επιχειρήσεων που δεν εξοφλούσαν τα δάνειά τους. Έχει όμως υποβαθμιστεί το γεγονός ότι μέσα σε αυτή την, πρωτοφανή σε ένταση και διάρκεια, οικονομική κρίση, περισσότεροι από τους μισούς πελάτες μας -νοικοκυριά και επιχειρήσεις- συνέχισαν να πληρώνουν τακτικά τις οφειλές τους. Οι συνεπείς μας πελάτες, κάθε κατηγορίας, θα έχουν προτεραιότητα στις νέες χρηματοδοτήσεις. Δεσμευόμαστε ότι θα προσφέρουμε δάνεια και όλο το φάσμα των τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών με τους πιο ανταγωνιστικούς όρους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη εργασιών για τις επιχειρήσεις ή στην κάλυψη όλων των προσωπικών και οικογενειακών αναγκών για τα νοικοκυριά», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας.

Ο κ.Καραβίας μιλώντας γενικότερα για το τραπεζικό σύστημα επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το μέλλον της τραπεζικής είναι ψηφιακό και είναι ήδη παρόν. «Θέλουμε να γίνουμε η πιο ώριμη ψηφιακή τράπεζα στη νοτιοανατολική Ευρώπη, μέτρο σύγκρισης για τον ανταγωνισμό. Συνεχίζουμε το στρατηγικό επενδυτικό πλάνο για την αναβάθμιση των τεχνολογικών μας υποδομών, ενώ η ψηφιακή εμπειρία των πελατών ενισχύθηκε σημαντικά με το νέο e-banking, m-banking καθώς και το πρωτοποριακό v-banking για τις επιχειρήσεις. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δώσαμε τη δυνατότητα έκδοσης πιστωτικής κάρτας αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικών καναλιών, χωρίς καμία επίσκεψη του πελάτη σε κατάστημα. Η e-card πιστεύουμε ότι θα έχει σημαντική ανταπόκριση σε ομάδες πελατών που στοχεύουμε, ιδιαίτερα σε νεώτερες ηλικίες και δυναμικά στρώματα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο όραμα της Eurobank είπε ότι υπάρχει ένας οδικός χάρτης που πρέπει να ακολουθηθεί με επιτυχία, με πρώτο βήμα την αποκατάσταση όλων των βασικών δεικτών της Τράπεζας σε επίπεδα συγκρίσιμα με εκείνα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών τραπεζών. «Είμαστε σε καλό δρόμο. Με την εμπειρία των ανθρώπων μας, τις σχέσεις που έχουμε χτίσει με τους πελάτες μας για πολλά χρόνια και τις νέες δυνατότητες που δίνει η εξέλιξη της τεχνολογίας, θέλουμε να δίνουμε πάντοτε σε εκείνους που μας επιλέγουν και μας εμπιστεύονται την κορυφαία φυσική και ψηφιακή εμπειρία για όλες τις τραπεζικές τους ανάγκες, εξελίσσοντάς την διαρκώς για να συμβαδίζει με ένα κόσμο που αλλάζει αδιάκοπα. Αφιερώνουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό. Η Eurobank υπάρχει για να μετατρέπει τη συνεργασία με τον κάθε πελάτη, άτομο, οικογένεια, επιχείρηση, σε αξία. Αξία για τον κάθε μέτοχό μας, αξία για την οικονομία κάθε χώρας που μας υποδέχεται, αξία για την κάθε κοινωνία και κοινότητα που υπηρετούμε. Αυτό είναι το μέτρο της επιτυχίας μας. Αυτή είναι η δέσμευσή μας», τόνισε.

Ο Φωκίωνας Καραβίας, μιλώντας γενικότερα, επισήμανε ότι η φετινή συνέλευση διεξάγεται σε μια ιδιαίτερη συγκυρία τόσο για την Eurobank όσο και για την Ελλάδα. «Οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν διαμορφώσει ένα νέο οικονομικό περιβάλλον με θετικές προοπτικές. Οι εκλογές ανέδειξαν μια κυβέρνηση που διαθέτει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ο εκλογικός κύκλος στην Ελλάδα δείχνει να εξομαλύνεται: όπως και η προηγούμενη, έτσι και η νέα κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα ανοιχτό χρονικό πεδίο για την εφαρμογή των πολιτικών που θα επιλέξει», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank και προσέθεσε:

«Τα νέα αυτά στοιχεία συνεκτιμήθηκαν ασφαλώς από τις αγορές και η ετυμηγορία τους φαίνεται στη συνεχή και ραγδαία πτώση της απόδοσης των 10των ελληνικών κρατικών ομολόγων -από 4,4% στην αρχή του έτους σε κάτω από το μισό σήμερα. Αντίστοιχη είναι η γενικότερη τάση ανατιμολόγησης προς τα πάνω όλων των ελληνικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων. Η ψήφος εμπιστοσύνης από τις αγορές δεν σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία δεν θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει προκλήσεις. Δύο από αυτές -θα έλεγα από τις πιο σοβαρές- αφορούν άμεσα ή έμμεσα το τραπεζικό σύστημα: η ανάγκη για σημαντική αύξηση των επενδύσεων και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Η τράπεζα μας δηλώνει παρούσα και στις δύο προκλήσεις. Είναι έτοιμη να ανταποκριθεί όχι μόνο στις ανάγκες για τη χρηματοδότηση της οικονομίας που αναλογούν στο σημερινό ρυθμό ανάπτυξης αλλά και να προσφέρει τη χρηματοδότηση που θα οδηγήσει το ΑΕΠ σε αύξηση 3% ή και υψηλότερα. Σε ό,τι αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το πρόγραμμα που ανακοινώσαμε πριν από μερικούς μήνες και εφαρμόζουμε για την εξυγίανση του ισολογισμού μας οδηγεί σε δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΝΡΕ) 16% στο τέλος του τρέχοντος έτους και μονοψήφιο στα τέλη του 2021. Όπως έχουμε υπογραμμίσει, η επίτευξη αυτών των στόχων, σηματοδοτεί την επιστροφή της Τράπεζας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, με χαμηλό δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων και απόδοση ιδίων κεφαλαίων περίπου 10%».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ ΜΠΕ/Eurobank Press Office/ATHANASSIOS ANAGNOSTOPOULOS

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΟΣΩΝ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 50 ΕΤΗ 05 Οκτ 2020 | 12:04

Η Eurobank μείωσε κατά 10% το προσωπικό της- Με γενναία εθελουσία έξοδο και παροχές

Μείωση το προσωπικό της κατά 10% η Eurobank με την εθελουσία έξοδο που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή- Την αποδέχθηκαν 750 εργαζόμενοι

ΤΙ ΜΕΛΕΤΑ ΤΟ ΥΠΟΙΚ 28 Οκτ 2020 | 09:54

Σενάριο για "ρεκτιφιέ" στις φορολοταρίες: "Υπερ-κληρώσεις" με χρηματικά έπαθλα, αυτοκίνητα και σπίτια! - Τί αλλάζει

Το σχέδιο για τις φορολοταρίες προβλέπει "υπερ-κληρώσεις" με πλούσια έπαθλα για όσους επιλέγουν να πληρώνουν με κάρτα ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού.

ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 27 Οκτ 2020 | 18:58

Στη "Διαύγεια" η ΚΥΑ για τα μέτρα στήριξης καλλιτεχνών, ξεναγών και τουριστικών συνοδών - Ποιοι δικαιούνται τα 534 ευρώ

Αναρτήθηκε η ΚΥΑ η οποία προβλέπει επίδομα 534 ευρώ στους ανθρώπους του Πολιτισμού.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ GEA SOLUTIONS Ε.Π.Ε. ΜΕ ΤΗΝ INNVESTIO BV 27 Οκτ 2020 | 17:57
ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 27 Οκτ 2020 | 17:46

Tuesday Deals: Κάθε Τρίτη μια νέα προσφορά, μια νέα ευκαιρία για ταξίδι από την AEGEAN

H AEGEAN εγκαινιάζει την πλατφόρμα προσφορών Tuesday Deals

ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ 3ΟΥ ΚΥΚΛΟΥ 27 Οκτ 2020 | 15:52

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 7.315 δικαιούχων

Oι πληρωμές του 3ου κύκλου της "Επιστρεπτέας Προκαταβολής" θα συνεχιστούν στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ 27 Οκτ 2020 | 15:44

Eurostat: Λιγότερες απολύσεις στην Ελλάδα μέσα στο lockdown σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ

Σύμφωνα με την Eurostat στην Ελλάδα χάθηκε κάτω από το 2% των θέσεων εργασίας όταν σε γειτονικές χώρες το ποσοστό απωλειών ήταν ακόμη και τριπλάσιο.

ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ 27 Οκτ 2020 | 15:18

Αντρέα Ενρία-ΕΚΤ: Αναγκαία η δημιουργία μίας ευρωπαϊκής "κακής" τράπεζας

Την ανάγκη δημιουργίας μίας ευρωπαϊκής "κακής" τράπεζας τονίζει με άρθρο του ο επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ

ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ 65 ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 27 Οκτ 2020 | 11:04

Βενέτης: Λουκέτο σε πέντε καταστήματα στην Αττική - Ποια είναι

Η εταιρεία Βενέτης, που διαθέτει δίκτυο 110 καταστημάτων, έκανε γνωστό πως προχωρά στο κλείσιμο 5 εξ αυτών, τα οποία βρίσκονται στην Αττική.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ 27 Οκτ 2020 | 07:50

Στεγαστικά δάνεια: Έως και 3.000 ευρώ "χριστουγεννιάτικος μποναμάς" σε δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων

Σε 3 δόσεις το κράτος θα δώσει 3.000 ευρώ σε δανειολήπτες ως τα Χριστούγεννα. Ποιο είναι οι δικαιούχοι.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ 26 Οκτ 2020 | 22:55

Επίδομα 534 ευρώ: Αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους ανθρώπους του Πολιτισμού - Όλοι οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι των 534 ευρώ δεν πρέπει να παίρνουν επίδομα ανεργίας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 26 Οκτ 2020 | 19:38

"Πέρασε" ο πτωχευτικός κώδικας με 158 θετικές ψήφους από τη Βουλή - Τι είπε ο Σταϊκούρας μετά την ψήφισή του

Με 158 "ναι" πέρασε ο πτωχευτικός κώδικας για τον οποίο έγινε πρόταση μομφής κατά του Σταϊκούρα.

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ 26 Οκτ 2020 | 18:02

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Στις 29 Οκτωβρίου η νέα πληρωμή στους δικαιούχους

Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ποσού ύψους 68.723.823,51 ευρώ για την αποζημίωση ειδικού σκοπού