Follow us

Καύσιμα: Πώς μπορούν οι καταναλωτές να μαθαίνουν την πραγματική τιμή της βενζίνης όλο το 24ωρο [Βίντεο]

Οι τιμές των καυσίμων είτε δεν ανανεώνονται σκόπιμα, είτε έμειναν ξεχασμένες εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να παρασύρονται και ο συνολικός μέσος όρος που ανακοινώνεται καθημερινά να είναι λανθασμένος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
βενζινη

Προβληματισμένοι είναι οι καταναλωτές, οι οποίοι άλλες τιμές καυσίμων βλέπουν στο παρατηρητήριο τιμών και άλλες ισχύουν στην πραγματικότητα.

Τιμές που είτε δεν ανανεώνονται σκόπιμα, είτε έμειναν ξεχασμένες εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα και οι οδηγοί να παρασύρονται και ο συνολικός μέσος όρος που ανακοινώνεται καθημερινά να είναι λανθασμένος.

Σύμφωνα με την εκπομπή "Live News" του Mega, σε βενζινάδικο στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης, η τιμή της απλής αμόλυβδης είναι 2,339 ευρώ το λίτρο. Το ίδιο βενζινάδικο όμως δηλώνει στο παρατηρητήριο ως τιμή 2,249 ευρώ το λίτρο για την απλή αμόλυβδη βενζίνη, μια τιμή που πιθανότατα υπήρχε πριν από μέρες, χωρίς να έχουν αλλάξει τα στοιχεία.

Οι ιδιοκτήτες στα βενζινάδικα ολόκληρης της χώρας είναι υποχρεωμένοι να μπαίνουν καθημερινά στο παρατηρητήριο τιμών και να αλλάζουν τα στοιχεία, όποτε αυτά δεν είναι σύμφωνα με την εικόνα που βλέπουν οι οδηγοί από κοντά. Σε διαφορετική περίπτωση, ξέρουν ότι παρανομούν.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η μέση τιμή που ανακοινώνεται καθημερινά και προκύπτει από τα στοιχεία που ανεβαίνουν στο παρατηρητήριο τιμών, δεν είναι η πραγματική. Η μέση τιμή των 2,377 ευρώ το λίτρο που ανακοινώνεται ως η μέση για την απλή αμόλυβδη σε ολόκληρη τη χώρα, βρίσκεται στην πραγματικότητα ακόμα πιο πάνω.

Διαβάστε Επίσης

Στην Αττική, με τη μέση τιμή να κλειδώνει στα 2,354 ευρώ το λίτρο, οι οδηγοί συνεχίζουν να ψάχνουν, να σκέφτονται και να συγκρίνουν.

Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου λέει ότι πουλάει φθηνότερα για να κρατήσει τους πελάτες του, αλλά δεν δείχνει τα τιμολόγια της τελευταίας παραλαβής.

Όπως λέει, αναγκάστηκε να πάρει ένα ρίσκο, αφού αποφάσισε να ρίξει το ποσοστό του κέρδους του, με την ελπίδα ότι αυτό θα ισορροπήσει από τις αυξημένες πωλήσεις που αισιοδοξεί να δει το επόμενο διάστημα.

Πού μπορούν να μαθαίνουν οι καταναλωτές την πραγματική τιμή της βενζίνης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε στο "Live News" πως οι καταναλωτές θα πρέπει να συμβουλεύονται την εφαρμογή e-Καταναλωτής.

"Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρέλαβε ένα εργαλείο που λέγεται παρατηρητήριο τιμών, το οποίο σωστά αναφέρεται ότι δεν έχει τιμές πραγματικές. Είναι οι τιμές που δηλώνουν τα πρατήρια και τα δηλώνουν ανά τακτά διαστήματα", δήλωσε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, οι καταναλωτές θα πρέπει να συμβουλεύονται την εφαρμογή e-Καταναλωτής προκειμένου να ενημερώνονται για τις τιμές και τις αυξήσεις στα καύσιμα.

Διαβάστε Επίσης

"Το εργαλείο που φτιάξαμε για τους καταναλωτές λέγεται e-Καταναλωτής. Είναι μία εφαρμογή που κατεβαίνει σε όλα τα κινητά δωρεάν. Έχουμε φτιάξει ειδικό σύστημα σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ και τα καύσιμα συμπεριλαμβάνονται με ανανέωση 24 ώρες. Άρα το εργαλείο το οποίο πρέπει οι καταναλωτές να χρησιμοποιούν για να μαθαίνουν τις τιμές των καυσίμων σε πραγματικό χρόνο είναι το e-Καταναλωτής".

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σημεωσε πως το παρατηρητήριο τιμών δεν έχει καταργηθεί, αλλά χρησιμοποιείται συμπληρωματικά με το e-Καταναλωτής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 22 Μαρ 2023 | 21:38

Έρευνα: Οι καταναλωτές μειώνουν τη θέρμανση, τις φορές που κάνουν μπάνιο και τη χρήση του φούρνου

Έρευνα για την καταναλωτική συμπεριφορά έδειξε ότι ένα σημαντικό ποσοστό δεν μπορεί να συντηρήσει το σπίτι του, μειώνει το κρέας και μειώνει τη μετακίνηση με Ι.Χ.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ 22 Μαρ 2023 | 20:31

Η FED αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης εν μέσω της κρίσης των τραπεζών - Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006

Η FED επέλεξε να κινηθεί προσεκτικά εν μέσω των ανησυχιών για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο που έχουν πυροδοτήσει οι πρόσφατοι τραπεζικοί κλυδωνισμοί.

E-ΕΦΚΑ 22 Μαρ 2023 | 16:07

Πότε καταβάλλονται οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Απριλίου - Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του Απριλίου.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 22 Μαρ 2023 | 12:51

Kαταβάλλεται το "μπόνους" 300 ευρώ σε επιπλέον 5.456 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους

Ποιοι μακροχρόνια άνεργοι είναι δικαιούχοι του "μπόνους" 300 ευρώ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 22 Μαρ 2023 | 12:47

Ερχεται το "καλάθι του νονού" και το "καλάθι του Πάσχα" από 29 Μαρτίου - Με παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, λαμπάδες

Ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε ότι προσεχώς το "καλάθι του νοικοκυριού" θα εμπλουτιστεί με προϊόντα που παραδοσιακά καταναλώνει ο κόσμος την περίοδο του Πάσχα.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ 22 Μαρ 2023 | 12:07

Οι 8 λόγοι για τους οποίους είναι ασφαλείς οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες

Επειδή το μυαλό όλων πηγαίνει σε αντίστοιχες δηλώσεις που είχαν γίνει το 2008 όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers, αυτή τη φορά οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για τις καταθέσεις στις τράπεζες, επικαλούνται στοιχεία.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ 22 Μαρ 2023 | 09:35

Η πρόταση της GAP για την ηλεκτρική διασύνδεση της Ελλάδας με την Αίγυπτο

H ηλεκτρική διασύνδεση Greece-Africa Power Interconnector θα ξεκινά από την περιοχή Mesra Matruh της Αιγύπτου και θα καταλήγει στον Αθερινόλακκο της Κρήτης.

22 Μαρ 2023 | 08:47

Στα χέρια του Σπύρου Θεοδωρόπουλου η πλειοψηφία της σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ

Θα υπάρξουν αλλαγές στο μάνατζμεντ της εταιρείας, όπου θα συμμετάσχουν και στελέχη της εμπιστοσύνης του Σπύρου Θεοδωρόπουλου.

ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ 22 Μαρ 2023 | 08:06

Καλάθια για το Πάσχα: Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις - Πότε ξεκινούν και τι θα περιλαμβάνουν

Τα δύο "καλάθια" που θα εφαρμοστούν την περίοδο του Πάσχα, σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα παιχνιδιών ανακοινώνει σήμερα στις 10 το πρωί, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

GREEK-ALBANIAN FORUM 21 Μαρ 2023 | 21:03

Πρόσκληση Εντι Ράμα σε Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Αλβανία

Αναφέρθηκε στο σχεδιασμό πρωτοβουλίας για ιδιαίτερη μεταχείριση και επενδυτικά προνόμια σε ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στην Αλβανία

ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ 21 Μαρ 2023 | 20:42

Στα χέρια του εφοπλιστή Προκοπίου τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Επικυρώθηκε η μεταβίβαση

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι τα μεγαλύτερα της χώρας αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου.

ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ Η ΕΥΡΩΠΗ 21 Μαρ 2023 | 19:59

ΧΑ: Ισχυρές ανοδικές τάσεις 2,16%, στα 114,43 εκατ. ευρώ ο τζίρος - Στο επίκεντρο οι τραπεζικές μετοχές

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές.

ΑΝΑΛΥΣΗ 21 Μαρ 2023 | 17:56

Ποιοι εργαζόμενοι ωφελούνται μετά την ανακοίνωση του 9,4% παρότι δεν αμείβονται με τον κατώτατο μισθό

Διπλή ώθηση στον ιδιωτικό τομέα από την αύξηση 9,4% ακόμα και σε όσους δεν λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό