Follow us

Κηφισιά: Τα δύο κεντρικά ακίνητα "φιλέτα" που βγαίνουν στο σφυρί

Δύο ακίνητα τα οποία εντοπίζονται σε κεντρικά σημεία στην περιοχή της Κηφισιάς και μπορούν να χαρακτηριστούν και σαν "φιλέτα", αναμένεται να εκποιηθούν ηλεκτρονικά.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
κηφισια

Δύο ακίνητα τα οποία εντοπίζονται σε κεντρικά σημεία στην περιοχή της Κηφισιάς και μπορούν να χαρακτηριστούν και σαν "φιλέτα", αναμένεται να εκποιηθούν ηλεκτρονικά μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, στις 8 Φεβρουαρίου θα βρεθούν αντιμέτωποι με το σφυρί χώροι γραφείων σε διατηρητέα οικοδομή στην καρδιά της Κηφισιάς. Ο πλειστηριασμός, ο οποίος επισπεύδεται από την Intrum Hellas, στρέφεται εναντίον της εταιρείας Axum Property Development SA ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στο ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο περιλαμβάνει ένα γωνιακό οικόπεδο, επιφάνειας 1.260 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αδριανού και Βασιλίσσης Αμαλίας ενώ απέχει περίπου 100 μέτρα από την λεωφόρο Κηφισίας.

Στη συγκεκριμένη έκταση έχει κατασκευαστεί μια γωνιακή διώροφη διατηρητέα οικοδομή, η οποία αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο όροφο και σοφίτα.

Τι περιλαμβάνει το ακίνητο

Ειδικότερα, σε πλειστηριασμό βγαίνουν ένα γραφείο στο ισόγειο, επιφάνειας 142,76 τ.μ., το οποίο αποτελείται από δύο χώρους και ένα γραφείο πρώτου ορόφου, επιφάνειας 331,13 τ.μ., το οποίο απαρτίζεται από έναν χώρο. Σημειώνεται ότι στην παραπάνω ιδιοκτησία ανήκει κατ’ αποκλειστική χρήση ο χώρος του μη κεραμοσκεπούς τμήματος της στέγης επιφανείας 330 τ.μ..

Επιπλέον, μια αποθήκη υπογείου επιφανείας 143,86 τ.μ. καθώς και γραφείο υπογείου επιφανείας 76,29 τ.μ., το οποίο αποτελείται από δύο χώρους και διαθέτει είσοδο μόνο από τον κοινόχρηστο διάδρομο του υπογείου.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, το ακίνητο εντοπίζεται στην καρδιά της εμπορικής κίνησης της Κηφισιάς, ενώ η ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζεται κυρίως από παλαιές μονοκατοικίες αλλά και από πολυκατοικίες της δεκαετίας του 1970, κατασκευασμένες στα ισόγεια των οποίων υπάρχουν διάφορες εμπορικές χρήσεις όπως καταστήματα πώλησης ενδυμάτων και υποδημάτων, ηλεκτρονικών ειδών, τράπεζες, καφέ-εστιατόρια, εμπορικές αλυσίδες και στους ορόφους στεγάζονται συνήθως δικηγορικά γραφεία, ιατρεία, γραφεία εταιρειών αλλά και κατοικίες.

Διαβάστε Επίσης

Το ισόγειο κατάστημα Palmie Bistro στο Κεφαλάρι


Παραμένοντας στο κέντρο της Κηφισιάς, ένα ακόμη ακίνητο φιλέτο έχει δρομολογηθεί να εκποιηθεί ηλεκτρονικά στις 8 Μαρτίου, εφόσον δεν προηγηθεί κάποια κίνηση για την αποτροπή της διαδικασίας. Πρόκειται για ένα ισόγειο κατάστημα, το οποίο λειτουργεί καφέ-εστιατόριο της γνωστής αλυσίδας Palmie Bistro της οικογένειας Κουτρουλιά.

Ο πλειστηριασμός επισπεύδεται από την doValue Greece ενώ η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στο ποσό των 2,598 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,362 εκατ. ευρώ αφορούν στο ισόγειο κατάστημα και οι 230.000 ευρώ στην αποθήκη που υπάρχει στο υπόγειο.

εστιαση

Έτσι, λοιπόν, το σφυρί θα χτυπήσει για ένα κατάστημα, το οποίο εντοπίζεται σε μια πολυώροφη οικοδομή στην πλατεία Κεφαλαρίου, το οποίο έχει επιφάνεια 351,5 τ.μ. καθώς και μια αποθήκη στο πρώτο υπόγειο, επίσης, επιφάνειας 351,5 τ.μ.. Στο συγκεκριμένο κατάστημα ανήκει η αποκλειστική χρήση της εμπορικής εκμετάλλευσης του κήπου επιφάνειας 407,4 τ.μ. που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του οικοπέδου. Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες οριζόντιες ιδιοκτησίες επικοινωνούν μεταξύ τους τόσο με εσωτερική όσο και με εξωτερική σκάλα. Η οικοδομή έχει κατασκευαστεί με οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το 1969, ωστόσο όπως διαπιστώθηκε από την εξωτερική αυτοψία που πραγματοποιήθηκε, ο χώρος είναι πλήρως ανακαινισμένος και φαίνεται να παρουσιάζει πολύ καλή κατάσταση συντήρησης.

Τέλος, στα πλεονεκτήματα του ακινήτου συγκαταλέγεται και η τοποθεσία καθώς βρίσκεται στο Κεφαλάρι, μια περιοχή γνωστή για την εμπορική της αγορά, την άρτια ρυμοτομία και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των σπιτιών και των καταστημάτων της.

Πηγή: capital

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Μαρ 2023 | 08:04

Πλειστηριασμοί: Ποια είναι τα δύο διατηρητέα κτίρια στην Αθήνα που οδηγούνται στο σφυρί

Μια σειρά από ακίνητα που εντάσσονται σε διάφορες κατηγορίες περιλαμβάνει η λίστα των πλειστηριασμών που είναι προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 12 Μαρ 2023 | 11:44

Από τον πλειστηριασμό στην αξιοποίηση: Τα 3 βιομηχανικά ακίνητα στη Βόρεια Ελλάδα που "αναγεννιούνται"

Τρία βιομηχανικά συγκροτήματα στη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία είχαν περιέλθει σε μαρασμό, φαίνεται να μπαίνουν σε τροχιά αναγέννησης μετά την αλλαγή σκυτάλης σε επίπεδο ιδιοκτησίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 10 Μαρ 2023 | 07:55

Πλειστηριασμοί: Ποια γνωστά ακίνητα άλλαξαν χέρια και ποια έμειναν στα αζήτητα

Διενεργήθηκαν χθες πλειστηριασμοί. Τα ακίνητα που... έμειναν στα αζήτητα.

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 07 Μαρ 2023 | 10:59

Αλλάζουν όλα στις μεταβιβάσεις ακινήτων: Το ΤΑΠ, η e-μεταβίβαση και ο κίνδυνος για αναδρομικά δημοτικά τέλη δεκαετιών

Ηλεκτρονικά και μέσω συμβολαιογράφου η διαδικασία μεταβίβασης – Τροπολογία για την έκδοση του πιστοποιητικού ΤΑΠ - Σοκ από νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει αναζήτηση ΤΑΠ έως και 6 δεκαετίες πίσω.

ΑΚΙΝΗΤΑ "ΦΙΛΕΤΑ" 27 Φεβ 2023 | 08:52

Η βίλα Μεταξά, το αγρόκτημα Κοντομηνά και όλα τα "επώνυμα" ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί τον Μάρτιο

Ανεβαίνει το θερμόμετρο των πλειστηριασμών τον Μάρτιο καθώς μια σειρά από μεγάλα και "επώνυμα" ακίνητα είναι προγραμματισμένο να οδηγηθούν στον δρόμο της ηλεκτρονικής εκποίησης.

ΣΕ ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 26 Μαρ 2023 | 15:50
ΚΡΙΣΤΑΛΙΝΑ ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΒΑ 26 Μαρ 2023 | 13:30

Καμπανάκι ΔΝΤ: Ζητά "επιφυλακή" απέναντι στην "αυξημένη αβεβαιότητα" στον χρηματοπιστωτικό τομέα

Το πρώτο θύμα στην Ευρώπη υπήρξε η Credit Suisse - Είναι σαφές ότι οι κίνδυνοι για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα έχουν αυξηθεί, επεσήμανε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ 26 Μαρ 2023 | 09:36

Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα - Η συμβολή της ΕΕ και το ελληνικό σχέδιο για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει πρόταση για απευθείας ηλεκτρική διασύνδεση της Ελλάδας με την Αυστρία και τη Νότια Γερμανία

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ 26 Μαρ 2023 | 09:29

Βελτιωμένη πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης 2,3% από το υπουργείο Οικονομικών

Το υπουργείο Οικονομικών αναθεωρεί επί τα βελτίω τον ρυθμό ανάπτυξης εφέτος, σε 2,3% από 1,8% της πρόβλεψης του προϋπολογισμού

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 26 Μαρ 2023 | 09:25

Δημοτική Αστυνομία: "Πράσινο φως" για 1.213 προσλήψεις - Η κατάταξη των θέσεων ανά δήμο και κατηγορία

Η εγκριτική απόφαση αναμένεται να κοινοποιηθεί αύριο Δευτέρα στο σύνολο των δήμων της χώρας

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΚΑΠΑ RESEARCH 25 Μαρ 2023 | 15:27

"Φρένο" και στον καφέ εκτός σπιτιού έβαλε η ακρίβεια στους Ελληνες

Η κατανάλωση καφέ είναι μια ισχυρή νεοελληνική παράδοση, καθότι το 95% των Ελλήνων αγοράζουν καφέ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25 Μαρ 2023 | 15:16

Intrakat: Υποβάλαμε γραπτή πρόταση για εξαγορά της ΑΚΤΩΡ - Περιμένουμε απάντηση

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι αναμένει την απάντηση από τα αρμόδια Διοικητικά Συμβούλια των μετόχων της "ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ".