Κικίλιας: Σε δύο χρόνια "ξαναμπραντάραμε" τη χώρα ως έναν ασφαλή προορισμό

Μέσα σε 1,5 χρόνο δημιουργήσαμε νέες κλίνες ΜΕΘ, προσλάβαμε πάνω από 10.000 υγειονομικούς, φτιάξαμε ένα άρτιο πρόγραμμα εμβολιασμού, από τα καλύτερα τα οποία υπάρχουν.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ο τουρισμός βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την υγεία. Και αυτό αποδείχθηκε, καθώς μπορέσαμε σε δύο χρόνια να "ξαναμπραντάρουμε" τη χώρα ως έναν ασφαλή προορισμό, κάτι που βοήθησε τον τουρισμό τα μέγιστα, αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη του στον Αντέννα.

"Ακόμα και όταν δεν υπήρχε εμβολιασμός, είχαμε τουριστικό προϊόν το 2020, όταν δηλαδή δεν είχαμε εμβόλια ακόμα και ήταν κλειστές όλες οι άλλες μεσογειακές χώρες, επειδή φτιάξαμε ένα εξαιρετικό σύστημα testing, νοσοκομείων αναφοράς, κέντρων υγείας, αεροδιακομιδών και συνεργαστήκαμε με τον τουριστικό τομέα, τους ξενοδόχους, με ξενοδοχεία καραντίνας, με ιδιώτες γιατρούς που μπήκαν μέσα στο σύστημα του testing", σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Μέσα σε 1,5 χρόνο δημιουργήσαμε νέες κλίνες ΜΕΘ, προσλάβαμε πάνω από 10.000 υγειονομικούς, φτιάξαμε ένα άρτιο πρόγραμμα εμβολιασμού, από τα καλύτερα τα οποία υπάρχουν.

Εστιάζοντας στα υγειονομικά πρωτόκολλα, σημείωσε τα εξής: "Και φέτος με τα υγειονομικά μας πρωτόκολλα, με το αίσθημα ασφάλειας των επισκεπτών μας, ενώ είχαμε εκτιμήσεις για 5-6 δισ. ευρώ έσοδα από τον τουρισμό, φτάνουν αυτή τη στιγμή τα 12 δισ. ευρώ. Αν και είμαστε στο Νοέμβριο, έχουμε ακόμα τουρίστες και επισκέπτες στη Ρόδο, στην Κρήτη.

Διαβάστε Επίσης

Έτσι ζει η ελληνική κοινωνία και η μέση ελληνική οικογένεια και θεωρώ ότι είναι πολύ έντιμο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, "έκανα μια συμφωνία με την κοινωνία ότι θα προχωρήσουμε μπροστά. Δεν θα πάμε σε lockdown. Θα εφαρμόσουμε όλα τα υγειονομικά μέτρα τα οποία πρέπει, προστατεύοντας και τους ανεμβολίαστους, συμβουλεύοντας και τους εμβολιασμένους, έτσι ώστε να προχωρήσουμε μπροστά στο επόμενο βήμα"", υπογράμμισε.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την πεποίθησή ότι θα καταφέρουμε να βγούμε από την περιπέτεια πιο δυνατοί, με πιο ισχυρούς θεσμούς και σίγουρα με την έξωθεν καλή μαρτυρία και την αποδοχή από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και από όλο τον πλανήτη, ότι κάναμε μια πολύ καλή δουλειά, είπε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο κ. Κικίλιας ανέφερε τα εξής:

"Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε τα πράγματα εχθές. Είδα έναν ηγέτη νηφάλιο, ψύχραιμο που έβαλε τα πράγματα στη σωστή βάση, γιατί πολλές φορές η πολυφωνία δεν βοηθάει.

Καταλαβαίνω ότι δύο χρόνια είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχει κουραστεί η κοινωνία, έχει κουραστεί όλη η ανθρωπότητα. Όμως οδεύουμε προς το τέλος αυτής της κρίσης, με όπλα πρώτα από όλα το εμβόλιο και μετά την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Πρέπει να πάμε σιγά-σιγά σε μια μερική κανονικότητα και να γυρίσουμε σελίδα, όχι αγνοώντας τους υγειονομικούς κανόνες, αλλά δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που εντίμως πάλεψαν και προσπάθησαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα και συμβάδισαν με τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουν τη ζωή τους.

Και παράλληλα με αυτό, να κοιτάξουμε το οικονομικό κομμάτι, το πώς θα ζει η μέση ελληνική οικογένεια, πώς θα στηρίξουμε το εισόδημά της, πώς θα επανέλθουμε στη ζωή μας".

Εστιάζοντας στον τουρισμό ο υπουργός σημείωσε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ετοιμάζεται χειμερινή καμπάνια για την ύπαιθρο, για τις χειμερινές τουριστικές μας περιοχές, τα βουνά μας, για την απαράμιλλη ομορφιά που έχουν όλες οι περιφέρειες της χώρας, για το city brake στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλες τις μεγάλες πόλεις όπου τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας επλήγησαν από την πανδημία.

Πρόσθεσε ότι είναι κομβικό να επιτύχουμε το 2022 στον ελληνικό τουρισμό. "Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, είναι το 25% του ΑΕΠ της χώρας, άμεσα ή έμμεσα. Από αυτό ζούμε, κοινώς.

Οι επενδύσεις που γίνονται στη χώρα και στις υποδομές της, κατά κύριο λόγο αφορούν τον ελληνικό τουρισμό. Και διαφαίνεται ότι οι συμφωνίες που υπογράψαμε στο Λονδίνο, στο Παρίσι και τώρα μετά το ταξίδι το οποίο κάναμε στην Τουρκία είναι πολύ σημαντικές και αυξημένες για το 2022.

Θέλουμε να στηρίξουμε τους Έλληνες, να στηρίξουμε τη δυνατότητα να έχουν πιο ποιοτικές θέσεις εργασίας, που κατά κύριο λόγο δημιουργούνται από τον τουρισμό. Όπως είδατε, οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη της χώρας μας, οφείλονται κυρίως στην αύξηση του τουριστικού προϊόντος" ανάφερε ο κ. Κικίλιας.

Στην παρέμβαση του ο υπουργός τόνισε τέλος ότι ο τώρα είναι η ώρα της δουλειάς για έναν υπουργό Τουρισμού, το φθινόπωρο και το χειμώνα.

"Είναι πολύ επίκαιρο να δουλέψουμε όλοι μαζί σε υποδομές, για ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο, ποιοτικότερες θέσεις εργασίας και προσέλκυση περισσότερων και ποιοτικότερων επισκεπτών και τουριστών.

Στηρίζοντας το περιβάλλον - κάτι ενδιαφέρει πολύ τους ταξιδιώτες - και κυρίως με ένα πνεύμα ασφάλειας το οποίο έχει ήδη πιστωθεί η Ελλάδα" κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ 16 Νοε 2021 | 10:45

Τζένη Μπαλατσινού: Ο σύντομος χωρισμός με τον Βασίλη Κικίλια και οι άγνωστες δυσκολίες στη γέννηση του γιου τους

Ο χωρισμός της Μπαλατσινού με τον Βασίλη Κικίλια λίγο πριν τον γάμο τους και οι μεγάλες δυσκολίες στη γέννηση του τέταρτου παιδιού της.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΤΖΕΝΗΣ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ 14 Νοε 2021 | 11:22

Μαραθώνιος 2021: Δρομέας και ο Βασίλης Κικίλιας - Το σχόλιο της Μπαλατσινού

Περήφανη για τον Βασίλη Κικίλια η σύζυγός του Τζένη Μπαλατσινού

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 12 Νοε 2021 | 10:18

Κικίλιας: Οδεύουμε σε 12 δισ. ευρώ έσοδα από τον τουρισμό φέτος - Από προβλέψεις 5-6 δισ.

Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι ο "στόχος είναι η Ελλάδα να γίνει δωδεκάμηνος προορισμός και για αυτό δουλεύουμε σκληρά"

ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΜΑΖΙ 08 Νοε 2021 | 12:06

Βασίλης και Παναγιώτης - Αντώνιος Κικίλιας: Η Μπαλατσινού φωτογραφίζει μπαμπά και γιο στον Εθνικό Κήπο

Η υπέροχη φωτογραφία του Βασίλη Κικίλια με τον γιο του Παναγιώτη - Αντώνιο Κικίλια στον Εθνικό Κήπο.

"ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ" 05 Νοε 2021 | 14:09

Κικίλιας: Το 2022 θα έιναι πολύ καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό

Το 2022 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και ότι αυτό δεν θα συμβεί τυχαία, σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

ΑΠΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ TOUR OPERATORS 03 Νοε 2021 | 11:01

Κικίλιας: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τους Βρετανούς για το 2022

Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες και οι tour operators δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα για το 2022, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΠΟΣΤΑΡΕ 02 Νοε 2021 | 09:40

Κικίλιας: Η αφιέρωση με την καλοκαιρινή φωτό για τα γενέθλια της Μπαλατσινού - "Κορίτσι μου σ' αγαπώ"

Τα γενέθλια της έχει σήμερα, 2 Νοεμβρίου, η Τζένη Μπαλατσινού, η οποία κλείνει τα 51, και ο Βασίλης Κικίλιας έκανε μία πολύ τρευφερή αφιέρωση.

29 Νοε 2021 | 16:31

Coca-Cola: Ταχεία αποκατάσταση της περιοχής Βαρυμπόμπης – Τατοΐου και επιπλέον δωρεά 800 χιλιάδων ευρώ

Συνολική δωρεά ύψους 1,8 εκατ. ευρώ - Αποκατάσταση περισσότερων από 3.900 στρεμμάτων

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 29 Νοε 2021 | 16:06

Cyber Monday: Σήμερα οι προσφορές και οι εκπτώσεις για online αγορές - Τι να προσέξετε

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές στις αγορές τους μέσω διαδικτύου για την Cyber Monday. Πώς θα καταλάβετε ότι είναι αξιόπιστη μια ιστοσελίδα πωλήσεων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 29 Νοε 2021 | 15:54

Επίδομα παιδιού: Πότε καταβάλλεται από το ΟΠΕΚΑ

Δείτε αναλυτικά πότε και ποια επιδόματα θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ - Πότε πληρώνεται το εποίδομα παιδιού

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 29 Νοε 2021 | 15:22

Αυτοί είναι οι Ελληνες εφοπλιστές με τη μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς- Φράγκου, Προκοπίου, Βενιάμης, Μαρινάκης

Η λίστα της Lloyd’s με τους πιο επιδραστικούς Ελληνες εφοπλιστές- 47ος ο Ευάγγελος Μαρινάκης

ΑΥΞΗΣΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ 29 Νοε 2021 | 11:49

Η μετάλλαξη Ομικρον φοβίζει το υπουργείο Οικονομικών - Ξανακάνουν τους υπολογισμούς τους

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι αποκλείεται ένα νέο lockdown της οικονομίας.