Κινέζος πρωθυπουργός σε Σαμαρά: Θα κάνουμε και άλλες επενδύσεις

Τηλεφωνική συνομιλία είχε ο Α. Σαμαράς με τον κινέζο ομόλογό του. Ο κ. Κετσιάνγκ επενάλαβε την πρόθεση της Κίνας να προχωρήσει σε περαιτέρω επενδύσεις στη χώρα μας.

kinezos-prwthupourgos-se-samara-tha-kanoume-kai-alles-ependuseis
SHARE THIS
0
SHARES

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ στον Αντώνη Σαμαρά για την ολοκλήρωση του φιλικού διακανονισμού ανάμεσα στον ΟΛΠ και την Cosco, που θα οδηγήσει σε πρόσθετες επενδύσεις ύψους 230 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά και τη δημιουργία 1.000 θέσεων εργασίας.

Στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα οι δύο πρωθυπουργοί, ο κ. Κετσιάνγκ επιβεβαίωσε την πρόθεση της Κίνας να προχωρήσει σε περαιτέρω επενδύσεις.

Στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα ο έλληνας πρωθυπουργός με τον κινέζο ομόλογό του, ο κ. Κετσιάνγκ επιβεβαίωσε την πρόθεση της Κίνας να προχωρήσει σε περαιτέρω επενδύσεις, αλλά και τη συμμετοχή της Cosco στη διαδικασία αποκρατικοποίησης.

Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών συζήτησαν για διάφορα επενδυτικά θέματα, μεταξύ των οποίων οι ελληνικές αποκρατικοποιήσεις, η συμμετοχή κινεζικών εταιριών σε κατασκευαστικά ή ενεργειακά έργα. Συζητήθηκαν ακόμη και πιθανές δράσεις που θα καταστήσουν το λιμάνι του Πειραιά κέντρο διασύνδεσης της Ασίας με την Ευρώπη, όπως η ανάπτυξη ταχείας διασύνδεσης του λιμανιού με την ανατολική και κεντρική ευρώπη.

Τέλος, ο έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κινέζο ομόλογό του για την στήριξη του στην Ελλάδα, ενώ ο κ. Κετσιάνγκ υπογράμμισε με την σειρά του την αφοσίωσή του στην ανάπτυξη στενών δεσμών με την Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον τούρκο ομόλογό του κ. Νταβούτογλου. Ο τούρκος πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον κ. Σαμαρά προκειμένου να του εκφράσει τις ευχές του για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook