Κλείστε τηλεφωνικό ραντεβού πριν πάτε στη θυρίδα σας

Μπορεί κάποιος να πάει οποιαδήποτε ώρα στη θυρίδα του και να πάρει ότι θέλει, αρκεί να κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού, όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κλείστε τηλεφωνικό ραντεβού πριν πάτε στη θυρίδα σας

Σωρευτική ανάληψη μετρητών ανά εβδομάδα ύψους 420 ευρώ αφού διατρείται το ημερήσιο όριο των 60 ευρώ, εξόφληση επιταγών, πληρωμή βάσει εγγυητικών επιστολών, καθώς και ελεύθερη πρόσβαση στις θυρίδες είναι μερικές από τις νέες εργασίες που θα μπορεί κάποιος να κάνει από τη αύριο στις τράπεζες.

Αυτό θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, βάσει της οποίας από τη Δευτέρα θα λειτουργήσει το σύνολο των τραπεζικών καταστημάτων, εκτελώντας συγκεκριμένες εργασίες.

Σε ότι αφορά την πρόσβαση στις θυρίδες, όπως διαβεβαίωσε ο Δημήτρης Μάρδας, «κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει τα χρήματά του σε αυτές, αφού προηγουμένως συνεννοηθεί πρώτα με την τράπεζα».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα χρήματα που βρίσκονται στις θυρίδες φθάνουν έως και τα 20 δισ. ευρώ.

Οι τράπεζες αναζητούν τρόπους, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα καταστήματα από τους κατόχους των θυρίδων, οι οποίοι θα επιδιώξουν από την πρώτη μέρα να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό τους.

Ετσι, το καλύτερο είναι να κλείσει κανείς τηλεφωνικό ραντεβού πριν πάει στη θυρίδα του, όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη.

Αlpha και Eurobank δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να κλείνουν ραντεβού για την πρόσβαση στη θυρίδα τους, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη αναμονή.

Eurobank

Όποιος πελάτης της τράπεζας επιθυμεί να έχει προγραμματισμένη πρόσβαση στη θυρίδα του, μπορεί να κλείσει ραντεβού στο τηλέφωνο 210 4849630.

Το ραντεβού θα γίνεται την επομένη του τηλεφωνήματος (αν δηλαδή ο πελάτης τηλεφωνήσει την Δευτέρα, θα κλείσει ραντεβού την Τρίτη).

Η Eurobank υπενθυμίζει ότι η πρόσβαση στις θυρίδες όλων των τραπεζών είναι ελεύθερη και δεν υπόκειται σε περιορισμούς .

Alpha Bank

Ειδική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για τους πελάτες της που μισθώνουν θυρίδες θησαυροφυλακίου ανακοίνωσε η Alpha Bank.

Όσοι επιθυμούν να προγραμματίσουν την επίσκεψη τους στο κατάστημα όπου τηρούν τη θυρίδα τους, θα πρέπει να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 210 326 6899, σήμερα από τις 10.00 έως τις 22.00 και από τη Δευτέρα 20.7.2015, από τις 8.00 έως τις 20.00.

Εθνική Τράπεζα

Στην Εθνική ο πελάτης που επιθυμεί να έχει πρόσβαση στην θυρίδα θα εξυπηρετείται όπως συνήθως, με την τήρηση της σειράς προτεραιότητας στη θυρίδα.

Τα καταστήματα που διαθέτουν θυρίδες έχουν ενισχυθεί με περαιτέρω προσωπικό για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση της πελατείας, ενώ σε όσα από τα καταστήματα που διαθέτουν περισσότερες από 400 θυρίδες και ενδεχομένως παρατηρηθεί μεγάλη αναμονή ο πελάτης θα μπορεί, αν το επιθυμεί, να κλείνει επιτόπου ραντεβού για άλλη μέρα.

Τράπεζα Πειραιώς

Στην Πειραιώς επίσης έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι από τους πελάτες επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στην θυρίδα τους.

Θα τηρηθεί η συνηθισμένη διαδικασία με σειρά προτεραιότητας. Έχει προβλεφθεί η ενίσχυση του προσωπικού στα καταστήματα που διαθέτουν θυρίδες καθώς και η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

Στην περίπτωση που σε κάποια καταστήματα που διαθέτουν θυρίδες παρατηρηθεί μεγάλη αναμονή για πρόσβαση σε αυτές, θα υπάρχει η δυνατότητα, εάν επιθυμεί ο πελάτης, να κλείσει ραντεβού για άλλη μέρα.

Επίσης, θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο παράτασης του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων που διαθέτουν θυρίδες, σε περίπτωση που παρατηρηθεί αναμονή.

Tι θα γίνεται με τις προθεσμιακές

Επίσης, θα επιτραπεί το σπάσιμο μιας προθεσμιακής κατάθεσης για συγκεκριμένο όμως σκοπό, όπως π.χ. η πληρωμή νοσηλίων, προμηθευτών ή οφειλών προς το Δημόσιο, ενώ θα επιτρέπεται, επίσης, η δυνατότητα μεταφοράς ποσού στο εξωτερικό για λόγους διαβίωσης μέχρι 5.000 ευρώ ανά τρίμηνο.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, θα επιτραπεί η εξόφληση επιταγών, σε πίστωση, όμως, λογαριασμού, και η πληρωμή βάσει εγγυητικών επιστολών. Ο κ. Μάρδας διευκρίνισε ότι «η Δευτέρα είναι πρώτη μέρα για μια επιταγή που έληξε, καθώς το δεκαπενθήμερο της αργίας δεν θα συνυπολογίζεται και θα μετρά σαν να ήταν Σαββατοκύριακο». Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού για μισθοδοσία ή για νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις.

Σε ότι αφορά την απαγόρευση ανάληψης μετρητών, εφαρμόζεται και σε κάθε άλλη πληρωμή μετρητών από τα ιδρύματα, ανεξαρτήτως νομίσματος, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των εισπράξεων επιταγών και των πληρωμών βάσει εγγυητικών επιστολών, οι οποίες κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό, για τις αναλήψεις από τον οποίο ισχύουν οι περιορισμοί της προηγούμενης παραγράφου.

Επίσης, απαγορεύονται οι αναλήψεις μετρητών με χρήση πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟ ΤΙΣ 4/8 03 Αυγ 2020 | 17:59

Συναλλαγές στις τράπεζες: Αλλάζουν όλα λόγω του κορονοϊού - Ποιες κόβονται από τα ταμεία

Τι αλλάζει από τις 4/8 στις συναλλαγές με την τράπεζα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ 28 Ιουλ 2020 | 13:32

Κορονοϊός- Χαρδαλιάς: Αναλυτικά πού είναι υποχρεωτική πλέον η χρήση μάσκας

Δείτε που θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας λόγω κορονοϊού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ 26 Ιουλ 2020 | 10:49

Νέες μορφές ηλεκτρονικής απάτης: Πως υποκλέπτουν στοιχεία και αποσπούν χρήματα

Ποιες είναι οι πιο διαδεδομένες απάτες και πως μπορούν να προφυλαχθούν οι πολίτες.

ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΥΣΜΕΝΗ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ 13 Ιουλ 2020 | 10:01

Τράπεζες: Προς επέκταση μέχρι και το 2021 τα μορατόριουμ πληρωμών δανείων στον Τουρισμό

Η "σφυγμομέτρηση" των κρατήσεων δεν ξεκίνησε με θετικά δείγματα.

ΚΡΙΣΗ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 07 Ιουλ 2020 | 15:18

Τράπεζες: Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου η αναστολή στις δόσεις δανείων για επιχειρήσεις και ιδιώτες

Η απόφαση αφορά την αναστολή των δόσεων κεφαλαίου ή και των τοκοχρεωλυτικών δόσεων μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020.

ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΕ 2,22 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΟ 05 Αυγ 2020 | 16:13

Έντοκα γραμμάτια: Με αρνητικά επιτόκια δανείσθηκε το Δημόσιο

Το ύψος των προσφορών στη σημερινή δημοπρασία υπερκάλυψε 2,22 φορές το δημοπρατούμενο ποσό και ανήλθε στα 1,390 δισ. ευρώ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ EVOUCHER 05 Αυγ 2020 | 15:38

Τουρισμός Για Ολους: Από πότε μπορείτε να κάνετε check in για τις διακοπές σας

Προϋπόθεση για το πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους" αποτελεί η διαμονή διάρκειας 4 διανυκτερεύσεων.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 05 Αυγ 2020 | 11:25

Θεοδωρικάκος: Δεν θα δοθεί παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά. Η προθεσμία λήγει στις 31 Αυγούστου

Ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε όλους τους πολίτες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία για τα αδήλωτα τετραγωνικά.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗ 05 Αυγ 2020 | 11:19

Τα τέσσερα μέτρα του 2021 που θα φέρουν αυξήσεις καθαρών μισθών

Τέσσερις προτάσεις που μπορούν να επιφέρουν σημαντική αύξηση των καθαρών αποδοχών, ειδικά για τους έχοντες μεσαίους και υψηλούς μισθούς.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ 05 Αυγ 2020 | 08:27

"Καλπάζουν" οι αιτήσεις δανειοληπτών στο πρόγραμμα Γέφυρα: 8.000 με το άνοιγμα της πλατφόρμας

Μέχρι χθες το βράδυ, δεύτερη ημέρα από το άνοιγμα της πλατφόρμας, 7.931 δανειολήπτες είχαν υποβάλει οριστικές αιτήσεις για το πρόγραμμα Γέφυρα.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 04 Αυγ 2020 | 19:49

ΑΑΔΕ: Σε χρόνο ρεκόρ οι επιστροφές φόρου - Έχουν καταβληθεί 40% περισσότερες από πέρυσι

Σημαντικά υψηλότερος σε σχέση με πέρυσι είναι ο ρυθμός, με τον οποίο καταβάλλονται φέτος οι επιστροφές φόρου

ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 04 Αυγ 2020 | 13:03

Πρόγραμμα "ΓΕΦΥΡΑ": Ξεπέρασαν τις 6.000 οι αιτήσεις δανειοληπτών με το άνοιγμα της πλατφόρμας

Άγγιξαν τις 4.000 οι αιτήσεις δανειοληπτών που υποβλήθηκαν οριστικά κατά την 1η ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας για το πρόγραμμα "ΓΕΦΥΡΑ".