Κωνσταντίνα Ψαρράκου: Το δίλημμα μητρότητα ή καριέρα είναι λάθος

Η Γενική Διευθύντρια Marketing & Digital της Παπαστράτος τονίζει ότι ο κόσμος χρειάζεται περισσότερες γυναίκες - ηγέτες που θα έχουν θέση στο τραπέζι των αποφάσεων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ψαρρακου

Το συμπεριληπτικό μέλλον της εργασίας, ο ρόλος των γυναικών σε αυτό και οι εταιρικές πολιτικές που μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξή του ήταν μεταξύ των θεμάτων που έθιξε στην ομιλία της η Γενική Διευθύντρια Marketing & Digital της Παπαστράτος Κωνσταντίνα Ψαρράκου, στο πλαίσιο του φετινού Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Συμμετέχοντας στο πάνελ με κεντρικό θέμα συζήτησης τη συμπεριληπτική ηγεσία, η κ. Ψαρράκου, μοιράστηκε παραδείγματα από την προσωπική της πορεία και τόνισε ότι η απάντηση στο "δίλημμα" μητρότητα ή καριέρα που αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα είναι λάθος, πολύ απλά γιατί η ίδια η ερώτηση είναι λάθος.

Ακόμα τόνισε ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν θέση στο τραπέζι των αποφάσεων, και η εταιρεία Παπαστράτος έχει δεσμευτεί απέναντι στην κοινωνία για θέματα ισότητας και διαφορετικότητας.

"Φιλοδοξία μας στην Παπαστράτος είναι να έχουμε ηγετική θέση σε ζητήματα διαφορετικότητας και συμπερίληψης. Η ισότητα για εμάς δεν είναι απλά και μόνο ένας ακόμη εταιρικός στόχος, αλλά μια σταθερή δέσμευσή μας απέναντι στην κοινωνία" είπε συγκεκριμένα.

"Πήρα την προαγωγή μου αμέσως μετά τη δεύτερη άδεια μητρότητάς μου"

Μιλώντας για το πώς οι εταιρικές πολιτικές να συμβάλουν σε ένα πιο συμπεριληπτικό εργασιακό μέλλον τόνισε ότι "σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν, παρέχοντας ένα κοινό σύνολο κανόνων, ειδικά όσον αφορά τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες".

Ωστόσο πρόσθεσε ότι, "αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, είναι η δέσμευση των ηγετών μιας εταιρείας να δείξουν σεβασμό στη διαφορετικότητα".

Η κ. Ψαρράκου ανέφερε συγκεκριμένα ότι η εταιρεία Παπαστράτος έχει θέσει έναν επίσημο στόχο για το ποσοστό των γυναικών σε διευθυντικούς ρόλους:

"Για να το πετύχουμε, γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε τολμηροί και ότι δεν αρκεί να στοχεύουμε σε 50% άντρες-50% γυναίκες όσον αφορά τις νέες προσλήψεις. Πρόσφατα δημοσιεύσαμε μια αγγελία για Μηχανικούς, προκειμένου να γίνουν μέρος της επιχειρησιακής μας λειτουργίας, ζητώντας συγκεκριμένα μόνο γυναίκες υποψήφιες" τόνισε και συνέχισε:

"Ένα ακόμη έμπρακτο παράδειγμα από την Παπαστράτος αφορά τις αμοιβές, καθώς έχουμε δεσμευτεί για ίσες αμοιβές μεταξύ ανδρών και γυναικών. Και είμαστε περήφανοι που αποτελούμε μέρος της Philip Morris International, της πρώτης εταιρείας που έχει ποτέ πιστοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο ως Equal-Salary certified.

Tέλος, όσον αφορά τις προαγωγές, προσφέρουμε ενεργά ίσες ευκαιρίες ανεξάρτητα από το φύλο. Αποτελώ απόδειξη αυτής της πολιτικής καθώς πήρα την προαγωγή μου αμέσως μετά τη δεύτερη άδεια μητρότητάς μου".

"Μπορείς να συνδυάσεις τα πάντα. Να γίνεις τα πάντα"

Στη συνέχεια, η Γενική Διευθύντρια Marketing & Digital της Παπαστράτος μίλησε για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εργασιακό μέλλον που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των γυναικών αναφέροντας:

"Είναι βέβαιο ότι ζούμε ακόμη σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο ("Τhis is a man’s world", όπως λέει και το τραγούδι). Οι γυναίκες δεν αποκλείονται πλέον από αυτόν τον κόσμο. Καλούνται, όμως, να προσαρμοστούν προκειμένου να ταιριάξουν σε αυτόν. Οπότε εδώ έρχεται το ζήτημα της επιλογής και της θυσίας. Να είσαι μητέρα ή να κάνεις καριέρα; Να κάνεις οικογένεια ή να κυνηγήσεις μια προαγωγή; Όποια απάντηση και να δώσεις θα είναι λάθος. Επειδή η ίδια η ερώτηση είναι λάθος. Η πραγματικότητα είναι ότι μπορείς να συνδυάσεις τα πάντα. Να γίνεις τα πάντα. Αρκεί το περιβάλλον στο οποίο εργάζεσαι να σου δώσει την ευκαιρία".

"Οι γυναίκες θα έχουν έτσι περισσότερες ευκαιρίες να αναπτυχθούν στο εργασιακό περιβάλλον"

Συνεχίζοντας την ενδιαφέρουσα τοποθέτησή της, η κ. Ψαρράκου εξήγησε ότι η Παπαστράτος σέβεται και, κυρίως, δίνει κίνητρα στο προσωπικό της όχι απλώς για να έχει προσωπικό χρόνο αλλά για να τον απολαμβάνει όσο γίνεται περισσότερο.

"Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η άδεια μητρότητας. Η μητέρα λαμβάνει επιπλέον 3 εβδομάδες άδειας μητρότητας, δηλαδή 8 εβδομάδες πριν και 12 μετά τη γέννηση του παιδιού της. Αντίστοιχα, ο πατέρας, λαμβάνει επίσης 4 εβδομάδες πλήρους αμειβόμενης άδειας πατρότητας. Κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 30 ημέρες επιπλέον βοήθεια στις νέες μητέρες" επισήμανε και πρόσθεσε:

"Αρκεί αυτό για να πάρει κάποιος την απόφαση να αποκτήσει παιδί; Από μόνο του όχι. Αλλά είναι σημάδι μιας εταιρικής κουλτούρας που χαιρετίζει και ενισχύει όλους αυτούς τους διαφορετικούς ρόλους που έχουμε ως γυναίκες.

Κοιτάζοντας μπροστά θεωρώ ότι το σύστημα απομακρυσμένης εργασίας που έγινε η νέα μας πραγματικότητα, εξαιτίας του Covid-19, θα αποτελέσει έναν επιταχυντή για ένα εργασιακό μέλλον που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των γυναικών. Οι γυναίκες θα έχουν έτσι περισσότερες ευκαιρίες να αναπτυχθούν στο εργασιακό περιβάλλον και να είναι σε θέση να αξιολογήσουν τις επιλογές τους με βάση τις προτιμήσεις τους και όχι τις οικογενειακές υποχρεώσεις" πρόσθεσε.

"Οι γυναίκες πρέπει να έχουν θέση στο τραπέζι των αποφάσεων"

Τέλος, η κ. Ψαρράκου έθιξε το πώς μπορούν να συμβάλουν ενεργά τα ΜΜΕ στην προώθηση ενός συμπεριληπτικού ηγετικού μοντέλου, τονίζοντας ότι οι ηγέτες δεν είναι κατασκευασμένοι από ατσάλι και η παρουσίασή τους με αυτόν τον τρόπο αποθαρρύνει τις γυναίκες:

"Πιστεύω ότι οι ηγέτες δεν είναι κατασκευασμένοι από ατσάλι. Όταν, όμως, τους παρουσιάζεις με αυτόν τον τρόπο, τότε αυτόματα τοποθετείς ένα όριο, το οποίο αποθαρρύνει τις γυναίκες που δεν μπορούν να το περάσουν. Πιστεύω ότι πρέπει να εστιάσουμε στην ουσία του τι σημαίνει να είσαι ηγέτης. Αναδεικνύοντας τα πραγματικά χαρακτηριστικά της επιτυχημένης εταιρικής ηγεσίας.

Δεν χρειάζεται να "χτίσουμε" πρότυπα. Υπάρχουν σήμερα πολυεθνικές εταιρείες που ακολουθούν εξαιρετικά επιτυχημένα μοντέλα συμπεριληπτικής ηγεσίας. Αρκεί τα ΜΜΕ να τα επισημάνουν, απελευθερώνοντας την τεράστια δυναμική που κρύβεται μέσα τους.

Γιατί ο κόσμος χρειάζεται γυναίκες-ηγέτες καθώς διαθέτουν ικανότητες που δεν θα βρείτε εύκολα στους άνδρες, όπως: ενσυναίσθηση, εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητες, υψηλές δυνατότητες να ηγηθούν ενός μετασχηματισμού και, φυσικά, αντοχή. Στο τέλος της ημέρας, εμείς ως γυναίκες, δεν σταματάμε ποτέ να μετασχηματίζουμε τον εαυτό μας από τον ένα ρόλο στον άλλο. Γι' αυτό και πρέπει οι γυναίκες να έχουν θέση στο τραπέζι των αποφάσεων".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

22 Ιουν 2021 | 14:40

Στα everest η προσπάθεια να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα είναι διαρκής

Το 2019 τα everest ήταν η πρώτη αλυσίδα εστίασης στην Ελλάδα η οποία κατάργησε το πλαστικό καλαμάκι

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ 22 Ιουν 2021 | 13:10

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 28,9% το ποσοστό των πολιτών που είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια

Ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικός αποκλεισμός είναι υψηλότερος στην περίπτωση των ατόμων ηλικίας 18- 64 ετών, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

CEO IMPERATIVE STUDY 2021 22 Ιουν 2021 | 13:02

CEO ελληνικών επιχειρήσεων: Ύψιστη προτεραιότητα η τεχνολογία

Η έρευνα αποτελεί μέρος της παγκόσμιας σειράς ερευνών CEO Imperative Series και καταγράφει τις απόψεις των επικεφαλής των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων.

ΡΟΜΠΟΤ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ UV-C ΣΕ ΔΩΜΑΤΙΑ 22 Ιουν 2021 | 12:34

Η Gizelis Robotics και ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ο κορυφαίος Όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συνεργάστηκε με την Gizelis Robotics.

Η 30Η ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 22 Ιουν 2021 | 11:06

e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια εισφορών Μαΐου

Αναρτήθηκαν στο e-ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών Μαΐου 2021 για τους μη μισθωτούς.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙ 12 ΜΗΝΕΣ 22 Ιουν 2021 | 10:03

ΟΑΕΔ: Από σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης 1.000 θέσεων εργασίας

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας για την πρόσληψη 1.000 άνεργων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 11,7 εκ. ευρώ και θα καλυφθεί από τους πόρους του ΟΑΕΔ.

ΚΑΤΑ 20% - 25% 22 Ιουν 2021 | 09:33

Αέρας αισιοδοξίας στην Πιερία για τον τουρισμό: Αύξηση στις κρατήσεις από Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη

"Παρατηρούμε αύξηση στις κρατήσεις μας κατά 20% - 25% και το ενδιαφέρον είναι έντονο κυρίως από οικογένειες" δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης.

ΣΑΝ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ 22 Ιουν 2021 | 07:55

Θωμάς Καρβέλας: Ο Έλληνας που ανακάλυψε το παγωτό μηχανής - Πώς ένα ατύχημα έκανε... εκατομμυριούχο έναν φτωχό μετανάστη

Η συναρπαστική ιστορία του Θωμά Καρβέλα, ο οποίος ανακάλυψε το παγωτό μηχανής και έγινε πλούσιος... από ένα σκασμένο λάστιχο.

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ 21 Ιουν 2021 | 11:25

Αγίου Πνεύματος: Πώς λειτουργούν καταστήματα και σούπερ μάρκετ - Κλειστές οι τράπεζες

Κανονικά λειτουργούν εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 21 Ιουνίου.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ 21 Ιουν 2021 | 10:07

Στο τραπέζι η παράταση για την υποχρεωτική ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου: Κίνδυνος να παγώσουν οι μεταβιβάσεις

Ηλεκτρονικά τιμολόγια και ηλεκτρονικές ταυτότητες στα κτήρια από 1η Ιουλίου υποχρεωτικά προβλέπει ο νόμος, αλλά ζητείται ήδη παράταση.

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ 20 Ιουν 2021 | 16:37

Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Κανονικά θα λειτουργήσουν εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 21 Ιουνίου

ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 20 Ιουν 2021 | 13:20

Αλλάζουν όλα στις επικουρικές συντάξεις: Ποιους εργαζόμενους αφορά ο νέος τρόπος υπολογισμού

Τα χρήματα που θα καταβάλλουν οι νέοι ασφαλισμένοι ως εισφορές θα κατατίθενται σε έναν ατομικό λογαριασμό ώστε να "πληρώσουν" τη σύνταξή του μελλοντικά.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 20 Ιουν 2021 | 12:34

Χατζηδάκης: Έχω ακούσει τα σχολιανά μου για το νέο εργασιακό - Η κακιασμένη κριτική της αντιπολίτευσης θα ξεχαστεί

Η αντιπολίτευση έβγαλε τα τσιτάτα από το συρτάρι και ξεκίνησε να μιλά για δήθεν 'εργασιακό μεσαίωνα' και τάχα 'κατάργηση του 8ωρου, αναφέρει ο Κωστής Χατζηδάκης