Κορονοϊός: Παγκόσμιο κραχ στη διαφήμιση - Το 80% αναβάλλει τις καμπάνιες

Μόνο στις ΗΠΑ, ο κλάδος των διαφημίσεων μπορεί να χάσει έσοδα ακόμη και 26 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του CNBC

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
πτωση

Το 80% των μεγάλων διαφημιζομένων σε όλον τον κόσμο αναβάλλουν τις καμπάνιες προβολής που είχαν προγραμματίσει, επειδή ψαλιδίζουν τους προϋπολογισμούς τους στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το πλήγμα που έχουν δεχτεί οι επιχειρήσεις από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως προκύπτει από στοιχεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιστών (WFA), το 81% στελεχών με ευθύνη εκπόνησης και χρηματοδότησης εκστρατειών μάρκετινγκ στις πιο ισχυρές πολυεθνικές του κόσμου αποκαλύπτουν ότι αναβάλλουν προγραμματισμένες διαφημιστικές εκστρατείες λόγω της κρίσης του κορονοϊού, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η WFA. Μόνο στις ΗΠΑ, ο κλάδος των διαφημίσεων μπορεί να χάσει έσοδα ακόμη και 26 δισ. δολάρια., σύμφωνα με στοιχεία του CNBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπάρχουν όμως και κάποια αισιόδοξα σημάδια στην αγορά της διαφήμισης, καθώς κάποιες από τις εταιρείες εξακολουθούν να θέλουν να περάσουν στο κοινό τα μηνύματά τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της WFA, το ένα τρίτο (34%) των μεγάλων εταιρειών προχωρούν σε αναβολές διαφημιστικών εκστρατειών για μικρό χρονικό διάστημα που αναμένεται να διαρκέσει από ένα έως δύο μήνες. Άλλο ένα 28% των εταιρειών προχωρεί σε αναβολές εκστρατειών για ένα ολόκληρο τρίμηνο. Επιπλέον, το 13% των επιχειρήσεων αναμένεται πως θα περιμένει να περάσει τουλάχιστον πρώτα ένα εξάμηνο προτού ξεκινήσει ξανά διαφημιστικές εκστρατείες. Ενα 6% ανέφερε επίσης ότι αναβάλλει για αόριστο χρόνο τις διαφημιστικές εκστρατείες με προοπτική ακόμη και αυτές να ακυρωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πιο αισιόδοξο και εκείνο που εμποδίζει την αγορά να δεχτεί ακόμη πιο ισχυρό πλήγμα είναι, σύμφωνα με τη WFA, ότι σχεδόν το 80% των εταιρειών εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το εργαλείο της διαφήμισης για να δημιουργήσει και να στείλει νέα μηνύματα στους πελάτες και τους καταναλωτές που ήδη χρησιμοποιούν ή μπορεί να χρησιμοποιήσουν προϊόντα και υπηρεσίες τους. Ηδη οι μισές από τις εταιρείες αυτές έχουν αρχίσει να μεταδίδουν τα μηνύματά τους μέσω της διαφήμισης. Επίσης η μία στις τρεις ετοιμάζεται να κάνει σύντομα κάτι τέτοιο.

Παρ' όλα αυτά, εξακολουθεί να καταγράφεται μεγάλη μείωση στους ετήσιους προϋπολογισμούς διαφήμισης των εταιρειών. Αυτό γίνεται επειδή οι καμπάνιες που έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί είναι μεγαλύτερης αξίας από αυτές που πιθανώς τις αντικαθιστούν αλλά και επειδή οι ίδιες οι εταιρείες θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργεί η πανδημία.

Με βάση τα στοιχεία της WFA, μεγάλο μέρος των εταιρειών δηλώνουν ότι ψαλιδίζουν αρκετά τις διαφημιστικές τους δαπάνες. Το 57% των εταιρειών μάλιστα έκαναν λόγο για πολύ μεγάλες περικοπές στα διαφημιστικά μπάτζετ.

Σύμφωνα με τη WFA, τα στοιχεία αυτά βασίζονται σε έρευνα στην οποία έλαβαν μέρος 32 εταιρείες μέλη της ομοσπονδίας των διαφημιστών, μέσω της οποίας γίνονται κάθε χρόνο συνολικές διαφημιστικές δαπάνες ύψους 60 δισ. δολαρίων σε δέκα διαφορετικούς κλάδους επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η έρευνα έγινε και τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν την τελευταία εβδομάδα του προηγούμενου μήνα. Το 65% των ερωτηθέντων διαφημιστικών δραστηριοποιείται σε διαφημιστικές εκστρατείες σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ το 31% σε συγκεκριμένες χώρες και ηπείρους.

Εταιρείες που εμφανίζονται να παραμένουν πιο δραστήριες στη διαφήμιση είναι πολλές από αυτές που αλλάζουν μερικώς δραστηριότητα για να καλύψουν αυξημένες ανάγκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, όπως είναι αυτοκινητοβιομηχανίες που αρχίζουν να κατασκευάζουν αναπνευστήρες, ή άλλες εταιρείες που κατασκευάζουν μάσκες και απολυμαντικά χεριών σύμφωνα με το CNBC.

Ξεχωριστή έρευνα του WEF στα τέλη Μαρτίου, στην οποία συμμετείχαν 58 στελέχη μέσων μαζικής ενημέρωσης, έδειξε ότι τα στελέχη αυτά περιμένουν μέση μείωση διαφημιστικών δαπανών στα μίντια κατά 23%. Ο ένας στους πέντε προέβλεψε μείωση κατά 40%, ή και πιο πάνω.

04 Ιουν 2020 | 18:19

Κορονοϊός: 15 νέα κρούσματα στη χώρα και 1 ακόμη θάνατος τις τελευταίες 48 ώρες

Δεκαπέντε νέα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 48ωρο στη χώρα μας, σύμφωνα με το δελτίο του ΕΟΔΥ.

ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΜΑΤΑΡΕΛΑ 04 Ιουν 2020 | 18:15

Ιταλια: Άνοιξαν τα "Επείγοντα" στο Νοσοκομείο που διαγνώσθηκε ο πρώτος ασθενής στη χώρα - Κρούσμα με το "καλημέρα"

Άρχισε και πάλι να υποδέχεται ασθενείς σήμερα, το τμήμα εκτάκτων περιστατικών του νοσοκομείου της κωμόπολης Κοντόνιο.

ΑΠΟΛΥΜΝΑΣΗ ΣΤΗ ΔΟΥ 04 Ιουν 2020 | 17:35

Θετική στον κορονοϊό 30χρονη έγκυος στον Βόλο-Ηρθε σε επαφή με ζευγάρι που γύρισε από τη Γερμανία

Η 30χρονη που διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσίασε πυρετό πριν 4 ημέρες

Η «ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ» 04 Ιουν 2020 | 15:58

Μαγιορκίνης: "Δεν είναι μηδενική η πιθανότητα για 2ο κύμα κορονοϊού μέσα στο καλοκαίρι"

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού με την εκκίνηση του τουρισμο, προβλέπει ο Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας.

04 Ιουν 2020 | 15:10

Τουρισμός: Αρχίζουν να κινούνται οι νέες κρατήσεις, αλλά για τον Αύγουστο

Πολύ χαμηλά, κοντά στο 10-15%, βρίσκονται οι πληρότητες των καταλυμάτων για τον Ιούλιο, ενώ οι όποιες νέες κρατήσεις μπαίνουν στα συστήματα των ξενοδοχείων, αφορούν στο διάστημα μετά τις 15 Αυγούστου

ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ 500 ΑΤΟΜΑ 04 Ιουν 2020 | 14:26

Κιλκίς: Κρούσμα κορονοϊού σε έγκυο - Εκλεισαν σχολεία, σε καραντίνα η δομή μεταναστών

Η δομή, στην οποία φιλοξενούνται 1.550 άτομα έχει τεθεί σε καραντίνα από το βράδυ της Τετάρτης και φυλάσσεται από την Αστυνομία.

ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΜΕΤΡΩΝ 04 Ιουν 2020 | 13:45
ΕΙΝΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ 04 Ιουν 2020 | 13:40

Κορονοϊός: Συναγερμός σε σχολεία και γυμναστήρια του Βόλου - Θετική 30χρονη, σύζυγος γυμναστή

Ο σύζυγός της είναι γνωστός γυμναστής του Βόλου και προπονητής σε αθλητικές Ακαδημίες Ποδοσφαίρου της πόλης.

ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ 04 Ιουν 2020 | 13:38

Αντιμέτωποι με τον κορονοϊό και οι Ταλιμπάν - Ζητούν... συγχώρεση από τον Αλλάχ

Πολλοί αξιωματούχοι των ανταρτών έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, κάτι που όμως οι Ταλιμπάν διαψεύδουν.

ΑΥΞΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ 04 Ιουν 2020 | 12:44

Η ΕΚΤ ετοιμάζει νέα στήριξη στην οικονομία της Ευρωζώνης – Εν αναμονή ανακοινώσεων

Η ΕΚΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα κάνει αυτό που της αναλογεί.

ΛΟΓΩ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ 04 Ιουν 2020 | 11:37

Συναγερμός στην Ξάνθη λόγω κορονοϊού: Τηλεδιάσκεψη Τσιόδρα με Χαρδαλιά - Ξεκινούν μαζικοί έλεγχοι

Νέα αλλεπάλληλα κρούσματα έφεραν ανησυχία και έδειξαν πως ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ και επικίνδυνος.

290 ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 04 Ιουν 2020 | 11:18

Ισραήλ: Έκλεισε η Βουλή - προσβλήθηκε βουλευτής από κορονοϊό

Το Ισραήλ χαλάρωσε τα μέτρα τις τελευταίες εβδομάδες

ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ 04 Ιουν 2020 | 11:05

Ερευνα ΕΚΠΑ: Αυτά είναι τα απαραίτητα μέτρα για να περιοριστεί η μεταδοτικότητα του κορονοϊού

Η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ιού αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση.