Follow us

Κωστής Χατζηδάκης για Προϋπολογισμό 2024: Η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα μετά από μια 10ετή κρίση

Ο προϋπολογισμός προβλέπει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, χαμηλότερο πληθωρισμό και υψηλότερα ποσοστά απασχόλησης, τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

"Συνταγή που πετυχαίνει δεν την αλλάζεις", ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, που ανέβηκε στο βήμα της εθνικής αντιπροσωπείας για να διαβεβαιώσει ότι το 2024, η κυβέρνηση θα προχωρήσει με την ίδια συνταγή που ακολούθησε και τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή, την ίδια συνταγή που κατέστησε την ελληνική οικονομία ανθεκτική, την κατέστησε μια οικονομία με προοπτικές, μια οικονομία που έχει οριστικά αλλάξει σελίδα.

Διαβάστε Επίσης

Ο προϋπολογισμός κινείται πάνω στα θετικά βήματα που έγιναν τα τεσσεράμισι προηγούμενα έτη αλλά δεδομένων των προκλήσεων με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η ελληνική οικονομία, το 2024 θα επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις, θα συνδυαστεί η δημοσιονομική σταθερότητα με την υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών, με την εισαγωγή τολμηρών μεταρρυθμίσεων, με την επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας στην πράξη.

"Την κοινωνική ευαισθησία, δεν την χαρίζουμε σε κανέναν", είπε ο κ. Χατζηδάκης που, κάτω από το παρατετάμενο χειροκρότημα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, τους κάλεσε να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό του 2024, ως πατριωτικό καθήκον, προκειμένου να οδηγηθεί η Ελλάδα εκεί που της αξίζει, στην κορυφή.

Ο Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει για τη δημιουργία προϋποθέσεων δυναμικής και δίκαιης ανάπτυξης, με δουλειά συστηματική και επίμονη, κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες του λαϊκισμού, γιατί αυτό αποτελεί πατριωτικό καθήκον και ελάχιστη υποχρέωση στους πολίτες.

"Σε μια πρωτοφανή περίοδο, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε ότι μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις δυναμικής, ανθεκτικής και δίκαιης ανάπτυξης. Δουλεύοντας συστηματικά και επίμονα. Κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες του λαϊκισμού, του οικονομικού ανορθολογισμού, της οπισθοδρόμησης. Οι προσδοκίες των πολιτών είναι υψηλές. Τόσο αυτές, όσο και η εμπειρία της τελευταίας δεκαετίας, δεν μας επιτρέπουν να αφήσουμε την πρόοδο των τελευταίων ετών να χαθεί. Δεν θα χαλαρώσουμε ούτε στιγμή την προσπάθεια που ξεκινήσαμε για μια πιο δυναμική, εξωστρεφή και βιώσιμη οικονομία, σε μία Ελλάδα που προχωράει μπροστά. Αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον, η ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας. Και είμαστε εδώ, όλοι μας, σύσσωμη η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για να κάνουμε την υποχρέωση και την υπόσχεσή πράξη", είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο προϋπολογισμός του 2024 προβλέπει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, χαμηλότερο πληθωρισμό, ακόμα μεγαλύτερη μείωση του δημοσίου χρέους, και υψηλότερα ποσοστά απασχόλησης, ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε όλα αυτά θα συμβούν εντός του πλαισίου δημοσιονομικής σταθερότητας και συνέπειας και με προσήλωση στο στόχο για ακόμα υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα το 2024 σε σχέση με το 2023, ήτοι 2,1% αντί 1,1% φέτος.

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις εφτά επιμέρους σημαντικές προκλήσεις, το 2024 που συνιστούν ταυτόχρονα και τις εφτά κυριότερες προτεραιότητες οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ανθεκτικότητα

Με βάση όσα είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών πρώτη πρόκληση, για την κυβέρνηση, είναι η διατήρηση της ανθεκτικότητας της Ελληνικής Οικονομίας. Για αυτό, όπως είπε, βασικές επιδιώξεις της κυβέρνησης είναι: Η απαρέγκλιτη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και των πρωτογενών πλεονασμάτων. Η περαιτέρω βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας. Κοντά σε αυτά βεβαίως και, η περαιτέρω αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους. "Δεν μας αρκεί ότι αλλάξαμε κατηγορία, παίρνοντας την επενδυτική βαθμίδα. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να ανέβει ακόμη πιο ψηλά. Έχουμε τόσο το μείγμα της οικονομικής πολιτικής όσο και τους ανθρώπους που χρειάζονται για να τα καταφέρουμε!", είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Επενδύσεις

Δεύτερη πρόκληση είναι για την κυβέρνηση, όπως τόνισε, η περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η αντίστοιχη αύξηση των επενδύσεων. "Γνωρίζουμε ότι υπάρχει σημαντικό επενδυτικό κενό, που πρέπει να καλυφθεί. Για αυτό επιδιώκουμε: Πρώτον, τη συνεχή βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με περαιτέρω μείωση του μη-μισθολογικού κόστους από το 2025. Και άρση άλλων εμποδίων για την υγιή επιχειρηματικότητα. Δεύτερον, ένα ακόμη πιο εύρωστο τραπεζικό σύστημα, το οποίο θα λειτουργεί σε συνθήκες ανταγωνισμού - για αυτό δώσαμε τη δυνατότητα παροχής δανείων και από μη-τραπεζικά ιδρύματα - με τελικό στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας στις επιχειρήσεις και την οικονομία. Τρίτον, την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών επενδυτικών πόρων", είπε ο υπουργός Οικονομικών και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν ενίσχυση από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης σε ολόκληρη την ΕΕ. "Ήταν μία επιτυχία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και είμαστε αποφασισμένοι να την αξιοποιήσουμε", είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Εξωστρέφεια

Πρόκληση, χαρακτήρισε επίσης την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας, με στόχο την αύξηση των εξαγωγών στο 60% του ΑΕΠ έως το 2027, και στο 70% έως το 2030. Ώστε το εμπορικό ισοζύγιο να βελτιωθεί ποσοτικά, αλλά και ποιοτικά, με ενίσχυση των εξαγωγών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και προστιθέμενης αξίας. "Θα το πετύχουμε, με έμφαση σε τομείς στους οποίους είμαστε αποδεδειγμένα πιο ανταγωνιστικοί: Αγροδιατροφικός τομέας, Φαρμακοβιομηχανία, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Θα το πετύχουμε με κίνητρα για μεγέθυνση των ελληνικών επιχειρήσεων, και στήριξη των δράσεων καινοτομίας. Με στήριξη των επιχειρήσεων για την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, καθώς η Ελλάδα μπορεί να πρωτοπορήσει στους τομείς αυτούς", ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Οικονομικών.

Φοροδιαφυγή

Η κυβέρνηση έχει εξάλλου μπροστά της την πρόκληση να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε το νόμο που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες από τη Βουλή, με τις 11 διαφορετικές πρωτοβουλίες για τον περιορισμό αυτού του παραβατικού φαινομένου. "Όπως ξεκαθαρίσαμε, και αυτό γίνεται σαφές ήδη σε αυτό τον προϋπολογισμό, οι πόροι από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής - και αυτό φαίνεται στην πρωτοβουλία για τους ελεύθερους επαγγελματίες - κατευθύνονται πρωτίστως στην ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, και ιδιαίτερα στις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία. Θέλω να σταθώ εδώ σε δυο επιμέρους στοιχεία.

• Το πρώτο: Η σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές. Θα γίνει όπως είπαμε στους πρώτους μήνες του χρόνου. Δεν το συζητάμε. Δεν το πρόκειται να γίνουν εκπτώσεις. Ας λάβουν όλοι το μήνυμα. Η κυβέρνηση δεν βάζει νερό στο κρασί της στο συγκεκριμένο θέμα!

• Το δεύτερο σημείο: Το λαθρεμπόριο των καυσίμων. Υπάρχουν πράγματι διαχρονικές καθυστερήσεις. Τώρα ψηφίστηκε η αυστηρότερη νομοθεσία που υπήρξε ποτέ. Θα την εφαρμόσουμε! Με ό,τι σημαίνει αυτό για τις υποχρεώσεις των εταιρειών πετρελαιοειδών. Και ακόμη περισσότερο βεβαίως για τα κυκλώματα λαθρεμπορίας. Καμία υποχώρηση! Κανένας συμβιβασμός!", είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Δημόσια περιουσία

Ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι το 2024, για την καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ζήτημα που επίσης αποτελεί πρόκληση για την κυβέρνηση, θα προχωρήσουν μια σειρά από συμβάσεις παραχώρησης, μεταξύ των οποίων για περιφερειακά αεροδρόμια και λιμάνια.

Βασική παρέμβαση, εξήγησε, θα είναι ένα καινούργιο νομοθετικό πλαίσιο για το Υπερταμείο. Με κανόνες ευελιξίας για τις θυγατρικές του. Κανόνες επιβράβευσης για τους εργαζομένους τους. Κανόνες για μεγαλύτερες ταχύτητες. Και για προσέλκυση ικανών στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα. Αλλά, παράλληλα, και η δημιουργία ενός Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου για στήριξη επενδύσεων στις τεχνολογίες αιχμής και στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση. "Το Υπερταμείο αλλάζει και συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας!", είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Εισόδημα

Λαμβανομένης υπόψη και της πίεσης λόγω πληθωρισμού, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ως πρόκληση την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. "Αυξάνουμε τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων μετά από 14 χρόνια. Δίνουμε νέες αυξήσεις στις συντάξεις. Επαναφέρουμε τις τριετίες στον ιδιωτικό τομέα. Αυξάνουμε τα αναπηρικά επιδόματα. Αυξάνουμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Αυξάνουμε το αφορολόγητο για τις οικογένειες με παιδιά. Ενώ δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να φτάσουμε σε μέσο μισθό 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση!", είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Κοινωνική Συνοχή

"Δεν θέλω, όμως, να λησμονεί κανένας ότι αυτός ο προϋπολογισμός είναι και ένας προϋπολογισμός κοινωνικής συνοχής! Έχουμε αύξηση της επιχορήγησης στα νοσοκομεία κατά 481 εκατομμύρια ευρώ, και αύξηση στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας κατά 255 εκατομμύρια ευρώ", είπε ο κ. Χατζηδάκης και επισήμανε ότι από το 2019 μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί οι δαπάνες:

• για την Παιδεία κατά 15,7%,

• για τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 16,4%,

• για τη ΔΥΠΑ κατά 40%,

• για την υγεία κατά 46,5%,

• για τα νοσοκομεία 97,9%.

"Και έτσι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε!", ανέφερε στο κλίμα αυτό ο υπουργός Οικονομικών.

Προηγουμένως, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρθηκε σε όσα προηγήθηκαν τα τεσσεράμισι χρόνια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

"Η Ελλάδα - έχοντας να αντιμετωπίσει ακόμα αρκετά προβλήματα - ανέβηκε τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια πολύ ψηλότερα! Ψηλότερα από ό,τι περίμεναν και αρκετοί, θετικά διακείμενοι προς την κυβέρνηση, παρατηρητές. Και αυτό δεν έτυχε. Πέτυχε! Ήταν αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Του προηγούμενου οικονομικού επιτελείου. Και μιας σειράς στελεχών της Κυβέρνησης και της Δημόσιας Διοίκησης. Που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε η Ελλάδα να αφήσει οριστικά πίσω την άνευ προηγουμένου κρίση της περασμένης δεκαετίας. Και να ανέβει αρκετά σκαλιά ψηλότερα!", είπε ο Κωστής Χατζηδάκης και υπογράμμισε ότι αυτά δεν τα λέει μόνο η κυβέρνηση.

"Τα λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε όλες τις εκτιμήσεις και προβλέψεις της. Τα λέει ο ΟΟΣΑ. Σε όλες τις εκθέσεις του. Τα λένε οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης. Που ο ένας μετά τον άλλο ξαναέδωσαν μετά από 13 χρόνια στην πατρίδα μας την επενδυτική βαθμίδα. Τα λένε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Που αναγνωρίζουν τόσο τις προσπάθειες όσο και τη μεγάλη πρόοδο που έχει συντελεστεί. Και μιλούν για παράδειγμα επιτυχίας! Τα λένε επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Που έχουν ξεκινήσει ολοένα και περισσότερο να επενδύουν στην Ελλάδα! Τα λένε οι συνάδελφοί μου στο Eurogroup και στο ECOFIN. Που μας συγχαίρουν για τα αποτελέσματα της οικονομικής μας πολιτικής. Το είπαν, κυρίως, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες με τον τρόπο που τοποθετήθηκαν στις τελευταίες εκλογές. Εκφράζοντας την εμπιστοσύνη τους για ακόμη μία φορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία!", είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Όσο για τις προβλέψεις για το μέλλον, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανέφερε πως παρά τη δυσμενή διεθνή συγκυρία (γεωπολιτικές εντάσεις, πληθωρισμός, επιβράδυνση ρυθμών ανάπτυξης, αναταράξεις στην αγορά ακινήτων διεθνώς), η ελληνική οικονομία θεωρείται από τους διεθνείς αναλυτές ως μια οικονομία με θετικές προοπτικές για τα επόμενα χρόνια. "Αυτό οφείλεται σε τρεις βασικά παράγοντες: Πρώτον, στο ότι επιμένουμε σταθερά σε γραμμή δημοσιονομικής σοβαρότητας. Δίνουμε μόνο όσα αντέχουμε και τίποτα παραπάνω! Δεύτερον, έχουμε υιοθετήσει μία σειρά από αλλαγές που στέλνουν παντού το μήνυμα ότι η Ελλάδα περιορίζει λελογισμένα τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές. Αλλά και έχει απλουστεύσει σημαντικά το αδειοδοτικό και επενδυτικό περιβάλλον! Και, τρίτον, στο ότι η διεθνής οικονομική κοινότητα γνωρίζει πως έχουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Η οποία επιχειρεί να εφαρμόσει τις καλύτερες διεθνείς και ευρωπαϊκές πρακτικές. Και πως τώρα, μετά τις τελευταίες εκλογές, στην πατρίδα μας συνδυάζεται το σωστό μείγμα οικονομικής πολιτικής με την κυβερνητική σταθερότητα και προοπτική", είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Και ήταν αυτό το σημείο, στη διάρκεια της ομιλίας του, που ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών απευθύνθηκε στα έδρανα της συμπολίτευσης. "Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Οι οποίοι συνεχώς από το 2019 και μετά στηρίζουν την προσπάθεια των Κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ακόμη και μέσα από αρκετές δύσκολες επιλογές. Επιλογές που ορισμένοι αναλυτές μπορεί να θεωρούσαν ότι έχουν πολιτικό κόστος. Αλλά έχουν σίγουρα μεγάλο όφελος για την πατρίδα μας!", είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως και τις προηγούμενες ημέρες έτσι και σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών υπογράμμισε ότι "η Ελληνική Οικονομία, χωρίς να έχει λύσει φυσικά όλα της τα προβλήματα, έχει γυρίσει σελίδα", και αυτό, όπως τόνισε βασίζεται σε στοιχεία στα οποία οι πάντες διεθνώς επικαλούνται, τονίζοντας μάλιστα τη σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

"Η αντιπολίτευση, από την πλευρά της, αμφισβήτησε για ακόμα μια φορά όλα τα στοιχεία. Είτε χωρίς να κομίζει δικά της. Είτε κάνοντας επιλεκτική παρουσίαση των στοιχείων. Και διαστρεβλώνοντας τελικά την εικόνα", είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόσθεσε πως "η πραγματικότητα διαψεύδει εκκωφαντικά την αντιπολίτευση".

Επενδύσεις-Εξαγωγές

"Αμφισβήτησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη σημαντική άνοδο τόσο στις επενδύσεις όσο και στις εξαγωγές, τα τελευταία χρόνια. Διερωτώμαι, γιατί το κάνετε!", είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι με βάση τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2023 η Ελλάδα σημειώνει την 3η υψηλότερη αύξηση στις επενδύσεις στην Ευρωζώνη. Το δε 2024 προβλέπεται ότι θα σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση στις επενδύσεις στην Ευρωζώνη. "Δεν σας αρκεί; Τι θα θέλατε, για να είστε ευχαριστημένοι;", είπε ο υπουργός Οικονομικών και συνέχισε: "Το 2024, η Κομισιόν προβλέπει, ότι οι επενδύσεις θα ανέλθουν σε 37,4 δισ. ευρώ. Πράγμα που σημαίνει ότι οι επενδύσεις στην πατρίδα μας με βάση την Κομισιόν θα έχουν αυξηθεί κατά 90% σε σχέση με το 2019! Όσο για τις 'Αμεσες Ξένες Επενδύσεις, σε καθαρούς όρους, έφτασαν σε ρεκόρ εικοσαετίας το 2022, αγγίζοντας τα 8 δισ. ευρώ! Ενώ η καλύτερη επίδοση προ του 2010 ήταν μόλις 4,3 δισ!". Αλλά και για τις εξαγωγές, όπως σημείωσε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει πως η Ελλάδα θα έχει το 2023 την υψηλότερη επίδοση στην Ευρωζώνη, με αύξηση 5,7% σε σχέση με το 2022. Και το 2024 τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση, μετά τη Σλοβακία. "Δεν θα ήθελα να πει κανένας μπράβο. Αλλά δεν μπορώ και να μην σημειώσω και τη συνεχή καταστροφολογία! Ένα ακόμα σημάδι αναπτυξιακής δυναμικής της Ελληνικής Οικονομίας: με βάση στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο κύκλος εργασιών των Ελληνικών Επιχειρήσεων αυξήθηκε από το 2019 έως το 2022 κατά 44,5%, μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες για την οικονομία και τις επιχειρήσεις", είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Δημόσιο Χρέος

Σχολιάζοντας την κριτική για το δημόσιο χρέος, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε πως ενώ όλες σχεδόν οι χώρες πιέστηκαν σημαντικά από την ανάγκη αύξησης των δημοσίων δαπανών, και επομένως την ανάγκη αύξησης της δανειακής επιβάρυνσης, λόγω των επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού, η Ελλάδα από 180,6 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ χρέος το 2019, με βάση την Κομισιόν, μείωσε το χρέος της στις 172,6 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ το 2022. "Είναι η ταχύτερη μείωση χρέους σε ολόκληρη την Ευρωζώνη! Και θα το μειώσει περαιτέρω στις 160,9 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ το 2023, και στις 151,9 το 2024! Δέσμευσή μας, άλλωστε, είναι έως το 2027 το χρέος να έχει υποχωρήσει στο 140% του ΑΕΠ!", είπε ο υπουργός Οικονομικών και απευθύνθηκε εκ νέου στην αντιπολίτευση, λέγοντας: "Αν ίσχυαν όσα λέτε από την πλευρά της αντιπολίτευσης, πώς θα μας αναβάθμιζαν, και μάλιστα τόσες πολλές φορές, όλοι οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης; Είναι όργανά μας; Συνωμοτούν υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης; Μόλις την Παρασκευή, προχωρήσαμε στην πρόωρη εξόφληση δανείων από τα Κράτη-Μέλη της Ευρωζώνης στο πλαίσιο του 1ου Μνημονίου. Συνολικού ύψους 5,29 δισ. ευρώ που έληγαν το 2024 και το 2025. Ενώ, ένα χρόνο πριν, το 2022, η Ελλάδα εξόφλησε το σύνολο των δανείων του ΔΝΤ. Ταυτόχρονα, βελτιώνεται το προφίλ του ελληνικού χρέους σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και οι όροι δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου από τις διεθνείς αγορές". Στο κλίμα αυτό, υπενθύμισε ότι πριν από λίγες ημέρες, το γνωστό οικονομικό περιοδικό Risk.net βράβευσε τον ΟΔΔΗΧ και τα στελέχη του. Τους βράβευσε, όπως είπε, για τον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο χειρίζονται το πράγματι υψηλό, αλλά συνεχώς μειούμενο ως ποσοστό του ΑΕΠ, ελληνικό δημόσιο χρέος. "Αντί να τους επικρίνουμε, ας ευχαριστήσουμε όλες και όλοι μαζί τα στελέχη του ΟΔΔΗΧ για την υποδειγματική δουλειά που κάνουν! Με την οποία εξοικονομούνται αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ για τους Έλληνες φορολογούμενους!", είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Ιδιωτικό χρέος

Όλες τις προηγούμενες ημέρες, στη συζήτηση του προϋπολογισμού, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι βουλευτές επέκριναν την κυβέρνηση ότι με ευθύνη της το ιδιωτικό χρέος έχει καταστεί ανεξέλεγκτο. "Ο δείκτης του ελληνικού ιδιωτικού χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκε από 118% το 2018, στο 101% το 2022, σύμφωνα με τη Eurostat. Η Ελλάδα βρίσκεται σημαντικά χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 133%. Η χώρα μας είναι στην 16η θέση στην ΕΕ όσον αφορά στον συγκεκριμένο δείκτη", ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόσθεσε ότι τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια, ως ποσοστό των συνολικών, έχουν καταγράψει μείωση από 41% περίπου το τρίτο τρίμηνο του 2019 σε περίπου 7,3% το τρίτο τρίμηνο του 2023. Αντίστοιχες μειώσεις σημειώνονται στα καταναλωτικά, στα στεγαστικά και στα επιχειρηματικά δάνεια. Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος. "Για μία ακόμη φορά υπογραμμίζω πως το ληξιπρόθεσμο ιδιωτικό χρέος, ως ποσοστό του συνολικού ιδιωτικού χρέους, έχει παρουσιάσει σημαντική μείωση, από 68% το 2019 σε 61% το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Η μείωση συνιστά μια ορατή βελτίωση όσον αφορά στην εύρυθμη διευθέτηση και εξυπηρέτηση των οφειλών. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως το ιδιωτικό χρέος δεν παραμένει κρίσιμο ζήτημα για την οικονομία και την κοινωνία", είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Διαβάστε Επίσης

Ακρίβεια

Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε και για τον πληθωρισμό. "Χωρίς καμία διάθεση να υποβαθμίσουμε το πρόβλημα που εντοπίζεται ειδικά στα τρόφιμα, η Ελλάδα καταγράφει χαμηλότερο πληθωρισμό από το μέσο όρο της Ευρωζώνης και της Ε.Ε., τόσο το 2023, όσο και στις προβλέψεις για το 2024. Η πρόβλεψη της Κομισιόν για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, για το 2023, το 2024 και το 2025, μας τοποθετεί σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με τους μέσους όρους για την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενώ χαρακτηριστικό είναι πως παρόμοιες προβλέψεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διατυπώσει και ο ΟΟΣΑ", είπε ο κ. Χατζηδάκης και απάντησε και στις αντιπολιτευτικές φωνές που προβάλλουν, ως μέτρο ανακούφισης, τη μείωση του ΦΠΑ. "Σε όσες, λίγες χώρες εφαρμόστηκε, δεν λειτούργησε. Στην Ισπανία για παράδειγμα, μείωσαν τον ΦΠΑ στα τρόφιμα. Αυτός ενθυλακώθηκε από τους ενδιάμεσους και δεν πέρασε στον καταναλωτή. Το ίδιο έγινε και στην Πολωνία! Και επειδή ήταν και προσωρινό μέτρο, τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με την αύξηση του ΦΠΑ. Και, άρα, και των τιμών! Αντιθέτως πολύ σημαντικότερες προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι πρωτοβουλίες που εμείς παίρνουμε!", είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: "Δεν αναφέρομαι μόνο στην επιδότηση των τιμολογίων του ρεύματος, το επίδομα θέρμανσης κοκ. Αναφέρομαι, επίσης, στους ελέγχους της αγοράς μέσω της ΔΙΜΕΑ για αισχροκέρδεια, και τα αντίστοιχα βαριά πρόστιμα. Αναφέρομαι, επίσης, στις πρωτοβουλίες έκτακτης, αλλά και μόνιμης στήριξης του εισοδήματος των πολιτών μέσω του Προϋπολογισμού. Πάντοτε μέσα στο πλαίσιο των αντοχών του Προϋπολογισμού και της Οικονομίας! Ξέρω κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης ότι διαθέτετε μία μαγική γομολάστιχα για να διαγράψετε τον πληθωρισμό. Ευτυχώς, όμως, που δεν χρειάζεται να την χρησιμοποιήσετε. Διότι, αν το κάνατε, θα κάνατε τα πράγματα πολύ χειρότερα για μισθωτούς, συνταξιούχους, για όλους τους οικονομικά ευάλωτους Έλληνες πολίτες. Ο λαϊκισμός σε αυτά τα προβλήματα δεν είναι λύση. Είναι ένα ακόμη πρόβλημα!".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η Κατερίνα Διδασκάλου και "Η πόρνη από πάνω": 14 χρόνια το ίδιο ρίγος

"Η πόρνη από πάνω" μετρά δεκατέσσερα χρόνια αλήθειας και συγκίνησης, μέσα στην άνθηση του ελληνικού θεάτρου. Ένα έργο-ορόσημο που εξακολουθεί να συγκλονίζει, με μια πρωταγωνίστρια που δίνει κάθε φορά την ψυχή της. Αν δεν έχετε δει ακόμη την Κατερίνα Διδασκάλου σε αυτόν τον ρόλο, μην τη χάσετε στον Νέο Ακάδημο.

ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 05 Νοε 2025 | 20:03

Χατζηδάκης: Οι επτά προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2026 - Παράδειγμα επιτυχίας η Ελλάδα

Ο Κωστής Χατζηδάκης έστειλε το μήνυμα για μεγαλύτερη σοβαρότητα στο πολιτικό σκηνικό, "διότι ό,τι χτίζεται με κόπο, μπορεί να γκρεμιστεί αρκετά εύκολα"

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 05 Νοε 2025 | 16:04

Κατατέθηκε το Σχέδιο Δράσης για τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Τι δήλωσαν για το θέμα Χατζηδάκης, Τσιάρας και Πιτσιλός.

"ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΒΑΒΕΛ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ" 05 Νοε 2025 | 13:27

ΠΑΣΟΚ: Η οργισμένη δήλωση Χατζηδάκη αποδεικνύει ότι το Μαξίμου γνώριζε τον σχεδιασμό για τα ΕΛΤΑ

"Μετά τον ΟΣΕ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τώρα τα ΕΛΤΑ, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι έχει αποτύχει σε κάθε μεγάλη πρόκληση", σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 05 Νοε 2025 | 11:44

Ξέσπασμα Χατζηδάκη για ΕΛΤΑ: "Ως εδώ! Δεν θα δεχτώ στοχοποίηση, δεν θα αναλάβω ευθύνες που δεν μου αναλογούν"

"Δεν έχω λόγο, όμως, να αναλάβω ευθύνες για χειρισμούς που δεν μου αναλογούν", τονίζει ο Κωστής Χατζηδάκης.

ΓΙΑ ΕΛΤΑ 01 Νοε 2025 | 12:56

Χατζηδάκης: Ποτέ δεν αρνήθηκα δύσκολες μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν μπορεί να συνδέεται με εμένα ό,τι προκαλεί αντιδράσεις

Ο Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή τις ανακοινώσεις της διοίκησης των ΕΛΤΑ για κλείσιμο καταστημάτων και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 26 Οκτ 2025 | 14:16

Χατζηδάκης: Μέχρι το τέλος του 2025 νέα δέσμη πρωτοβουλιών για τη στεγαστική πολιτική

Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Κ. Χατζηδάκης απαντά λέγοντας πως "έχουμε να ανέβουμε ένα βουνό"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 21 Οκτ 2025 | 13:02

Πιερρακάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Αστειότητες να χρησιμοποιούμε όρους όπως "χούντα"

Ο υπουργός επιτέθηκε στην Αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για "αστειότητες" και "υπερβολές".

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 21 Οκτ 2025 | 12:33

Το "καρφί" Χατζηδάκη για Κωνσταντοπούλου: "Μην με ρωτάτε για Τσίπρα, θα φύγω"

Ο Κ. Χατζηδάκης είπε χαριτολογώντας "μην με ρωτάτε για τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί θα φύγω!"

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 19 Οκτ 2025 | 09:18

Προϋπολογισμός 2026: Τα "κέρδη" για μεσαία τάξη, οικογένειες, συνταξιούχους και νέους - Αναλυτικά τα μέτρα ενίσχυσης

Δείτε με παραδείγματα τα οφέλη που προκύπτουν από τα μέτρα ενίσχυσης που προβλέπει ο προϋπολογισμός 2026

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 16 Οκτ 2025 | 10:37

Πιερρακάκης στη σύνοδο του ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα μειώσει το δημόσιο χρέος της από το 210% του ΑΕΠ σε 137,6% το 2026

Όπως ανέφερε ο υπουργός, οι επικαιροποιημένες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναθεωρούν προς τα πάνω τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 14 Οκτ 2025 | 10:41

Χατζηδάκης: H παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Αγνωστο Στρατιώτη θα γίνει όπως πρέπει

"Η νομοθετική ρύθμιση για τη μεταφορά της αρμοδιότητας συντήρησης και ανάδειξης του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη στο υπ. Εθνικής Άμυνας θα κατατεθεί, και θα φέρει τις υπογραφές όλων των συναρμόδιων υπουργών".

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΛΗΑΣΙΑΖΕΙ 13 Οκτ 2025 | 23:43

Γαλλία: Ο Λεκορνί κρατά στα χέρια του τη "βόμβα" του προϋπολογισμού - Τι προβλέπει το σχέδιό του για το 2026

Στόχος η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Γαλλίας σε 4,7% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2026

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 12 Οκτ 2025 | 17:33

Χατζηδάκης: Τα μνημεία των ηρώων δεν είναι χώροι για διαμαρτυρίες - Είμαι κατάπληκτος από τις αντιδράσεις

Διερωτάται εν πρώτοις αν "είναι τα μνημεία, όπως αυτό του Αγνώστου Στρατιώτη, τόπος για κάθε είδους διαμαρτυρία;"

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ 08 Νοε 2025 | 14:41

Χατζηδάκης: Μεγάλη επιτυχία οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ - Ως το τέλος Νοεμβρίου οι πληρωμές στους αγρότες με υβριδικό σύστημα

Ο Κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι το κέρδος από τις συμφωνίες αυτές είναι πολυεπίπεδο

ΓΕΓΟΝΟΣ-ΟΡΟΣΗΜΟ 08 Νοε 2025 | 11:25

Αυθεντικός Μαραθώνιος: Από τα ξενοδοχεία ως τα μικρά καφέ και η τοπική οικονομία

Ο Μαραθώνιος δεν είναι απλά μια διαδρομή, είναι ένα τριήμερο που φέρνει στην πόλη χιλιάδες δρομείς, συνοδούς και θεατές

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 08 Νοε 2025 | 09:23

ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Όλες οι πληρωμές έως τις 14 Νοεμβρίου

Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 14 Νοεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 08 Νοε 2025 | 09:02

Επίδομα παιδιού ΟΠΕΚΑ: Πότε θα γίνουν οι τρεις τελευταίες πληρωμές για το 2025

Υπενθυμίζεται στους δικαιούχους ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 08 Νοε 2025 | 08:57

Scope Ratings: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές του ελληνικού αξιόχρεου

Η βελτίωση της ανθεκτικότητας της ελληνικής οικονομίας, η διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και η μείωση του χρέους είναι οι βασικοί οδηγοί στην απόφαση του Scope

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 07 Νοε 2025 | 21:41

Υπερταμείο: Αυτονόητη εξέλιξη ο βαθύς μετασχηματισμός των ΕΛΤΑ - Οι εναλλακτικές λύσεις για τα 158 καταστήματα

Το Υπερταμείο αναφέρει και παραδείγματα για το τι συμβαίνει με τις ταχυδρομικές υπηρεσίες σε άλλες χώρες

ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ 07 Νοε 2025 | 17:56

Υπερταμείο: Συνάντηση με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ - Ο προγραμματισμός και οι προτεραιότητες

Ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου δεσμεύτηκε για την άμεση διεξαγωγή μιας εκτενούς και ουσιαστικής διαβούλευσης για τα ΕΛΤΑ

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 07 Νοε 2025 | 17:30

Διευρύνεται η απαλλαγή ΕΝΦΙΑ, σε ποιες περιοχές θα ισχύει - Επεκτείνεται και το επίδομα 130 ευρώ σε ένστολους

Επέκταση απαλλαγής ΕΝΦΙΑ κι άλλων θετικών φορολογικών μέτρων ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης - Ποιους αφορά

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ 07 Νοε 2025 | 14:46

Τι προβλέπει η συμφωνία ΔΕΠΑ - AKTOR με αμερικανικό κολοσσό για την προμήθεια LNG από τις ΗΠΑ

Πρόκειται για την πρώτη μακροχρόνια συμφωνία προμήθειας LNG με προμηθευτή από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα ενεργειακά χρονικά της Ελλάδας

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 12:14

Υπογράφτηκε η συμφωνία για την Atlantic-See LNG Trade: Μεταφορά αμερικανικού LNG μέσω Ελλάδας στην Ανατολική Ευρώπη

​Οι υπογραφές "έπεσαν" στο Ζάππειο Μέγαρο, στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας των εργασιών του Συνεδρίου της Διατλαντικής Συνεργασίας.

CHRIS WRIGHT 07 Νοε 2025 | 11:44

Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ: Η Ελλάδα σημείο εισόδου για το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο

Ο κ. Wright άσκησε κριτική στην ενεργειακή πολιτική της ΕΕ που έδωσε έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές με αποτέλεσμα όπως είπε αποβιομηχάνιση, στασιμότητα της οικονομίας και υψηλές τιμές ενέργειας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Νοε 2025 | 10:42

Εκπτωση φόρου έως 16.000 ευρώ για ανακαίνιση ακινήτων: Επεκτείνεται ως το τέλος του 2026 - Τι πρέπει να ξέρουμε

Οι δαπάνες ανακαίνισης και επισκευής των ακινήτων κατανέμονται στο έτος που πραγματοποιείται η δαπάνη ή μέρος αυτής.

07 Νοε 2025 | 10:32

Μια πρωτοβουλία δίχως σύνορα: Η Rolex και η αδιάκοπη προσφορά της στη διαφύλαξη του πλανήτη

Η πρωτοβουλία Perpetual Planet λειτουργεί ως φορέας υποστήριξης για άτομα και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 07 Νοε 2025 | 09:17

Παπασταύρου: Αν όλα πάνε καλά με τις γεωτρήσεις στο Ιόνιο, θα έχουμε παραγωγή αερίου από το 2030 και μετά

Ο Σταύρος Παπασταύρου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αποτελεί πύλη εισόδου του αμερικανικού φυσικού αερίου για να απεξαρτηθεί η Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο.

07 Νοε 2025 | 08:23

Μυτιληναίος: Συζητήσεις με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για εξαγωγές γαλλίου - Το γεωπολιτικό υπερόπλο της Μetlen

Τι είναι το γεωπολιτικό υπερόπλο που θα παράγει από το 2028 η Metlen. Γιατί το θέλει το αμερικανικό υπουργείο άμυνας

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ 07 Νοε 2025 | 08:09
"ΑΝΑΣΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 07 Νοε 2025 | 08:00
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 07 Νοε 2025 | 07:48

Ιόνιο: Η πρώτη γεώτρηση στην Ελλάδα από το 1986 - Πώς θα αξιοποιηθεί το τεράστιο κοίτασμα των 200 δισ. κυβικών

Η τελευταία φορά που έγινε κάτι αντίστοιχο ήταν το 1986 με την εξερευνητική γεώτρηση στα ανοικτά του Θερμαϊκού με τον Νηρέα 1 και την Ολυμπία 1.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΨΗΦΙΣΗ 06 Νοε 2025 | 22:22

Πώς οι νέοι θα κερδίσουν ως και δύο μισθούς από τις φοροελαφρύνσεις της ΔΕΘ - Μεγάλα οφέλη και για νέα ζευγάρια με παιδιά

Η Βουλή θα ψηφίσει την Παρασκευή τη φορολογική μεταρρύθμιση που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ LNG 06 Νοε 2025 | 18:55

Οι Έλληνες εφοπλιστές συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ για τη μεταφορά LNG

Η παρουσίαση θεμάτων ενέργειας και μεταφοράς LNG αποτέλεσε τον βασικό άξονα των συζητήσεων, στο περιθώριο των εργασιών του P-TEC.

«ΑΚΥΡΩΣΕ, ΕΝ ΜΕΡΕΙ, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ 06 Νοε 2025 | 17:23

ΣτΕ για Κηφισιά: "Όχι" στα υπόγεια εκτός περιγράμματος, "ναι" στις πισίνες-σοφίτες

Το ΣτΕ έκρινε ότι στην Κηφισιά δεν μπορεί τα υπόγεια να είναι έξω από περίγραμμα της κάλυψης, ενώ επέτρεψε τις πισίνες-σοφίτες πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος

06 Νοε 2025 | 15:15

Packmen Project: Η Interamerican "δοκίμασε" δύο creators και Survivors για 24 ώρες σε φυσικές καταστροφές σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σπίτι

Η ενέργεια προβλήθηκε σε πραγματικό χρόνο μέσα από τα social media της Interamerican και των creators.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ 06 Νοε 2025 | 11:23

Οι χάρτες της συμφωνίας για τις γεωτρήσεις στο Ιόνιο: Δυνητικό κοίτασμα 200 δισεκ. κυβικών μέτρων

H συμφωνία προβλέπει την απόκτηση του 60% της παραχώρησης από την ExxonMobil.

ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ 06 Νοε 2025 | 11:21

"Αλμυρά" φέτος τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες - Πόσο θα κοστίσουν τα γιορτινά γλυκά

Στα ύψη φαίνεται πως θα είναι και φέτος οι τιμές στα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων, όπως είναι τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες.

06 Νοε 2025 | 11:14

Metlen: Έσοδα 5,115 δισ. στο 9μηνο, σε τροχιά για τον ετήσιο στόχο EBITDA

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η εταιρεία παραμένει σε πορεία επίτευξης του ετήσιου στόχου EBITDA.

ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ 06 Νοε 2025 | 10:52

Energean: Η επίσημη ανακοίνωση για την έρευνα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο - Το 2026 – 2027 η ερευνητική γεώτρηση

Το Block 2 - τονίζει η Energean - αποτελεί την πιο ώριμη παραχώρηση στην Ελλάδα ως προς την ετοιμότητα για ερευνητική γεώτρηση.

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ 06 Νοε 2025 | 10:51

Πώς τα ΕΛΤΑ έφτασαν ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία: Χάθηκαν τα "τρένα" της ψηφιοποίησης και των ταχυμεταφορών

Παρά το γεγονός ότι τα ΕΛΤΑ ανήκουν στο Υπερταμείο από το 2018 δεν έχουν ακόμα ορθοποδήσει.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ 06 Νοε 2025 | 08:50

Η τριπλή πρόκληση της ελληνικής αγοράς παιχνιδιών και το πρόβλημα του δημογραφικού

Παρά την κατάρρευση του παιδικού πληθυσμού, η αγορά παιχνιδιών στην Ελλάδα παραμένει σταθερή, στα 200-220 εκατ. ευρώ ετησίως, ωστόσο δεν αυξάνεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 06 Νοε 2025 | 08:22

Σε ποιους κλάδους επεκτείνεται το ψηφιακό πελατολόγιο - Καταργείται η υποχρέωση υποβολής συμφωνητικών

Στόχος είναι η πλήρης καταγραφή των πελατών και η άμεση διασταύρωση των αποδείξεων και των τιμολογίων που εκδίδονται.

ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ 06 Νοε 2025 | 07:49

Τα δύο ακίνητα "φιλέτα" σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που βγάζει σε διαγωνισμό ο ΕΦΚΑ

Δύο διατηρητέα ακίνητα, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, βγάζει σε διαγωνισμό προς αξιοποίηση ο ΕΦΚΑ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 06 Νοε 2025 | 07:14

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2025: Πότε θα γίνει η πληρωμή τους - Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Πότε αρχίζει η διαδικασία της καταβολής των συντάξεων Δεκεμβρίου 2025.

05 Νοε 2025 | 20:55

ΥΠΟΙΚ: Νέο ιστορικό υψηλό στις ρυθμίσεις οφειλών στον εξωδικαστικό μηχανισμό τον Οκτώβριο

Το σύνολο των επιτυχών ρυθμίσεων, μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, έως και τα τέλη Οκτωβρίου φθάνει τις 45.970

ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 05 Νοε 2025 | 19:28

Έρχονται μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των συνταξιούχων - Πακέτο 1,3 δισ. ευρώ για 2,6 εκατ. δικαιούχους

Τα μέτρα έχουν ως βασική προτεραιότητα την ελάφρυνση του κόστους ζωής για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

ΟΙ ΛΟΓΟΙ 05 Νοε 2025 | 12:43

Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026

Ύφεση της οικοδομικής δραστηριότητας στην αγορά κατοικίας, που θα πλήξει και την ανάπτυξη περισσότερων προσιτών επιλογών στέγασης, προβλέπουν επαγγελματίες της αγοράς ακινήτων.

05 Νοε 2025 | 12:14

ΔΕΗ myHotel SmartRate: Νέο προϊόν ενέργειας ειδικά σχεδιασμένο για ξενοδοχεία

Χαμηλή, σταθερή χρέωση στις ώρες υψηλής ενεργειακής κατανάλωσης και προνόμια που αναβαθμίζουν την εμπειρία φιλοξενίας.

05 Νοε 2025 | 11:41

ΑΑΔΕ: Αυτόματη έκδοση ΑΦΜ σε 43.000 ανήλικα τέκνα

Ο συνολικός αριθμός των ανηλίκων που έχουν λάβει αυτοματοποιημένα ΑΦΜ ανέρχεται πλέον σε περισσότερους από 1.169.000.

ΞΗΛΩΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 05 Νοε 2025 | 11:21

Τι συμβαίνει με τα ΕΛΤΑ: Ο ζημιές των 220 εκατ. ευρώ, το έργο που φθίνει και η αβέβαιη επόμενη μέρα

O διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ αποχώρησε, τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας όμως παραμένουν και διογκώνονται με το πέρασμα του χρόνου.

ΑΙΧΜΕΣ 05 Νοε 2025 | 09:51

Περιφέρεια Θεσσαλίας κατά κυβέρνησης για τη λειψυδρία - Θα χρειαστούν 10 χρόνια για να λυθεί το πρόβλημα

Τι ανέφερε ο Δημήτρης Κουρέτας για τη λειψυδρία στη Θεσσαλία. Οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

05 Νοε 2025 | 09:42

Χριστούγεννα 2025: Ιδέες για το σπίτι & δώρα Χριστουγέννων που θα σε ενθουσιάσουν!

Τώρα είναι η εποχή που το σπίτι μας θα γεμίσει φως και ζεστασιά.

ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 05 Νοε 2025 | 08:41

Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στο εξωτερικό που επιλέγουν οι Ελληνες ταξιδιώτες

Η τάση των Ελλήνων να ταξιδεύουν στο εξωτερικό ενισχύεται συνεχώς, με πιο κοντινά και συχνά ταξίδια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Νοε 2025 | 07:55

Eπίδομα Θέρμανσης: Τι ισχύει για πολυκατοικίες, διαχειριστές και ενοίκους

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινάει την προσεχή Δευτέρα 10 Νοεμβρίου και διαχειριστές και ένοικοι πολυκατοικιών πρέπει να γνωρίζουν σύμφωνα με τις βασικές οδηγίες που παρέχει η ΑΑΔΕ τα ακόλουθα

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 04 Νοε 2025 | 19:14

Λάδι με... το σταγονόμετρο: Οι παραγωγοί χαρακτηρίζουν το 2025 ως τη χειρότερη χρονιά [βίντεο]

Το ελαιόλαδο, από σήμα κατατεθέν της Ελλάδας, κινδυνεύει να γίνει είδος πολυτελείας για τους λίγους καθώς τα προβλήματα με την παραγωγή του αυξάνονται

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 04 Νοε 2025 | 18:44

Στουρνάρας: Η μεταποίηση μοχλός ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία

Τα τελευταία χρόνια η επενδυτική δραστηριότητα στη βιομηχανία έχει ενισχυθεί σημαντικά, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 04 Νοε 2025 | 17:33

Νέος κύκλος αποστολής ειδοποιητηρίων σε ιδιοκτήτες οχημάτων για ασφάλιση και τέλη κυκλοφορίας

Oι πολίτες, για να δουν τα ειδοποιητήρια που αφορούν τα οχήματά τους, θα πρέπει να επισκεφθούν την εφαρμογή oximata.gov.gr

ΣΤΟ ATHENS TAX FORUM 2025 04 Νοε 2025 | 17:32

Πιερρακάκης: Νέες παρεμβάσεις για το στεγαστικό - Προτεραιότητα η στήριξη των πολιτών και η μείωση των άμεσων φόρων

Ο υπουργός προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη των πολιτών που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στο αυξανόμενο κόστος στέγασης.

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 04 Νοε 2025 | 17:32

Επίδομα θέρμανσης: Στις 10 Νοεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις - Τα κριτήρια για την επιδότηση και οι ημερομηνίες καταβολής

Για τον καθορισμό ενός φυσικού προσώπου ως δικαιούχου πρέπει να πληρούνται εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

04 Νοε 2025 | 17:30

ΕΛΤΑ: Ο Μάριος Τέμπος είναι ο μεταβατικός CEO μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και την παραίτηση Σκλήκα

Το Υπερταμείο, μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Σκλήκα, όρισε μεταβατικό Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ τον Μάριο Τέμπο

04 Νοε 2025 | 15:47
04 Νοε 2025 | 15:35

Η Carrier επενδύει δισεκατομμύρια σε έρευνα και ανάπτυξη (R&D) και μέσω της AHI Carrier SEE φέρνει την καινοτομία στη ΝΑ Ευρώπη

Στην περίοδο 2020-2025, η Carrier έχει επενδύσει περισσότερα από 1,6 δισ. δολάρια σε βιώσιμη Έρευνα και Ανάπτυξη, με στόχο να ξεπεράσει τα 4 δισ. έως το 2030

04 Νοε 2025 | 14:42

Technogym & New York College: Συνεχίζουμε μαζί για τη νέα γενιά επαγγελματιών wellness

Η συνεργασία της Technogym, brand του Ομίλου Φάις και παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο του wellness, με το New York College, συνεχίζεται δυναμικά και φέτος.

04 Νοε 2025 | 11:43

Technogym & New York College: Συνεχίζουμε μαζί για τη νέα γενιά επαγγελματιών wellness

Η συνεργασία της Technogym, brand του Ομίλου Φάις και παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο του wellness, με το New York College συνεχίζεται δυναμικά και φέτος

04 Νοε 2025 | 11:28

Το efood local συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας και το γιόρτασε με ένα μεγάλο πάρτι

Το efood local έχει καθιερωθεί ως ένα σημαντικό σημείο συνάντησης της γειτονιάς

04 Νοε 2025 | 08:57

Μύθοι και αλήθειες για τα ΕΛΤΑ

Παρά τις επανειλημμένες οικονομικές "ενέσεις" από το Δημόσιο, με αποκορύφωμα εκείνη των 250 εκατ. ευρώ το 2020, ο οργανισμός συνεχίζει να παράγει "κόκκινους" ισολογισμούς.

ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ 134 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ 04 Νοε 2025 | 08:39

Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα: Εγκαινιάζεται στην Κομοτηνή ο σταθμός συμπίεσης φυσικού αερίου

Το έργο ενισχύει τις δυνατότητες εξαγωγών φυσικού αερίου από το ελληνικό σύστημα προς τις χώρες της περιοχής (Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία και Ουκρανία).

ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 04 Νοε 2025 | 07:36

Επίδομα θέρμανσης: Προθεσμία μέχρι 5 Δεκεμβρίου για αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Οι δικαιούχοι θα λάβουν επίδομα το οποίο κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ, ενώ για περιοχές με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να φτάσει έως τα 1.200 ευρώ.

03 Νοε 2025 | 18:17

Το mega beach club που θέλει η Royal Caribbean στη Σαντορίνη και οι αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις έρχονται ως συνέχεια της υπερσυγκέντρωσης επιβατών κρουαζιέρας που βιώνει τα τελευταία χρόνια η Σαντορίνη

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ 03 Νοε 2025 | 17:46
03 Νοε 2025 | 16:54

Η Ολυμπία Οδός επιτυγχάνει πλήρη εκσυγχρονισμό του φωτισμού

Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, η Ολυμπία Οδός είναι πλέον ένας 100% "LED αυτοκινητόδρομος", με εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 55%

03 Νοε 2025 | 16:26

ZEBRA: Ο νέος πρωταγωνιστής της ΕΤΕΜ στον κόσμο της φιλοξενίας και του αρχιτεκτονικού design

Το Premium Cladding System ZEBRA αποτελεί μια προηγμένη λύση επένδυσης όψεων για εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΤΕ 03 Νοε 2025 | 16:18

Στουρνάρας: Σε δυναμική πορεία η οικονομία παρά την άνευ προηγουμένου αβεβαιότητα

Σε εκδήλωση της ΤτΕ για τη διάχυση του ψηφιακού χρηματοοικονομικού εγγραμματισμού

ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ 03 Νοε 2025 | 16:15

"Ώρα μηδέν" για το άνοιγμα των κλειστών ακινήτων: Με διπλό ΕΝΦΙΑ πιέζει η κυβέρνηση τις τράπεζες

"Γκάζι" σε τράπεζες και servicers για την αξιοποίηση των διαμερισμάτων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Νοε 2025 | 13:25

Λειψυδρία: Μοντέλο Θεσσαλίας για τα έργα - Τα χρέη των 400 εκατ. ευρώ και το "μεγάλωμα" ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Έργα 500 εκατ. € προωθεί η ΕΥΔΑΠ για να μη διψάσει η Αττική. Γιατί και πως θα "μεγαλώσουν" ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΩΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 03 Νοε 2025 | 12:27

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2026 - Δείτε πόσα πληρώνετε φέτος

Όπως και την προηγούμενη χρονιά, τα ποσά των τελών παραμένουν αμετάβλητα, χωρίς καμία αύξηση.

CEO 03 Νοε 2025 | 11:33

Νέος διευθύνων σύμβουλος στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ο Γιώργος Καλλιμασιάς

Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη διαδρομή 19 ετών στο τιμόνι του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ο Γιάννης Παράσχης έλαβε την απόφαση να ολοκληρώσει αυτόν τον επαγγελματικό κύκλο την 31η Ιανουαρίου 2026.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ 03 Νοε 2025 | 10:44

Κλείνει σήμερα το απόγευμα η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της πληρωμής της 5ης διμηνιαίας δόσης για το 2025.

03 Νοε 2025 | 10:41

Εθνική Τράπεζα: Νέα ανεξάρτητα μέλη του Δ.Σ. οι Μ. Τσαμάζ και O. Rodriguez - Αποχώρησε ο Cl. Piret

Η Τράπεζα εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της προς τον κ. Piret για τη σημαντική του προσφορά.

03 Νοε 2025 | 10:40

Energean: Σχέδιο για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κύπρο με αγωγό από το Ισραήλ

Έργο που ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της Κύπρου και τη συνεργασία στην περιοχή.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 03 Νοε 2025 | 10:06

Ηχηρό καμπανάκι της ΤτΕ για το δημογραφικό και το ασφαλιστικό: Τα 4 μέτρα που προτείνει

Η ΤτΕ αναφέρει ότι οι φορολογικές παρεμβάσεις από μόνες τους δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων στο δημογραφικό

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ; 03 Νοε 2025 | 09:55

Γάλα: Η ευλογιά αδειάζει την "καρδάρα" - Το κρίσιμο δίμηνο για τη φέτα

Στους 14 μήνες εξάπλωσης της ζωονόσου στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΑΑΤ έχουν θανατωθεί σχεδόν 358.000 παραγωγικά ζώα

Η ΑΓΟΡΑ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΕΙ ΡΥΘΜΟ 03 Νοε 2025 | 07:33

Ελαιόλαδο: Στοπ επιτέλους στις ακραίες τιμές, "ανάσα" για αγορά και καταναλωτές

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν μια φυσιολογική παραγωγή που θα οδηγήσει σε σταθεροποίηση των τιμών σε επίπεδα πιο προσιτά για τον καταναλωτή και βιώσιμα για τον παραγωγό.

ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΟ Β’ ΤΡΙΜΗΝΟ 03 Νοε 2025 | 06:46

Προς νέα αύξηση κατά 50 ευρώ ο βασικός μισθός τον Απρίλιο του 2026

Ενισχυμένη αύξηση στον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα αλλά και στον εισαγωγικό μισθό του Δημοσίου περιλαμβάνουν τα σενάρια που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.

02 Νοε 2025 | 15:43

Ελληνικός τουρισμός: Προς νέα ρεκόρ το 2025 σύμφωνα με την ΤτΕ - Οι νέες τάσεις και ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης

Τα έσοδα από τον τουρισμό το οκτάμηνο του 2025 ανήλθαν στα 16,7 δισ. ευρώ από 14,9 δισ. ευρώ το 2024

ΣΑΤΑ 02 Νοε 2025 | 11:27

Ταξί: 48ωρη απεργία στην Αττική την Τετάρτη και Πέμπτη 5 και 6 Νοεμβρίου

Σε 48ωρη απεργία τα ταξί στην Αττική την Τετάρτη και Πέμπτη

02 Νοε 2025 | 10:54

Τιμολόγια ρεύματος: Διαφορά ακόμη και…100% από πάροχο σε πάροχο στα "πράσινα" του Νοεμβρίου

Ανακοινώθηκαν οι τιμές για τον Νοεμβριο – από 14 έως και 26 λεπτά χρέωση της πράσινης κιλοβατώρας – παραμένουν φθηνότερα τα σταθερά τιμολόγια

02 Νοε 2025 | 09:51

Ενισχύσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο και επιστροφή ενοικίου – Ποιες κατηγορίες πολιτών ωφελούνται

Το συνολικό δημοσιονομικό κόστος των εν λόγω μέτρων ανέρχεται σε περίπου 600 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 01 Νοε 2025 | 22:39

ΕΛΤΑ: Ο οικονομικός Γολγοθάς που έχει οδηγήσει στο κλείσιμο 345 καταστημάτων- Έχουν δαπανηθεί 364 εκατ. ευρώ για διάσωση και εθελούσιες από το 2020

Σαν κεραυνός εν αιθρία ήρθε η απόφαση για τα 204 καταστήματα των ΕΛΤΑ. Οι μαύρες τρύπες και τα χρωστούμενα του Δημοσίου που έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 31 Οκτ 2025 | 20:51

ΕΛΤΑ: Πώς θα εξυπηρετούνται συνταξιούχοι και δικαιούχοι επιδομάτων - Τι θα γίνει με τους 800 εργαζόμενους

Το κλείσιμο των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα έχει δημιουργήσει φόβο για τεράστιες ουρές, ελλιπή εξυπηρέτηση αλλά και ταλαιπωρία των πολιτών - Πώς θα εξυπηρετούνται ορεινές περιοχές και νησιά

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 31 Οκτ 2025 | 19:39

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι πληρωμές σε πάνω από 10.000 ανέργους 30-59 ετών που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες

Η ΔΥΠΑ προχώρησε στην καταβολή της πρώτης δόσης ύψους 4.600 ευρώ, η οποία πιστώνεται σταδιακά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

31 Οκτ 2025 | 17:48

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Τι βλέπει και αγοράζει Metlen

Ο CEO της Metlen προχώρησε τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στην αγορά 50.000 μετοχών έναντι 42,2019 ευρώ ανά μετοχή

ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ 31 Οκτ 2025 | 14:26

Πόσο παραπάνω θα πληρώσουν τελικά για τις ασφαλιστικές τους εισφορές 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες

Περισσότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές θα πληρώσουν το 2026 οι ελεύθεροι επαγγελματίες

31 Οκτ 2025 | 12:11

Ο υπερσύγχρονος κόμβος τεχνολογικής έρευνας και καινοτομίας "TEST BEFORE INVEST FACILITY" του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ άνοιξε στο Κορωπί

Πυλώνες τεχνολογικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας το ΕΠΙΣΕΥ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

METLEN 31 Οκτ 2025 | 08:31

Μυτιληναίος: Η Ελλάδα πρέπει να βασιστεί στις δυνάμεις της - ΗΠΑ και Ρωσία μιλούν με όπλα και η ΕΕ με... Μπαχ και Μπετόβεν

Τι είπε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος για την εθνική ασφάλεια και γιατί η ΕΕ του προκαλεί θλίψη.

188.108.716 ΕΥΡΩ 31 Οκτ 2025 | 06:41

ΟΠΕΚΑ: Καταβάλλονται σήμερα τα επιδόματα Οκτωβρίου - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Τα επιδόματα για τον μήνα Οκτώβριο, συνολικού ύψους 188.108.716 ευρώ, καταβάλλονται σήμερα Παρασκευή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Οκτ 2025 | 20:13

ΕΛΤΑ: Λουκέτο σε 204 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα - Πώς εξηγεί την απόφασή της η εταιρεία

Τα ΕΛΤΑ θα εξακολουθούν να παρέχουν αξιόπιστες ταχυδρομικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, σημειώνει η εταιρεία

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Οκτ 2025 | 18:20

Απιαστο όνειρο για τους πολλούς η απόκτηση σπιτιού: Μισθοί… 22 ετών για νεόδμητο διαμέρισμα 60 τετραγωνικών

Η "στροφή" του αγοραστικού ενδιαφέροντος προς τα παλαιότερα ακίνητα καθίσταται ουσιαστικά "υποχρεωτική" για τα περισσότερα νοικοκυριά.