Κρούγκμαν: Οι Συντηρητικοί θεωρούν τη φτώχεια ψυχολογικό πρόβλημα

Ο διάσημος οικονομολόγος τους κατηγορεί ότι αγνοούν τα πραγματικά προβλήματα της φτώχειας και αντιμετωπίζουν την... πείνα ως ψυχολογικό πρόβλημα

kougkman-oi-suntiritikoi-thewroun-ti-ftwxeia-psuxologiko-problima
|
SHARE THIS
0
SHARES

Επίθεση κατά της συντηρητικής παράταξης εξαπολύει ο γνωστός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος υποστηρίζει ότι «οι συντηρητικοί αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της φτώχειας σαν ένα ψυχολογικό φαινόμενο», την ίδια στιγμή που πολλοί άνθρωποι πεινούν.

«Πόσο αξιοπρεπής μπορεί να είναι κανείς με ένα άδειο στομάχι;», ρωτά ο Κρούγκμαν

Σε κείμενο του στους New York Times, ο Κρούγκμαν επιτίθεται στους συντηρητικούς που διατυπώνουν την θεωρία ότι «η Αριστερά κάνει λάθος επειδή προτείνει στους πολίτες ένα γεμάτο στομάχι και άδεια ψυχή. Πρέπει να ζουν οι άνθρωποι με αξιοπρέπεια, όχι μόνο με ανέσεις».

Σύμφωνα με τον γνωστό οικονομολόγο, η θεωρία αυτή είναι «ανέκδοτο», καθώς όπως υποστηρίζει «πόσο αξιοπρεπής μπορεί να είσαι με ένα άδειο στομάχι; Πόσο αυτοσεβασμό μπορείς να έχεις; Και ποιος πρόκειται να υπολογίσει περισσότερο την αξιοπρέπεια σε σχέση με το να έχει τροφή;».

Οπως τονίζει ο Κρούγμαν, αυτό είναι το μεγάλο λάθος της συντηρητικής παράταξης, καθώς όπως τονίζει «η αποτυχία να δεχθεί κανείς ότι οι φτωχοί αντιμετωπίζουν φυσικές δυσκολίες και την ίδια στιγμή που διάφοροι άνθρωποι δεν μπορούν να τραφούν ή να πληρώσουν για την ιατρική τους περίθαλψη, οι πολιτικοί να τους κάνουν μαθήματα αξιοπρέπειας, είναι σοκαριστικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook