Μέχρι την τελευταία στιγμή φαίνεται ότι θα παιχτεί το "θρίλερ" με την παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας.
Τρεις ημέρες πριν από την εκπνοή του νόμου 4605/2019, στις 30 Απριλίου, δεν υπάρχει "αχτίδα φωτός" για εξεύρεση λύσης μέσω της διαπραγματευτικής οδού. Και αυτό επιβεβαιώνει ότι η παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας, η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, θα απαιτήσει λύση σε πολιτικό επίπεδο και παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, χθες επιχειρήθηκε μία ακόμη προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα στα ζητούμενα Θεσμών και κυβέρνησης, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ενώ το θέμα θα συζητηθεί ξανά αύριο Τετάρτη, σε επίπεδο επικεφαλής. Οι Θεσμοί παραμένουν αμετακίνητοι στην άρνησή τους να δώσουν νέα παράταση στον νόμο 4605/2019 και η κυβέρνηση επιχειρεί να κάμψει τις ενστάσεις, προσαρμόζοντας το αίτημα για παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας στις συνθήκες που δημιουργεί η κρίση του κορονοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Θεσμοί ζήτησαν χθες να τους δοθούν στοιχεία από τις τράπεζες για τον αριθμό των κορονοϊόπληκτων, καθώς και στοιχεία για τις οφειλές τους στις τράπεζες. Η χορήγηση των στοιχείων αυτών είναι, ωστόσο, προφανές ότι δεν μπορεί να γίνει στο ασφυκτικό χρονικό διάστημα των τριών εικοσιτετραώρων που απομένουν μέχρι την εκπνοή του νόμου 4605/2019. Φυσικά τα στοιχεία που ζητούνται θα δοθούν από τις τράπεζες, αλλά θα είναι προς χρήση από τους Θεσμούς όταν πια θα ψηφίζεται ο νέος πτωχευτικός νόμος, όπως αναμένεται τον Ιούνιο.
Διαβάστε τη συνέχεια στο capital.gr