X

Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα Βραβεία Στέλιος Χατζηιωάννου

Το 2017, ο επιχειρηματικός θεσμός διαθέτει το ποσό των €100.000 και συγκεκριμένα €30.000 στον πρώτο νικητή και €10.000 σε καθέναν από τους άλλους επτά νικητές

Γράφει: TheToc team

Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων για το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2017» που διοργανώνει ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation.

Το 2017, ο σημαντικός αυτός ετήσιος θεσμός για την επιχειρηματικότητα, επιστρέφει, διαθέτοντας για μια ακόμα χρονιά το ποσό των €100.000 και συγκεκριμένα €30.000 στον πρώτο νικητή και €10.000 έκαστος, σε επτά ακόμα νικητές.

Το Βραβείο απευθύνεται αποκλειστικά σε νέες και νέους Έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών (γεννηθείς το 1977 ή αργότερα) που έχουν ιδρύσει την εταιρεία τους στην Ελλάδα και έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τα τελευταία 7 χρόνια, συγκεντρώνοντας συνολικό τζίρο τουλάχιστον €10.000 το χρόνο.

Η επιχείρησή τους πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον δύο άτομα και ο επιχειρηματίας πρέπει να κατέχει τουλάχιστον το 50% αυτής. Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες της εταιρείας είναι δύο άτομα, θα πρέπει να κατέχουν, συνολικά και οι δύο, το 80% της επιχείρησής τους. Αιτήσεις με περισσότερους από δύο υποψήφιους από την ίδια εταιρεία δεν θα γίνουν δεκτές.

Για μια ακόμη χρονιά, η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά online και συγκεκριμένα μέσω της σελίδας του Ιδρύματος στο Facebook. Όλοι οι υποψήφιοι, έχοντας «κάνει like» στην επίσημη σελίδα Stelios Philanthropic Foundation και «join» στο ανοικτό γκρουπ “Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece 2017”, θα μπορούν να «κατεβάσουν» σε μορφή pdf τη σχετική φόρμα για την υποβολή αίτησης στα φετινά βραβεία. Η φόρμα αυτή θα πρέπει να συμπληρωθεί και να σταλεί στο Inbox της σελίδας στο Facebook. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον κύριο Χατζηιωάννου στη φετινή Τελετή Απονομής που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2017 στην Αθήνα.

Από το 2008 έως το 2016, ο θεσμός ενίσχυσε την εθνική οικονομία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα με το συνολικό ποσό των €600.000. Συγκεκριμένα, το 2016, με στόχο να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι νέοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα και για πρώτη φορά στην ιστορία των βραβείων, οι τελικοί νικητές ήταν συνολικά 8 και έλαβαν το ποσό των €100.000, ποσό διπλάσιο από το 2015 και το μεγαλύτερο στην ιστορία του θεσμού μέχρι τότε.

Tags