Κυβερνητικές πηγές: Το πακέτο της ΔΕθ δεν βάζει σε κίνδυνο τα πλεονάσματα

Αποφασισμένη η Αθήνα να εκπληρώσει τους στόχους που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές, σύμφωνα με το Reuters.

kubernitikes-piges-to-paketo-tis-deth-den-bazei-se-kinduno-ta-pleonasmata
SHARE THIS
0
SHARES

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι μιλώντας στο πρακτορείο Reuters σημείωσαν ότι ενώ η Αθήνα θέλει να ακολουθήσει μια στρατηγική πιο φιλική προς την ανάπτυξη, είναι αποφασισμένη να εκπληρώσει τους στόχους που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές.

«Κανένα από τα μέτρα, τα οποίa θα ανακοινωθούν από τον Τσίπρα, δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο τον στόχο του 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος, ανέφερε ο αξιωματούχος.

Όπως σημειώνει το Reuters, βασιζόμενη στη δημοσιονομική της υπεραπόδοση η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει να αποφύγει την εφαρμογή ενός νέου γύρου νομοθετημένων περικοπών των συντάξεων το επόμενο διάστημα με τον αξιωματούχο να αποκαλεί το μέτρο «περιττό» σε μια χώρα όπου οι συντάξεις έχουν ήδη μειωθεί 12 φορές από το 2010.

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν είναι απαραίτητο για να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενή πλεόνασμα 3,5%», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αυτή την εβδομάδα, τονίζει το Reuters

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών, που πρόκειται να φτάσουν στην Αθήνα στις 10 Σεπτεμβρίου για την πρώτη τριμηνιαία αξιολόγηση.

Πέραν των οικονομικών θεμάτων, σχολιάζει το Reuters, θεωρείται βέβαιο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα θελήσει να υπεραμυνθεί και της συμφωνίας για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ, για την οποία και έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο. 

 

 

 

Πηγή: Reuters

Φωτογραφία:  Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook