Follow us

Latsco Family Office: Πώς η οικογένεια της Μ. Λάτση ποντάρει στο οικοσύστημα καινοτομίας - Ποιες εταιρείες στηρίζει

Το επενδυτικό ταμείο της οικογένειας της Μαριάννας Λάτση, εκτός από τους παραδοσιακούς κλάδους, έχει επιδοθεί σε επενδυτικές κινήσεις και στην καινοτομία.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Latsco

Ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας φαίνεται ότι δίνει τα τελευταία χρόνια το Latsco Family Office. Το επενδυτικό ταμείο της οικογένειας της Μαριάννας Λάτση, εκτός από τις επενδύσεις σε πιο παραδοσιακούς κλάδους, όπως για παράδειγμα το real estate, η ναυτιλία και οι κατασκευές, έχει επιδοθεί σε μια σειρά από επενδυτικές κινήσεις στην εγχώρια σκηνή των startups και της καινοτομίας, επιλέγοντας εταιρείες, που εμφανίζουν καλές προοπτικές ανάπτυξης και περιθώριο εξέλιξης.

Όπως άλλωστε αποδείχθηκε η περίπτωση της Viva Wallet, στην οποία το Latsco Family Office αποτελούσε, μέχρι και την ολοκλήρωση του χρυσού deal με την JP Morgan, έναν από τους παλαιότερους μετόχους μειοψηφίας στην ελληνική fintech που δημιούργησε ο Χάρης Καρώνης. Ο τελευταίος, ουκ ολίγες φορές έχει αναφερθεί δημόσια στην στήριξη που δέχθηκε από την οικογένεια Λάτση, στα πρώτα βήματα της Viva. Μια στήριξη που έμελλε να ανταποδοθεί μετά την συμφωνία που επετεύχθη πριν περίπου ένα χρόνο για την πώληση του 48,5% της Viva (του ποσοστού που κατείχαν οι μέτοχοι μειοψηφίας μεταύ των οποίων και το Latsco) στην αμερικανική JP Morgan έναντι τιμήματος 800 εκατ. ευρώ.

Η συμμετοχή στο Φαιστός

Εκτός όμως, από τις απευθείας επενδύσεις σε εταιρείες, συμμετέχει και στο Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός, μέσω του οποίου αποκτά συμμετοχές σε διάφορες startups. Θυμίζουμε ότι το Φαιστός στοχεύει σε εταιρείες που αναπτύσσουν προϊόντα και υπηρεσίες, οι οποίες σχετίζονται με το 5G, λειτουργώντας σαν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις καθώς βρίσκεται υπό τη διαχείριση της 5G Ventures, η οποία είναι θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας.

Από τις πιο πρόσφατες επενδυτικές κινήσεις του Latsco Family office συγκαταλέγεται η συμμετοχή του στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης του Douleutaras, που έκλεισε στα 5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει από την μέρα της λειτουργίας της η πλατφόρμα, η οποία συνδέει τους επαγγελματίες με όσους αναζητούν εξειδικευμένες εργασίες.

Η είσοδος της νεότερης γενιάς

Μάλιστα, από την πλευρά του Latsco Family, sponsor της επένδυσης έχει τεθεί ο Φίλιππος Κούρκουλος Λάτσης, εκπροσωπώντας την νέα γενιά της ισχυρής επιχειρηματικής οικογένειας. Όχημα των επενδυτικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο νεαρός Φίλιππος Κούρκουλος Λάτσης είναι η μονοπρόσωπη εταιρεία FKL Latsco Family Office, η οποία συστάθηκε τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

Εκτός, όμως, από τον Φίλιππο και η αδελφή του Εριέτα Κούρκουλου Λάτση είναι ιδιαίτερα δραστήρια με μία σημαντική, ωστόσο, διαφοροποίηση. Η ίδια επιλέγει να προσφέρει την στήριξή της σε επιχειρηματικά projects που έχουν έντονο το στοιχείο της ηθικής διάστασης και του κοινωνικού αποτυπώματος. Σε αυτή την κατεύθυνση συμμετείχε στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης της Plan(e)t, της πρώτης ελληνικής vegan startup, η οποία κρύβεται από το ομώνυμο vegan παγωτό. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία που δημιούργησε το 2021 ο Γρηγόρης Μπογράκος, σήκωσε πριν ενάμιση χρόνο το ποσό των 400.000 ευρώ, με επικεφαλής την vegan και ethical επενδύτρια Εριέττα Κούρκουλου Λάτση καθώς και την συμμετοχή του Αλβέρτου Ρεβάχ της Humble Holdings και της ΑΜΒΥΞ και του Δημήτρη Γεωργακόπουλου της Zeno Capital.

Σε ό,τι αφορά τον ευρύτερο τομέα της τεχνολογίας, το επενδυτικό ταμείο συμφερόντων της Μ. Λάτση, έκανε πριν περίπου δύο χρόνια στο μετοχικό κεφάλαιο της της Obrela Security Industries, της ελληνικής εταιρείας, που δημιουργήθηκε το 2009 από τους Γιώργο Πατσή και Γιώργο Δάγλα και δραστηριοποιείται στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας.

Επιπλέον, από το 2018 το Latsco Family Office εισήλθε στην ESA Security Solutions, η οποία δραστηριοποιείται στις επανδρωμένες φυλάξεις και τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το SMERC του Νίκου Καραμούζη απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στην ESA μέσω της θυγατρικής της CORDIA.

Πηγή: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 26 Σεπ 2023 | 13:51
26 Σεπ 2023 | 12:58

Praktiker Hellas: Η μεγαλύτερη έρευνα στην Ελλάδα για τη σχέση μας με τα φυτά

Η Praktiker Hellas για άλλη μια χρονιά πρωτοστατεί και φέρνει τη φύση…στο σπίτι!

26 Σεπ 2023 | 12:43

Όμιλος Ευρωκλινικής: Δημοσιεύτηκε η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής προχώρησε στη δημοσίευση της Έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022

26 Σεπ 2023 | 11:42

Τέλος τα επιδοτούμενα δάνεια για τους νέους - Πού θα βρείτε σπίτια με ενοίκιο κάτω από 600 ευρώ [πίνακας]

Επιστροφή στην… κόλαση των υψηλών ενοικίων αλλά και του ακριβού κόστους δανεισμού για χιλιάδες νέους που αναζητούν στέγη.

42.613 ΑΚΙΝΗΤΑ 26 Σεπ 2023 | 10:44

Στο μικροσκόπιο της εφορίας οι πωλήσεις ακινήτων με μετρητά - Ποιοι θα ελεγχθούν αναδρομικά

Συγκεκριμένα έχουν καταχωριστεί 42.613 δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων, το τίμημα των οποίων εξοφλήθηκε αποκλειστικά με μετρητά και ανέρχεται στα 462.493.710,3 ευρώ.

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ 26 Σεπ 2023 | 09:06
GIGAFACTORY 25 Σεπ 2023 | 19:02

Ποια εταιρεία αυτοκινήτων προσέλαβε 60 κωφούς εργάτες [Βίντεο]

Πολλοί από τους οποίους είναι Ουκρανοί που διέφυγαν από τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή.

GIA ERGA ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ 25 Σεπ 2023 | 13:44

Office Line: Πρωταγωνίστρια και φέτος στα ΔΕΗ BITE Awards - Απέσπασε τρία βραβεία

Η Office Line Α.Ε., αναγνωρισμένη ηγέτιδα εταιρεία παροχής λύσεων cloud και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, διακρίθηκε με τρία βραβεία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25 Σεπ 2023 | 12:46
COSCO SHIPPING PORTS 25 Σεπ 2023 | 11:29

COSCO: Ο Captain Wang Jihang ο νέος Managing Director της PCT (Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά)

Ο Captain Wang Jihang συνιστά ένα έμπειρο και καταξιωμένο στέλεχος του Ομίλου της COSCO SHIPPING, στον οποίο ήδη μετρά 25 χρόνια πορείας.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ 25 Σεπ 2023 | 08:16

Η ώρα του "σφυριού" για τη βίλα του Αλκη Δαυίδ στις Σπέτσες - Οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση στις ΗΠΑ

Θύελλα ακριβών "σφυριών" έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει την εβδομάδα που ξεκινά, με τον πλειστηριασμό για τη βίλα του επιχειρηματία Άλκη Δαυίδ, στις Σπέτσες.

ΝΕΟ ΤΕΛΟΣ 24 Σεπ 2023 | 12:48

Ριζικές αλλαγές στα Airbnb: Αυστηρές ποινές στους ιδιοκτήτες που δεν δηλώνουν τα ακίνητα στην Εφορία

Θεσμοθετείται συνδυασμός παρεμβάσεων στα Airbnb με στόχο την αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού με τα ξενοδοχεία

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 24 Σεπ 2023 | 09:50

Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου: Κοντά στο 1,5 ευρώ το λίτρο στην έναρξη της περιόδου θέρμανσης

Οι εκτιμήσεις της αγοράς προς το παρόν αναφέρουν ότι η τιμή του πετρελαίου στην έναρξη της περιόδου θέρμανσης (15 Οκτωβρίου) θα κυμαίνεται κοντά στο 1,5 ευρώ το λίτρο