Follow us

Lidl Ελλάς: Πρότυπο ολιστικής βιώσιμης λειτουργίας

Η βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκεται βαθιά μέσα στο DNA της Lidl Ελλάς, που αποδεικνύει έμπρακτα πως η ηγεσία στην αγορά και την οικονομία μπορεί να γίνει με συναίσθηση ευθύνης απέναντι στις επόμενες γενιές.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ESG

Σε μια εποχή που οι διεθνείς και εθνικές προκλήσεις βιωσιμότητας, όπως η κλιματική αλλαγή, η απειλή φυσικών οικοτόπων, τα ανεπαρκή εργασιακά και κοινωνικά πρότυπα και οι ασυνείδητες καταναλωτικές συμπεριφορές απασχολούν όλο και περισσότερο τη δημόσια σφαίρα, οι επιχειρήσεις επενδύουν ολοένα και περισσότερο στη βελτίωση της κοινωνικής τους προσφοράς και στη μείωση του περιβαλλοντικού και ενεργειακού τους αποτυπώματος, εστιάζοντας ταυτόχρονα στην ηθική και αποτελεσματική εταιρική διακυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Lidl Ελλάς, η οποία αποδεικνύει έμπρακτα πως η ηγεσία στην αγορά και την οικονομία μπορεί να γίνει με συναίσθηση ευθύνης απέναντι στις επόμενες γενιές. Αντιλαμβανόμενη, μάλιστα, πλήρως τον ρόλο της στη συνολική αλυσίδα, όπου εάν λείψει ένας κρίκος ή αν δεν εάν δεν "κλειδώνει" καλά με τον επόμενο, το πρόβλημα αφορά και μεταφέρεται σε όλη την αλυσίδα, η εταιρεία επικαιροποιεί και εξελίσσει συνεχώς τη στρατηγική της για τη βιωσιμότητα, προσβλέποντας σε ένα καλύτερο αύριο για τον πλανήτη και την κοινωνία.

Άλλωστε, η βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκεται βαθιά μέσα στο DNA της Lidl Ελλάς. Είναι κυριολεκτικά η δύναμη που εμπνέει και αναζωογονεί την επιχειρηματική της φιλοσοφία.

H δε στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης που εφαρμόζει δεν είναι στατική. Διαρκώς αφουγκράζεται τις ανάγκες της εποχής και ανάλογα προσαρμόζει το επιχειρηματικό της αποτύπωμα. Έτσι διαμορφώνει ένα δομημένο πλάνο εταιρικής υπευθυνότητας και προχωράει σε πράξεις. Με πρωτοποριακές ενέργειες, όπως μαραθώνιους καινοτομίας, τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της και τη μετάβαση σε ενεργειακά πιο αποδοτικές εφαρμογές, αλλά και με τη στήριξη πολλαπλών κοινωφελών προγραμμάτων, επενδύοντας σε μακροχρόνιες στρατηγικές συνεργασίες.

Διότι ξέρει ότι η διαφάνεια και η βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, η καινοτομία στη διαχείριση φυσικών πόρων, η κυκλική οικονομία σε συνδυασμό με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα, διασφαλίζουν ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Με άλλα λόγια, για τη Lidl Ελλάς και τους ανθρώπους της, το περιβάλλον μέσα στο οποίο δρα είναι μια συνεχής καθημερινή πρόκληση. Στο πλαίσιο αυτό, μέσα από ένα επιδραστικό διάλογο με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, βαδίζει με συνέπεια και καθαρούς στόχους, χτίζοντας όλο και περισσότερο μια σχέση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης με την ελληνική οικογένεια και απαντώντας στις προκλήσεις της εποχής, μέσα από την ταυτόχρονη αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας, αλλά και τη μεγέθυνση του πράσινου αποτυπώματός της στο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα στρατηγική βιώσιμη ανάπτυξης της Lidl Ελλάς, βασίζεται στο τρίπτυχο "Καλό για τον πλανήτη", "Καλό για τους ανθρώπους" και "Καλό για σένα" και περιλαμβάνει έξι στρατηγικούς πυλώνες: Την προστασία του κλίματος, τον σεβασμό της βιοποικιλότητας, τη διατήρηση των πόρων, το δίκαιο επιχειρείν, την προάσπιση της υγείας και τη συμμετοχή στον διάλογο, και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη συνολική εταιρική στρατηγική της.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία διατυπώνει στόχους και δεσμεύσεις, υλοποιεί το επενδυτικό της πρόγραμμα και εναρμονίζεται με τα κριτήρια ESG.

Την άρρηκτη σχέση της με την έννοια της βιωσιμότητας καταδεικνύει άλλωστε και η για 6η συνεχή χρονιά ένταξή της στην ηγετική ομάδα των "Sustainable Companies" και "The Most Sustainable Companies in Greece 2023".

Η ανάδειξη έρχεται από το Sustainability Performance Directory 2023 του εξειδικευμένου οργανισμού σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης Quality Net Foundation, και μετά από αξιολόγηση βάσει ESG κριτηρίων και ένταξη αυτών στον Επιχειρηματικό Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainability Performance Directory), που έχει διαμορφωθεί με βάση τις προδιαγραφές του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας. Η επιβεβαίωση της τελικής αξιολόγησης και κατάταξης των επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε από Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από έγκριτα μέλη της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Lidl Ελλάς: Πρότυπο ολιστικής βιώσιμης λειτουργίας

Μάλιστα, η Lidl Ελλάς διακρίθηκε σε δύο επίπεδα. Σε πρώτο επίπεδο, ο τίτλος "Sustainable Company" πιστοποιεί τη συμμόρφωση της εταιρείας με τον Ελληνικό Κώδικα Βιωσιμότητας, την εθνική προσαρμογή του The Sustainability Code, αναγνωρισμένου Ευρωπαϊκού πλαισίου αναφοράς μη χρηματοοικονομικών δεδομένων, στο σύνολο των κριτηρίων του και την αναγνωρίζει ως Υπεύθυνο Οργανισμό στη Βιώσιμη Ανάπτυξη πανευρωπαϊκά. Σε δεύτερο επίπεδο, η ένταξη της εταιρείας στη λίστα των "The Most Sustainable Companies in Greece 2023" αποτελεί ανώτατη διάκριση για την εταιρεία στη χώρα, καθώς την αναδεικνύει ως πρότυπο σε όρους επιχειρηματικού σχεδιασμού για μία ολιστική βιώσιμη λειτουργία.

Οι παραπάνω διακρίσεις αποτελούν την έμπρακτη αναγνώριση της εταιρικής στρατηγικής για τη βιωσιμότητα που εφαρμόζει η εταιρεία.

Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελούν εχέγγυο ότι το βιώσιμο επιχειρείν αποτελεί στρατηγικό προσανατολισμό και μακροχρόνια δέσμευση για τη Lidl Ελλάς, κάτι που επιβεβαιώνει άλλωστε η ένταξή της για έκτη διαδοχική χρονιά στη λίστα των "The Most Sustainable Companies" αλλά και η διαρκής επιδίωξή της για ισχυρότερη σύνδεση των δραστηριοτήτων της με ευρύτερα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης σε εταιρικό, κλαδικό, τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΣ ΑΝΑΒΟΛΗ 21 Σεπ 2023 | 09:57

Μπαίνει φρένο στην εκτός σχεδίου δόμηση μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Το θέμα με την εκτός σχεδίου δόμηση προέκυψε εντός του καλοκαιριού μετά από τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 21 Σεπ 2023 | 09:55
15,5 ΣΕΝΤΣ ΑΝΑ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ 21 Σεπ 2023 | 08:44

Αμετάβλητο το τιμολόγιο της ΔΕΗ τον Οκτώβριο - Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των προμηθευτών

Οι χρεώσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΗ είναι 15,5 σεντς ανά κιλοβατώρα αν η κατανάλωση είναι έως 500 κιλοβατώρες και 16,7 σεντς αν η κατανάλωση του μήνα υπερβεί τις 500 κιλοβατώρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 21 Σεπ 2023 | 08:12

Τι αλλάζει στο επίδομα θέρμανσης - "Εφιάλτης" οι τιμές του πετρελαίου για τα νοικοκυριά

Για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024 θα χορηγηθεί επίδομα θέρμανσης στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, δηλαδή 350 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με βαθμο-ημέρες.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ 20 Σεπ 2023 | 20:06

Ανάπτυξη 2,2% το 2023 και 3% το 2024 βλέπει ο Γιάννης Στουρνάρας - Ζητά αλλαγές στο Δημόσιο

Ο γενικός πληθωρισμός προβλέπεται να διαμορφωθεί σε 3,8% για το 2024.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 7Η ΧΡΟΝΙΑ 20 Σεπ 2023 | 17:21

Η ΑΒΕΚ Βεκράκος στο Athens Coffee Festival

Η ΑΒΕΚ Βεκράκος στο πλαίσιο της παρουσίας της στο Athens Coffee Festival, θα παρουσιάσει για μια ακόμη φορά το project Qualita Unica.

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 20 Σεπ 2023 | 17:18

Eurostat: "Πρωταθλητές" στις ώρες εργασίας οι Έλληνες σε μια συνηθισμένη εβδομάδα - Ποιοι δουλεύουν λιγότερο

Οι περισσότερες ώρες εργασίας την εβδομάδα καταγράφηκαν στην Ελλάδα (41,0 ώρες)

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ 20 Σεπ 2023 | 15:09

Market pass, επίδομα θέρμανσης και προσωπική διαφορά: Τι ισχύει, τι αλλάζει σε 12 ερωτήσεις- απαντήσεις

Οι εξειδίκευση των μέτρων για τη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών, σε 12 ερωτήσεις- απαντήσεις

20 Σεπ 2023 | 12:17

Πώς και πότε θα αλλάξει η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών - Τα τρία σενάρια στο τραπέζι

To καθεστώς φορολόγησης ενός εκατομμυρίου αυτοαπασχολούμενων θα αλλάξει.

ΕΩΣ 200 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ 20 Σεπ 2023 | 11:53

Στις αγορές βγαίνει σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο για 200 εκατομμύρια ευρώ

Tο ΥΠΟΙΚ θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένη δημοπρασία για την επανέκδοση Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σταθερού επιτοκίου 4,25%, λήξης 15 Ιουνίου 2033, σε άυλη μορφή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΚΡΕΚΑ 20 Σεπ 2023 | 11:04

Τα 4 νέα μέτρα για την ακρίβεια - Ειδική ταμπέλα στα προϊόντα με μειωμένη τιμή και αυστηροί έλεγχοι

Τέσσερα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

20 Σεπ 2023 | 10:49

To Κτίριο της SHOP & TRADE λαμβάνει πιστοποίηση LEED σε επίπεδο GOLD

Η πιστοποίηση LEED είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύμβολο αριστείας στο δομημένο περιβάλλον.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 20 Σεπ 2023 | 10:24

Στη Βουλή η τροπολογία για το ξεπάγωμα των τριετιών από το 2024 - Τι προβλέπει

Αργά τη νύχτα της Τρίτης κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις τριετίες.