Lidl Hellas: Εκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης με θετικό κοινωνικό πρόσημο

Το αναπτυξιακό αποτύπωμα της εταιρίας για τα έτη 2015-16, πλαισιώθηκε από την ανακοίνωση επενδύσεων για το 2017 και τη δημιουργία νέων καταστημάτων στα αστικά κέντρα

Lidl Hellas: Εκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης με θετικό κοινωνικό πρόσημο

Την πρώτη Εκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης παρουσίασε η Lidl Hellas για τα οικονομικά έτη 2015 και 2016.

Lidl Hellas: Εκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης με θετικό κοινωνικό πρόσημο

Ο στόχος ήταν να παρουσιάσει η Lidl Hellas την αξία που δημιουργεί για την αγορά, τους εργαζομένους, τους προμηθευτές, την ευρύτερη κοινωνία αλλά και το φυσικό περιβάλλον.

Με κεντρικό μήνυμα, «Οποιος σταματάει να γίνεται καλύτερος, παύει να είναι καλός», ο Ιάκωβος Ανδρεανίδης, Πρόεδρος Διοίκησης Lidl Hellas, παρουσιάζοντας τα στοιχεία της έκθεσης, τόνισε ότι η Lidl Hellas είναι μία εταιρία που ενσωματώνει τις αξίες και την κουλτούρα της στις επιχειρησιακές της πρακτικέ, αναπτύσσοντας οργανωμένα και στοχευμένα ένα πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της ελληνικής τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας, με μία στρατηγική που συνδυάζει τους εταιρικούς στόχους με την συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας CSR και Κοινωνικών Μέσων και ο Ιάκωβος Ανδρεανίδης, Πρόεδρος Διοίκησης Lidl Hellas
Η Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας CSR και Κοινωνικών Μέσων και ο Ιάκωβος Ανδρεανίδης, Πρόεδρος Διοίκησης Lidl Hellas

Τα αποτελέσματα των πρακτικών αυτών είναι εμφανή καθώς η Lidl Hellas επιλέχθηκε το 2015 από τους ίδιους τους καταναλωτές ως μία από τις πλέον κοινωνικά υπεύθυνες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Από τα στοιχεία της έκθεσης, προκύπτει ότι τα χρόνια που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα η Lidl Ηellas έχει επενδύσει περισσότερα από 1,2 δισ Ευρώ, στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου καταστημάτων, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, σε συνεργασίες με Έλληνες παραγωγούς, στη στήριξη των καταναλωτών και σε ενέργειες βιώσιμης ανάπτυξης αυξάνοντας την κοινωνική και οικονομική επίδρασή στη χώρα.

Lidl Hellas: Εκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης με θετικό κοινωνικό πρόσημο - εικόνα 3

Το οικονομικό έτος 2015 η Lidl Ηellas υποστήριξε περισσότερες από 16.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και το εισόδημα περισσότερων από 37.000 ανθρώπων. Για την ίδια περίοδο, η συνολική συνεισφορά της εταιρίας στην ελληνική οικονομία σε όρους προστιθέμενης αξίας ανέρχεται στα 616 εκατ. Ευρώ.

Ειδικά για το 2016 η Lidl Ηellas υλοποίησε επενδυτικό πλάνο αξίας μεγαλύτερης των 100 εκατ. Ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων, την επέκταση των αποθηκών αλλά και για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων καταστημάτων.

Lidl Hellas: Εκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης με θετικό κοινωνικό πρόσημο - εικόνα 4

Για το 2017 το επενδυτικό πλάνο της Lidl Ηellas, κινείται σε αντίστοιχα με τα περσινά μεγέθη και εκτός από τις ανακαινίσεις των καταστημάτων και τον εκσυγχρονισμό των αποθηκών, περιλαμβάνει και την επέκταση του δικτύου με καταστήματα και στο κέντρο των πόλεων, αντίθετα από την πρακτική που ακολουθείτο μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο Πρόεδρος Διοίκησης Lidl Hellas, Ιάκωβος Ανδρεανίδης, η Lidl Hellas, θα συνεχίσει να μειώνει τα λειτουργικά της έξοδα ώστε να εξασφαλίζει τις χαμηλότερες τιμές στα προϊόντα σταθερής γκάμας για τον καταναλωτή και θα επιλέγει προσεκτικά τα προϊόντα της, ώστε να καλύπτουν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

Τέλος, ακόμα σημαντικότερα, ο κύριος Ανδρεανίδης επεσήμανε ότι η Lidl Hellas θα συνεχίσει να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, να επενδύει και να αναπτύσσει δράσεις επωφελείς για την ελληνική κοινωνία.

Δείτε την έκθεση Εκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης της Lidl Hellas Κατεβάστε από εδώ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ 24 Ιαν 2022 | 13:03

Επίδομα θέρμανσης: Παρατείνεται έως τις 15 Φεβρουαρίου η υποβολή αιτήσεων

Παρατείνεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2022 η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης για την περίοδο 2021-2022.

ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ 24 Ιαν 2022 | 12:36

Θα έχουμε διακοπές ρεύματος;- Πόσο έτοιμος είναι ο ΑΔΜΗΕ να αντιμετωπίσει τον χιονιά

Το σύστημα ενισχύθηκε με τη λειτουργία λιγνιτικών μονάδων και εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα αντέξει τον χιονιά

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 24 Ιαν 2022 | 09:18

Νέος ΕΝΦΙΑ: Αυτές είναι οι δύο βασικές αλλαγές

Στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωση του νέου ΕΝΦΙΑ με τον οποίο θα φορολογηθούν περισσότεροι από 6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων βρίσκεται η επιτροπή του υπ. Οικονομικών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 23 Ιαν 2022 | 18:41

Τα τρία σενάρια της κυβέρνησης για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει διάφορα σενάρια, τα οποία μάλιστα συζητά με τους θεσμούς και την Ε.Ε.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 23 Ιαν 2022 | 14:57

Αγορά ακινήτων: Το κόστος μιας ανακαίνισης και γιατί δίνει υπεραξία στο σπίτι

Το αυστηρό lockdown στην πρώτη φάση της πανδημίας έδωσε την ευκαιρία σε ιδιοκτήτες και διαχειριστές επαγγελματικών χώρων αλλά και κατοικιών να προχωρήσουν σε ανακαινίσεις.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ 23 Ιαν 2022 | 11:30

Τριπλή παράταση για μεταβιβάσεις ακινήτων, Εξοικονομώ και κορονοχρέη - Έρχεται ο νέος ΕΝΦΙΑ

Όσοι έκαναν δήλωση γονικής παροχής στην εφορία μέχρι 31/12, θα μπορούν να υπογράψουν συμβόλαια με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες μέχρι τέλος Μαρτίου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 23 Ιαν 2022 | 09:25

Σταϊκούρας: Στο τραπέζι το μόνιμο πάγωμα της εισφοράς αλληλεγγύης - Τι θα γίνει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

"Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε Κυβέρνηση που μειώνει φόρους και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να το πράττουμε", τονίζει ο υπουργός Οικονομικών.

23 Ιαν 2022 | 08:35

PQH: Ενημέρωση για διαβίβαση προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο μεταβίβασης απαιτήσεων

Διεθνής διαγωνισμός για τη μεταβίβαση απαιτήσεων από μικτό χαρτοφυλάκιο εξυπηρετούμενων και μη επιχειρηματικών, καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ 22 Ιαν 2022 | 12:50

Αυξήσεις στις συντάξεις μετά από 12 χρόνια: Ποιους αφορά και πόσα θα πάρουν

Αυξήσεις στις συντάξεις για πρώτη φορά ύστερα από 12 χρόνια θα δώσει η κυβέρνηση με ημερομηνία εφαρμογής των αυξήσεων αυτών την 1η Ιανουαρίου του 2023.

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 21 Ιαν 2022 | 12:39

Wood: Τιμή στόχο 12,80 ευρώ και σύσταση "αγορά" δίνει για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η Wood αναφέρει ότι η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν τις καλύτερες επιδόσεις την προηγούμενη χρονιά, καταγράφοντας άνοδο 21%.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 21 Ιαν 2022 | 07:12

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές - Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Οι τελικές ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Φεβρουαρίου 2022.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 20 Ιαν 2022 | 21:43

ΕΡΓΑΝΗ: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων - Ποιους αφορά

Ποιοι θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού - Η ΕΡΓΑΝΗ και ο Μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΦΑΚΕΛΟΥ 20 Ιαν 2022 | 21:19

ΤΑΙΠΕΔ: Διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση της Αττικής Οδού για 25 χρόνια

Προθεσμία κατάθεσης φακέλου μέχρι τις 20 Απριλίου έχουν οι υποψήφιοι επενδυτές