Follow us

Μαλαματίνα: Πώς έφθασε στην πτώχευση- Η αγορά του "Φάλκον" για βόλτες στα νησιά και οι κόντρες στην οικογένεια

Η υπόθεση της ιστορικής Οινοποιίας Μαλαματίνα λαμβάνει ξεκάθαρα πολιτικές προεκτάσεις.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Σε μακρά και αενάως περιπετειώδη διαδρομή φαίνεται ότι εξελίσσεται η υπόθεση της ιστορικής Οινοποιίας Μαλαματίνα, η οποία πλέον λαμβάνει ξεκάθαρά και πολιτικές προεκτάσεις, με την υποστήριξη μελών του ΠΑΜΕ και στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους εργαζόμενους που έχουν αποκλείσει τη μονάδα εμφιάλωσης στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, εξαπολύοντας ευθείες βολές προς την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της.

Διαβάστε Επίσης

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Capital.gr, η Μαλαματίνα που έχει εξαγοραστεί πλήρως από τον όμιλο Μάντης Εμπορική, φαίνεται ότι μετά τις σοβαρές οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετώπισε προ της εξαγοράς της και υπό την προηγούμενη ιδιοκτησία του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Μαλαματίνα, συνεχίζει να βρίσκεται υπό καθεστώς αναταραχής και στην νέα εποχή υπό τους επικεφαλής της νέας ιδιοκτησίας, επιχειρηματίες Χαράλαμπο και Αλέξανδρο Κρομμύδα.

Η νέα διοίκηση της Μαλαματίνας, η οποία μετράει 127 χρόνια διαδρομής, έκανε λόγο σε πρόσφατο ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε για "μια μικρή μειοψηφία συνδικαλιστών που προσπαθεί να διατηρήσει προκλητικά προνόμια", αναφερόμενη στις αντιδράσεις που εκφράζονται το τελευταίο διάστημα από μερίδα εργαζομένων σε συνδυασμό με τις πραγματοποιούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Μαλαματίνα: Η κήρυξη ως παράνομων των απεργιών του Αυγούστου από το δικαστήριο

Και ίσως όλοι θα περίμεναν πως όταν το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2021 το σχέδιο εξυγίανσης της Ε. Μαλαματίνας και Υιός ΑΕΒE -όπως ήταν η επωνυμία της επιχείρησης στην πρότερη μορφή της και υπό την παλαιά ιδιοκτησία- τα πράγματα θα οδηγούνταν σε μία ομαλότητα. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Εν μέσω του φετινού καλοκαιριού και ενώ η επιχείρηση πλέον είχε μεταβιβαστεί ήδη στη νέα εταιρεία Οινοποιία Μαλαματίνα Α.Ε. των αδελφών Κρομμύδα, οι καταγγελίες από πλευράς εργαζομένων για απολύσεις συναδέλφων τους συνοδεύτηκαν από σωρεία αντιδράσεων και κινήσεων διαμαρτυρίας που οδήγησαν έως και στην κατάληψη των εγκαταστάσεων του Καλοχωρίου.

Aπό την πλευρά της η εταιρεία για να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις και την κατάληψη του εργοστασίου από εργαζόμενους και συνδικαλιστές, κατέθεσε αγωγή που εκδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, κατά του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της Μαλαματίνας. Το δικαστήριο έκρινε ότι οι συγκεκριμένες 24ωρες προκηρυχθείσες επαναλαμβανόμενες απεργίες ήταν παράνομες, ενώ στην απόφασή του ανέφερε ότι θα επιβληθεί "σε βάρος του εναγόμενου (του Σωματείου των Εργατοϋπαλλήλων) χρηματική ποινή 5.000 ευρώ για την περίπτωση μη συμμόρφωσης με την απόφαση".

Μαλαματίνα: Από τις συμπληγάδες στην απόπειρα οικονομικής εξυγίανσης

Η Μαλαματίνα, υπό τον προηγούμενο επικεφαλής της, Κωνσταντίνο Μαλαματίνα, διήλθε αρκετών συμπληγάδων πριν φτάσει στο σημερινό στάδιο του οικονομικού εξορθολογισμού. Το πρώτο βήμα αυτού του εξορθολογισμού αυτού έγινε αρχικά με την πώληση της θυγατρικής εταιρείας Δουμπιά, γνωστή από την παραγωγή ανθρακούχου νερού, στον όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία της οικογένειας Σαράντη που διαχειρίζεται τις εταιρείες Όλυμπος, Ροδόπη, Τυράς, Κλιάφα, ενώ πρόσφατα απέκτησε και την ΑΓΝΟ.

Το δεύτερο βήμα έγινε με την πώληση της οινοποιητικής δραστηριότητας στον όμιλο Μάντη, ο οποίος κλήθηκε να αναλάβει οικονομικές υποχρεώσεις της προηγούμενης ιδιοκτησίας ύψους 13 εκατ. ευρώ προς τράπεζες, Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και ιδιώτες, ενώ προγραμμάτισε επιπλέον επενδύσεις 12 εκατ. ευρώ.

Το ζοφερό επιχειρηματικό παρελθόν της Μαλαματίνας

Κατά το παρελθόν, το ζοφερό επιχειρηματικό γίγνεσθαι της Μαλαματίνας ενείχε αρκετά ταραχώδη και διαδοχικά επεισόδια. Ένα από αυτά σχετίστηκε κατά κύριο λόγο με τις διαφορές που είχε ο πρώην ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Μαλαματίνας με την πρώην σύζυγό του, την οποία ο ίδιος έφτασε να κατηγορεί για πολλά από τα δεινά της επιχείρησης. Οι δύο πλευρές βρέθηκαν ουκ ολίγες φορές αντιμέτωπες στις δικαστικές αίθουσες για να λύσουν τις αγεφύρωτες εκ του αποτελέσματος διαφορές τους.

Στον κοινό επιχειρηματικό βίο της Κατερίνας με τον Κωνσταντίνο Μαλαματίνα καταγράφεται η δημιουργία της εταιρείας επεξεργασίας και εμπορίας καφέ Quiero Cafe Α.Ε. το 2002, στην οποία επικεφαλής ήταν η ίδια και οι κόρες της, Εστεφανία και Καρολίνα. Ωστόσο, η εταιρεία κατέστη σύντομα ζημιογόνα, ενώ λίγο αργότερα μετονομάστηκε σε Μαλαματίνα Α.Ε. Οίνου και Ποτών.

Το 2003 η Κατερίνα Μαλαματίνα ενεπλάκη ενεργά στα πεπραγμένα της Ε. Μαλαματίνας και Υιός, ενώ ο Κωνσταντίνος Μαλαματίνας την ίδια χρονιά ήρθε σε ρήξη με την αδελφή του Μυρτώ, η οποία εν συνεχεία προέβη στην υλοποίηση ενός δικού της εγχειρήματος, δημιουργώντας τη ρετσίνα "Μυρτώ Μαλαματίνα". Οι διαφωνίες της Μυρτούς Μαλαματίνα με τα μέλη της οικογένειάς της εκφράστηκαν στην πράξη από την πώληση του μεριδίου της στην εταιρεία (ποσοστού 39,8%) στην ΕΛΓΕΚΑ έναντι 6,7 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που χρησιμοποίησε για τη χρηματοδότηση της νέας της επιχειρηματικής κίνησης. Το συγκεκριμένο ποσοστό επανέκτησε αργότερα ο Κ. Μαλαματίνας με τίμημα 10 εκατ. ευρώ που κατέβαλε στην ΕΛΓΕΚΑ.

Ένα ακόμα ισχυρό κλυδωνισμό για την εταιρεία έφερε το 2005 η ρήξη του Κωνσταντίνου Μαλαματίνα με τη μητέρα του, η οποία διατηρούσε καθήκοντα προέδρου στην εταιρεία, θέση από την οποία παραιτήθηκε.

Τα έξοδα και το ιδιωτικό αεροσκάφος "Falcon”

Ο Κωνσταντίνος Μαλαματίνας αλλά και η σύζυγός του Κατερίνα, χρεώνονται έναν κύκλο εξόδων, που θεωρήθηκαν βασικότερες αιτίες στην ζοφερή κατάσταση που βρέθηκε, πριν περιέλθει στον όμιλο Μάντη η οινοποιητική δραστηριότητα και η παραγωγή της ρετσίνας αλλά και στον όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία η Δουμπιά. Στα πιο ηχηρά από αυτά τα έξοδα ήταν η αγορά ενός αεροσκάφους Falcon με αξία 6 εκατομμυρίων ευρώ, ως μέσο μετακινήσεων σε προορισμούς αναψυχής.

Οι ευρύτερες επιχειρηματικές επιλογές και μία σειρά κινήσεων από πλευράς των προηγούμενων ιδιοκτητών οδήγησαν την εταιρεία σε έντονα ζημιογόνα αποτελέσματα. Μάλιστα, η Κατερίνα Μαλαματίνα επιδίωξε να αναλάβει πλήρως τον έλεγχο μέσω της εταιρείας Κ. Μαλαματίνας ΑΕΒΕ, στην οποία είχε περιέλθει το 38,9% των μετοχών της Κ. Ε. Μαλαματίνας και Υιός κατά την επαναγορά του ποσοστού από την ΕΛΓΕΚΑ. Η ίδια μετά από δικαστική διαμάχη και προσφυγή του Κωνσταντίνου Μαλαματίνα στη δικαιοσύνη, καταδικάστηκε για απάτη, πλαστογραφία αλλά και υπεξαίρεση, η οποία βασίστηκε στην κρίση του δικαστηρίου ότι προσπάθησε με πλαστογραφία, να ανατρέψει τις μετοχικές ισορροπίες και να αναλάβει επικεφαλής στην εταιρεία.

Το 2015 ο Κ. Μαλαματίνας ανέκτησε τη διοίκηση της εταιρείας. Το δικαστήριο έκρινε ως ανυπόστατες τρεις αποφάσεις της εταιρείας Κ. Μαλαματίνας ΑΕΒΕ, που ανέτρεψαν τη μετοχική σύνθεση σε αυτήν, γεγονός που απέδωσε εκ νέου την πλειοψηφία των μετοχών στον Κωνσταντίνο Μαλαματίνα. Στην τελευταία δημοσιευμένη χρήση της Ε. Μαλαματίνας και Υιός, αυτή του 2020, οι συνολικές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας ανήλθαν στα 52,58 εκατ. ευρώ με αρνητικά ίδια κεφάλαια 20,9 εκατ. ευρώ.

Εκτός συμφωνίας με τη Μάντης Εμπορική το οινοποιείο της Ριτσώνας και το ιδιωτικό τζετ

Σε ό,τι αφορά την οινοποίηση της ρετσίνας Μαλαματίνα καθώς και άλλων προϊόντων της εταιρείας επί του παρόντος πραγματοποιείται στα οινοποιεία που διατηρεί η επιχείρηση στην περιοχή του Φάρου Αυλίδος, το οποίο είναι το παλαιότερο από τα δύο οινοποιεία που διατηρεί καθώς και στο δεύτερο οινοποιείο, το οποίο δημιουργήθηκε το 2003 στην περιοχή της Ασωπίας Θηβών που βρίσκονται και οι δεξαμενές συγκέντρωσης.

Πρόκειται επί της ουσίας για τα δύο οινοποιεία, τα οποία πέρασαν στον όμιλο Μάντης στο πλαίσιο της συμφωνίας εξυγίανσης και εξαγοράς της Ε. Μαλαματίνας και Υιός μαζί με το εμφιαλωτήριο στο Καλοχώρι, όπου επίσης διατηρούνται αποθέματα εμφιαλωμένου προϊόντος. Σε ό,τι αφορά το τρίτο οινοποιείο της Ριτσώνας που είχε υπό την ιδιοκτησία της κατά το παρελθόν η Ε. Μαλαματίνας, δεν συμπεριλήφθηκε στη συγκεκριμένη συμφωνία. Επιπλέον, το ιδιωτικό αεροπλάνο που είχε στην κατοχή της η Ε. Μαλαματίνας έμεινε και αυτό εκτός της συμφωνίας και παραμένει δεσμευμένο από τις τράπεζες, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του οινοποιείου της Ριτσώνας.

Προκειμένου να απορροφήσει την ιστορική Οινοποιεία ο όμιλος Μάντη ίδρυσε τη θυγατρική εταιρεία Οινοποιία Μαλαματίνα, η οποία διακινεί ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων όπως είναι το τσίπουρο Καλαϊτζή, μία σειρά ξηρών κρασιών της Μαλαματίνας, καθώς και τρία οινοπνευματώδη, το Majuni, τη Μαστίχα και το Κεντρί.

Διαβάστε Επίσης

Η νέα εταιρεία του ομίλου Μάντη, συστήθηκε αρχικά με την επωνυμία Μάντης Οινοποιητική Α.Ε. στις αρχές Δεκεμβρίου του 2020 και εν αναμονή της ολοκλήρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης και της εξαγοράς της προβληματικής προϋπάρχουσας εταιρείας Ε. Μαλαματίνας και Υιός. Μετά την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης, η εν λόγω επιχείρηση μετονομάστηκε σε Οινοποιία Μαλαματίνα ΑΕΒΕ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πίτσα και cocktails, καφενειακές γκουρμεδιές, ποτά σε μινιατούρες: Τα νέα εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 20 Οκτ 2025 | 10:15

Θεσσαλονίκη: Αστικό λεωφορείο συγκρούστηκε με ΙΧ [βίντεο]

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, επί της οδού Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ 18 Οκτ 2025 | 19:16

Oh my dog: Πρωταγωνιστές οι πιο πιστοί φίλοι του ανθρώπου και η αξία της φιλοζωίας στο pet festival στη Θεσσαλονίκη

Η συγκεκριμένη διοργάνωση φέρνει πρωτοβουλίες φιλοζωίας στο επίκεντρο με τους ιδιοκτήτες και τους εκπαιδευτές σκύλων να μοιράζονται επιδείξεις και εξειδικευμένες συμβουλές με το κοινό

ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ 17 Οκτ 2025 | 16:35

Το λεωφορείο του Halloween κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη - Πώς το στόλισε ο οδηγός [εικόνες]

Στο ημίφως, με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση, νιώθεις πως δίπλα σου μπορεί να καθίσει η Wednesday από την Οικογένεια Άνταμς... και να κατέβει στην επόμενη στάση

ΔΥΟ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ 17 Οκτ 2025 | 10:24

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Εκμεταλλεύονταν κορίτσια με ψυχικές ασθένειες και διακινούσαν πορνογραφικό υλικό και με ανήλικες

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν σε περιοχή του Πανοράματος από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πυλαίας – Χορτιάτη.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 17 Οκτ 2025 | 08:12

Κωνσταντόπουλος: Ο Τσίπρας έχει στοιχεία αμοραλισμού - Εχω ευθύνη που τον στήριξα

Κριτική προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι είναι αμοραλιστής, άσκησε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 16 Οκτ 2025 | 22:01

Ισραήλ: Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει προσωρινή κράτηση μελών του στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, "οι δυνάμεις ασφαλείας όχι μόνο προσήγαγαν τους συνδικαλιστές του και τον δημοσιογράφο που τους συνόδευε, αλλά έκαναν έλεγχο στα κινητά και στις αποσκευές τους"

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΠΑΝΙΚΟΣ 16 Οκτ 2025 | 21:41

Απίστευτο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Οδηγός έβριζε και κλωτσούσε επιβάτες λεωφορείου

Τα αίματα άναψαν έξω από σταθμό λεωφορείων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:49

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ως κυβέρνηση δεν αναγνωρίσατε το κράτος Παλαιστίνης; Σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο Τσίπρας

"Αφού ήσασταν φιλοπαλαιστίνιοι γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν το αναγνωρίσατε;", είπε για την Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:29

Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του: Κυβερνητικά ψέματα και παραπλάνηση στην εξωτερική πολιτική

Ο Σωκράτης Φάμελλος αμφισβήτησε ότι η μείωση των παραβιάσεων του εναέριου χώρου ήταν αποτέλεσμα της Διακήρυξης των Αθηνών και παρέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι αυτό έγινε νωρίτερα

ΗΤΑΝ ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 16 Οκτ 2025 | 17:50

Γαλήνη Κοεμτζή: 9 χρόνια μετά τον θάνατό της οι γονείς της παλεύουν - "Το μυστικό κρύβεται στις φοιτητικές εστίες"

Η 22χρονη Γαλήνης Κοεμτζή έπεσε στο κενό από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας όπου έμενε, στη Θεσσαλονίκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 16 Οκτ 2025 | 16:50

Φάμελλος: Δεν σας κατηγορούμε για μιλιταρισμό, σας κατηγορούμε για ανεπάρκεια και ανικανότητα

"Η παρακαταθήκη σας στην εξωτερική πολιτική της χώρας είναι μία παρακαταθήκη ηττών, υποχωρήσεων, λανθασμένων και πρόχειρων επιλογών" είπε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 16 Οκτ 2025 | 10:00

Σάλος με φράση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: "Υπάρχουν τριτοκοσμικοί που αντέχουν περισσότερο στο θερμοκήπιο"

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι "οι λευκότεροι δυσκολεύονται", ενώ "οι τριτοκοσμικοί, από χώρες πιο ψημένες στον ήλιο, αντέχουν περισσότερο".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 09:42

Το άδειασμα Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Δεν ήταν κοστολογημένο το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023

"Θεωρούσαμε πως είμαστε στην αντιπολίτευση και μπορούμε να λέμε και κάτι παραπάνω" είπε ο κ. Τσακαλώτος.

ΜΕ ΚΡΑΝΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΛΙΑ 15 Οκτ 2025 | 23:27

Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα κινητών τηλεφώνων με λεία άνω των 50.000 ευρώ

Οι δράστες της ένοπλης ληστείας αναζητούνται στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργεί το Τμήμα Διώξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Παύλου Μελά.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ 15 Οκτ 2025 | 22:32

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία για το εργασιακό νομοσχέδιο

Τι ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης για να αιτιολογήσει την απόφαση αυτή

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 15 Οκτ 2025 | 17:51

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένος καταγγέλλει άγριο ξυλοδαρμό από γιατρό στη μέση του δρόμου [εικόνες]

Ο 82χρονος, με εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού και της πτώσης του στο οδόστρωμα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 17:18

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πυρά κατά της κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάθεση στην Εξεταστική του Γ. Ζαλίδη

Το ΠΑΣΟΚ, μέσω πηγών, υποστήριξε ότι "όπως αποκαλύφθηκε από την εξέταση του κ. Ζαλίδη από τη βουλευτή του κόμματος Ευαγγελία Λιακούλη, "στον ΟΠΕΚΕΠΕ κάνουν μερεμέτια και όχι δομικές αλλαγές μετά το σκάνδαλο"

ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΟΣ 15 Οκτ 2025 | 11:24

Θεσσαλονίκη: 11χρονος ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές του -"Θύμα bullying εδώ και 3 χρόνια"

Νέο περιστατικό bullying. Σε σχολείο της Θεσσαλονίκης 11χρονος ξυλοκοπήθηκε από τους συμμαθητές του.

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 15 Οκτ 2025 | 10:41

Θεσσαλονίκη: Μπλόκαρε τη διέλευση αστικού λεωφορείου, τσακώθηκε με την αστυνομία και ζήτησε και τα... ρέστα

Ο 47χρονος απωθούσε τους αστυνομικούς προκειμένου να αποτρέψει τη σύλληψή του.

41ΧΡΟΝΟΣ 15 Οκτ 2025 | 10:40

Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός συγκρούστηκε με μοτοσικλετιστή και τον εγκατέλειψε

Το τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη, με τον αναβάτη του δικύκλου να τραυματίζεται ελαφρά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 15 Οκτ 2025 | 07:55

Γκαζάκια στα ΚΕΠ του δήμου Νεάπολης Συκεών – Προκλήθηκαν υλικές ζημιές

Γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι στην είσοδο του κτηρίου, όπου στεγάζονται ΚΕΠ και τα ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης Συκεών.

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 14 Οκτ 2025 | 20:10

Απλήρωτοι επί 4 μήνες οι εργαζόμενοι στην "Αυγή" και το "Κόκκινο" - Νέα συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως "Δώστε τώρα τα δεδουλευμένα - Αγώνας για δουλειά και αξιοπρέπεια", οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για "16 μήνες ομηρίας" και ανασφάλειας

ΜΕ 3ΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ 14 Οκτ 2025 | 18:53

Θεσσαλονίκη: Εξάμηνη φυλάκιση στη νηπιαγωγό για το παιδάκι που περιπλανιόταν μόνο του στον δρόμο

Το συμβάν διαδραματίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 στη Θεσσαλονίκη

ΙΣΠΑΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ 14 Οκτ 2025 | 13:59

Το μυστήριο με την ατάκα του Τσίπρα για "την επανάσταση που δεν μπορείς να κάνεις 2 φορές"- Ποιος είπε την ιστορική φράση

Ποιος είναι ο Ισπανός επαναστάτης που είπε τη φράση για την επανάσταση που δεν μπορείς να την κάνεις δυο φορές;

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 13 Οκτ 2025 | 16:53

Ελεύθεροι με όρους οι τρεις Αφγανοί που καταγγέλθηκαν για τον βιασμό 6χρονου - Ανακάλεσε η μητέρα του ανήλικου

Η μητέρα του 6χρονου υποστηρίζει ότι επρόκειτο για σκευωρία που έστησε ο πρώην σύντροφος μιας συγγενούς της η οποία διατηρεί πλέον σχέση με έναν από τους κατηγορούμενους.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ 13 Οκτ 2025 | 16:29

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε και ομολόγησε ο οδηγός ταξί που παρέσυρε και εγκατέλειψε μηχανή με ταξίαρχο και ανθυπαστυνόμο της ΕΛΑΣ

Πρόκειται για 37χρονο οδηγό ταξί, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του στο τροχαίο

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 12 Οκτ 2025 | 22:13

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Ταξί συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα όπου επέβαιναν αστυνομικοί - Αναζητείται ο οδηγός

Ήταν μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΟΚ-Ηρακλής όταν ολοκληρώθηκαν τα μέτρα τάξης, και ο ταξίαρχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης μαζί με τον ανθυπαστυνόμο του ανέβηκαν στη μοτοσικλέτα για να κατευθυνθούν προς το κέντρο επιχειρήσεων

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 12 Οκτ 2025 | 14:31

Μύδροι από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: "Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω"

Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε στο σχόλιό του, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης του αιτήματος του κ. Ρούτσι και την απόφαση της δικαιοσύνης.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 Οκτ 2025 | 11:37

Κασσελάκης για Τσίπρα: Το "σοκ εντιμότητας" πρέπει να ξεκινήσει με μια συγγνώμη στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ για το μπουζουξίδικο

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι "παρασκηνιακά κορόιδεψε τη βάση με το παρασκήνιο του μπουζουξίδικου".

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 12 Οκτ 2025 | 09:49

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη με οδοφράγματα κοντά στο νοσοκομείο "Άγιος Δημήτριος" [εικόνες - βίντεο]

Νεαρά άτομα έστησαν οδοφράγματα στην οδό Ελένης Ζωγράφου, σε κοντινή απόσταση από την είσοδο του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Οκτ 2025 | 11:49

Η πρώτη συνέντευξη Τσίπρα: "Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει - Ο Μητσοτάκης λειτουργεί ως ολιγάρχης"

"Με παλιό διαβατήριο κανένας δεν πρόκειται να περάσει στη νέα εποχή, και απλώς θα διαιωνίζεται η καθεστωτική στασιμότητα και ασυδοσία", τονίζει πρώην πρωθυπουργός.

ΑΘΗΝΑ 10 Οκτ 2025 | 23:35

ΠΑΜΕ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ [εικόνες]

Κάλεσαν "σε ένταση της πάλης για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του '67, με εδαφική συνέχεια και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, χωρίς κατοχικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς εποικισμούς και εποίκους"

ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ 10 Οκτ 2025 | 21:44

Θεσσαλονίκη: Λήστεψε ταξιτζή με την απειλή σύριγγας - Είχε προσποιηθεί τον πελάτη

Ο 35χρονος, τράπηκε σε φυγή μετά την πράξη του αλλά εντοπίστηκε από αστυνομικούς

ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 10 Οκτ 2025 | 09:54

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις Αφγανών για βιασμό 6χρονου στη δομή του Βαγιοχωρίου

Για γενετήσιες πράξεις που καταγγέλθηκε ότι τέλεσαν με χρήση βίας σε βάρος ενός 6χρονου συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί σε περιοχή του δήμου Βόλβη στη Θεσσαλονίκη.

ΣΤΙΣ ΣΥΚΙΕΣ 10 Οκτ 2025 | 09:51

Θεσσαλονίκη: 34χρονος κλείδωσε ανήλικη στο σπίτι του και τη βίασε - Την εντόπισε στα social media

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν υπόθεση βιασμού και πορνογραφίας σε βάρος ανήλικης.

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ 10 Οκτ 2025 | 09:27

Θ. Μαργαρίτης: Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συνεργαστεί με ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και κόμμα Τσίπρα

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Μαργαρίτης τοποθετήθηκε δημόσιες για το με ποιους θα μπορούσε το κόμμα του να συνεργαστεί.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:24

Ραγκούσης για παραίτηση Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ να τον ευχαριστήσει δημόσια - Νέα πολιτικά δεδομένα στον προοδευτικό χώρο

Ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να σπεύσει να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:06

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του από βουλευτής

Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει για την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, το βιβλίο που ετοιμάζει, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα σχέδια του για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 09 Οκτ 2025 | 20:17

Αλλάζει ημέρα η συναυλία του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη - Θα διατεθούν και περισσότερα εισιτήρια

Πότε θα τον δει επί σκηνής τον ΛΕΞ το κοινό της πόλης του, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το Καυτανζόγλειο Στάδιο

ΜΑΡΤΥΡΙΟ 09 Οκτ 2025 | 13:48

Ο Σωκράτης Φάμελλος συναντά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους ρωτάει: "Θα μείνετε ή θα πάτε με τον Τσίπρα;"

Επαφές Φάμελλου με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η προοπτική δημιουργίας νέου κόμματος από τον Τσίπρα, του τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια

12 ΔΕΜΑΤΑ 09 Οκτ 2025 | 09:46

Θεσσαλονίκη: Έκρυβε πάνω από 23 κιλά κάνναβης στη δεξαμενή καυσίμων του αυτοκινήτου του

Ο 41 ετών άνδρας συνελήφθη, χθες Τετάρτη το μεσημέρι, στη Θεσσαλονίκη.

9 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 22:55

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 16,2% για τη ΝΔ - Το 16% λέει "ναι" στο κόμμα Τσίπρα

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 31,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3%

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Οκτ 2025 | 16:09

Ο Καρανίκας δεν θέλει να ακούει για Τσίπρα: Αναξιόπιστος για τη δημοκρατία - Μεταλλάχθηκε σε κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω

Ο Τσίπρας συμμετείχε στο πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μεταλλαχθεί σε κάτι που δεν ξέρω τι είναι

ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΦΥΓΟΠΟΙΝΟΣ 08 Οκτ 2025 | 15:45

Θεσσαλονίκη: 17 χρόνια κάθειρξη σε 40χρονο που βίαζε και κακοποιούσε τη σύζυγό του

Ο 40χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο και πλέον θεωρείται φυγόποινος.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 14:58

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτής ο Μητσοτάκης, επανέφερε τον Κυριαζίδη στην ΚΟ της ΝΔ μετά τους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς του

"Εμείς υπενθυμίζουμε απλώς τις φλογερές διατυπώσεις του κ. Μητσοτάκη τότε, που μιλούσε για "απρεπέστατη αναφορά" και "ευπρέπεια της παράταξης"" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΣΙΠΡΙΚΟΙ 08 Οκτ 2025 | 14:05

Το στενό επιτελείο του Τσίπρα: Τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης που στήνουν το νέο κόμμα στην Αμαλίας

Εκτός από τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, υπάρχουν και πολλοί βουλευτές που εκδηλώνονται ήδη θετικά για την πρωτοβουλία

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 08 Οκτ 2025 | 14:00

Στη Νέα Αριστερά προσχώρησε ο Θεόδωρος Δρίτσας

Ο Θοδωρής Δρίτσας προσχώρησε επίσημα στη Νέα Αριστερά.

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 12:29

Φαραντούρης: Απολύτως καλοδεχούμενος ο Αλέξης Τσίπρας - Πράξη γενναιότητας η παραίτηση

"Θεωρώ ότι μπορεί να παίξει ένα ρόλο στο μέλλον" ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ο Νίκος Φαραντούρης.

ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 11:10

Ορκίστηκε βουλευτής ο Θοδωρής Δρίτσας - Πήρε την έδρα του Τσίπρα και την πάει στη Νέα Αριστερά

Ο κ. Δρίτσας αντικαθιστά τον κ. Τσίπρα, ως πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Πειραιώς αλλά έχει προσχωρήσει στη Νέα Αριστερά από το 2023.

ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΦΑΜΕΛΛΟΣ 08 Οκτ 2025 | 10:46

Ο Τσίπρας αδειάζει όσους τρέχουν να πιάσουν... στασίδι στο νέο κόμμα: "Δεν σας κάλεσα, θέλω νέα πρόσωπα"

Το μείζον πρόβλημα είναι πως η Αμαλίας βλέπει καθημερινά, αποδεκτά και μη από τον Αλ. Τσίπρα πρόσωπα, να βρίσκονται στον προθάλαμο του νέου κόμματος.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 09:23

Μαμουλάκης: Δεν ήταν κίνηση αιφνιδιασμού η κίνηση Τσίπρα - Η χώρα έχει ανάγκη από μια πολιτική αλλαγή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης κλήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από βουλευτής.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 08 Οκτ 2025 | 08:47

Εξεταστική ΟΠΕΠΕΚΕ: Σάλος μετά την κατάθεση Βάρρα - Τι απαντούν Βορίδης και Neuropublic

Η επιλογή του Γρηγόρη Βάρρα, να μην απαντήσει αρχικά προφορικά στις ερωτήσεις, προκάλεσε αντιδράσεις.

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΤΑ ΑΝΑΒΟΛΕΣ 07 Οκτ 2025 | 16:49

Θεσσαλονίκη: Δικάζονται οι αδελφοί Ψωμιάδη για τα "45άρια" έργα της Νομαρχίας - Η δικογραφία περιλαμβάνει 456 έργα

Η υπόθεση με τα "45άρια" περιστρέφεται γύρω από έργα προϋπολογισμού εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που φαίνεται ότι κατατμήθηκαν σε πολλά μικρότερα, έως 45 χιλιάδων ευρώ

"ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥΣΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ». 07 Οκτ 2025 | 16:21

Παππάς: Να προχωρήσουμε σε εκλογική συνεργασία χωρίς καθυστερήσεις - Επικεφαλής εκλεγμένος από τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο

"Δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση και πρέπει να υπάρξει εκλογή επικεφαλής από τον προοδευτικό κόσμο", τόνισε ο Νίκος Παππάς.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 07 Οκτ 2025 | 14:45

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική: Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι ο Βάρρας υπηρετεί τα συμφέροντα Μαξίμου

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν τα όσα διαδραματίστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, κάνοντας λόγο για "πρωτοφανή απαξίωση".

ΣΤΟ FACEBOOK 07 Οκτ 2025 | 14:45

Ο σκιτσογράφος Πετρουλάκης για την παραίτηση Τσίπρα: Ξεχειλίζει Μεσσιανισμό, είναι πολιτική ντίβα

Αιχμηρό σχόλιο του σκιτσογράφου Πετρουλάκη για την παραίτηση Τσίπρα

ΣΤΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ 07 Οκτ 2025 | 12:08

Απίστευτο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Παρίσταναν τους αστυνομικούς και έκαναν έλεγχο σε... αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ

Με χειροπέδες κατέληξαν τρεις νεαροί στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παριστάνοντας τους αστυνομικούς επιχείρησαν να ελέγξουν έναν… κανονικό αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

ΣΥΡΙΖΑ 07 Οκτ 2025 | 11:19

Ζαχαριάδης: Δεν είναι τυχαίο που τόσο ο Φάμελλος όσο και ο Τσίπρας είπαν ότι δεν θα είμαστε αντίπαλοι

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία ενός πλειοψηφικού μπλοκ "που θα κερδίσει τον Μητσοτάκη".

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 07 Οκτ 2025 | 10:17

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας θα κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ- Τεράστια συμφέροντα πιέζουν τον Χριστοδουλίδη για το καλώδιο

"Ο κ. Τσίπρας αναμφισβήτητα έχει δυνατότητες στον χώρο της κεντροαριστεράς", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΠΑΙΓΝΙΟ 07 Οκτ 2025 | 07:55

Ο Τσίπρας ανακατεύει την πολιτική τράπουλα - Οι αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ από τον αιφνιδιασμό

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ 07 Οκτ 2025 | 07:21

Ο Συμεών Κεδίκογλου είναι ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει ότι θα ανταποκριθεί στο προσκλητήριο Τσίπρα

"Ακολούθησα το προσκλητήριο που είχε κάνει, την Προοδευτική Συμμαχία ο Αλέξης Τσίπρας και τον εκτιμούσα και τον εκτιμώ, τον θεωρώ πολιτικό κεφάλαιο", είπε ο κ. Κεδίκογλου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 06 Οκτ 2025 | 22:40

Ανδρουλάκης: Αποτέλεσμα της αντιπολίτευσης Τσίπρα το 41% της ΝΔ - Μη αναστρέψιμη η φθορά της κυβέρνησης"

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι "το 41% που πήρε Νέα Δημοκρατία οφείλεται στον τρόπο που έκανε αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας"

06 Οκτ 2025 | 21:20

"Immersive Thessaloniki": Η Φωτεινή Πλευρά Της Τεχνητής Νοημοσύνης

Με το ερευνητικό project "Immersive Thessaloniki", η χαμένη αρχιτεκτονική ομορφιά της συμπρωτεύουσας ξαναγεννιέται ψηφιακά

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 06 Οκτ 2025 | 20:59

Οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα: Πότε ανακοινώνεται το νέο κόμμα, ποιοι θα τον ακολουθήσουν

Η ανακοίνωση της παραίτησης Τσίπρα αποτελεί το πρελούδιο της δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα - Πότε θα παρουσιάσει το βιβλίο του, πότε θα ανακοινώσει το κόμμα και ποια πρόσωπα θα "τραβήξει" μαζί του

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 06 Οκτ 2025 | 20:29

Σφοδρή επίθεση Αλαβάνου σε Τσίπρα: "Να γονατίσει μπροστά σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη" [βίντεο]

Μεταξύ άλλων, ο Αλέκος Αλαβάνος σημείωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός "δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, την Κεντροαριστερά και το κέντρο"

06 Οκτ 2025 | 18:33

Η μαγεία της PLAYMOBIL ζωντανεύει στο One Salonica outlet mall!

Μέχρι και το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, η PLAYMOBIL Land σας περιμένει με δύο εντυπωσιακά θεματικά stages, όπου η φαντασία δεν έχει όρια και η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 06 Οκτ 2025 | 17:40

Σωκράτης Φάμελλος: Τιμώ τον Αλέξη Τσίπρα - Δεν θα είμαστε αντίπαλοι - Προτεραιότητα η ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων

"Το κρίσιμο ζήτημα για την κοινωνία είναι να απαλλαγεί το συντομότερο η χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη", αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος για την παραίτηση Τσίπρα

ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ 06 Οκτ 2025 | 16:56

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Ρήξη εντός ΣΥΡΙΖΑ - O καθένας έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να κάνει ό,τι θεωρεί σωστό

Δεν ασχολούμαστε με εσωτερικά ζητήματα άλλων κομμάτων, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΝΕΑ ΑΡΧΗ 06 Οκτ 2025 | 14:00

Χαμόγελα στο Μαξίμου, "κατήφεια" στην αντιπολίτευση μετά την παραίτηση Τσίπρα- Ετοιμος για νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να προλάβει και να κατέβει στα εκλογές του 2027 με το δικό του σχήμα

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 06 Οκτ 2025 | 12:41

Γιαννούλης: Σαφώς θα υπάρξουν εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα

Ο Χρήστος Γιαννούλης πήρε αποστάσεις από την παραίτηση Τσίπρα από το βουλευτικό αξίωμα.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΜΕΠΟ 06 Οκτ 2025 | 12:25

Ραγκούσης για δικαστική διαμάχη με τον Αλ. Ζαβό και το κλείσιμο ινστιτούτου: Η Δικαιοσύνη μίλησε καθαρά

"Σήμερα, με τη δικαστική αυτή εξέλιξη, επιβεβαιώνεται ότι η επιλογή εκείνη δεν ήταν μόνο πολιτικά σωστή, αλλά και νομικά ακέραιη", τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Οκτ 2025 | 12:12

Ενα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών - Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Με μήκος 1,71 μ. και πλάτος 0,83 μ., το κιονόκρανο προέρχεται προφανώς από δημόσιο οικοδόμημα και χρονολογείται στα 500-480 π.Χ.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ 06 Οκτ 2025 | 10:27

Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε από βουλευτής: "Είμαι αποφασισμένος να συναντηθώ με τις ανάγκες των πολλών"

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως παραιτείται από βουλευτής, όχι όμως "από την πολιτική δράση".

ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 06 Οκτ 2025 | 10:25

Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκαν σε 46χρονο μετά από διαπληκτισμό

Θύμα ξυλοδαρμού 46χρονος στη Θεσσαλονίκη.

85 06 Οκτ 2025 | 10:05

Έφυγε από τη ζωή ο πυρηνικός φυσικός Ανδρέας Θεοφίλου - Τα συλλυπητήρια του ΣΥΡΙΖΑ

Έφυγε από τη ζωή ο πυρηνικός φυσικό Ανδρέας Θεοφίλου, αγωνιστής της Αριστεράς.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 06 Οκτ 2025 | 08:48

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 17χρονη λόγω μέθης- Συνελήφθη ο υπεύθυνος του κέντρου διασκέδασης

Πρόκειται για έναν προσωρινά υπεύθυνο κέντρου διασκέδασης, που επέτρεψε την κατανάλωση αλκοολούχου ποτού σε ανήλικη αλλοδαπή.

ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2022 05 Οκτ 2025 | 17:02

Θεσσαλονίκη: Σε δίκη και η συνοδηγός στο τροχαίο που στέρησε τη ζωή στην 21χρονη Έμμα Καρυωτάκη

Μετά την καταδίκη του οδηγού που παρέσυρε και εγκατέλειψε τη φοιτήτρια οι δικαστικές αρχές παραπέμπουν σε δίκη και τη συνοδηγό του οχήματος.

ΠΡΟΕΒΑΛΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 04 Οκτ 2025 | 15:21

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου - Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

Αγνοώντας σήμα αστυνομικών να σταματήσει για έλεγχο, ο 44χρονος οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ 04 Οκτ 2025 | 13:10

Φάμελλος: Κοινή δράση των προοδευτικών δυνάμεων για να φύγει η Δεξιά

"Για να φύγει η δεξιά μια ώρα αρχύτερα και να ανασάνει η πατρίδα μας και ο Ελληνικός λαός", τόνισε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος.

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 04 Οκτ 2025 | 09:38

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες στα Λαδάδικα

Επεισόδιο με δύο τραυματίες, νεαρής ηλικίας, ερευνά η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ 03 Οκτ 2025 | 15:34

Καβγάς Χρηστίδου – Μπάρκα στη Βουλή: Αν ξαναγελάσεις την ώρα που μιλάω, θα σου σπάσω τα μούτρα

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή σήμερα παρασκευή μεταξύ του Κώστα Μπάρκα και της Ραλλίας Χρηστίδου.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 14:58

Εξεταστική Επιτροπή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου, Ιωάννη Κουρδή

Με την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Ιωάννη Κουρδή συνεχίστηκε η εξεταστική επιτροπή

«ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ» 03 Οκτ 2025 | 14:56

Κοινή ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑΡ και Πλεύσης Ελευθερίας για την επέμβαση των Ισραηλινών στο Global Sumud Flotilla

Τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδικάζουν την αναχαίτιση των σκαφών του στολίσκου Global Sumud Flotilla.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 03 Οκτ 2025 | 10:38

Νέες κινητοποιήσεις "Στο Κόκκινο": "Πληρώνονται οι εργαζόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εμείς είμαστε 3,5 μήνες απλήρωτοι"

Για "ρεκόρ εργοδοτικής ασυνέπειας που είχαμε αντιμετωπίσει και επί των ημερών Κασσελάκη", κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στον ρ/σ "Στο Κόκκινο 105.5".

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 03 Οκτ 2025 | 09:37

Κοτζιάς: Αν ο Τσίπρας θέλει να κάνει κόμμα, ας το κάνει να τελειώνουμε, γιατί βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τα σενάρια δημιουργίας ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε την "ανάγκη κοινής δράσης, κοινού φόρουμ και κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας".

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 02 Οκτ 2025 | 17:53

Θεσσαλονίκη: 18χρονη έπεσε από μπαλκόνι τρίτου ορόφου - Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Η 18χρονη φέρει πολλαπλά τραύματα και η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται κρίσιμη

ΟΧΙ ΤΑΝΚΣ 02 Οκτ 2025 | 14:56

Και ο Σύριζα λέει "ναι" στην 4η φρεγάτα Belh@rra- Παρά τις διαφωνίες πολλών κορυφαίων στελεχών

Και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθούν υπέρ της απόκτησης και της 4ης φρεγάτας Belh@rra

VENSEREMOS 02 Οκτ 2025 | 13:55

Σενάρια για παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τη Βουλή - Εν όψει του νέου κόμματος

Οι αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα για το νέο κόμμα φαίνεται να επισπεύδονται

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 02 Οκτ 2025 | 11:19

Αντιδράσεις από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Ν. Αριστερά για το ισραηλινό ρεσάλτο στον στολίσκο για τη Γάζα: "Πειρατεία σε διεθνή ύδατα"

Αντιδράσεις των κομμάτων σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε από τις Ισραηλινές δυνάμεις ο στολίσκος με την ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε στη Γάζα.

02 Οκτ 2025 | 11:02

Λάζαρος Τσαλίκης: Πέθανε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και καθηγητής του ΑΠΘ

Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και καθηγητής του τμήματος Οδοντιατρικής του ΑΠΘ, Λάζαρος (Άκης) Τσαλίκης.

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ 01 Οκτ 2025 | 09:54

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 48χρονη έπεσε από το μπαλκόνι ενώ έπλενε τα τζάμια

Τραγικό τέλος βρήκε μία 48χρονη γυναίκα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης η οποία έπεσε από το μπαλκόνι 2ου ορόφου, την ώρα που καθάριζε τα παράθυρα του σπιτιού της.

ΠΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 30 Σεπ 2025 | 23:51

Θεσσαλονίκη: Εκτός λειτουργίας το Μετρό από 10 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου λόγω της επέκτασης

Για την ασφαλή ολοκλήρωση των δοκιμών συρμών και συστημάτων της επέκτασης προς Καλαμαριά, το Μετρό Θεσσαλονίκης θα παραμείνει εκτός επιβατικής λειτουργίας από τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ 30 Σεπ 2025 | 20:39

Θεσσαλονίκη: Τετραετής εγκλεισμός και θεραπευτικό μέτρο για τον 16χρονο που μαχαίρωσε τον 23χρονο αδελφό του

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη μέσα στο διαμέρισμα όπου ζούσαν τα δύο αδέλφια, μαζί την 18χρονη αδελφή τους και τη μητέρα τους, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 30 Σεπ 2025 | 16:01

Κατάθεση Σημανδράκου για ΟΠΕΚΕΠΕ: ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά βλέπουν "γαλάζιο" σκάνδαλο και εμπλοκή του Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά υποστηρίζουν πως η ιστορία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένα "γαλάζιο" σκάνδαλο με εμπλοκή του Μαξίμου.

ΣΥΡΙΖΑ 30 Σεπ 2025 | 14:50

Φάμελλος: Κοινή δράση και κοινό ψηφοδέλτιο των προοδευτικών δυνάμεων στις επόμενες εκλογές

Ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ Η ΦΥΛΑΚΗ 30 Σεπ 2025 | 11:46

Θεσσαλονίκη: 58χρονος ξυλοκόπησε τη γυναίκα του γιατί άργησε να τον ξυπνήσει

Ο 58χρονος είπε ότι εκνευρίστηκε, γιατί είχε ραντεβού με γιατρό και η γυναίκα του άργησε να τον ξυπνήσει

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Σεπ 2025 | 07:07

Ο Νίκος Παππάς δέχθηκε φραστική επίθεση σε εστιατόριο στο Κολωνάκι - Μήνυση από τον ευρωβουλευτή

Στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος κατέληξαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ένας 34χρονος Πολωνός και μία 35χρονη Ελληνίδα.