Follow us

ManpowerGroup: Η Συμβολή των Γυναικών στην Τεχνολογία - Κλείνοντας το Χάσμα των Δύο Φύλων

Συμβουλές καριέρας από την ομάδα της ManpowerGroup Ελλάδας

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
MANPOWER

Παρά την έλλειψη ταλέντων στον κλάδο της Πληροφορικής με το 74% των εργοδοτών στην Ελλάδα και 76% παγκοσμίως να αναφέρουν ότι δυσκολεύονται να βρουν το κατάλληλο ταλέντο, ο κλάδος αντιμετωπίζει μια επιπρόσθετη πρόκληση αυτής της έλλειψης συμμετοχής των γυναικών. Οι γυναίκες αποτελούν λιγότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου δυναμικού σε τομείς που σχετίζονται με την τεχνολογία σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ομίλου ManpowerGroup, "Εποχή της Προσαρμοστικότητας".

Η λύση για την ένταξη των γυναικών στον κλάδο της Πληροφορικής είναι η επένδυση στην εκπαίδευση, την εμπειρία και την έκθεση. Οι γυναίκες χρειάζονται καλύτερη υποστήριξη και πόρους για την ανάπτυξη της σταδιοδρομίας τους. Οι εταιρείες θα πρέπει να επενδύουν σε προγράμματα κατάρτισης και mentoring που απευθύνονται στις γυναίκες και τους παρέχουν τις δεξιότητες και τις ευκαιρίες δικτύωσης που χρειάζονται για να προαχθούν. Η πρόκληση είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα προάγει την ισότητα και θα παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη του ταλέντου χωρίς διακρίσεις βασισμένες σε φύλο.

Η επίτευξη ισότητας των φύλων στην τεχνολογία είναι κρίσιμη όχι μόνο για τη δημιουργία διαφορετικότητας στο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και για την προώθηση της καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης. Ο όμιλος ManpowerGroup παρουσιάζει ορισμένες στρατηγικές που μπορούν να γεφυρώσουν το χάσμα και να επιταχύνουν το δρόμο προς την ισότητα:

Αντιμετώπιση των Προκαταλήψεων στην Πρόσληψη

Ένα από τα πιο σημαντικά εμπόδια για την επίτευξη της ισότητας των φύλων στην τεχνολογία είναι οι προκαταλήψεις στις πρακτικές πρόσληψης. Οι ασυνείδητες προκαταλήψεις μπορούν να εμποδίσουν την πρόσληψη αλλά και την αναγνώριση των γυναικών για το έργο τους. Για να αντιμετωπίσουν αυτό, οι εταιρείες πρέπει να εφαρμόσουν στρατηγικές όπως η "τυφλή" επιλογή (blind screening), η χρήση γλώσσας χωρίς φύλο στις περιγραφές εργασίας (gender-neutral language) και η χρήση ποικίλων εργαλείων πρόσληψης για να εξαλειφθούν οι προκαταλήψεις.

Παροχή Ευκαιριών για Επαγγελματική Ανάπτυξη

Οι ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες στην τεχνολογία να αποκτήσουν τις δεξιότητες, τις γνώσεις και την εμπειρία που χρειάζονται για να προαχθούν στην καριέρα τους. Οι εταιρείες μπορούν να παρέχουν εκπαίδευση, mentoring και ευκαιρίες δικτύωσης για να βοηθήσουν τις γυναίκες να αναπτύξουν τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να επιτύχουν στον κλάδο της Πληροφορικής.

Υποστήριξη της ισορροπίας Εργασίας-Προσωπικής Ζωής

Ο κλάδος της Πληροφορικής είναι γνωστός για το έντονο εργασιακό περιβάλλον, που μπορεί να κάνει δύσκολη την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ εργασίας και οικογενειακών υποχρεώσεων τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες. Οι εταιρείες θα πρέπει να παρέχουν ευέλικτες εργασιακές ρυθμίσεις, όπως τηλεργασία, μερική απασχόληση ή εργασία με μειωμένο ωράριο και γενναιόδωρες πολιτικές άδειας για γονείς, για να βοηθήσουν τις γυναίκες να επιτύχουν ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

Δημιουργία Υποστηρικτικού Εργασιακού Περιβάλλοντος

Οι εταιρείες οφείλουν να δημιουργήσουν ένα υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον που εκτιμά τη διαφορετικότητα και προάγει τη συνεργασία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω πρωτοβουλιών όπως, κατάρτιση σε θέματα συμπερίληψης και πολιτικές που προάγουν την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής και την υποστήριξη της ψυχολογικής υγείας.

Επιδιόρθωση του Μισθολογικού Χάσματος

Το κενό στο μισθολογικό χάσμα αποτελεί ένα διαρκές πρόβλημα στον κλάδο της Πληροφορικής. Για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, οι εταιρείες πρέπει να πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους μισθοδοσίας και να εξασφαλίζουν ότι οι γυναίκες αμείβονται με δίκαιο τρόπο και ισότητα. Επιπλέον, οι εταιρείες μπορούν να δημιουργήσουν διαφάνεια για τους μισθούς και τις προαγωγές, παρέχοντας σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για το πώς λαμβάνονται αυτές οι αποφάσεις.

Αύξηση της Διαφορετικότητας με την Παροχή Πρόσβασης στην Ψηφιακή Τεχνολογία

Σε αναπτυσσόμενες χώρες και σε κοινότητες αναπτυγμένων χωρών με χαμηλά εισοδήματα, η πρόσβαση στην τεχνολογία συχνά είναι περιορισμένη, προκαλώντας ένα ψηφιακό χάσμα. Ως αποτέλεσμα, οι γυναίκες σε αυτές τις περιοχές δεν μπορούν να συμμετάσχουν πλήρως στην τεχνολογία, περιορίζοντας τις ευκαιρίες τους για εκπαίδευση και οικονομική ανάπτυξη. Παρέχοντας υπολογιστές, πρόσβαση στο διαδίκτυο κ.ά., περισσότερες γυναίκες θα μπορούν να ασχοληθούν με STEM προγράμματα τεχνολογίας και να έχουν περισσότερους πόρους για να ακολουθήσουν εκπαιδευτικές ή επαγγελματικές ευκαιρίες.

Στη ManpowerGroup Ελλάδας αντιλαμβανόμενοι τη δυσκολία εύρεσης ταλέντων που υπάρχει στον κλάδο της Πληροφορικής, δημιουργήσαμε τις Tech Academies, μια σειρά από προγράμματα μετεκπαιδεύσεων σε Τεχνολογίες όπως Java, C#/.ΝΕΤ framework, Cyber Security, Data Analytics και ServiceNow, σχεδιασμένα για να παρέχουν ακριβώς τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτεί η αγορά εργασίας σήμερα σε απόφοιτους Πληροφορικής και STEM γενικότερα αλλά και σε υφιστάμενους εργαζόμενους εταιρειών στον κλάδο της Τεχνολογίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ 15 Απρ 2024 | 13:03
15 Απρ 2024 | 10:46
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ 15 Απρ 2024 | 10:37

Κώστας Κεντέρης στους Δελφούς: Ήρθε η ώρα να ξανασυστηθώ

"Είναι πολύ βασικό να αποτύχεις για να πετύχεις", είπε ο Κώστας Κεντέρης.

ΤΙΜΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ 15 Απρ 2024 | 08:30

Καύσιμα: Συνεχίζεται το ράλι ανόδου στην τιμή - Πάνω από 2,30 το λίτρο σε πολλά νησιά [βίντεο]

Συνεχίζεται το ράλι ανόδου στην τιμή των καυσίμων, με τη μέση τιμή της βενζίνης να πλησιάζει τα 2 ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 15 Απρ 2024 | 08:01

Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί ένα πλοίο, δύο ξενοδοχεία και τα σωληνουργεία

Ποια σφυριά ξεχωρίζουν από τους πλειστηριασμούς αυτής της εβδομάδας.

ΡΑΛΙ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ 14 Απρ 2024 | 18:45

Φόβοι ότι το πετρέλαιο μπορεί να ξεπεράσει τα 100 δολάρια

"Μαύρα σύννεφα" πάνω από την παγκόσμια οικονομία.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ 14 Απρ 2024 | 09:03

Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2024 έχει ήδη ξεκινήσει.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 13 Απρ 2024 | 17:02

Κώστας Σκρέκας: Δημιουργούμε προϋποθέσεις ισχυρής, βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης

"Συμβάλλοντας στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την αναχαίτιση του brain drain", τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 12 Απρ 2024 | 16:48

Προειδοποίηση Στουρνάρα: Αν δεν μειώσει εγκαίρως τα επιτόκια, η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει το τρένο της ανάπτυξη

"Η χώρα θα πρέπει εφεξής να ακολουθήσει αυστηρή δημοσιονομική πολιτική", τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 12 Απρ 2024 | 12:02

Γεωργιάδης στο Φόρουμ Δελφών: "Είμαστε το 2% του ευρωπαϊκού πληθυσμού, αλλά παράγουμε το 10% των φαρμάκων που εξάγει η ΕΕ"

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης από το Φόρουμ των Δελφών, "στόχος του υπουργείου είναι να ενθαρρύνει την πραγματοποίηση κλινικών μελετών".

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ 12 Απρ 2024 | 09:26

Ερχονται σαρωτικοί έλεγχοι της εφορίας με νέους "Ράμπο" - Στόχος να φτάσουν τα έσοδα στα 65 δισ. ευρώ

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 170.385 έλεγχοι το 2024 καθώς και 74.650 επιθεωρήσεις για τη διασφάλιση είσπραξης του ΕΦΚ και την προστασία της δημόσιας υγείας.