Follow us

Μαρινάκης: Από την 1η Μαρτίου οι παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας στο βρεφικό γάλα

"Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να καταρρέει", σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Για την πορεία της οικονομίας και τα προβλήματα των πολιτών μίλησε σε συνέντευξή του το πρωί του Σαββάτου στο Mega, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

"Εγώ θέλω να προσπαθήσω να δούμε τη μεγάλη εικόνα και να δούμε τι συνέβη στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια των πολλών προβλημάτων, εισαγόμενων κρίσεων, όλα αυτά που συζητάμε και πολλών άλλων, πανδημία, εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Είχαμε για πρώτη φορά, δε νομίζω ότι έχει ξαναγίνει αυτό και δεν το θυμάμαι και σε άλλη χώρα, μία κυβέρνηση με τόσα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει, να παίρνει μεγαλύτερο ποσοστό παρά τα προβλήματα, δεν σημαίνει ότι έλυσε όλα τα θέματα. Και μια αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ, να πηγαίνει από το 30% αρχικά λίγο πάνω από το 20% και συνέχεια στο 17%. Αυτό τι σημαίνει; Καλά τα πρόσωπα, καλή η κουβέντα για τα πρόσωπα, οι εσωτερικές διαμάχες, οι αποχωρήσεις, σεβαστό να κάνει ο καθένας ότι θέλει. Αλλά καλύτερη είναι η συζήτηση για τις πολιτικές" πρόσθεσε.

Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο 17% και συνεχίζει να καταρρέει δημοσκοπικά, πολύ πιο κάτω από το 17%, γιατί τη στιγμή που η κυβέρνηση, όπως είπε, προσπαθεί να φέρει χρήματα στη χώρα, να ανακτήσει επενδυτική βαθμίδα, να φτιάξει 400.000 θέσεις εργασίας, να αντιμετωπίσει τις κρίσεις, να προχωρήσει μεγάλα έργα, να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες στο ΕΣΥ, στα πανεπιστήμια, να κάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις, η αντιπολίτευση μιλάει για "ακρίβεια Μητσοτάκη", "πανδημία Μητσοτάκη" και συκοφαντεί την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Για την ίδρυση μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι "σε λίγες εβδομάδες θα είναι νόμος του κράτους η πιο εμβληματική μεταρρύθμιση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, κάτι το οποίο αφορά κατά 70% τα δημόσια πανεπιστήμια με χρηματοδότηση πάνω από 1 δισ., με ελευθερίες και δυνατότητες που ζητούσαν ολόκληρες δεκαετίες και επιτέλους τις παίρνουν τα δημόσια πανεπιστήμια. Και βέβαια θα δοθεί η δυνατότητα στη χώρα μας να ιδρυθούν ως παραρτήματα ξένων πανεπιστημιών, μη κρατικά ΑΕΙ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Θα είναι μια πολύ καλή μέρα, μια πολύ σημαντική μέρα για τους νέους ανθρώπους, για 40.000 Έλληνες που σπουδάζουν στο εξωτερικό, περισσότεροι σε απόλυτο αριθμό, όχι αναλογικά, από ό,τι στην Ισπανία του πολύ μεγάλου πληθυσμού, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Πορτογαλία".

Επιπλέον υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αναθεωρήσει και το άρθρο 16 και πρόσθεσε "γιατί εδώ μιλάμε για παραρτήματα ξένων ΑΕΙ ως μη κρατικά πανεπιστήμια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα , ενώ με την αναθεώρηση - ελπίζουμε- του άρθρου 16 θα μπορούν εξ υπαρχής να ιδρυθούν μη κρατικά πανεπιστήμια. Το ένα γίνεται υπό το πρίσμα, υπό το φως του ενωσιακού δικαίου και το άλλο είναι με την αναθεώρηση του άρθρου 16".

"Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταγματολόγων συμφωνεί για τη συνταγματικότητα του νομοσχεδίου. Και δεν θα επικαλεστώ συνταγματολόγους που έχουν ταχθεί υπέρ του δικού μας πολιτικού χώρου, θα σας πω δύο που δεν νομίζω ότι ανήκουν ιδεολογικά στη Νέα Δημοκρατία ή έχουν τοποθετηθεί πολιτικά στο χώρο της κεντροδεξιάς, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Αλιβιζάτο" ανέφερε.

Για την επιλογή του κ. Ανδρουλάκη να καταψηφίσει το νομοσχέδιο είπε: "Ο κ. Ανδρουλάκης, επέλεξε αντί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο και να μιλήσει με όρους 2024 και όρους παρόντος και μέλλοντος, να επιστρέψει στο παρελθόν και να μιλήσει ως γραμματέας φοιτητικής παράταξης της δεκαετίας του ΄80. Ο κ. Ανδρουλάκης επικαλείται ως αιτιάσεις καταψήφισης τρία πράγματα που το νομοσχέδιο τα έχει ήδη προβλέψει και τα έχει ήδη λύσει και αυτό σημαίνει ότι απλά βρίσκει προφάσεις".

Διαβάστε Επίσης

Για το ζήτημα της ακρίβειας αναφέρθηκε στις στοχευμένες παρεμβάσεις όπως η μόνιμη μείωση τιμής, καλάθι νοικοκυριού, αυτές που ξεκινούν από 1η Μαρτίου, για το βρεφικό γάλα, την παρέμβαση από το χωράφι στο ράφι. "Αυτά, λοιπόν, περιμένουμε να δούμε πώς θα αποδώσουν. Το καλάθι του νοικοκυριού απέδωσε σε έναν βαθμό, συνεχίζει και εφαρμόζεται. Η μόνιμη μείωση τιμής απέδωσε σε έναν άλλον βαθμό. Όλα αυτά είναι τα προσωρινά μέτρα, όπως είναι και η προσωρινή στήριξη με κάποια επιδόματα όπως έγινε τον Δεκέμβριο η στήριξη για τις πιο ευπαθείς ομάδες με πάνω από 700 εκατ. ευρώ" είπε.

Σε ερώτηση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών είπε: "όταν διαπραγματεύτηκε το 2019, 2020, 2021 την νέα ΚΑΠ η κυβέρνηση, κατάφερε, ενώ μειώθηκε το ποσό που πήραν οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, μέχρι και 20%, όπως η Γαλλία, όπως η Γερμανία, πολύ μεγάλες χώρες. Στην Ελλάδα δεν μειώθηκε, ήταν 19,3 δισεκατομμύρια, παρέμεινε 19,3 δισεκατομμύρια. 'Αρα, ενώ μειώθηκε συνολικά - και μειώθηκε σε πολύ μεγάλες χώρες - η Ελλάδα κατάφερε, με τη διαπραγμάτευση που έκανε, τα ίδια λεφτά τα οποία είχε πάρει στην προηγούμενη ΚΑΠ, 19,3 δισεκατομμύρια, τα ίδια λεφτά να πάρει και στην τελευταία ΚΑΠ".

"Με πρωτοβουλία, της Ελλάδας συστήθηκε η ΕUMED-9, οι εννιά χώρες του Νότου, με δικές μας ενέργειες, μέσα και στο ευρωκοινοβούλιο και στην Ευρώπη, για να υπάρχουν μεγαλύτερες εκτάσεις καλλιεργήσιμες από τους αγρότες, μικρότερες εκτάσεις αγρανάπαυσης και βέβαια, πολύ περισσότερα χρήματα" συμπλήρωσε.

Επιπλέον είπε ότι στον προϋπολογισμό που θα συνταχθεί στο τέλος της χρονιάς για το 2025, θα επαναφέρει η κυβέρνηση έναν δικαιότερο, με μόνιμα χαρακτηριστικά, τρόπο επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, θα καθιερώσει έναν μηχανισμό για το ρεύμα που θα τους φτάνει στο όριο του κόστους, κάτω από δέκα λεπτά την κιλοβατώρα. "Και βέβαια, θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε όλα όσα έχουμε ανακοινώσει για τις αποζημιώσεις κατά του "Ντάνιελ", για τις αποζημιώσεις συνολικά των αγροτών" είπε.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 11 Απρ 2024 | 09:01

Μητσοτάκης για Τέμπη: Θεωρίες συνωμοσίας το μπάζωμα - Καμία κυβερνητική ανάμειξη στο μοντάρισμα των ηχητικών

Στη συνέντευξή του στο "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 10 Απρ 2024 | 12:45

Νέα σύγκρουση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ: "Μη θέμα τα Τέμπη για τον Μαρινάκη" - "Δεν υπάρχει κανένα θέμα μονταζιέρας"

"Ενδιαφέρει ή όχι την κυβέρνηση να πληροφορηθεί ποιος έκανε μοντάζ συνομιλιών", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 10 Απρ 2024 | 12:27

Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης συμπεριφέρεται ως ινφλουένσερ και διακινεί θεωρίας συνομωσίας

Ο κ. Μαρινάκης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι είναι σημαντικό να πληρώνουν οι γονείς των παιδιών που καταστρέφουν μια δημόσια περιουσία και όχι συνολικά ο Έλληνας φορολογούμενος.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09 Απρ 2024 | 18:47

Ζαγοράκης: Aνακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ ενώ ήταν ακόμα μέλος ΝΔ - "Αυτοδικαίως έπαψε να είναι, δεν ενημέρωσε", λέει ο Μαρινάκης

"Δεν θυμάμαι εν ενεργεία ευρωβουλευτής να έχει κάνει τέτοια κίνηση" είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΑΚΡΙΒΕΙΑ 06 Απρ 2024 | 23:55

Γιατί ο πληθωρισμός επιμένει στην Ελλάδα

Προβλήματα στις καλλιέργειες από τον ήπιο χειμώνα.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 05 Απρ 2024 | 10:05

Μαρινάκης για Αγ. Αναργύρους: Δεν μπορούμε να ζητάμε το "κεφάλι" ενός υπουργού γιατί πήγαν όλα στραβά σε ένα τραγικό περιστατικό

"Αυτό που συνέβη στους Αγίους Αναργύρους δεν χωρά ούτε δικαιολογίες ούτε συμψηφισμούς ,μόνο ότι πήγαν όλα στραβά" είπε ο κ. Μαρινάκης.

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 04 Απρ 2024 | 19:54

Μαρινάκης: "Θα ήμασταν πολιτικοί απατεώνες αν λέγαμε ότι θα εξαφανίσουμε φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας"

"Ακόμα κι αν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο, που δεν είμαι βέβαιος ότι ακολουθήθηκε, θα έπρεπε να γίνουν πολλά παραπάνω ούτως ώστε να γίνει αντιληπτός ο κίνδυνος" είπε για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

ΝΔ 02 Απρ 2024 | 23:16

Επίθεση Μαρινάκη σε Κασσελάκη: "Μας εκπλήσσει η αλαζονεία του, μιλούσε 40 λεπτά και σε κανέναν δεν έμεινε τίποτα"

"Η στοιχειώδης έλλειψη γνώσης βασικών θεμάτων εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας εκπλήσσει" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΑΛΛΑΓΕΣ 01 Απρ 2024 | 12:43

Βορίδης και Κουτνατζής στη θέση των παραιτηθέντων Παπασταύρου και Μπρατάκου - Οι νέοι ρόλοι μέσα στο Μαξίμου

Ο Στέλιος Κουτνατζής αναλαμβάνει νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, ενώ ο Μάκης Βορίδης θα έχει και νέες αρμοδιότητες.

"ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ" 31 Μαρ 2024 | 11:08

Οργή Μαξίμου για δημοσίευμα "Εστίας" - Διαψεύδει μηνύματα δήθεν της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

"Δυστυχώς για εκείνους και για όσους κρύβονται από πίσω τους, το μόνο θύμα και σε αυτή την απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, είναι η προσωπική αξιοπιστία τους"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Μαρ 2024 | 13:26

Παύλος Μαρινάκης για Τέμπη: Πονεμένοι άνθρωποι μπήκαν "ασπίδα" στην πολιτική χυδαιότητα της αριστεράς

"Ήταν πολύ τοξικό κλίμα, από τα κόμματα της αριστεράς και της κεντροαριστεράς σε ένα ζήτημα τόσο σοβαρό και θλιβερό" είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 28 Μαρ 2024 | 15:11

Ραγκούσης: Μία επίορκη κυβέρνηση μπορεί να κάνει νοθεία – Ξεπερνούν και τη δική τους γελοιότητα, απαντά ο Μαρινάκης

"Εδώ μιλάμε για την κωμικοτραγική διάσταση του πράγματος", ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης για τις δηλώσεις Ραγκούση

ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ 28 Μαρ 2024 | 00:15

Ν. Παππάς: Υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα για την πρόταση δυσπιστίας πριν το δημοσίευμα - "Φαντασιώσεις", λέει το ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Παππάς αποκάλυψε πως υπήρχε προετοιμασία μεταξύ των κομμάτων, για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας πριν το δημοσίευμα του "Βήματος"- Η θέση του Παύλου Μαρινάκη.