Μητσοτάκης στο ΣΕΠΕ:Δεν προσλαμβάνουμε με ρητορική "η καριέρα είναι χολέρα"

Το σχέδιο ανάπτυξης για μία σύγχρονη, ψηφιακή και ανταγωνιστική Ελλάδα θα αναδείξει ο ΣΕΠΕ στο Digital Economy Forum 2016. Ομιλητές οι Αλ. Τσίπρας- Κ. Μητσοτάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μητσοτάκης στο ΣΕΠΕ:Δεν προσλαμβάνουμε με ρητορική "η καριέρα είναι χολέρα"

Mε την έναρξη των εργασιών του από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και κεντρικό ομιλητή στο δείπνο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησαν οι εργασίες του το Digital Economy Forum 2016 στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental με κεντρικό μήνυμα «Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή», το οποίο διοργανώνει το ΣΕΠΕ.

Μητσοτάκης στο ΣΕΠΕ:Δεν προσλαμβάνουμε με ρητορική "η καριέρα είναι χολέρα"

Μητσοτάκης στο ΣΕΠΕ:Δεν προσλαμβάνουμε με ρητορική "η καριέρα είναι χολέρα" - εικόνα 2

Στο Digital Economy Forum 2016 όπου οι επιδόσεις της Ελλάδας στον Δείκτη Ψηφιακής Ωριμότητας (Digital Density Index), απαντώνται ερωτήματα για το πώς επιδρούν οι ψηφιακές τεχνολογίες στην παραγωγικότητα της οικονομίας, πώς μπορούν οι ηγέτες ηγέτες να καθορίσουν πώς και πού πρέπει να επενδύσουν, έτσι ώστε να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και τη μέτρηση της προόδου. ;

Τα αποτελέσματα παρουσιάζει ο ΣΕΠΕ, σε συνεργασία με την Accenture, μαζί με τη συγκρότηση ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης για μία σύγχρονη, ψηφιακή και ανταγωνιστική Ελλάδα, θα αναδείξει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, ΣΕΠΕ.

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο

Κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο του Συνεδρίου είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ την έναρξη των εργασιών έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης στο ΣΕΠΕ:Δεν προσλαμβάνουμε με ρητορική "η καριέρα είναι χολέρα" - εικόνα 3

Κυριάκος Μητσοτάκης: H κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη ψηφιακή στρατηγική

Την ανάγκη, η Ελλάδα να κινηθεί έτσι ώστε να μη χάσει την ευκαιρία της μεγάλης ψηφιακής επανάστασης, μιας επανάστασης που, όπως είπε, αλλάζει τον τρόπο της ζωής μας, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Digital Economy Forum 2016 που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με κεντρικό μήνυμα «Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή», το οποίο διοργανώνει το ΣΕΠΕ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως ο ίδιος έχει μια έντονη σχέση με την τεχνολογία κάτι που του επιτρέπει, όπως υποστήριξε, να κατανοήσει τις προοπτικές του κλάδου καλύτερα.

«Είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ με επενδύσεις σε νέες επιχειρήσεις νέας τεχνολογίας, είχα την ευκαιρία και ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ασχοληθώ με τον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπου έγιναν σημαντικά βήματα» πρόσθεσε, επισημαίνοντας πάντως πως «υπάρχουν σημαντικές παθογένειες».

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τα βασικά βήματα που είχαν γίνει επί κυβέρνησης ΝΔ στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, φέρνοντας ως παράδειγμα την ενίσχυση του θεσμού της "Διαύγειας", που τον χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό, έτσι ώστε ο πολιίης να ελέγχει πως το κράτος ξοδεύει τα χρήματα των φορολογουμένων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην καθολική εισαγωγή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, στα προγράμματα "Εργάνη", "Ατλας" και "Ηλιος", καθώς και στην αναβάθμιση και εξέλιξη του ΤΑΧΙS, ασκώντας έντονη κριτική στη σημερινή κυβέρνηση.

«Δυστυχώς, το 2015, στη χώρα σε πολλούς τομείς αποδομήθηκαν ωφέλιμες μεταρρυθμίσεις που προσέκρουσαν σε αγκυλώσεις της αριστεράς» τόνισε, παρουσιάζοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το ψηφιακό προφίλ της χώρας μας τον τελευταίο χρόνο συστηματικά διολισθαίνει.

«Ο δείκτης ψηφιακής οικονομίας δείχνει ότι η Ελλάδα έπεσε από την ομάδα των χωρών που συγκλίνουν, στην ομάδα των χωρών που καθυστερούν. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι περήφανη. Αυτό εντάσσεται σε μια συνολική εικόνα υστέρησης. Σε όλους τους δείκτες παρατηρείται μια σημαντική απόκλιση, σε σχέση με τις χώρες που είναι στο ίδιο επίπεδο ανάπτυξης με την Ελλάδα» σημείωσε, κάνοντας λόγο για «συστηματική αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση για τον κλάδο».

Οπως υποστήριξε, το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης πολεοδομικών αδειών δεν προχωρά αν και είναι έτοιμο, το σύστημα "Ατλας" για το ασφαλιστικό απαξιώνεται, στο σύστημα προμηθειών του δημοσίου καθυστερεί η ένταξη φορέων, ενώ για το ψηφιακό σχολείο τόνισε πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που θα εισήγαγε βασικούς κανόνες στην εκπαίδευση και η οποία εγκαταλείπεται «στον βωμό του αριστερού εξισωτισμού».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ η κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη ψηφιακή στρατηγική. «Με το να προσλαμβάνουμε ανθρώπους με ρητορική ή καριέρα είναι χολέρα, δεν προωθούμε αυτές τις πολιτικές» δήλωσε καλώντας την κυβέρνηση να πάρει μια εθνική ψηφιακή στρατηγική και να σταματήσουν οι παθογένειες.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια συνολική ψηφιακή στρατηγική που θα ξεπερνά το περιοριστικό πλαίσιο του τρόπου που το δημόσιο προκηρύσσει ψηφιακά έργα, είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα εργαλεία για να δώσουμε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις και τους πολίτες να επικοινωνούν με το δημόσιο.

«Η δημόσια διοίκηση έχει σήμερα πολλά δεδομένα, αλλά καμιά στρατηγική πως να τα χρησιμοποιήσει...Χρειαζόμαστε πολλά περισσότερα κίνητρα για να εμπεδώσουμε την αναγκαία εμπιστοσύνη στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Εκεί τα "κάπιταλ κοντρόλς" ίσως είναι μια μεγάλη ευκαιρία» δήλωσε, υπογραμμίζοντας πως χρειαζόμαστε ψηφιακή τεχνολογία για τη μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτών στη λήψη αποφάσεων.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα πρέπει να στηριχθούν οι νέες επιχειρήσεις με ψηφιακό αποτύπωμα. «Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε τους κλάδους όπου η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να προσφέρει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε άλλους κλάδους, όπως είναι ο τουρισμός» είπε κάνοντας λόγο για πολλές ευκαιρίες που ανοίγονται στη χώρα.

«Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται είναι πολλές. Απαιτείται ένας συγκεκριμένο σχέδιο και μια συγκεκριμένη στρατηγική. Η δημόσια διοίκηση πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένες δομές για να τις υλοποιήσει» τόνισε, υπενθυμίζοντας πως η ΝΔ ζητά την εμπειρία του ΣΕΠΕ για την κατάρτιση του προγράμματός της.

«Ζητήσαμε από τεχνοκράτες, προτάσεις για το πρόγραμμα της ΝΔ. Δεν έχουμε πρόθεση να καταρτίσουμε το πρόγραμμά μας σε ένα αποστειρωμένο γραφείο. Θα αναβαθμίσουμε ψηφιακά τη ΝΔ. Ξεκινάμε από τη χρηματοδότηση του κόμματος μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες» δήλωσε, επισημαίνοντας πως «οι επενδύσεις στις νέες εφαρμογές είναι αναπτυξιακά εργαλεία».

«Οι πολιτικοί πίστευαν ότι ο μόνος τρόπος για να έρθει η ανάπτυξη ήταν από μεγάλα έργα υποδομών. Αυτά ανήκουν στο παρελθον. Οι επενδύσεις στην επανάσταση των εφαρμογών μπορούν να φέρουν εξίσου ανάπτυξη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι ομιλίες

Παράλληλα, υψηλόβαθμοι Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι, κορυφαία στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Θεσμικοί Εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής, o Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κύριος Γιώργος Σταθάκης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, κυρία Ράνια Αντωνοπούλου, ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, κύριος Αλέξης Χαρίτσης, η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, κυρία Θεοδώρα Τζάκρη, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Κωστής Χατζηδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κύριος Αντώνης Παπαδεράκης, o Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κύριος Δημήτρης Τζώρτζης, ο Αν. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κύριος Δημήτρης Τσουκαλάς, ο Senior Vice President, EMEA Region, MD CEMA Region IDC, κύριος Steven Frantzen, ο Γενικός Διευθυντής του DIGITALEUROPE, κύριος John Higgins, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κύριος Πάνος Καρβούνης, αλλά και κορυφαία στελέχη του επιχειρηματικού κλάδου, θα καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με ποιον τρόπο οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία στο άμεσο μέλλον.

Το Συνέδριο αποτελείται από τις θεματικές ενότητες:

  • Ψηφιακή Ανάπτυξη,
  • Καινοτομία & Χρηματοδοτικά Εργαλεία,
  • Ψηφιακή Πολιτεία,
  • Αναδεικνύοντας τις Ψηφιακές Δεξιότητες,
  • Ψηφιακό Επιχειρείν,

ενώ στο κλείσιμο των θεματικών, επικεφαλής κορυφαίων εταιρειών του Κλάδου των ΤΠΕ, που αποτελούν το CEO PANEL, αποτυπώνουντο όραμα και την αποστολή του κλάδου ως απαραίτητο άξονα για τη δημιουργία θετικού επιχειρηματικού κλίματος και την επανάκτηση της εμπιστοσύνης αγορών και επενδυτών, συνιστώσες απολύτως απαραίτητες για την επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας και για την πραγματική τόνωση της αγοράς εργασίας.

Μητσοτάκης στο ΣΕΠΕ:Δεν προσλαμβάνουμε με ρητορική "η καριέρα είναι χολέρα" - εικόνα 4

Η σημασία της διοργάνωσης του συγκεκριμένου συνεδρίου έγκειται στο γεγονός ότι δημιουργούνται οι βάσεις για ένα γόνιμο διάλογο, όπου καλούνται όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας να συμβάλλουν στην Εθνική αυτή προσπάθεια αντιμετώπισης της ύφεσης και οικοδόμησης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Digital Economy Forum 2016 μπορείτε να βρείτε στο deforum.sepe.gr

Μητσοτάκης στο ΣΕΠΕ:Δεν προσλαμβάνουμε με ρητορική "η καριέρα είναι χολέρα" - εικόνα 5

Μητσοτάκης στο ΣΕΠΕ:Δεν προσλαμβάνουμε με ρητορική "η καριέρα είναι χολέρα" - εικόνα 6

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 28 Ιαν 2022 | 12:57

ΕΛΣΤΑΤ: Νέα μεγάλη αύξηση 29,4% του γενικού δείκτη τιμών παραγωγού στη βιομηχανία

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η περαιτέρω άνοδος στο κόστος παραγωγής των εγχώριων βιομηχανιών οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών.

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 28 Ιαν 2022 | 11:50

Ερχεται μεγαλύτερη επιδότηση των λογαριασμών ενέργειας τον Φεβρουάριο - Ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα

Οι ανακοινώσεις προγραμματίζονται για την επόμενη εβδομάδα. Τα ποσά επιδότησης των λογαριασμών ενέργειας αναμένεται να είναι αυξημένα σε σχέση με τον Ιανουάριο.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "ΣΠΙΤΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ" 28 Ιαν 2022 | 10:54

Η Lidl Ελλάς χαρίζει χαμόγελα προσφέροντας 108.000€ στο "Χαμόγελο του Παιδιού"

Για ακόμη μία χρονιά δεσμεύεται να προσφέρει στήριξη και φροντίδα στα παιδιά που έχουν περισσότερο ανάγκη.

ΕΡΕΥΝΑ FORBES 28 Ιαν 2022 | 09:22

Πώς βγάζει δισεκατομμύρια ο Πούτιν; Τα "μοντέλα" Χοντορκόφσκι, Μαφία και... έπαρση

Το να υπολογίσεις την καθαρή αξία του Πούτιν είναι ίσως ο πιο "σκοτεινός" γρίφος στο κυνήγι του πλούτου.

28 Ιαν 2022 | 08:15

Ακρίβεια: Ερχεται κύμα ανατιμήσεων σε απορρυπαντικά και προϊόντα ατομικής περιποίησης

Ένας ακόμα κλάδος, ο οποίος θέτει σε εφαρμογή σειρά ανατιμήσεων, είναι αυτός που σχετίζεται με τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής και φροντίδας και τα απορρυπαντικά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 27 Ιαν 2022 | 21:43

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα θα καταβληθούν στις 31 Ιανουαρίου

Τα 15 επιδόματα του ΟΠΕΚΑ σε πάνω από 764.000 δικαιούχους.

ΠΟΛΕΜΟΣ 27 Ιαν 2022 | 20:55

Η Αττική Οδός "αδειάζει" τον Στυλιανίδη- Εμείς ζητήσαμε να απαγορευτούν τα φορτηγά, εκείνος αρνήθηκε...

Στην αντεπίθεση πέρασε η Αττική Οδός και αποκαλύπτει ότι ζήτησε να απαγορευτούν από το βράδυ της Κυριακής τα φορτηγά, αλλά αρνήθηκε ο Χρήστος Στυλιανίδης

ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 27 Ιαν 2022 | 20:48

ΥΠΟΙΚ και ΑΑΔΕ: Ρύθμιση σε 48 δόσεις στα αναδρομικά συνταξιούχων - Τι θα ισχύσει

Μόνιμη λύση στο πρόβλημα της δυνατότητας ρύθμισης των φορολογικών υποχρεώσεων που προκύπτουν για αναδρομικά ποσά συντάξεων προηγουμένων ετών

27 Ιαν 2022 | 18:51

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος: Αλήθειες και ψέματα για τις αποζημιώσεις - Τι δικαιούται τελικά ο καταναλωτής

Ο καταναλωτής δικαιούται αποζημίωσης από τον ΔΕΔΔΗΕ, η οποία μπορεί να φτάσει και στα 600 ευρώ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΝ 27 Ιαν 2022 | 18:18

"Εξοικονομώ": Παράταση 15 ημερών για την υποβολή των αιτήσεων

Νέα προθεσμία έως τις 15 Φεβρουαρίου για τις αιτήσεις του "Εξοικονομώ".

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ 27 Ιαν 2022 | 13:29

Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις λόγω της κακοκαιρία - Οι τρεις κατηγορίες δικαιούχων

Για τις αποζημιώσεις που μπορούν να διεκδικήσουν οι πολίτες για τις ζημίες που υπέστησαν λόγω της κακοκαιρίας ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας , Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 27 Ιαν 2022 | 11:59

Deutsche Welle: "Ευλογία" για τους κροίσους η πανδημία - Οι δέκα πλουσιότεροι του πλανήτη υπερδιπλασίασαν την περιουσία τους

Από τότε που ξέσπασε η πανδημία οι δέκα πιο πλούσιοι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη έχουν υπερδιπλασιάσει την προσωπική περιουσία τους.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 27 Ιαν 2022 | 11:56

Προαναγγελία Σταϊκούρα: Επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου και τον Φεβρουάριο

Ο κ. Σταϊκούρας ανέλυσε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος σημειώνοντας πως αυτό θα γίνει και τον Φεβρουάριο.