H Pfizer στη Θεσσαλονίκη: 4.000 βιογραφικά για τις πρώτες 100 θέσεις εργασίας

Το δεύτερο κέντρο της Pfizer στη Θεσσαλονίκη θα παρέχει ευρύ φάσμα υπηρεσιών στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι υψηλής εξειδίκευσης εκτιμάται ότι θα εργάζονται τον Ιούνιο του 2022 στο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer στη Θεσσαλονίκη, μια επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωσή της, όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής επιχειρησιακής ετοιμότητας του Κέντρου, Αντώνης Χατζημανωλάκης, γνωστοποιώντας ότι, μόνο για τις πρώτες 100 θέσεις εργασίας, ελήφθησαν πάνω από 4000 βιογραφικά.

Οι πρώτες προσλήψεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και, σύμφωνα με τον κ. Χατζημανωλάκη, σε ποσοστό 15%-20% αφορούν Έλληνες που ζούσαν και εργάζονταν στο εξωτερικό και επέστρεψαν στην Ελλάδα, για να καλύψουν μια θέση εργασίας στο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer.

Το Κέντρο, που θα παρέχει ευρύ φάσμα υπηρεσιών στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, θα είναι σε πλήρη λειτουργία μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ η εγκατάστασή του στο κτηριακό συγκρότημα "East Plaza", στην ανατολική Θεσσαλονίκη (περιοχή εμπορικού κέντρου "Μακεδονία") θα γίνει σταδιακά, αρχής γενομένης από το 2022 και μέχρι το 2023.

Κατά τον κ.Χατζημανωλάκη, η επιλογή της Θεσσαλονίκης (για την εγκατάσταση των δύο hubs της Pfizer) ήταν δύσκολη και απαιτητική διαδικασία, καθώς υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός διεθνώς για την προσέλκυση των σχετικών επενδύσεων. Ωστόσο, η υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή κοινότητα στην πόλη, η πληθώρα αξιόλογων νέων ταλέντων και η στρατηγική της γεωγραφική τοποθεσία, συνέβαλαν στην τελική επιλογή της Pfizer.

Διαβάστε Επίσης

Διεθνής καριέρα με βάση τη Θεσσαλονίκη

"Το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του, με τους πρώτους εργαζομένους να απασχολούνται σε βασικές ειδικότητες. Σύμφωνα μάλιστα με τον στρατηγικό μας σχεδιασμό, σύντομα θα απασχολούνται σε αυτό περισσότερα από 100 στελέχη, ενώ στόχος μας είναι να τα υπερδιπλασιάσουμε μέχρι το τέλος του 2021, και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 να ξεπεράσουμε τους 250 εργαζόμενους.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι, με την εμβληματική αυτή επένδυση, η Pfizer στη Θεσσαλονίκη δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας που προσελκύουν μια δυναμική ομάδα στελεχών, που σήμερα ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, συμβάλλοντας στον εθνικό στόχο του brain gain. Τα στελέχη αυτά έχουν τη μοναδική ευκαιρία να εργαστούν σε ένα διεθνές περιβάλλον με σημαντικές προοπτικές εξέλιξης και διεθνούς καριέρας με βάση τη Θεσσαλονίκη", υπογραμμίζει ο κ. Χατζημανωλάκης.

Στρατηγικά, υπενθυμίζει, η Pfizer αποφάσισε να δημιουργήσει έξι μεγάλα κέντρα σε διαφορετικές τοποθεσίες ανά τον κόσμο: τρία στην Αμερική, δύο στην Ευρώπη (Ιρλανδία και Ελλάδα) και ένα στην Ασία (Κίνα), με στόχο την απλοποίηση και την ενοποιημένη διαχείριση κομβικών εσωτερικών διαδικασιών. "Το Κέντρο στη Θεσσαλονίκη θα παρέχει ευρύ φάσμα εσωτερικών διαδικασιών στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ασίας, με έμφαση σε οικονομικές υπηρεσίες και διαδικασίες ανθρώπινου δυναμικού, προμηθειών, διαχείρισης έργων, εταιρικού μετασχηματισμού και λειτουργίας κ.α.

Κατά συνέπεια, έχουμε τη δυνατότητα απασχόλησης στελεχών που καλύπτουν πολλές και διαφορετικές ειδικότητες, αλλά και διαθέτουν διαφορετικά background. Παράλληλα, καθώς το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών θα εξυπηρετεί πολλές χώρες από διαφορετικές ηπείρους, δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους που μιλούν πολλές γλώσσες ή έχουν διαφορετική κουλτούρα και κατανοούν τις ανάγκες και τις διαφορές ανάμεσα στις χώρες, να εργαστούν σε ένα διεθνές περιβάλλον" σημειώνει.

Στο ερώτημα πώς θα "δένει" η λειτουργία του Kέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών με το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας, που ήδη λειτουργεί και αναπτύσσεται στη Θεσσαλονίκη (σ.σ., το οποίο, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του ανώτερου αντιπροέδρου της Pfizer Digital, Τζεφ Χάμιλτον, αναμένεται να απασχολεί 300 εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης ώς το τέλος του 2021), ο κ. Χατζημανωλάκης επισημαίνει πως "και τα δύο ανήκουν στον παγκόσμιο ογανισμό της Pfizer και στόχος τους είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας σε διαφορετικά μεν αντικείμενα, αλλά με κοινό παρονομαστή την προσφορά στους ασθενείς και στην κοινωνία, υπηρετώντας τον εταιρικό σκοπό της Pfizer να "Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών"".

Γνωστοποιεί δε, πως το 2022 θα ξεκινήσει η σταδιακή συστέγασή τους στις νέες μόνιμες εγκαταστάσεις της Pfizer στη Θεσσαλονίκη ("Εast Plaza").

Τι "μέτρησε" υπέρ της επιλογής της Θεσσαλονίκης, κόντρα στον σημαντικό διεθνή ανταγωνισμό

Τι θα μπορούσαν να εισφέρουν μακροπρόθεσμα τα δύο hubs στο τοπικό ΑΕΠ, αλλά και στο διεθνές "brand" της Θεσσαλονίκης; "Αναμφίβολα, η δυναμική της χώρας μας, όσον αφορά στην προσέλκυση επενδύσεων από διεθνείς εταιρείες έχει αλλάξει σημαντικά και αυτό το αποδεικνύει το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ήδη απορροφήσει σημαντικές επενδύσεις από εταιρείες ηγέτιδες στον κλάδο που καθεμία δραστηριοποιείται.

Πλέον, η χώρα μας έχει τοποθετηθεί ως ελκυστικός προορισμός στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη και έχει μια μεγάλη ευκαιρία για προσέλκυση νέων επενδύσεων, που δεν πρέπει να αφήσουμε ανεκμετάλλευτη. Η Pfizer με την εμβληματική της επένδυση στη Θεσσαλονίκη συνέβαλλε σημαντικά στην προβολή της χώρας μας παγκοσμίως ως επενδυτικού προορισμού. Η επιλογή της Θεσσαλονίκης ήταν δύσκολη και απαιτητική διαδικασία, καθώς υπήρξε σημαντικός διεθνής ανταγωνισμός.

Ωστόσο, η υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή κοινότητα, η πληθώρα νέων αξιόλογων ταλέντων, αλλά και η στρατηγική της γεωγραφική τοποθεσία, που την καθιστά κόμβο ανάμεσα στις διαφορετικές ηπείρους, σε συνδυασμό με την παροχή σημαντικών κινήτρων από την Πολιτεία συνέβαλε στην τελική επιλογή της Pfizer", σημειώνει ο κ. Χατζημανωλάκης και προσθέτει ότι με τη λειτουργία του το Κέντρο έχει στόχο να δημιουργήσει πολλαπλές συνεργασίες στη Θεσσαλονίκη και με τον τρόπο αυτό, η επένδυση της Pfizer θα έχει πολλαπλαστικά οφέλη για την τοπική οικονομία ενισχύοντας τόσο την απασχόληση όσο και την τοπική επιχειρηματική κοινότητα.

Διαβάστε Επίσης

Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων

Σχεδιάζει η Pfizer νέες επενδύσεις στην Ελλάδα; Αν ναι, υπό ποιες προϋποθέσεις θα εκπληρωθεί αυτός ο σχεδιασμός; "Μετά από την πολυετή οικονομική κρίση και την πανδημία η χώρα μας βρίσκεται σε μια θετική συγκυρία την οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε με στόχο τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που θα ενισχύσει το προφίλ της χώρας μας ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού.

Η ανάπτυξη της καινοτομίας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και το ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, έχουν ήδη καταστήσει την ελληνική οικονομία "ελκυστική" για την προσέλκυση νέων, διεθνών επενδύσεων. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να προχωρήσει η Πολιτεία και σε πρόσθετες μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό συμβάλλον που θα στηρίζει την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων", επισημαίνει.

Κατά τον κ. Χατζημανωλάκη, μεταρρυθμίσεις όπως η απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και του θεσμικού πλαισίου, η διευκόλυνση και η υποστήριξη των επενδύσεων, η μείωση της γραφειοκρατίας, ο εκσυγχρονισμός της εργατικής νομοθεσίας, αλλά και η θέσπιση ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου σε βάθος δεκαετίας, με σταθερούς φορολογικούς συντελεστές, θα κινητοποιήσει περισσότερο τις εταιρείες και θα τους δώσει κίνητρα για να επιλέξουν την Ελλάδα για τις επενδύσεις τους.

"Με τέτοιες μεταρρυθμίσεις η χώρα μας θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας και να εξασφαλίσει σημαντικές επενδύσεις διαμορφώνοντας την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία", υπογραμμίζει και διευκρινίζει πως όσον αφορά ειδικά τη Pfizer, στόχος στην παρούσα φάση είναι η ολοκλήρωση της εμβληματικής επένδυσης για το νέο Κέντρο και η διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας του και περαιτέρω ανάπτυξής του.

Διαβάστε Επίσης

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ 30 Ιουλ 2021 | 20:34

Οικογένεια Γκατζούλη: Ο θάνατος της Μαρίας δεν συνδέεται με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Η οικογένεια Γκατζούλη επισημαίνει ότι η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν υπάρχει σύνδεση του θανάτου με το εμβόλιο.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 30 Ιουλ 2021 | 17:39

Κορονοϊός: Σταθεροποίηση στην Αττική με 948 κρούσματα - "Ισόπαλες" Κρήτη και Θεσσαλονίκη με 319

Την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού σταθεροποιούνται σε Αττική και Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν να αυξάνονται στην Κρήτη

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 30 Ιουλ 2021 | 13:42

Σχολεία - Κεραμέως: Αλλάζουν τα πρωτόκολλα για τη νέα χρονιά - Δεν θα κλείνουν τμήματα με το πρώτο κρούσμα

Νέο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων τη νέα χρονιά και "πόρτα" στους ανεμβολιάστους δασκάλους και καθηγητές, προανήγγειλε η Ν. Κεραμέως.

ΜΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ TAXISNET 30 Ιουλ 2021 | 13:19

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών

Το ραντεβού του παιδιού μπορεί να κλειστεί και στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία.

"ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ 12-18" 30 Ιουλ 2021 | 13:11

Μετάλλαξη Δέλτα - Τούντας: Εξαπλώνεται γρήγορα, θα θρηνήσουμε και παιδιά

Ο καθηγητής προληπτικής ιατρικής Γιάννης Τούντας προειδοποιεί πως υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε παιδιά από τον κορονοϊό.

"ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ" 30 Ιουλ 2021 | 11:57

Χαρδαλιάς: Οριακή η κατάσταση σε Μύκονο και Ίο - Μέτρα για τους εργαζόμενους λόγω καύσωνα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφερθηκε τόσο στη δύσκολη κατάσταση στη Μυκονο, χαρακτηρίζοντας την "οριακή", όσο και στον καύσωνα.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ 30 Ιουλ 2021 | 11:13

Έκκληση Μητσοτάκη από Ρέθυμνο: Σπεύστε όλοι να εμβολιαστείτε - Το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες

Έκκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Ρέθυμνο προς τους πολίτες να εμβολιαστούν. "Το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες" είπε.

ΜΑΣΚΑ ΠΑΝΤΟΥ 30 Ιουλ 2021 | 10:02

Καμπανάκι CDC για μετάλλαξη Δέλτα: Είναι μεταδοτική όπως η ανεμοβλογιά για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

"Ο πόλεμος έχει αλλάξει" λέει ο CDC για τη μετάλλαξη Δέλτα. Μεταδίδεται όπως η ανεμοβλογιά και με την ίδια ευκολία από εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΝΕΑ Η ΤΟΝ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΤΟΥΣ 30 Ιουλ 2021 | 07:07

Εμβολιασμός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα παιδιά από 12 ετών και πάνω

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είχε γνωμοδοτεί υπέρ του εμβολιασμού όλων των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

ΜΑΣΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 30 Ιουλ 2021 | 06:32

Τελεσίγραφο για οκτώ "κόκκινα" νησιά: Μέτρα προ των πυλών

Υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι για τις νησιωτικές περιοχές που καταγράφουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ 29 Ιουλ 2021 | 23:15

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν ζητά να δοθούν 100 δολάρια σε κάθε Αμερικανό που θα εμβολιαστεί

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δεν θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό - Όσοι αποφασίσουν να μη λάβουν το εμβόλιο δεν διατρέχουν κίνδυνο απόλυσης

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ 29 Ιουλ 2021 | 22:55

Φαίδων Βόβολης: Στο Πειθαρχικό τον πάει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος, από τη συμπεριφορά και τις ενέργειες του Φαίδωνα Βόβολη, "ενδεχόμενα υφίσταται κίνδυνος και ανάγκη προστασίας για τη δημόσια υγεία"

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 29 Ιουλ 2021 | 21:38

Θεσσαλονίκη: Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητή μεταναστών - Τρεις συλλήψεις [εικόνες-βίντεο]

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν μεταξύ των τριών συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται και ο διακινητής.