Μετά τη «Σουρωτή» ο Ιβάν Σαββίδης «χτυπά» και την «Δουμπιά»

Αναμένται για μια ακόμη φορά να κοντραριστεί επιχειρηματικά με τον Δαυίδ της Coca Cola 3E.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μετά τη «Σουρωτή» ο Ιβάν Σαββίδης «χτυπά» και την «Δουμπιά»

Μετά την εξαγορά της «Σουρωτής» ο Ιβάν Σαββίδης αναμένται για μια ακόμη φορά να κοντραριστεί επιχειρηματικά με τον Δαυίδ της Coca Cola 3E. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Capital.gr αντικείμενo της νέας μάχης θα είναι αυτή τη φορά η εταιρεία Δουμπιά -ανήκει στην εταιρεία Μαλαματίνα- η οποία έχει βγει προς πώληση.

Όπως αναφέρει το Capital.gr εκτός από τους δύο προαναφερθέντες, ενδιαφέρον για την εταιρεία έχει εκδηλώσει και η εταιρεία Ελληνικά Γαλακτοκομεία της οικογένειας Σαράντη, όπως επιβεβαίωσε στο Capital.gr ο κ. Μιχάλης Σαράντης, αλλά και ένα fund από την Κύπρο. Το αν και πόσοι ενδιαφερόμενοι θα φθάσουν στο νήμα μένει να φανεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το αργότερο τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Ήδη πραγματοποιείται due diligence από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Ποια είναι όμως η Δουμπιά; Για την Μαλαματίνα, βαρίδι και όχι πετράδι του στέμματος. Και αυτό γιατί, όπως αναφέρουν άλλες πηγές στο Capital.gr, η Μαλαματίνα "αιμοδοτεί" τη θυγατρική της Δουμπιά με τουλάχιστον 400.000 ευρώ ετησίως για να παραμείνει η τελευταία εν ζωή. Κεφάλαια τα οποία λείπουν από τη μητρική η οποία με τη σειρά της αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και για τα οποία βρίσκεται εδώ και αρκετό διάστημα σε διαπραγματεύσεις με τα πιστωτικά ιδρύματα και ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της (χρήση 2018) ο κύκλος εργασιών της Δουμπιά διαμορφώθηκε στα 289.352,20 ευρώ, έναντι 233.476,12 ευρώ το 2017 ενώ εμφάνισε ζημίες μετά από φόρους 494.869,88 ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 650.042,09 ευρώ.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δουμπιά επισημαίνονται και από τον Ορκωτό, ο οποίο εφιστά την προσοχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις της εταιρείας έχουν ετοιμαστεί στη βάση της δυνατότητας ομαλής συνέχισης της δραστηριότητας. Ωστόσο υπάρχουν συνθήκες που υποδηλώνουν την ύπαρξη αβεβαιότητας, σχετικά με τη δυνατότητα συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρείας. Συγκεκριμένα, οι τρέχουσες υποχρεώσεις της κατά την 31 Δεκεμβρίου 2018 υπερέβαιναν το σύνολο του κυκλοφορούντος ενεργητικού της κατά 11,935 εκατ. ευρώ περίπου, με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντικό ενδεχόμενο να μην είναι σε θέση να αποπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Επίσης, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της έχει καταστεί αρνητικό και συνεπώς συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 48 του κωδ. Ν. 2190/1920. Επίσης όπως αναφέρεται στην Έκθεση διαχείρισης του ∆Σ, η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι η παραδοχή της συνέχισης της δραστηριότητας εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την εξασφάλιση επαρκούς αναχρηματοδότησης και μικρής χρηματοδότησης για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες της, καθώς και τον εξορθολογισμό των δαπανών λειτουργίας της που θα εξασφαλίζει την μακρόχρονη βιωσιμότητα και λειτουργία της.

Και όχι μόνο αυτό. Ο Ορκωτός εφιστά την προσοχή και στη σημείωση 18 των χρηματοοικονομικών καταστάσεων όπου περιγράφεται ότι ο λογαριασμός "Λοιπές μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις" ποσού 122.714,84 ευρώ αφορά τόκους προς διαγραφή, υπό την αίρεση της ορθής τήρησης των βασικών όρων ρύθμισης υφιστάμενων οφειλών (M.O.U.).

Πηγή: Capital

Φωτογραφία: Αρχείο INTIMENEWS

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ POTHEN.GR 06 Δεκ 2021 | 15:20

Πόθεν Έσχες: Εκπνέει στις 16 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων

Όσοι οριστικοποιήσουν τη δήλωση Πόθεν Έσχες μέχρι την 16 Δεκεμβρίου, έχουν τη δυνατότητα για έναν ακόμη μήνα, να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις.

06 Δεκ 2021 | 15:18

Φέτος στις γιορτές θα προσφέρουμε ένα δώρο υγείας και ευεξίας - Γιατί είναι πάνω από κάθε υλικό αγαθό

Τίποτα άλλωστε δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα δώρο που θα βοηθήσει συνολικά την καλή λειτουργία του οργανισμού.

1127 ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ 06 Δεκ 2021 | 14:42

Συντάξεις - Δέσμευση Χατζηδάκη: Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν κλείσει όσες εκκρεμούν έως το 2019

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν κλείσει οι εκκρεμείς υποθέσεις των συντάξεων των ετών μέχρι το 2019, είπε ο Κ. Χατζηδάκης.

ΝΕΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ 06 Δεκ 2021 | 14:42

Ευρώ: Αλλάζουν μετά από 20 χρόνια τα χαρτονομίσματα - Στη "θεματική συμβουλευτική ομάδα" ο Κώστας Βαρώτσος

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επανασχεδιάσει τα χαρτονομίσματα του ευρώ

ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ 06 Δεκ 2021 | 14:01

Επίδομα μητρότητας: Ψηφιακά από σήμερα - Καταργείται η προσέλευση στα υποκαταστήματα

Σε λειτουργία τίθεται σήμερα το ψηφιακό επίδομα μητρότητας (κυοφορίας-λοχείας). Η διαδικασία και οι πληρωμές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 06 Δεκ 2021 | 12:23

Ικανοποιημένοι οι 9 στους 10 οδηγοί που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Uber

Η Uber έχει γίνει μια παγκόσμια πλατφόρμα τεχνολογίας που διευκολύνει 19 εκατομμύρια διαδρομές την ημέρα σε περισσότερες από 700 πόλεις σε 66 χώρες.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 06 Δεκ 2021 | 12:08

ΕΛΣΤΑΤ: Έκρηξη ανάπτυξης με 13,4% στο γ΄ τρίμηνο του 2021

Με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 13,4% κινήθηκε η ελληνική οικονομία στο γ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2022 06 Δεκ 2021 | 10:31

Εκταμίευση 767 εκατ. ευρώ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αναμένεται να εξετάσει το Eurogroup

Συνεδριάζει το απόγευμα στις Βρυξέλλες το Eurogroup. Η Επιτροπή αξιολογεί θετικά τις ελληνικές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 06 Δεκ 2021 | 09:47

ΟΑΕΔ: Από αύριο η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Χριστουγέννων

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ 06 Δεκ 2021 | 09:46

Το Ταμείο Ανάκαμψης κινητήριος μοχλός για υψηλή, βιώσιμη ανάπτυξη και έργα που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών

Η Κυβέρνηση έχει διαμορφώσει το πλαίσιο για την αποδοτική αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω της πραγματοποίησης έργων και επενδύσεων σε τομείς υψηλής προτεραιότητας

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ (E-AUCTION) 06 Δεκ 2021 | 09:40

Κρίσιμη ημέρα για το "Μικρό Ελληνικό", το ακίνητο - φιλέτο στις Γούρνες Ηρακλείου

Dimand και REDS "μονομαχούν" σήμερα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου για το ακίνητο - φιλέτο στις Γούρνες Ηρακλείου, καθώς θα λάβει χώρα ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για την ανάδειξη του τελικού πλειοδότη.

ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΚΑΨΗ 06 Δεκ 2021 | 09:26

Ταμείο Ανάκαμψης: Η μεγάλη ευκαιρία και η μεγάλη πρόκληση

Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης είναι η μεγάλη ευκαιρία για την ελληνική οικονομία.

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ 04 Δεκ 2021 | 15:10

"Παράθυρο" για φθηνές αγορές και γονικές παροχές ακινήτων και μετά την 1η Ιανουαρίου

Η κυβέρνηση δεν θέλει να μπλοκάρει το κύμα αυξημένης ζήτησης που έχει δημιουργήσει ο μηδενισμός του φόρου γονικών παροχών μέχρι τις 800.000 ευρώ