Μετωπική κυβέρνησης-κομμάτων για την αποχώρηση της Eldorado

Η επένδυση της Eldorado στην Ελλάδα γίνεται πεδίο πολλαπλής αντιπαράθεσης ξανά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μετωπική κυβέρνησης-κομμάτων για την αποχώρηση της Eldorado

Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 20 μηνών η επένδυση της Eldorado στην Ελλάδα γίνεται πεδίο πολλαπλής αντιπαράθεσης.

Αντιπαράθεσης της εταιρίας με την κυβέρνηση αλλά και μια σκληρής πολιτικής κόντρας της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση.

Σχεδόν με παραπλήσιο τρόπο τον Ιανουάριο του 2016 η Eldorado Gold είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να αναστείλει τα επενδυτικά της σχέδια στην Ελλάδα «καταγγέλλοντας» κωλυσιεργία στις άδειες για έργα στην Ολυμπιάδα. Σε συνέντευξη τύπου που είχε δώσει ο τότε διευθύνων σύμβουλος της καναδικής πολυεθνικής Πολ Ράιτ είχε χρεώσει στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, «ανοιχτά συγκρουσιακή» στάση. Η εταιρία σχεδόν δυο χρόνια μετά καταγγέλλει και πάλι καθυστερήσεις σε θέματα αδειοδότησης και προαναγγέλλει ξανά αποχώρηση. Ο πρόεδρος της εταιρείας Τζόρτζ Μπερνς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας δήλωσε πως είναι πλέον αδύνατη η συνέχιση της επένδυσης στην Ελλάδα, επικρίνοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι αρνείται να συνεργαστεί.

Μαξίμου και ΝΔ αλληλοκατηγούνται για πολιτικά παιχνίδια

Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε μια σφοδρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να ανταλλάσσουν την ίδια κατηγορία περί «πολιτικού παιχνιδιού».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει τα πάντα εδώ και χρόνια για να σταματήσει την επένδυση και παίζει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των ήδη εργαζομένων στην επένδυση και όσους επρόκειτο να βρουν δουλειά από την επέκτασή των σχεδίων της εταιρίας. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Β.Κικίλιας παραλλήλισε τον κ.Τσίπρα με τον τυφώνα ιρμα που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του.Η ΝΔ βρήκε και πάτημα στους «πανηγυρισμούς» εντός ΣΥΡΙΖΑ όπως τους εξέφρασε με ανάρτησή του ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας ευχόμενος στην Eldorado στα τσακίδια

Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε χρεώνοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι ενορχήστρωσε την όλη υπόθεση πανικόβλητη από το θετικό κλίμα που υπήρξε μετά την εμφάνιση του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ και την επίσκεψη Μακρόν. Κατηγόρησε μάλιστα την ΝΔ ότι «ενθάρρυνε και δρομολόγησε τη σημερινή αντίδραση της εταιρίας» και σε σχετικό non paper διαβεβαιώνει« Το θετικό διεθνές επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα δεν αλλάζει με στημένα επικοινωνιακά σόου της οδού Πειραιώς 62».

«Μια κυβέρνηση που στέλνει στα "τσακίδια", όχι μόνο την εταιρεία, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, έχει πολύ θράσος για να εγκαλεί την αντιπολίτευση» ανταπάντησε στο πρωθυπουργικό non paper η ΝΔ.

Υπουργικές βολές από Σταθάκη - Σκουρλέτη - Βήματα πίσω από Καμμενο

Ο αρμόδιος υπουργός Γ.Σταθάκης τον οποίο η εταιρία φωτογραφίζει ως υπαίτιο των καθυστερήσεων πέρασε στην αντεπίθεση και κατηγόρησε την Eldorado πως «δεν έχει συνηθίσει να λειτουργεί σε ευρωπαϊκές χώρες». Και χαρακτήρισε πρωτοφανές μια εταιρείας μέσω του Διευθύνοντος Συμβούλου της να προχωράει σε συνεντεύξεις και δηλώσεις και να κρίνει Πρωθυπουργούς, Υπουργούς και πολιτικά κόμματα της Ελλάδας. Και ο πρώην υπουργός ενέργειας Π.Σκουρλέτης έβαλε κατά της εταιρίας εκτιμώντας ότι «πρόκειται για κάποια μορφή πίεσης ενόψει της παραπομπής των προβλημάτων της σύμβασης που έχει με το δημόσιο σε διαιτητικό όργανο». Και έκανε μάλιστα λόγο για αλλεργία της εταιρείας στα συμπεφωνημένα. Ο Πάνος Καμμένος ο οποίος στις αρχές Αυγούστου είχε χαρακτηρίσει την επένδυση «απάτη» μιλώντας ακόμη και για «ξέπλυμα χρήματος» σήμερα φάνηκε πιο προσεκτικός. Ζήτησε η εταιρία να επιβεβαιώσει πως δεν υπάρξει περιβαλλοντική καταστροφή για την περιοχή της Χαλκιδικής. Και κατέληξε «επενδύσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε οικολογικές καταστροφές δεν τις χρειάζεται η χώρα. Μακάρι να καθίσουν στο τραπέζι και να συνεχιστεί η επένδυση».

To Νοn Paper του Μαξίμου:

Η ενορχηστρωμένη απόπειρα της πανικόβλητης αντιπολίτευσης να αντιστρέψει το θετικό κλίμα μετά την επίσκεψη του Προέδρου Μακρόν και την ομιλία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ δε θα έχει καμία τύχη. Το θετικό διεθνές επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα δεν αλλάζει με στημένα επικοινωνιακά σόου της οδού Πειραιώς 62.

Ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρουσίασε το νέο μοντέλο ανάπτυξης που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η κυβέρνηση και από το οποίο μόνο το πρώτο επτάμηνο του 2017 έχουν εισρεύσει 1,6 δισ. ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις στην ελληνική οικονομία.

Η κυβέρνηση για πρώτη φορά θέτει τις θεσμικές βάσεις για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο βασισμένο στις επενδύσεις έντασης γνώσης, που αξιοποιούν και δεν θέτουν σε κίνδυνο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας:

- Το μοναδικό ελληνικό τοπίο που ήδη αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλες τουριστικές επενδύσεις.

- Το κλίμα και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, τόσο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όσο και για την αναβαθμισμένη πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση.

- Την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

- Και πάνω από όλα το σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και τις αξιοπρεπείς αμοιβές των εργαζόμενων που αποτελούν την καρδιά της παραγωγής.

Αντίθετα, η ΝΔ και οι δορυφόροι της, επιμένουν στο στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που καθορίζεται μονάχα από την ασυδοσία των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, την αδιαφορία για το περιβάλλον και την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης που στη συνάντησή του πριν από λίγες ημέρες ενθάρρυνε και δρομολόγησε τη σημερινή αντίδραση της εταιρίας ας απαντήσει:

Τον απασχολεί το ζήτημα της περιβαλλοντικής προστασίας;

Τον ενδιαφέρουν οι επενδύσεις εκατομμυρίων σε τουριστικές υποδομές στη Χαλκιδική που θα πληγούν εάν η εταιρία δεν πληροί τους περιβαλλοντικούς κανόνες;

Ή το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος όμως του δημοσίου συμφέροντος;

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και χρόνια, κάνει τα πάντα για να σταματήσει την επένδυση

«Μέσα σε 24 ώρες οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν λόγια του αέρα. Χίλιοι διακόσιοι εργαζόμενοι της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” οδηγούνται στην ανεργία. Άλλοι τόσοι, που η εταιρεία σχεδίαζε να προσλάβει, χάνουν την ελπίδα να αποκτήσουν δουλειά, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και χρόνια, κάνει τα πάντα για να σταματήσει την επένδυση. Με αποτέλεσμα η εταιρεία να αναστείλει, τελικά, τις εργασίες της. Η κυβέρνηση, με το γνωστό κυνισμό της, παίζει πολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες των απλών ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους. Ενώ συνεχίζει να τραυματίζει την εικόνα της χώρας. Όλα όσα γίνονται, στέλνουν ένα πολύ εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα στους ξένους επενδυτές», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αυταρχισμός και αυθαιρεσία. Και δεν υπάρχει ασφάλεια δικαίου, καθώς η Κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά αλλεπάλληλες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων. Καλώ την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στις ζωές των ανθρώπων και να μεταβάλει τη στάση της.

Σε κάθε περίπτωση, δεσμεύομαι ότι η δική μου Κυβέρνηση θα βάλει οριστικό τέλος σε αυτές τις πρακτικές. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης θα γίνουν σεβαστές και οι νόμοι θα τηρούνται από όλους. Οι άνθρωποι θα ξαναβρούν τις δουλειές τους και η Ελλάδα θα γίνει, επιτέλους, μια χώρα φιλική προς τις επενδύσεις».

Και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης στηλίτευσαν την εξέλιξη με την επένδυση της Eldorado και τη στάση της κυβέρνησης

Γεννηματά: Οι επενδυτές το βάζουν στα πόδια με ευθύνη της κυβέρνησης

«2500 εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία. Πριν αλέκτωρ λαλήσει … μια μεγάλη επιχείρηση κλείνει και το προσωπείο του φιλοεπενδυτή κ.Τσίπρα στη ΔΕΘ καταρρέει. Οι επενδυτές το βάζουν στα πόδια με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης. Ιδεοληψίες, μικροκομματικά συμφέροντα και ανικανότητα καταδικάζουν τη χώρα», επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

«Καλούμε την ύστατη στιγμή την Κυβέρνηση να αλλάξει ρότα. Εμείς επιμένουμε στη γραμμή της ανάπτυξης και των επενδύσεων που σέβονται το περιβάλλον και εξασφαλίζουν εισόδημα και δουλειές στους Έλληνες και τις Ελληνίδες».

Θεοδωράκης: Εάν δεν αλλάξουν μυαλά, το μέλλον θα είναι μαύρο

«Οι χαρές και τα πανηγύρια για τον κ. Τσίπρα και την παρέα του στη Θεσσαλονίκη τελείωσαν. Ο λογαριασμός, όμως, θα σταλεί στις 4.000 οικογένειες που χάνουν τη δουλειά τους, χάνουν το ψωμί τους στη Χαλκιδική. Τα ατέλειωτα πήγαινε-έλα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε σχέση με τις επενδύσεις καταστρέφουν μεγάλες δουλειές στη χώρα», σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

«Εάν δεν αλλάξουν μυαλά, το μέλλον θα είναι μαύρο. Όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά που περιμένει να υπάρξουν επενδύσεις για να βρει δουλειά».

Παρέμβαση έκανε και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος κρατώντας κάποια απόσταση καθώς όπως σημείωσε «Δεν μπορώ να πω ότι έχω εντρυφήσει στο φάκελο τα τελευταία δυόμισι χρόνια» εκτίμησε πως «για να φθάσουμε σε μία αναστολή επένδυσης, η οποία έχει αξία περίπου 3 δισεκατομμυρίων, και σε προβολή αξιώσεων κατά του Ελληνικού Δημοσίου, σημαίνει ότι έχουν συμβεί πράγματα τα οποία είναι πρωτοφανή»

«Δηλαδή, κάποιοι θεωρούν ότι δεν έχουν αξιόπιστο συνομιλητή, δεν υπάρχει μία χώρα η οποία προσφέρει ασφάλεια δικαίου. Αυτό τι μήνυμα είναι; Αν ήσασταν ξένος επενδυτής, εάν ήσασταν ξένη τράπεζα, αν ήσασταν οίκος αξιολόγησης, τι θα λέγατε στον μελλοντικό άμεσο επενδυτή στην Ελλάδα; Όχι αυτόν που μπορεί να αγοράσει καμιά μετοχή ή κανένα ομόλογο, αλλά σε αυτόν που έρχεται να κάνει μία σοβαρή δουλειά και να δεσμεύσει λεφτά με αργή απόδοση στην Ελλάδα, τι θα του λέγατε;

Ποιος μιλά για καταστροφή περιβάλλοντος; Εδώ μιλάμε για αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους διεθνώς διαμορφωμένους και για 18 αποφάσεις, λέει η εταιρία, του Συμβουλίου Επικρατείας. Υπάρχει κανείς στην Ελλάδα που έχει προστατεύσει το περιβάλλον περισσότερο από το Συμβούλιο Επικρατείας; Εδώ έχουν γίνει 20 δίκες στο Συμβούλιο Επικρατείας στην Ολομέλεια για την επένδυση αυτή. Ο πιο αυστηρός κριτής, ο πιο σοβαρός θεματοφύλακας του περιβάλλοντος τα έχει ελέγξει αυτά. Η Χαλκιδική, που είναι ένα διαμάντι, ένα στολίδι, είχε παραδοσιακά μεταλλευτικές δραστηριότητες, δηλαδή, δεν μπορούν να συνυπάρχουν αυτές οι δραστηριότητες μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον το οποίο είναι μοναδικό;».

Ερώτηση Λοβέρδου στη Βουλή

Να διευκρινίσει τη θέση της για την επένδυση της εταιρίας Eldorado Gold στη Χαλκιδική, καλεί την κυβέρνηση ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Με ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, ο κ. Λοβέρδος κάνει λόγο για αρνητικές εξελίξεις, υποστηρίζει ότι δυόμισι χρόνια «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει οδηγήσει την επένδυση προ του αξεπέραστου κινδύνου αποχώρησης του επενδυτή» και ζητά να μάθει «αν υπάρχει συμφωνία ή διαφωνία με τους επενδυτές για να ξεπεραστούν τα υπάρχοντα προβλήματα».

«Εδώ και δύο μήνες μαθαίνουμε ότι σκοπεύετε να οδηγήσετε σε διαιτησία πτυχές της υπόθεσης, ενώ στελέχη της εταιρείας διευκρινίζουν με συνεντεύξεις τους πως αγνοούν το ακριβές θέμα της διαιτησίας» σημειώνει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ρωτά αν τελικά η κυβέρνηση είναι αντίθετη ή όχι με την συγκεκριμένη επένδυση.

Νίκος Καρανίκας: «Στα τσακίδια el dorado και να μην στεριώσεις πουθενά!»

Με τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ και τον δικό του απλοϊκό τρόπο ο σύμβουλος «στρατηγικού σχεδιασμού» του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας έσπευσε να πανηγυρίσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για την αποχώρηση της Eldorado Gold από την Ελλάδα.

"Η el dorado έκανε αυτό που μπορεί. Μόλυνση , καταστροφή του δάσους , διάλυση ανθρώπινων σχέσεων, εξαγορά συνειδήσεων. Η τοπική κοινωνία σήμερα πρέπει να βγει στον δρόμο. ..της αποχώρησης αυτής της εταιρίας και αυτου του "εργου" και να στηριξει της έξοδο της απο την χωρα μας, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απειλή της. Στα τσακιδια el dorado και να μην στεριώσεις πουθενά"

ΣΕΒ: Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την επένδυση

«Συμφωνούμε με τον πρωθυπουργό και θα θέλαμε να γίνουν πράξεις αυτά που λέει». Με αυτή την φράση σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θοδωρής Φέσσας την ομιλία Τσίπρα στην ΔΕΘ και τις δηλώσεις του περί επιχειρηματικότητας και επενδύσεων. «Ό,τι γίνεται και είναι φιλεπενδυτικό και τελικά φιλεργατικό το αντιμετωπίζουμε θετικά. Αυτό θέλουμε τα τελευταία 110 χρόνια που υπάρχουμε (σ.σ. ως ΣΕΒ)» συμπλήρωσε ο κ. Φέσσας. Οπως είπε «υπάρχει δυναμικό για επενδύσεις, οι συνθήκες διαμορφώνονται ανάλογα με τη στιγμή».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση αποχώρησης της Eldorado Gold ο κ. Φέσσας σημείωσε ότι υπάρχει ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει την επένδυση προσθέτοντας ότι ο ίδιος είναι διαθέσιμος να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στην εταιρεία και την ελληνική κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι είναι κρίμα «που αντλούμε ένα μικρό ποσοστό των επενδύσεων που γίνονται στην Ελλάδα» ζητώντας ένα μόνο πράγμα: τη σταθερότητα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 24 Ιαν 2021 | 20:39

Θετικός στον κορονοϊό ο γιος του Αλέξη Τσίπρα - Σε καραντίνα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

"Ο κορονοϊός επισκέφθηκε σήμερα και το δικό μας σπίτ" έγραψε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 24 Ιαν 2021 | 19:28

Ο Τσίπρας μπορεί να επανέλθει;- Ναι απαντά ο καθηγητής Μαραντζίδης, "για τις παλιές αγάπες μη μιλάς"…

Στο άρθρο του ο Νίκος Μαραντζίδης υποστηρίζει ότι ο Τσίπρας μπορεί να επανέλθει

ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΔΙΑΥΛΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 24 Ιαν 2021 | 12:33

Αποκάλυψη: Ο επικοινωνιολόγος του Καραμανλή, Γιάννης Λούλης συνεργάζεται τώρα με τον Αλέξη Τσίπρα

Ανοικτούς διαύλους με τον Λούλη, είχε ο Τσίπρας και την περίοδο που βρισκόταν στο Μαξίμου.

ΜΕ... ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ 24 Ιαν 2021 | 11:47

Αντίστροφη μέτρηση για τον 61ο γύρο των διερευνητικών με την Τουρκία - Τα μηνύματα της Αθήνας

Το πρωί της Δευτέρας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης, επανεκκινεί ο νέος γύρος διερευνητικών επαφών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 23 Ιαν 2021 | 13:33

Επιχείρηση "Ελευθερία": Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εμβολιαστικό Κέντρο Υγείας Καμινίων

Εως σήμερα έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 140.000 πολίτες, τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23 Ιαν 2021 | 12:49

Αμετανόητος ο Βελόπουλος για τη "φίμωση" του Μανώλη Κωστίδη - Η κόντρα με την ΕΣΗΕΑ

Απάντηση της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου στην ΕΣΗΕΑ για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Μανώλη Κωστίδη

23 Ιαν 2021 | 08:13

Περιμένουν τη σύνταξή τους για χρόνια - Tο μεγάλο στοίχημα του Χατζηδάκη με τις 300.000 που εκκρεμούν

Αναλαμβάνει ειδικός μάνατζερ και συγκροτούνται ειδικά κλιμάκια προκειμένου να μειώσουν στο ελάχιστο τον αριθμό των εκκρεμών συντάξεων

ΓΙΑ ΤΟ OPEN 22 Ιαν 2021 | 20:25

Δημοσκόπηση ALCO: Στις 15,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Το 48% επιθυμεί να εμβολιαστεί αμέσως

Ποσοστό 45% εμπιστεύεται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό αντί του Αλέξη Τσίπρα - Πώς κρίνεται η αντιμετώπιση της πανδημίας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 22 Ιαν 2021 | 17:12

Απάντηση Ταραντίλη σε ΣΥΡΙΖΑ: Το "όχι σε όλα" δεν αποτελούν πρακτικές υπεύθυνης αντιπολίτευσης

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα τυποποιημένο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό είναι υπέρ των συμφερόντων της χώρας τόνισε ο Χρήστος Ταραντίλης

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ 22 Ιαν 2021 | 17:12

Τσίπρας σε εμπόρους στο Ίλιον: Μόνες λύσεις η μη επιστρεπτέα ενίσχυση και η γενναία ρύθμιση ιδιωτικού χρέους

Mε καταστηματάρχες, επαγγελματίες και απλούς πολίτες για την πανδημία και την οικονομική κατάσταση μίλησε στο Ιλιον ο Αλέξης Τσίπρας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 22 Ιαν 2021 | 15:36

Μητσοτάκης- Χατζηδάκης για τον γολγοθά των εκκρεμών συντάξεων: Τοποθετείται project manager για να τρέξει το έργο

Οι εκκρεμείς συντάξεις είναι η "νέα ΔΕΗ" σε αυτό το Υπουργείο δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης

ΤΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 22 Ιαν 2021 | 14:33

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Προτεραιότητα η αύξηση των εμβολιασμένων πολιτών - Θα εξεταστεί αργότερα η πρόταση Μητσοτάκη

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού συζητήθηκε χθες κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.