Εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Πού καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης και ο ΕΝΦΙΑ - "Πακέτο" 12 μέτρων ύψους 6,8 δισ. ευρώ

Συνολικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ένα πακέτο 12 μέτρων με συνολικό προϋπολογισμό 6,8 δισ. ευρώ

Μητσοτάκης ΔΕΘ

Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για έναν χρόνο, μείωση εισφορών κατά τρεις μονάδες –από το 39,7% στο 36,7% για εργοδότες και εργαζόμενους- μηδενικές εισφορές για έξι μήνες για όσους προσλάβουν, άμεση κατάργηση ΕΝΦΙΑ για 26 νησιά από φέτος (σ.σ πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ που δημοσίευσε από νωρίς το theTOC.gr για μειώσεις ΕΝΦΙΑ από φέτος) 4ο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής με επιπλέον 600 εκατ. ευρώ αλλά και άμεση καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Συνολικά παρουσίασε ένα πακέτο 12 μέτρων με συνολικό προϋπολογισμό 6,8 δισ. ευρώ. Στόχος η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας –θα επιδοτηθεί το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών για έξι μήνες προκειμένου να γίνουν 100.000 προσλήψεις- αλλά και ενίσχυση του εισοδήματος τόσο για τα χαμηλά όσο και για τα μεσαία εισοδήματα. Στόχος επίσης, η τόνωση των επενδύσεων γι’ αυτό και προωθείται η υπεραπόσβεση 200% για πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε έξι μέτρα για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων από το βήμα της ΔΕΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέσσερα μέτρα για την εργασία, τρία μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και πέντε παρεμβάσεις για την ενίσχυση του εισοδήματος

Τέσσερα μέτρα για την εργασία, τρία μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και πέντε παρεμβάσεις για την ενίσχυση του εισοδήματος των πιο αδύναμων αλλά και των μεσαίων στρωμάτων ανακοίνωσε από την Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε κατάλογο έξι παρεμβάσεων για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1. Μειώνονται κατά τρεις μονάδες από το 39,7% στο 36,7% οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και μισθωτών για το 2021.

2. Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα επαγγελματίες και αγρότες. Το μέτρο θα ισχύσει για ένα έτος, καταρχήν το 2021.

3. Θεσμοθετείται ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιδότησης 100.000 θέσεων εργασίας. Το κράτος θα καλύπτει επί έξι μήνες τις εισφορές εργαζόμενου και εργοδότη ανεξαρτήτως του μισθού και του εργοδότη με τον μόνο όρο ότι οι θέσεις εργασίας δεν θα μειώνονται. Προκύπτει κέρδος 2800 ευρώ στο εξάμηνο για μια πρόσληψη.

4. Το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ επεκτείνεται και ενισχύεται έως το τέλος του 2020. Επεκτείνεται επίσης, η δυνατότητα προσωρινής αναστολής συμβάσεων για τους πέντε κλάδους που πλήττονται περισσότερο,

5. Ανοίγει αμέσως ο νέος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής με αποδοχές 1,5 δις. ευρώ. Θα περιλαμβάνει και επιχειρήσεις χωρίς ταμειακές μηχανές και χωρίς προσωπικό. Θα υπάρξει και τέταρτος κύκλος με 600 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

6. Θεσπίζεται το μέτρο των υπερ-αποσβέσεων σε ύψος 200% για ψηφιακές και πράσινες επενδύσεις για τρία χρόνια.

7. Τον Οκτώβριο καταβάλλονται σε ένα εκατομμύριο συνταξιούχους ύψους 1,4 δις. ευρώ των κυρίων συντάξεων για το 11μηνο 2015-2016. Μέχρι τον Δεκέμβριο θα πιστωθούν άλλα 460 εκατ. ευρώ λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.

8. Καταργείται αμέσως ο ΕΝΦΙΑ στα 26 μικρότερα νησιά μας που δοκιμάστηκαν ιδιαίτερα λόγω της κρίσης. Απαλλάσσονται αμέσως οι ιδιοκτήτες από την υποχρέωση αυτού του φόρου από φέτος.

9. Αναβάλλεται μέχρι και τον Απρίλιο του 2021 η καταβολή κάθε οφειλής που είχε ανασταλεί στην πρώτη φάση της πανδημίας. Εξακολουθούν να ισχύουν όλες οι προηγούμενες διευκολύνσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10. Επεκτείνεται για 6 μήνες ο μηνιαίος συντελεστής ΦΠΑ μέχρι το τέλος του χρόνου.

11. Η πρώτη κατοικία των ευάλωτων νοικοκυριών δεν κινδυνεύει με πλειστηριασμό μέχρι το τέλος του 2020.

12. Παρατείνονται για δύο ακόμη μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας. Μειώνονται σε 50 αντί για 100, ο αριθμός των απαιτούμενων ενσήμων. Εντάσσονται έτσι εποχικοί εργαζόμενοι.

Η συνολική ενίσχυση της οικονομίας φτάνει στα 6,8 δις. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έξι εμβληματικές αποφάσεις για την ενίσχυση των ελληνικών όπλων

Έξι εμβληματικές αποφάσεις για την ενίσχυση των ελληνικών όπλων οι οποίες είναι οι εξής:

1. Η πολιτική μας αεροπορίας αποκτά μια μοίρα Rafale

2. To πολεμικό ναυτικό αποκτά τέσσερις φρεγάτες και αναβαθμίζει άλλες τέσσερις

3. Εμπλουτίζεται το οπλοστάσιο των τριών κλάδων με κατευθυνόμενους πυραύλους για την αεροπορία, τορπίλες για το ναυτικό κλπ

4. 15 χιλιάδες προσλήψεις στο στρατό. Δωρεάν πιστοποίηση στην στρατιωτική θητεία

5. Ενεργοποιούμε την αμυντική μας βιομηχανία

6. Οι ένοπλες δυνάμεις ενισχύουν την ψηφιακή τους λειτουργία. Σε κάθε επιχειρησιακό επίπεδο εγκαθίστανται σύγχρονα συστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29 Σεπ 2020 | 08:23

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Τα μέτρα για την ασφάλεια φοιτητών και εκπαιδευτικού προσωπικού

Απολυμάνσεις και προμήθειες υλικών για την προστασία από τον κορονοϊό στο ΕΚΠΑ.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 29 Σεπ 2020 | 07:49

Πώς χάθηκε η μάχη για τα νέα μέτρα στις πλατείες - Πάνω από 28.000 έλεγχοι για παράνομες συναθροίσεις

Οι αστυνομικοί προέβησαν σε 28.885 ελέγχους ατόμων για συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων και βεβαιώθηκαν 44 πρόστιμα των 150 ευρώ.

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28 Σεπ 2020 | 21:34

Χαρδαλιάς: Το lockdown είναι το τελευταίο μέτρο – Δεν υπάρχει θέμα για μέτρα στους άνω των 65

"Το καλύτερο lockdown -σε εισαγωγικά- είναι να εφαρμόσουμε τα μέτρα", είπε ο υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑΤΑ 28 Σεπ 2020 | 20:51

ΕΦΚΑ: Παρατείνεται η υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων - Ποιους αφορά

Η παράταση ισχύει έως τις 9 Οκτωβρίου - Ποιους αφορά

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 28 Σεπ 2020 | 17:17

ΕΝΦΙΑ 2020 - Ο τελικός λογαριασμός: Πληρώνουμε 860 εκατ. ευρώ μέχρι τέλος Οκτωβρίου

14.340 ιδιοκτήτες δήλωσαν και φέτος περιουσία άνω του 1 εκατ. ευρώ – Ένα εκατομμύριο πολίτες δεν πληρώνουν καθόλου ΕΝΦΙΑ – Κέρδος 230 ευρώ για τους νησιώτες λόγω της νέας απαλλαγής

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Σεπ 2020 | 13:55

Κορονοϊός - Δήμος Αθηναίων: Τα έξι νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας

Νέα δέσμη ενεργειών στην Αθήνα για την πανδημία του κορονοϊού από τον Δήμο Αθηναίων, το Υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία.

ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ 28 Σεπ 2020 | 13:07

"Μποτιλιάρισμα" στο Taxis λόγω ΕΝΦΙΑ - Γιατί πέφτει η πλατφόρμα

Γιατί χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων δεν βρίσκουν ακόμη τις εκπτώσεις φόρου που δικαιούνται λόγω "κουρέματος ενοικίων".

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ 28 Σεπ 2020 | 10:14

Κορονοϊός - Δερμιτζάκης: Λάθος η διαχείριση του δεύτερου κύματος - Πολλοί θάνατοι σε σχέση με τα κρούσματα

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος, αναφορικά με τη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟ 0.2% ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 28 Σεπ 2020 | 09:57

Κορονοϊός - Κεραμέως: Αν χρειαστεί, θα πάμε σε εκ περιτροπής διδασκαλία και τηλεκπαίδευση

Για την κατάσταση στα σχολεία λόγω κορονοϊού, τις καταλήψεις αλλά και τις προσλήψεις αναπληρωτών, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ 28 Σεπ 2020 | 09:24

Κορονοϊός - Βατόπουλος: Στο τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για νέα μέτρα

"Όλα τα μέτρα έχουν σκοπό να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει πρόβλημα ώστε να σταματήσει η διασπορά του κορονοϊού", τόνισε ο κ. Βατόπουλος.

ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΝΘΡΟΙΣΕΩΝ 28 Σεπ 2020 | 08:09

Κορονοϊός - Βρυξέλλες: Έκρηξη κρουσμάτων - Νέα μέτρα με λουκέτο στα μπαρ στις 23:00

Σε αυτοπεριορισμό μπήκε και η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας και Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου.

ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ 28 Σεπ 2020 | 07:42

Έρχεται και ο "μικρός ΕΝΦΙΑ" σε δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων – Ποιοι θα πληρώσουν το "χαράτσι" των 100 εκατ. ευρώ

Αναδρομικές επιβαρύνσεις από 1/1/2020 σε 2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες που αποκάλυψαν 45 εκατ. τετραγωνικά στους δήμους όλης της χώρας.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ 28 Σεπ 2020 | 07:39

Κορονοϊός - Το επόμενο στάδιο μέτρων: Μάσκες παντού, λουκέτο στις 22:00 για τα μαγαζιά, "ωράριο" και SMS για τους άνω των 65

Η "μάχη" της πλατείας και της αποφυγής συγκέντρωσης ατόμων σε ανοικτούς δημόσιους υπαίθριους χώρους, σε αρχικό στάδιο φαίνεται να έχει χαθεί.